Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
https://www.filoumenos.com/forum/

Πως το Ισραήλ «έφτιαξε» τη Χαμάς!-Η τακτική "Purim"
https://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=171&t=5064
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  emman [ 06 Ιαν 2010, 11:24 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Πως το Ισραήλ «έφτιαξε» τη Χαμάς!-Η τακτική "Purim"

Πως το Ισραήλ «έφτιαξε» τη Χαμάς!-Η τακτική "Purim""Κατασκευάζοντας τον εχθρό"

"Μέσω της εξαπάτησης κυριαρχούμε"

Η ιστορία της πρωτοφανούς ισχυροποίησης της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη. Αυτό ανιχνεύει ο Charles Enderlin, ανταποκριτής του France 2 στην Ιερουσαλήμ, εξετάζοντας τον ρόλο των ισραηλινών Μυστικών Υπηρεσιών στον λαβύρινθο της Γάζας.

Ο Enderlin αποκαλύπτει την «τύφλωση» του Ισραήλ, το οποίο έπαιζε κυριολεκτικά με τη φωτιά τα τελευταία 20 χρόνια, ευνοώντας την άνοδο του Ισλάμ και δη του πιο εξτρεμιστικού τμήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων στη Γάζα, προκειμένου να αποδυναμώσει την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO). Είναι απίστευτο ότι αυτή η άνοδος των φανατικών έγινε με τη «βοήθεια» των πιο ορκισμένων εχθρών τους!


Το βιβλίο του Charles Enderlin που εξετάζει τον σκοτεινό ρόλο της Μοσσάντ στην ενδοπαλαιστινιακή διαμάχη.


Όλα αρχίζουν τον Σεπτέμβριο του 1973, όταν ο Ισραηλινός Κυβερνήτης της Γάζας συμμετέχει στα εγκαίνια του τοπικού παραρτήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Ο Σείχης Γιασσίν δεν ήταν ακόμα ο ηγέτης της Χαμάς, αλλά ο προστατευόμενος των Ισραηλινών.
«Οι διαδοχικές κυβερνήσεις πίστευαν ότι θα αποτελούσε το αντίδοτο στην PLO», συνοψίζει ο Enderlin αναφερόμενος σε αυτό που του είχε εμπιστευθεί παλαιό στέλεχος της Μοσσάντ: «Ο Γιασσίν δήλωνε ότι πολεμούσε την παλαιστινιακή Αριστερά, τον εχθρό μας».

Στην πραγματικότητα, τόσο πριν όσο και μετά τις συμφωνίες του Όσλο, βασική μέριμνα του Ισραήλ ήταν η αποδυνάμωση του Αραφάτ. Μια κενή στρατηγική που θα άνοιγε την πόρτα στο χάος.

Μέσα στην εμμονή του να εμποδίσει την εμφάνιση του παλαιστινιακού εθνικισμού, το εβραϊκό κράτος θα παρακολουθήσει χωρίς αντίδραση τον πολλαπλασιασμό των τζαμιών, τη διόγκωση της ισλαμικής προπαγάνδας, την επέκταση των κοινω­νικών δικτύων των ισλαμιστών. Κατά τη διάρκεια της εποχής αυτής, το εθνικό παλαιστινιακό κίνημα είναι όμηρος των φατριών του, αφού οι Ισραηλινοί αρνούνται να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα του.

Παρόλα αυτά, διαρκώς γίνονται κάποιες επαφές, μυστικά, μεταξύ της PLO και ορισμένων πρακτόρων του εβραϊκού κράτους. Ο Charles Enderlin αποκαλύπτει έτσι ότι ήταν δυνατή μια συμφωνία με την PLO από το 1986, την επαύριον μιας συνάντησης, στη Νέα Υόρκη, μεταξύ του Σαίντ Καμάλ, του εκπροσώπου της PLO στο Κάιρο και ενός εκ των υπευθύνων της Σαβάκ, του γνωστού κλάδου των ισραηλινών Μυστικών Υπηρεσιών.

Μια νέα συνάντηση έλαβε χώρα στο Παρίσι. Όλα θα ανατραπούν λίγες εβδομάδες αργότερα, όταν μια παλαιστινιακή φράξια άρχισε ξανά τις επιθέσεις, απαντώντας στη σκλήρυνση της στάσης του Λικούντ. Μετά από αυτό, οι ισλαμιστές, με τους οποίους δεν ασχολούνταν κανείς, αρχίζουν να γίνονται συμπαθείς μεταξύ του πληθυσμού. Στηριζόμενος σε μυστικές προφορικές επαφές, σε νέες μαρτυρίες, σε εντυπωσιακές ομολογίες και στην εκπληκτική γνώση του για τα παρασκήνια της σύγκρουσης, ο Charles Enderlin προσφέρει τα τελευταία «κλειδιά» της τραγωδίας που οδήγησε τελικά στην εισβολή στη Γάζα.


topotamidengirizeipiso.blogspot.com

Συγγραφέας:  drex [ 06 Ιαν 2010, 15:19 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Πως το Ισραήλ «έφτιαξε» τη Χαμάς!-Η τακτική "Purim"

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΙ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΛΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙ ΣΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΔΙΜΗΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ

Συγγραφέας:  dominique [ 08 Ιαν 2010, 19:09 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Πως το Ισραήλ «έφτιαξε» τη Χαμάς!-Η τακτική "Purim"

Οπως και η Αμερικη συνεβαλε στην δημιουργια του μπιν λαντεν και ποσα αλλα δεν ξερουμε,οπως και τωρα με τον παρολιγο τρομοκρατη στο αεροπλανο που εδωσε εναυσμα γαι νεα μετρα στα αεροδρομια για περισσότερο έλεγχο!!!

Συγγραφέας:  drex [ 10 Ιαν 2010, 14:46 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Πως το Ισραήλ «έφτιαξε» τη Χαμάς!-Η τακτική "Purim"

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΕΤΗΤΩΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥ ΣΟΥ.

Συγγραφέας:  dominique [ 10 Ιαν 2010, 16:21 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Πως το Ισραήλ «έφτιαξε» τη Χαμάς!-Η τακτική "Purim"

Aκομα και οταν ο εχθρος ειναι κατασκευασμενος,προκειμενου να περασει τα μετρα που θελει αυτος

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/