Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 
 
 
ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
 
 
       Η Αγία μας Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία καθόρισε, ως όφειλε, επακριβώς τα όρια της αλήθειας και της πλάνης, διότι πιστεύει ότι η αλήθεια είναι συνώνυμη με τη σωτηρία. Οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων περιχαρακώνουν την βιβλική αλήθεια και την αυτοσυνειδησία της Εκκλησίας μας, ώστε να αποτελούν την αλάνθαστη πυξίδα πλεύσης του νοητού σκάφους της ως τα έσχατα της ιστορίας.
       Μελετώντας με προσοχή το «Συνοδικό» Της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, το οποίο διαβάζεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας στους ναούς, κατά την τελετή της περιφοράς των Ιερών Εικόνων, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τη μέριμνα των Πατέρων να καθαρθεί η πίστη της Εκκλησίας από περιρρέουσες ιδέες του παρελθόντος, τις οποίες κάποιοι αναμίγνυαν με την διδασκαλία Της, με στόχο να επικρατεί σύγχυση στους πιστούς.
kyriaki_orthodoxias.jpg
      Κάποιοι, όμως περίεργοι τύποι, τα τελευταία χρόνια, που αρέσκονται να παριστάνουν τους «ελληναράδες», ασκούν σκληρή κριτική κατά των «όρων» της αγίας Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ότι δήθεν μέσω αυτών …υβρίζεται ο Ελληνισμός, επειδή απορρίπτονται από αυτή ορισμένες δοξασίες των αρχαίων προγόνων μας ως αντίθετες με τη χριστιανική διδασκαλία! Δεν κάνουν όμως τον κόπο να μελετήσουν, τι είδους δοξασίες είναι αυτές και την αντιφατικότητα και το ξεπερασμένο τους, ακόμη και στην αρχαία Ελλάδα.  
       Αναφέρουμε ως παραδείγματα τις δοξασίες της προΰπαρξης των ψυχών και της αϊδιότητας του κόσμου, τις οποίες η πλειοψηφία των αρχαίων σοφών (π.χ. σοφιστές, επικούρειοι, κλπ) τις απέρριπτε, αν και είχαν διατυπωθεί από μεγάλους σοφούς (π.χ. Πλάτων). Την ύπαρξη και κατά συνέπεια την προΰπαρξη της ψυχής την είχαν απορρίψει οι περισσότεροι των αρχαίων φιλοσόφων. Η δοξασία περί της αιωνιότητας του υλικού κόσμου, αν και είχε διατυπωθεί από ορισμένους φιλοσόφους (υλοζωιστές), εν τούτοις την απέρριψαν πάμπολλοι άλλοι σοφοί, όπως οι νεοπλατωνικοί, διότι ερχόταν σε κραυγαλέα αντίθεση με την πίστη τους στο «Ένα», την πρωταρχική, κατ’ αυτούς, «άυλη» αρχή του κόσμου! Έστω επίσης οι  αρχαιοελληνικές πίστεις στην ειμαρμένη καθώς και η πίστη στη «θεότητα» των άστρων των στωικών, όχι μόνο απορρίφτηκαν από την πλειοψηφία των αρχαίων σοφών, αλλά πολεμήθηκαν με σφοδρότητα από τους ατομικούς φιλοσόφους, τον Αναξαγόρα, τον Καρνεάδη, τον  Ίππαρχο, κ.α.  
      Αφού λοιπόν οι θεωρίες αυτές ήταν απορριπτέες από άλλους σοφούς της αρχαίας Ελλάδος, γιατί να τις υιοθετήσει η Εκκλησία, αφού οι δοξασίες αυτές ήταν αντίθετες  με τη διδασκαλία Της; Ας μην ξεχνάμε επίσης πως υπάρχουν διδάγματα, δοξασίες και θεσμοί των αρχαίων προγόνων μας απόλυτα απαράδεκτες, όπως λ.χ. ο θεσμός της δουλείας, η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, η κοινοκτημοσύνη των γυναικών (Πλάτων), η «ιερή πορνεία», οι φρικτές ανθρωποθυσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας και ως τον 4ο μ. Χ. αιώνα, κ.α. τα οποία κρινόμενα με το πνεύμα του Χριστιανισμού και με τη σημερινή πραγματικότητα, είναι σαφώς αποβλητέα. Υπήρχε περίπτωση να υιοθετήσει κάτι τέτοια η Εκκλησία, για να μη θεωρηθεί «υβρίστρια» των Ελλήνων; Και για ποιο λόγο άλλωστε να το κάνει, αφού ήλθε να απελευθερώσει καθολικά τον άνθρωπο από τη δεισιδαιμονία και την κακοδαιμονία του προχριστιανικού κόσμου και όχι να τον διαιωνίσει!  
     Αλλά αν θέλουν να αποκαλέσουν κάποιους υβριστές των Ελλήνων, ας αρχίσουν από τους αρχαίους Έλληνες σοφούς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είχαν απορρίψει ό, τι θεωρούν οι σύγχρονοι «αρχαιολάτρες» ως «ελληνικό». Ας αρχίσουν από τους ίδιους τους σοφούς, οι οποίοι απέρριπταν τις απόψεις άλλων σοφών. Ας αποκαλέσουν πρώτα υβριστές των Ελλήνων τους σοφιστές και τους επικούρειους, οι οποίοι δεν δέχονταν και πολεμούσαν το ιδεοκρατικό σύστημα του Πλάτωνος. Ας αποκαλέσουν πρώτα τον Πλάτωνα (427-347 π. Χ.) υβριστή της Ελλάδος, διότι θεωρούσε μόνες πραγματικότητες τις αρχετυπικές ιδέες, τον δε υλικό κόσμο δήθεν αιώνιο των υλοζωιστών ως μη πραγματικό, ως αντικατοπτρισμό του ιδεατού κόσμου, ως «φάσμα των ιδεών»!
     Ας αποκαλέσουν υβριστές των Ελλήνων τους σοφούς και επιστήμονες (σχεδόν στο σύνολό τους), οι οποίοι δεν συμφωνούσαν με τα σκοταδιστικά διδάγματα της αρχαίας θρησκείας και τις δεισιδαιμονίες των ιερέων και καταδιώχτηκαν άγρια από αυτούς. Είναι άλλωστε γνωστό, πως περισσότεροι από πεντακόσιοι γνωστοί σοφοί και επιστήμονες βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τις εκκαθαρίσεις, που έκανε το ιερατείο, μέσω της πολιτικής εξουσίας, μόνο στην Αθήνα, με τις φρικτές «δίκες περί αθεΐας»!
     Ας αποκαλέσουν το Σωκράτη (469-399 π. Χ.) υβριστή των Ελλήνων, επειδή δίδασκε «καινά δαιμόνια», δηλαδή αλλότρια θρησκευτική πίστη από την κρατούσα, τη δήθεν ελληνική, και γ’ αυτό τον σκότωσαν. Ας αποκαλέσουν τον Αριστοτέλη (384-322 π. Χ.) υβριστή των Ελλήνων, ο οποίος θέλοντας να στηλιτεύσει τις δεισιδαίμονες πρακτικές του ιερατείου, και να αναιρέσει την πίστη στους ανύπαρκτους «θεούς» της αρχαίας θρησκείας, αναγκάστηκε να φύγει από την Αθήνα και να καταφύγει στην Χαλκίδα, προκειμένου να γλυτώσει τη ζωή του. Ας αποκαλέσουν υβριστή των Ελλήνων τον μεγάλο Αίσωπο (6ος π. Χ. αιών), ο οποίος κατάγγειλε την απάτη της αρχαίας θρησκείας και την πρακτική των απατεώνων ιερέων του δελφικού «ιερού», και οι οποίοι τον δολοφόνησαν στον ανίερο εκείνο τόπο. Ας αποκαλέσουν υβριστές της Ελλήνων τον ελευθερόφρονα Αλκιβιάδη, τους ρήτορες Λεωγόρα και Ανδοκίδη και τον μεγάλο κυνικό φιλόσοφο Διογένη, (5ος π. Χ. αιών), οι οποίοι διακωμώδησαν τα γελοία πνευματιστικά ελευσίνια μυστήρια.
     Ας αποκαλέσουν υβριστές των Ελλήνων τον Πυθαγόρα (580-490 π. Χ.) και τους μαθητές του, οι οποίοι εξαιτίας του φόβου τους από τους ιερείς και των οργάνων τους, δημιούργησαν μυστική σχολή, όπου δίδασκαν δόγματα αντίθετα με τα κρατούντα και τους οποίους οι ιερείς έκαψαν ζωντανούς στον Κρότωνα το 430 π. Χ.!
     Ας αποκαλέσουν υβριστή των Ελλήνων το σοφιστή Πρωταγόρα ( 480-411 π. Χ.), ο οποίος δίδασκε ότι το πραγματικό θείον είναι άγνωστο στους ανθρώπους και πως οι «θεοί» της αρχαίας θρησκείας ήταν ανύπαρκτοι, και γι’ αυτό τον καταδίωξαν άγρια οι ιερείς και έκαψαν τα «αιρετικά» βιβλία του στην αγορά της Αθήνας. Ας αποκαλέσουν υβριστή των Ελλήνων τον Αναξαγόρα (490-427 π. Χ.), ο οποίος δίδασκε ότι ο υλικός κόσμος δεν είναι αιώνιος, αλλά ποίημα του Νου, και τα άστρα δεν είναι θεοί, αλλά διάπυρες μάζες, και ο οποίος παραλίγο να χάσει τη ζωή του από το αθηναϊκό ιερατείο και το δεισιδαίμονα όχλο. Ας αποκαλέσουν υβριστή των Ελλήνων τον Ξενοφάνη (570-480 π. Χ.), ο οποίος μίλησε για τον ένα Θεό και αρνήθηκε, την χονδροειδή ειδωλολατρία, τον ανόητο πολυθεϊσμό και το γελοίο ανθρωπομορφισμό της αρχαίας θρησκείας. Ας αποκαλέσουν υβριστή των Ελλήνων τον Επίκουρο (341-270 π. Χ.), ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη των «θεών» της αρχαίας θρησκείας και του όχλου και τη μεταθανάτια ζωή, το βασίλειο του Πλούτωνα στον Άδη, Νήσους Μακάρων κλπ. Ας αποκαλέσουν υβριστή των Ελλήνων τον Ευήμερο (2ος αιών π. Χ.), ο οποίος χαρακτήρισε τους «θεούς» της αρχαίας θρησκείας, ως κάποιους επιφανείς ανθρώπους της παλιάς εποχής, τους οποίους θεοποίησαν οι απατεώνες ιερείς και επέβαλαν τη λατρεία τους στους αμαθείς όχλους για να τους εκμεταλλεύονται.
      Ας αποκαλέσουν, τέλος, υβριστή των Ελλήνων το ίνδαλμά τους, τον παρανοϊκό Ιουλιανό (361-363 μ. Χ.), ο οποίος απαγόρευε τη διδασκαλία στα σχολεία των έργων αρχαίων φιλοσόφων και ποιητών, όσων είχαν γράψει εναντίον της αρχαίας θρησκείας, καίγοντας με μανία τα έργα τους! Δείτε άλλωστε τι είχε γράψει σε επιστολή του ο άθλιος εκείνος «εστεμμένος φιλόσοφος»: «ας μη φτάνει στην ακοή επικούρειος ή πυρρώνειος λόγος. Τώρα αλήθεια, οι θεοί (σ.σ. μέσω αυτού) καλά έκαναν και κατέστρεψαν τα έργα τους, ευτυχώς που τα βιβλία τους χάθηκαν» (Ιουλ.Επιστ.89β, Προς αρχιερέα Θεόδωρο, 301c)!
      Ασφαλώς θα τρίζουν τα τιμημένα κόκκαλα όλων των αρχαίων σοφών προγόνων μας, από την ακατανόητη «υπεράσπισή» τους από τους σύγχρονους «αρχαιολάτρες», οι οποίοι ήξεραν να βιώνουν το σεβασμό προς τους άλλους, έστω και αν διαφωνούσαν μαζί τους, ξέχωρα από τους σκοταδιστές ιερείς, τα παράσιτα της θρησκείας και τον δεισιδαίμονα και αμαθή όχλο! Θα τρίζουν τα κόκαλά τους από αγανάκτηση διότι τους ταυτίζουν οι σύγχρονοι «αρχαιολάτρες» με τους σκοτεινούς παράγοντες της αρχαίας θρησκείας και με τον χυδαίο και θρησκομανή όχλο, ο οποίος ποτέ δε μπόρεσε να δημιουργήσει πολιτισμό και καταδίωκε την αντίθετη γνώμη!  Θα τρίζουν από αγανάκτηση τα κόκαλά τους, διότι κάποιοι φανατικοί, αμαθείς και εμπαθείς σύγχρονοι «αρχαιολάτρες» έχρισαν τους εαυτούς τους όψιμους τιμητές και υπερασπιστές τους, μη γνωρίζοντας οι δύστυχοι ότι ο διαχρονικός ελληνικός πολιτισμός, από τα βάθη της ιστορίας, ως τα σήμερα, είναι σύνθεση και όχι δογματική μονολιθικότητα!  
      Οι θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας, ως γνήσιοι Έλληνες (στην καταγωγή, στη σκέψη και στη νοοτροπία) και εν προκειμένω οι Πατέρες της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, σκέφτηκαν και έπραξαν ελληνικά, εκφραζόμενοι σύμφωνα με τα πιστεύω τους ελεύθερα, απέκλεισαν κάποιες ιδέες από την επίσημη διδασκαλία της Εκκλησίας, οι οποίες δε συμφωνούσαν με Αυτήν. Σκέφτηκαν και έπραξαν όπως οι φημισμένοι πρόγονοί τους, οι οποίοι ήταν εκλεκτικοί, και όπως κάνουν οι Έλληνες στη διαχρονική μορφή του Ελληνισμού. Έπραξαν ό, τι έπρατταν οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί, οι οποίοι απέρριπταν ό, τι δε συμφωνούσε με τις δικές τους απόψεις. Τι το πιο φυσικό για πολιτισμένους, ορθά και ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους;
