Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Η παράθεση των προγραμμάτων σπουδών για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου για το μάθημα των Θρησκευτικών που παρουσιάζει το καλό ιστολόγιο “Θρησκευτικά” αποδεικνύει ακόμη και στους εκ γενετής τυφλούς αυτό που προσπαθούμε να εξηγήσουμε από πολύ καιρό πλην όμως οι προειδοποιήσεις μας ηχούν εις ώτα μη ακουόντων.
Τα μάθημα των Θρησκευτικών καθίσταται κατα ένα ποσοστό 99% θρησκειολογικό, πολιτιστικό και....
  οικουμενιστικό.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Και ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος τι κάνει; Υποβοηθεί τον κακό δαίμονα του μαθήματος των θρησκευτικών κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου να ολοκληρώσει το έγκλημά του κατά του μαθήματος των θρηκευτικών όσο μπορεί πιο αποτελεσματικά.

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Και η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας; Απολύτως τίποτα. Οταν συνέρχεται εγκρίνει κανονισμούς, υπογράφει πρακτικά και οι άγιοι αρχιερείς αναχωρούν οίκαδε ή κάθονται σαν καλά παιδιά και παρακολουθούν μαθήματα κατηχητικού για το γάμο και αλλά συναφή.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Οι οργανώσεις των Θεολόγων; Καλά δεν αναφέρομαι στους ΚΑΙΡΟΣκόπους αφού συστάθηκαν από τον κ. Γιαγκάζογλου ως ο εκτελεστικός βραχίονας της αποδόμησης του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών. Αναφέρομαι στην ΠΕΘ και στο Σύνδεσμο θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης. Τι κάνουν; Τίποτα ή σχεδόν τίποτα ή κάποιες σπασμωδικές ενέργειες για να δείξουν ότι υπάρχουν. Μπαλωμαθιές στον αέρα με άσφαιρα πυρά. Πυροβολούν χωρίς να σκοπεύσουν ή σιωπούν παντελώς.

ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα; Τίποτα. Μια δήλωση του π. Θεόδωρου Ζήση στις συναντήσεις που πραγματοποιεί στο Αρχονταρίκι που λειτουργεί σαν στάκτη στα μάτια όσων διαμαρτύρονται για την απραξία του. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν για τον π. Γεώργιο Μεταλληνό. Και είναι κρίμα επειδή και οι δύο σεβαστοί πατέρες διεξήγαγαν στο παρελθόν νικηφόρους αγώνες υπέρ του μαθήματος των Θρησκευτικών.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ;

Για μια ακόμη φορά θα επαναλάβουμε το ερώτημα. Ποιο είναι πιο επικίνδυνο εξ απόψεως Οικουμενισμού; Οτι μια δράκα συνειδητοί οικουμενιστές τρέχουν urbi et orbi για να συμπροσευχηθούν με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους ή το γεγονός ότι τα παιδιά μας θα διδάσκονται τον Οικουμενισμό ως το επίσημο περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών; Προφανώς το δεύτερο. Επομένως τι κάνουν οι ηγέτες του αντιοικουμενστικού αγώνα για να σταματήσουν την πλημμυρίδα του “λαικού οικουμενισμού” που θα πλήξει ανελέητα τις ψυχές των παιδιών μας με τα νέα σχολικά εγχειρίδια και τα νέα αναλυτικά προγράμματα στα σχολεία;
Ορθώνουν ανάστημα ή ζητούν λεκάνη για να πλύνουν τα χέρια τους Ποντιοπιλατικά; Προφανώς το δεύτερο. Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό το φαινόμενο αλλά και ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί.

 

panayiotistelevantos.blogspot.com

 

 

Και για το λόγου το αληθές δείτε ενα μέρος απο το πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά της ΣΤ' Δημοτικού!!!

 

Πολλές παραδόσεις, κοινή συνείδηση: • Κοινή ταυτότητα: Βάπτισμα, Ευχαριστία, Ιεροσύνη • Η κοινή δράση των Χριστιανών στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

 

Περισσότερα για το πρόγραμμα σπουδών για όλες τις τάξεις Δημοτικού - Γυμνασίου εδω.

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα