Πρόταση 10 ΥΠΕΞ για δημιουργία «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης»

1
Τη δημιουργία «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ και την υιοθέτηση «Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου» προτείνουν σε άτυπη αναφορά τους δέκα κορυφαίοι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, με επικεφαλής τον Γερμανό Γκίντο Βεστερβέλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Presse.

Στην ομάδα των δέκα υπουργών συμμετέχουν, επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών του Βελγίου, της Δανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, καθώς και εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δέκα υπουργοί προτείνουν να δοθούν περισσότερες εξουσίες στον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος θα είναι εκλεγμένο πρόσωπο και θα μπορεί να δημιουργεί
κυβερνητική ομάδα.

Τον Ιούλιο θα υπάρξει νέα συνάντηση της ομάδας των «δέκα» στην Ισπανία, ενώ τα αποτελέσματα των επαφών τους αναμένεται να παρουσιαστούν το φθινόπωρο.

Οι δέκα υπουργοί ουσιαστικά υποστηρίζουν το σχέδιο της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, η οποία έχει ζητήσει να αποκτήσει η ΕΕ ισχυρότερες εξουσίες σε κεντρικό επίπεδο για τη διαχείριση των εθνικών προϋπολογισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δέκα ΥΠΕΞ διερευνούν κατά πόσο θα μπορούσε να εξελιχθεί ο νέος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) σε ένα ευρωπαϊκό Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πηγή



IDEOPIGI
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Πρόταση 10 ΥΠΕΞ για δημιουργία «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης»

2
Αποκλειστικό: Aπόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει
τα πρώτα στάδια δημιουργίας της "Τραπεζικής Ένωσης" της ΕΕ!


Του Bruno Waterfield
Τhe Daily Telegraph
20 Ιουνίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ένα έγγραφο, που φέρει την ένδειξη "LIMITE" - στο αρχείο αυτό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα έγγραφα "LIMITE" - δημοσιεύθηκε αποκλειστικά από τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph. Το έγγραφο είναι απόρρητο και προορίζεται αποκλειστικά για τους διπλωμάτες και αξιωματούχους που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.


Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου υπάγεται στο παράρτημα με τον τίτλο "Συμφωνία για την ανάπτυξη και την απασχόληση", και αφορά συμφωνίες για τη θέσπιση του ευρωομολόγου και άλλες μικρής κλίμακας πρωτοβουλίες της ΕΕ, στις οποίες έχει ήδη αναφερθεί ο François Hollande ως "σύμφωνο ανάπτυξης 120 δισεκατομμυρίων ευρώ".

Το πρώτο αυτό σχεδίασμα δεν περιέχει πολλά αποκαλυπτικά σημεία, αφού το ευρωομόλογο και η "Tραπεζική Ένωση" είναι ζητήματα πολύ ευαίσθητα για να αποκαλυφθούν σε οποιαδήποτε γραπτή μορφή για την ενημέρωση των αξιωματούχων.

Άλλα λεγόμενα "non-papers" κυκλοφορούν μυστικά ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη της ηγεσίας της ΕΕ και κατευθύνονται από τις Βρυξέλλες προς τις πρωτεύουσες των χωρών-μελών της ΕΕ.

Τα ακανθώδη ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στο σχεδίασμα αυτό είναι τα θέματα εκείνα τα οποία ακολουθεί η ένδειξη "p.m": δηλαδή, "τα άλλα μέτρα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας" και "η έκθεση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ΟΝΕ". Στα θέματα αυτά, π.χ. συμπεριλαμβάνονται η ενεργειακή πολιτική και η εξωτερική πολιτική, καθώς και το θέμα της συνθήκης Σένγκεν και της χορήγησης ασύλου.

Αν κρίνουμε από τους όρους που συνήθως χρησιμποιούνται σε έγγραφα των Βρυξελλών, η έκθεση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι το πρωτόλειο κείμενο του Herman Van Rompuy αναφορικά με το μέλλον της "Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης" της ΕΕ. Το κείμενο αυτό θα διανεμηθεί σε σφραγισμένους φακέλους την επόμενη εβδομάδα.

Το ανεξάρτητο αυτό κείμενο θα καθορίσει έναν "χάρτη πορείας" προς την κατεύθυνση : 1) μιας "Ένωσης Τραπεζών", που θα διαχειρίζεται το χρέος των χωρών μέσω ενός είδους ευρωομολόγων, και 2) μιας "πολιτικής ένωσης", μέσω της αλλαγής της Συνθήκης της Λισσαβώνας (Ευρωσυντάγματος) μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Επίσης, σημαντικό και αμφιλεγόμενο είναι παραμένει το εάν το κείμενο που αναφέρεται στα "άλλα μέτρα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας", συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για δημοσιονομική ένωση που θα αποσκοπεί στην ίδρυση μιας "Ένωσης Τραπεζών", θα τεθεί υπό συζήτηση πριν από το τέλος του έτους.

Η Βρετανία αντιμετωπίζει μια μάχη γύρω από την επιβολή ενός ειδικού φόρου τραπεζών, ή κάποιας άλλης εισφοράς τραπεζών, σε μια συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών αυτή την Παρασκευή, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα.

Η Βρετανία - η οποία στερείται του δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο) σύμφωνα με τις τρέχουσες προτάσεις για την ενίσχυση της εποπτείας και του ελέγχου του τραπεζικού συστήματος από την ΕΕ - αντιμετωπίζει και την προοπτική της αναγωγής της ΕΚΤ στον κύριο ρυθμιστή του τραπεζικού συστήματος της Ευρώπης και της δημιουργίας εθνικών ταμείων εξυγίανσης των τραπεζών που ίσως κληθούν να συμβάλουν στη "διάσωση" των τραπεζών των χωρών-μελών υποχρεωτικά.

Το απόρρητο αρχείο εδώ:http://www.telegraph.co.uk/finance/fina ... union.html
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...

Re: Πρόταση 10 ΥΠΕΞ για δημιουργία «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης»

4
Μία ευρώπη στα πρότυπα των ΗΠΑ, βλέπουν τώρα ως μόνη λύση για άρση του αδιεξόδου στην κρίση Έκτακτες εξουσίες πρέπει να αποκτήσουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί θεσμοί για την υπέρβαση των εθνικών οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών σε περιόδους κρίσης, τόνισε μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ, ο πρώην επικεφαλής της Ε.Κ.Τ., Ζαν Κλοντ Τρισέ.

O κ. Τρισέ, όπως μεταδίδει το Reuters, ανέφερε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα διαδικασία λήψης αποφάσεων, καθώς η σημερινή πρακτική της επιβολής προστίμων σε όσες χώρες παραβιάζουν τους κανόνες έχει αποδειχθεί ανεπαρκής.

"Σε αυτές τις έκτακτες καταστάσεις, οι ευρωπαϊκές αρχές, η Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο θα μπορούσαν να αποφασίζουν απευθείας για μέτρα που θα εκτελούνται άμεσα στις εμπλεκόμενες χώρες", τόνισε ο κ. Τρισέ.

Στην ομιλία του ο κ. Tρισέ επισήμανε ότι η πρόταση του για υπερεθνικά κέντρα αποφάσεων, πρέπει να διασφαλίζεται από ισχυρές δημοκρατικές διαδικασίες, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.




Αμα δεν κάνω λάθος μέσα στον Ιούνη,ο Παπανδρέου σε μια συνέντευξη του σε ξενο δίκτυο μιλησε για τραπεζική ένωση της Ευρώπης.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Πρόταση 10 ΥΠΕΞ για δημιουργία «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης»

5
Όταν μιλάει για έκτακτες εξουσίες αυτός ο απαίσιος αρχιτραπεζαλήτης εννοεί διευρυμένες υπερεξουσίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Δηλαδή, μια Ευρώπη-Φυλακή η οποία θα ασκεί μια άνευ προηγουμένου οικονομικοπολιτική δικτατορία σε βάρος και ερήμην των πολιτών.

Re: Πρόταση 10 ΥΠΕΞ για δημιουργία «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης»

6
Δέκα Έθνη της Ευρώπης ζητούν τη δημιουργία Οικονομικής και Πολιτικής Ένωσης και Ευρωπαϊκού Στρατού



Δέκα Ευρωπαίοι υπουργοί εξωτερικών, μέσω έκθεσης που παρουσιάστηκε σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 19 Ιουνίου, προτείνουν ότι τα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να παραδώσουν ακόμη μεγαλύτερη κυριαρχία, να πραγματοποιήσουν και να ισχυροποιήσουν την πολιτική τους ένωση και να δημιουργήσουν νέους θεσμούς όπως ο Ευρωπαϊκός Στρατός, με στόχο να επιλυθεί η κρίση στην ευρωζώνη και να επιβιώσει η Ευρώπη στις σύγχρονες προκλήσεις.

Επίσης, αρκετοί από τους υπουργούς οικονομικών καλούν εκ νέου στη θεσμοθέτηση του αξιωμάτους του ευρωπαίου υπερ-προέδρου ο οποίος θα κατέχει το απόλυτο αξίωμα και ηγεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συγκεκριμένη ομάδα των 10 εθνών, που συχνά αναφέρεται και ως Ομάδα του Βερολίνου ή Κλαμπ του Βερολίνου, ξεκίνησε τις συναντήσεις υπό τις υποδείξεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Guido Westerwelle με στόχο να αναζωογονηθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
“Εκλαμβάνουμε την κρίση των ημερών μας ως κάλεσμα αφύπνισης,” αναφέρει η σχετική έκθεση. “Ο χρόνος που διαθέτουμε στην διάθεσή μας για μακρόπνοες μεταρρυθμίσεις είναι πολύ μικρός….. Αυτό στο οποίο τελικώς αναφερόμαστε είναι η δημιουργία μίας μη-αναστρέψιμης κατάστασης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.”
Με στόχο να καταπολεμηθεί η κρίση του ευρώ, η έκθεση αναφέρει ότι η Ε.Ε πρέπει να υπερκεράσει ένα θεμελιώδες ελάττωμα: την νομισματική ένωση που δεν συνοδεύεται από μία αντίστοιχη οικονομική ένωση.
Η Ευρώπη ‘θα πρέπει να εξετάσει πλέον την πιθανότητα εγκαθίδρυσης ενός ισχυρότερου ρόλου για τους Ευρωπαϊκους θεσμούς αναφορικά με τους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών-μελών. Θα πρέπει να ληφθούν περισσότερες αποφάσεις σε επίπεδο Ε.Ε, αναφέρει η έκθεση, και η δυνατότητα και ισχύς μίας χώρας να ασκήσει βέτο σε αυτές τις αποφάσεις θα πρέπει να αποκοπεί.
Όμως οι συστάσεις της συγκεκριμένης έκθεσης υπερβαίνουν τον ορίζοντα και τη στόχευση της σύγχρονης οικονομικής κρίσης: “Νέοι παγκόσμιοι οικονομικοί και πολιτικοί παίκτες κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή. Με στόχο να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση αυτών των νέων εστιών ισχυρής επιρροής, εμείς ως Ευρωπαίοι θα είμαστε ικανοί να διατηρήσουμε τις αξίες μας και να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα μόνο εάν συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις δυνάμεις μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στις σχέσεις και επαφές με τον εξωτερικό κόσμο.”
Αυτές οι επιδιώξεις σημαίνουν ότι σε έναν μακρύτερο χρονικό ορίζοντα, θα υιοθετηθεί μία κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνα, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και έναν Ευρωπαϊκό Στρατό για ορισμένα έθνη, σύμφωνα πάντα με την έκθεση.
Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της επικράτησης στην αρένα της παγκοσμιοποίησης το Κλάμπ του Βερολίνου των 10 εθνών προωθεί μία εξοντωτική οικονομική και πολιτική ένωση, που διαλύει την όποια έννοια της εθνικής κυριαρχίας και φέρνει στο προσκήνιο, όπως έχουμε ήδη αναφέρει εδώ στο pentapostagma.gr την θεσμοθέτηση του ευρωπαίου υπερ-προέδρου ο οποίος θα κατέχει το ανώτατο αξίωμα και την απόλυτη εξουσία ουσιαστικά πάνω σε όλα τα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι δέκα υπουργοί εξωτερικών οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν την συγκεκριμένη έκθεση προέρχονται από τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Επίσης, ορισμένοι εκπρόσωποι της Γαλλίας ήταν παρόντες σε ορισμένες συναντήσεις.
Τα συγκεκριμένα έθνη είναι σαφές ότι έχουν, και μπορούν να ασκήσουν, τεράστια επιρροή στην Ευρώπη και θα πρέπει όλοι πλέον να αναμένουμε ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

pentapostagma.gr
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Πρόταση 10 ΥΠΕΞ για δημιουργία «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης»

7
Αυτή η πρόταση, αν υιοθετηθεί από την Κομισιόν ισοδυναμεί με 4ο Ράϊχ, δηλαδή με οικονομική και στρατιωτική δικτατορία.

Ένας τέτοιος θεσμός θα επέτρεπε στη Γερμανία να αποκτήσει διευρυμένες υπερεξουσίες.

Αυτό το έκτρωμα θα το ζήλευε ακόμα και ο ίδιος ο Καρλομάγνος.

Re: Πρόταση 10 ΥΠΕΞ για δημιουργία «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης»

8
Ευρωπαϊκή ομοσπονδία επιθυμεί ως το 2016 ο Μισέλ Μπαρνιέ


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Μπαρνιέ θέλει μια «ευρωπαϊκή ομοσπονδία» ως το 2016.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Liberation, τάσσεται υπέρ της μετατροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

«Η Ευρώπη έχει κάνει πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα για να διορθώσει τις αδυναμίες που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δέκα χρόνια...κυρίως με τη δημιουργία μιας οικονομικής ένωσης παράλληλα με τη νομισματική...Τώρα, βαδίζει προς μιαν ευρωπαϊκή ομοσπονδία γιατί η κρίση έδειξε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να βγει από αυτήν εντελώς μόνη», τονίζει ο Μπαρνιέ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξηγεί: «Ο χρόνος είναι σύντομος: ως το 2016, η ΕΕ θα έχει μετατραπεί σε μια ομοσπονδία ευρωπαϊκών κρατών που θα ενώνει τις τύχες τους, αλλά δε θα διαγράφει τις διαφορές τους» .

«Ομοσπονδία σημαίνει οικονομική διακυβέρνηση, συλλογική διαχείριση των δημοσιονομικών προσανατολισμών μας, τραπεζική ένωση, βιομηχανική πολιτική και έναν πολύ πιο ισχυρό προϋπολογισμό», πρόσθεσε ο Μπαρνιέ.

Ο Γάλλος επίτροπος επιβεβαίωσε ότι «τον Ιανουάριο του 2013 θα υπάρχει μια ενιαία εποπτική αρχή στην ευρωζώνη, αρμοδιότητα που θέλουμε να εμπιστευτούμε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

«Υπάρχουν περίπου 6.000 τράπεζες στην ευρωζώνη και πρέπει όλες να τεθούν υπό την εποπτεία της ΕΚΤ», τόνισε ο Μπαρνιέ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η ομοσπονδία σημαίνει και ενα κυβερνήτη που μάλλον ξέχασε να το πει
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο”

cron