     Θλιβερή εξαίρεση στη μακραίωνη παράδοσή μας είναι οι σύγχρονοι αρχαιόπληκτοι «αρχαιολάτρες» και άλλοι θιασώτες της θολής κουλτούρας, οι οποίοι πάσχουν από ανίατο μονισμό για την αρχαία Ελλάδα. Λες και οι αρχαίοι τους «διόρισαν αγροφύλακες» στα αθάνατα διαχρονικά τους κτήματα, τα οποία είναι κτήματα όλου του πολιτισμένου κόσμου και περισσότερο ημών των απογόνων τους! Υβριστής των αρχαίων προγόνων μας δεν είναι η Εκκλησία με τον απόλυτα δικαιολογημένο εκλεκτισμό Της, αλλά πραγματικοί υβριστές είναι όσοι βρίζουν τον διαχρονικό Ελληνισμό, όσοι αρνούνται την ιστορική ενότητά του και τον περιορίζουν χρονικά κατά τη δική τους υποκειμενική εκτίμηση. Εν προκειμένω, πραγματικοί και μάλιστα άθλιοι υβριστές είναι όσοι βρίζουν, με τη γνωστή ψυχοπαθολογική υστερία, την πίστη εκατομμυρίων νεοελλήνων, οι οποίοι σε πείσμα των υβριστών τους, βιώνουν το ελληνικό ιδεώδες ασύγκριτα γνησιότερα από εκείνους με την ορθόδοξη πίστη τους.    
     Σε αντίθεση με όλους τους σύγχρονους εικονοκλάστες του πραγματικού και διαχρονικού Ελληνισμού, μηδέ των «αρχαιολατρών» εξαιρουμένων, εμείς ως ορθόδοξοι χριστιανοί, μετέχουμε της αλήθειας και ταυτόχρονα, ως έλληνες, μετέχουμε του ωραίου. Χάρη σ' αυτές τις δύο σταθερές διαφέρουμε από όλους όσους έχουν μονοσήμαντες πίστεις και αναγάγουν τον μονισμό σε μονολιθικό δόγμα. Για τούτο έχουμε το προβάδισμα στην αληθινή πρόοδο και τον παγκόσμιο πολιτισμό και αναγκάζουμε τους άλλους να μας ακολουθούν! Ο εκλεκτισμός μας είναι το μεγάλο μας μυστικό για το ότι η Εκκλησία μας θριαμβεύει εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια και μαζί Της θριαμβεύει και το γνήσιο ελληνικό πνεύμα, το οποίο χωρίς Αυτή θα ήταν χαμένο, ίσως χωρίς ανάμνηση, κάπου στα έσχατα της αρχαιότητας, όταν ο Χριστιανισμός βρήκε να ψυχορραγεί τον Ελληνισμό και τον ανάστησε από το βέβαιο θάνατό του!
      Κατά συνέπεια θα συνεχίσουμε, ως Χριστιανοί και ως Έλληνες, την αδιαίρετη διαχρονική μας παράδοση, να είμαστε εκλεκτικοί, εφαρμόζοντας το λόγο του Μ. Βασίλειου: «Οι μέλισσες δεν πετάνε σε όλα τα λουλούδια με τον ίδιο τρόπο. Κι όπου καθίσουν, δεν κοιτάνε να τα πάρουν όλα. Παίρνουν μονάχα όσο χρειάζεται στη δουλειά τους και το υπόλοιπο το παρατούν και φεύγουν. Έτσι κι εμείς, αν είμαστε φρόνιμοι. Θα πάρουμε απ’ αυτά τα κείμενα ο, τι συγγενεύει με την αλήθεια και μας χρειάζεται και τα υπόλοιπα θα τα αφήσουμε πίσω μας» (Μ. Βασιλείου:Προςτους Νέους, όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων»! Αυτός ο εκλεκτισμός μας είναι, και θα είναι, η ειδοποιός διαφορά μας με τους μονιστές και μονολιθικούς υβριστές μας, ως δήθεν υβριστές των Ελλήνων. Έχουμε ευτυχώς την ικανότητα να παίρνουμε ό, τι εκλεκτό και ωφέλιμο από το ανθρώπινο πνεύμα και να απορρίπτουμε ό, τι σαθρό και βλαβερό για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό, αδιαφορώντας για τους γελοίους γρυλλισμούς των επικριτών μας!
  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Σχόλια   

 
+2 #1 ΑΠ: ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣΕΛΛΑΝΘΕΙΑ 10-03-2014 11:49
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΡΧΑΙΑ - ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΑΛΛΑ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΑΡΗΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ. ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕς ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΕΒΡΑΪΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΘΑΨΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ, ΚΡΕΜΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΙΣΑΤΕ ΤΟ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΩΝΕΥ, ΚΑΝΑΤΕ ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ! ΓΚΡΕΜΙΣΑΤΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΕΚΕΙΑΣ ! ΕΛΕΟΣ ! ΕΛΕΟΣ ! ΕΛΕΟΣ ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑΪΖΕΙ . Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΓΚΕΪ ΠΑΠΑΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΙΡΕΙ ! ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ? ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ??? ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟ ΚΑΙΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ , ΝΑΙ ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΑΣ ΤΟΣΟ ΒΑΡΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΕΙΣ ΜΗΤΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΣΑΣ ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ .
Παράθεση
 
 
+1 #2 ΑΠ: ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣΕΛΛΑΝΘΕΙΑ 10-03-2014 12:09
ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ! ΚΛΕΦΤΕΣ ! ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ! ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΛΙΘΙΑΣ !
Παράθεση
 
 
0 #3 ΑΠ: ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣΕΛΛΑΝΘΕΙΑ 10-03-2014 12:16
ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΑΩΝ
ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ.
ΒΕΒΗΛΟΙ, ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΣΤΕ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;; ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΔΟΞΑΖΕΙ !

ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΡΩΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΙΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ .. ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ - ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΜΑΣ , ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΑΩΝ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ! ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΟΡΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ , ΕΣΕΙΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΙ ΕΡΓΟ ΚΑΝΕΤΕ ;;;; ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ Η ΚΟΙΛΙΑ ΣΑΣ Η ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΣΟ ΟΛΗ ΤΗ ΨΕΥΤΙΑ ΣΑΣ ; !!!
Παράθεση
 
 
0 #4 ΑΠ: ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣΕΛΛΑΝΘΕΙΑ 10-03-2014 12:16
ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΡΩΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΙΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ .. ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ - ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΜΑΣ , ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΑΩΝ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ! ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΟΡΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ , ΕΣΕΙΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΙ ΕΡΓΟ ΚΑΝΕΤΕ ;;;; ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ Η ΚΟΙΛΙΑ ΣΑΣ Η ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΣΟ ΟΛΗ ΤΗ ΨΕΥΤΙΑ ΣΑΣ ; !!!
Παράθεση
 
 
0 #5 ΑΠ: ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣdomi 10-03-2014 17:23
Ελλάνθεια,γιατί τόσο έχθρα και μίσος;
Ειδικά αυτή συμπεριφορά συνάδει άριστα με το αρχαιοελληνικό πνεύμα;
Αμα ζούσε ένας αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος θα ήταν υπερήφανος για τα λεγόμενα σου;
Ειδικά στο σημείο με τς κατάρες.
Μιλάς για Εβραίους,ενώ ακολουθείς το δόγμα οφθαλμόν αντι οφθαλμού.

Θα σε παρότρυνα,να τα αφήσεις αυτά τα μίση,να ανοίξεις τα βιβλία,να διαβάσεις και να μάθεις την αλήθεια με το τι έγινε με την Υπατία και με τις καταστροφές των ναών και οχι τι λέει πετσοκομμένα ο κάθε αρχαιοελληνιστή ς που εχθρεύεται τον Χριστό.

Οσο για την κοσμοθέαση,δεν είχαν όλη την ίδια,υπήρχαν σχολές,άλλος είχε για αρχή το ύδωρ,άλλος το πύρ,άλλος μίλαγε για μετενσάρκωση,αλ λος ήτανε άθεος κ.τ.λ.

Εκπληκτικά μυαλά ναι,υπερήφανοι για τις επιστήμες που ανέπτυξαν ναι,αλλά ο Χριστιανισμός δεν μιλάει γενικά για την αρχαία Ελλάδα,όπως εντέχνως σας μαθαίνουν,ούτε για τις επιστήμες,ούτε για την φιλοσοφία,αλλά για συγκεκριμένες θρησκευτικές αρχές.


Όλη αυτή η έχθρα ,μονο διχασμό έχει ως σκοπό και είναι κρίμα να πέφτουν κάποιοι στην παγίδα,βλέποντα ς άλλους συννέλληνες ως εχθρούς τους,μάλιστα τους αναφέρουν οτι εφόσον είναι Χριστιανοί ,δεν είναι Έλληνες!!!!!
Παράθεση
 
 
0 #6 ΑΠ: ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣΠατεράκης Σπάρτακος 10-08-2014 05:49
Παραθέτοντας domi:
Ελλάνθεια,γιατί τόσο έχθρα και μίσος;
Ειδικά αυτή συμπεριφορά συνάδει άριστα με το αρχαιοελληνικό πνεύμα;
Αμα ζούσε ένας αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος θα ήταν υπερήφανος για τα λεγόμενα σου;
Ειδικά στο σημείο με τς κατάρες.
Μιλάς για Εβραίους,ενώ ακολουθείς το δόγμα οφθαλμόν αντι οφθαλμού.

Θα σε παρότρυνα,να τα αφήσεις αυτά τα μίση,να ανοίξεις τα βιβλία,να διαβάσεις και να μάθεις την αλήθεια με το τι έγινε με την Υπατία και με τις καταστροφές των ναών και οχι τι λέει πετσοκομμένα ο κάθε αρχαιοελληνιστής που εχθρεύεται τον Χριστό.

Οσο για την κοσμοθέαση,δεν είχαν όλη την ίδια,υπήρχαν σχολές,άλλος είχε για αρχή το ύδωρ,άλλος το πύρ,άλλος μίλαγε για μετενσάρκωση,αλλος ήτανε άθεος κ.τ.λ.

Εκπληκτικά μυαλά ναι,υπερήφανοι για τις επιστήμες που ανέπτυξαν ναι,αλλά ο Χριστιανισμός δεν μιλάει γενικά για την αρχαία Ελλάδα,όπως εντέχνως σας μαθαίνουν,ούτε για τις επιστήμες,ούτε για την φιλοσοφία,αλλά για συγκεκριμένες θρησκευτικές αρχές.


Όλη αυτή η έχθρα ,μονο διχασμό έχει ως σκοπό και είναι κρίμα να πέφτουν κάποιοι στην παγίδα,βλέποντας άλλους συννέλληνες ως εχθρούς τους,μάλιστα τους αναφέρουν οτι εφόσον είναι Χριστιανοί ,δεν είναι Έλληνες!!!!!

Αξιότιμε κύριε καλημέρα σας. Θα ήθελα σας παρακαλώ να θέσω ένα ερώτημα χωρίς πρόθεση υποστήριξης η μομφής .. το παρελθόν και τον τρόπο που αυτό ενήργησε υπέρ ή κατά των ΕΛλήνων,σας Ερωτώ ... Σήμερα 10/8/2014 Γιατί αγαπητέ πίσω,μέσα, και πέριξ χριστιανικών ναών συναντάμε διαρκώς ΠΕΤΑΜΈΝΑ ΑΡΧΑΙΑ Σπαράγματα ΕΛληνικών κτισμάτων?? Με την απάντηση σας θα τοποθετηθώ κατα πόσο είναι ΕΛληνες οι χριστιανοί ή ΕΛληνίζουν !! Σας ευχαριτώ για τον χρόνο σας.
Παράθεση
 
 
0 #7 ΑΠ: ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣdomi 15-08-2014 18:39
Παραθέτοντας Πατεράκης Σπάρτακος:

Αξιότιμε κύριε καλημέρα σας. Θα ήθελα σας παρακαλώ να θέσω ένα ερώτημα χωρίς πρόθεση υποστήριξης η μομφής .. το παρελθόν και τον τρόπο που αυτό ενήργησε υπέρ ή κατά των ΕΛλήνων,σας Ερωτώ ... Σήμερα 10/8/2014 Γιατί αγαπητέ πίσω,μέσα, και πέριξ χριστιανικών ναών συναντάμε διαρκώς ΠΕΤΑΜΈΝΑ ΑΡΧΑΙΑ Σπαράγματα ΕΛληνικών κτισμάτων?? Με την απάντηση σας θα τοποθετηθώ κατα πόσο είναι ΕΛληνες οι χριστιανοί ή ΕΛληνίζουν !! Σας ευχαριτώ για τον χρόνο σας.


Καταρχάς θα σας προέτρεπα να διαβάσετε Παυσανία,θα δείτε πολλές αναφορές στις περιηγήσεις του περι καταστραμένων ή εγκατελειμένων ναών.(πριν την επικράτηση του Χριστιανισμού)
Η λογική μου λοιπόν λέει και άποψη μου οτι,πέραν το ότι ναι υπήρχαν καταστροφές απο Χριστιανούς,αλλ ά αυτό δεν ήταν κανόνας,αλλά εξαίρεση,με το πέρασμα των αιώνων ,τα αρχαία που απέμειναν και ήταν κοντά σε ναούς χρησιμοποιήθηκα ν,οχι με κακό σκοπό ως μέρος του κτίσματος.

Αυτό δεν σημαίνει οτι οι "κακοί" Χριστιανοί,κατέ στρεψαν τον αρχαιοελληνικό ναό και πήραν τα μάρμαρα και τα κιονόκρανα για να χτίσουν εκκλησίες.

Άλλωστε πολλές εκκλησίες χτίστηκαν πάνω σε αρχαιοελληνικού ς ναούς,αυτό δεν σημαίνει όμως οτι τους κατέστρεψαν αυτοί και διεσκόρπισαν με έχθρα τα μάρμαρα.

Όπως πολλοί αρχαίοι ναοί χτίζονταν πάνω σε προηγούμενους που είχαν καταστραφεί για διάφορους λόγους.

Κατά την άποψη μου γίνονται αναγωγες,χωρίς την ύπαρξη στοιχείων ή αναφορά μόνο επιβαρυντικών στοιχείων.Άλλωσ τε αν ο Χριστιανισμός μισούσε τόσο θανάσιμα τον αρχαιοελληνισμό ,θα είχε καταστρέψει τα πάντα,πράγμα που ιστορικώς δεν διαφαίνεται κάπου,οπως και οι μοναχοί του αγίου όρους δεν θα διέσωζαν τα αρχαιοελληνικά χειρόγραφα.

Επίσης να σημειώσω οτι οι Έλληνες χριστιανοί αγωνιστές του 1821 ,όταν οι Τούρκοι μπήκαν στην Ακρόπολη και την κατέστρεφαν για να πάρουν το μολύβι για βόλια ,αντέδρεσαν και τους έστειλαν οι ίδιοι βόλια για να μην καταστρέφουν τον ναό.

Με λίγα λόγια,αν ψάξουμε ιστορικά θα βρούμε παραδείγματα και υπέρ και κατά,άρα αυτό μας δείχνει οτι δεν ήταν μια γενικευμένη πρακτική,ώστε να αναγάγουμε το γενικό οτι οι Χριστιανοί μισούν την αρχαία Ελλάδα.

Άποψη μου,είναι οτι η αναφορά μόνο των περιπτώσεων έχθρας ,έχει ως στόχο την διαμόρφωση αρνητικής άποψης,ώστε να διεγείρει τα μίση και έχθρες ,προβάλλοντας απόψεις οτι οι Χριστιανοί δεν είναι Έλληνες.
Παράθεση
 
 
0 #8 ΑΠ: ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣΠατεράκης Σπάρτακος 23-03-2015 14:56
Παραθέτοντας domi:
Παραθέτοντας Πατεράκης Σπάρτακος:

Αξιότιμε κύριε καλημέρα σας. Θα ήθελα σας παρακαλώ να θέσω ένα ερώτημα χωρίς πρόθεση υποστήριξης η μομφής .. το παρελθόν και τον τρόπο που αυτό ενήργησε υπέρ ή κατά των ΕΛλήνων,σας Ερωτώ ... Σήμερα 10/8/2014 Γιατί αγαπητέ πίσω,μέσα, και πέριξ χριστιανικών ναών συναντάμε διαρκώς ΠΕΤΑΜΈΝΑ ΑΡΧΑΙΑ Σπαράγματα ΕΛληνικών κτισμάτων?? Με την απάντηση σας θα τοποθετηθώ κατα πόσο είναι ΕΛληνες οι χριστιανοί ή ΕΛληνίζουν !! Σας ευχαριτώ για τον χρόνο σας.


Καταρχάς θα σας προέτρεπα να διαβάσετε Παυσανία,θα δείτε πολλές αναφορές στις περιηγήσεις του περι καταστραμένων ή εγκατελειμένων ναών.(πριν την επικράτηση του Χριστιανισμού)
Η λογική μου λοιπόν λέει και άποψη μου οτι,πέραν το ότι ναι υπήρχαν καταστροφές απο Χριστιανούς,αλλά αυτό δεν ήταν κανόνας,αλλά εξαίρεση,με το πέρασμα των αιώνων ,τα αρχαία που απέμειναν και ήταν κοντά σε ναούς χρησιμοποιήθηκαν,οχι με κακό σκοπό ως μέρος του κτίσματος.

Αυτό δεν σημαίνει οτι οι "κακοί" Χριστιανοί,κατέστρεψαν τον αρχαιοελληνικό ναό και πήραν τα μάρμαρα και τα κιονόκρανα για να χτίσουν εκκλησίες.

Άλλωστε πολλές εκκλησίες χτίστηκαν πάνω σε αρχαιοελληνικούς ναούς,αυτό δεν σημαίνει όμως οτι τους κατέστρεψαν αυτοί και διεσκόρπισαν με έχθρα τα μάρμαρα.

Όπως πολλοί αρχαίοι ναοί χτίζονταν πάνω σε προηγούμενους που είχαν καταστραφεί για διάφορους λόγους.

Κατά την άποψη μου γίνονται αναγωγες,χωρίς την ύπαρξη στοιχείων ή αναφορά μόνο επιβαρυντικών στοιχείων.Άλλωστε αν ο Χριστιανισμός μισούσε τόσο θανάσιμα τον αρχαιοελληνισμό ,θα είχε καταστρέψει τα πάντα,πράγμα που ιστορικώς δεν διαφαίνεται κάπου,οπως και οι μοναχοί του αγίου όρους δεν θα διέσωζαν τα αρχαιοελληνικά χειρόγραφα.

Επίσης να σημειώσω οτι οι Έλληνες χριστιανοί αγωνιστές του 1821 ,όταν οι Τούρκοι μπήκαν στην Ακρόπολη και την κατέστρεφαν για να πάρουν το μολύβι για βόλια ,αντέδρεσαν και τους έστειλαν οι ίδιοι βόλια για να μην καταστρέφουν τον ναό.

Με λίγα λόγια,αν ψάξουμε ιστορικά θα βρούμε παραδείγματα και υπέρ και κατά,άρα αυτό μας δείχνει οτι δεν ήταν μια γενικευμένη πρακτική,ώστε να αναγάγουμε το γενικό οτι οι Χριστιανοί μισούν την αρχαία Ελλάδα.

Άποψη μου,είναι ότι η αναφορά μόνο των περιπτώσεων έχθρας ,έχει ως στόχο την διαμόρφωση αρνητικής άποψης,ώστε να διεγείρει τα μίση και έχθρες ,προβάλλοντας απόψεις οτι οι Χριστιανοί δεν είναι Έλληνες.


Αγαπητέ κύριε καλησπέρα σας.
Εν αρχή να σας ζητήσω συγνώμη για την αργοπορία της τοποθετήσεως μου που οφείλεται σε έλλειψη χρόνου.
Σας καλώ χωρίς ίχνος υστεροβουλίας , να μας ακολουθήσετε σε διάφορα reportage που πραγματοποιούμε με την επιστημονική ομάδα μας , όπου θα ήθελα να αποκτήσετε προσωπικά συμπεράσματα... σημερινά .. πάνω στο εν λόγο θέμα.Πάντα με σκοπό την γνώση και την διάσωση του ΕΛληνικού πολιτισμού.

Σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας που μου διαθέσατε.
Με εκτίμηση

Πατεράκης Σπάρτακος Γιώργος
Υπευθυνος Διαδικτυακής πύλης
http://www.fryktories.net
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα