Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Οι 2 μάρτυρες της Αποκάλυψης : Hλίας και Ενωχ (Αποκ 11:3-14) • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 02 Ιουν 2020, 12:06


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Οι 2 μάρτυρες της Αποκάλυψης : Hλίας και Ενωχ (Αποκ 11:3-14)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Φεβ 2011, 16:24 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Βλέπω ότι γίνεται μεγάλος ντόρος στο όνομα του Αντιχρίστου.Όλοι ρωτάμε: Ποιός είναι; Που μένει; Που μεγαλώνει; Σε ποιά ηλικία είναι; Πότε θα δράσει; Ποιό είναι το όνομά του; κτλ,κτλ,κτλ. Καλά όλα αυτά, αλλά σαν χριστιανοί που είμαστε νομίζω ότι θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη βάση και ψάξιμο στους 2 προφήτες μας που ενδέχεται ήδη να είναι ανάμεσά μας.


Από τις γραφές ξέρουμε ότι: Θα βγουν όμως δύο μάρτυρες, δύο προφήτες, οι οποίοι θα κηρύττουν εναντίον του Αντίχριστου και θα διαψεύδουν συνεχώς τα όσα θα ισχυρίζεται. Αυτοί θα προφητεύσουν 1260 ημέρες, δηλαδή 3 1/2 χρόνια και θα κηρύττουν εναντίον του αντιχρίστου. Θα είναι δύο ταπεινοί άνθρωποι του Θεού, ντυμένοι με σάκκους, που σημαίνει ότι θα είναι πολύ ταπεινοί.


Αυτοί είναι οι προφήτες που ο προφήτης Ζαχαρίας προφήτεψε ότι θα έλθουν στις έσχατες ημέρες και τους ονομάζει λυχνίες και ελαίες, που στέκονται μπροστά στον Θεό. "Τότε απεκρίθην, και είπα προς αυτόν, Τί είναι αι δύο αύται ελαίαι επί τα δεξιά της λυχνίας και επί τα αριστερά αυτής; Και απεκρίθην εκ δευτέρου, και είπα προς αυτόν, Τί είναι οι δύο κλάδοι των ελαιών, οίτινες διά των δύο χρυσών σωλήνων εκκενόνουσιν εξ εαυτών το έλαιον εις την χρυσήν λυχνίαν; Και είπε προς εμέ, λέγων, Δεν γνωρίζεις τί είναι ταύτα; Και είπα, Ουχί Κυριέ μου. Τότε είπεν, ούτοι είναι οι δύο κεχρισμένοι, οι παριστάμενοι πλησίον του Κυρίου πάσης της γης". Ζαχαρίας δ:11-14.Η πόλη η αγία είναι η Ιερουσαλήμ, που θα κυριευθεί από τον Αντίχριστο και θα εξουσιασθεί για σαράντα δύο μήνες, δηλαδή για τριάμισι χρόνια. Οι δύο προφήτες που θα εμφανιστούν κατά την περίοδο του αντιχρίστου και θα προφητεύουν εναντίον του, παρακινώντας τους ανθρώπους να αντισταθούν στον Αντίχριστο και να μη δεχτούν να βάλλουν το χάραγμα στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο, ούτε να προσκυνήσουν την εικόνα του, είναι προφητευμένοι από τον προφήτη Ζαχαρία το έτος 520 π.Χ. Αυτό σημαίνει ότι για το Θεό, είναι πολύ σπουδαία πρόσωπα, που θα διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στη σωτηρία των ανθρώπων κατά τις ημέρες του αντιχρίστου.

Προφητευμένα πρόσωπα, είναι η μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και αυτοί οι δύο προφήτες. Οι δύο προφήτες είχαν φανερωθεί στον προφήτη Ζαχαρία σε μία όραση σαν δύο κλάδοι ελαιών που εκκένωναν τη λυχνία και σαν δύο ελαίες. Το Πνεύμα το Αγιο του είχε εξηγήσει: "Ούτοι είναι οι δύο κεχρισμένοι, οι παριστάμενοι πλησίον του Κυρίου πάσης της γης". Ζαχαρίας δ:14

Οι δύο αυτοί προφήτες, άσημοι άνθρωποι, ντυμένοι "σάκκους", σύμβολα ταπεινής εμφάνισης, θα έχουν πολύ μεγάλη δύναμη και εξουσία. Θα "εξέρχεται πυρ εκ του στόματος αυτών και θα κατατρώγει τους εχθρούς αυτών". Αυτό σημαίνει ότι ένα λόγο θα λένε και οι εχθροί θα εξοντώνονται με φωτιά, όπως έκανε ο προφήτης Ηλίας, όταν κάποτε οι δύο πεντηκόνταρχοι ήλθαν να τον συλλάβουν και τον διέταξαν να κατεβεί αμέσως και να έλθει να τον συλλάβουν. Ο Ηλίας είπε τότε: "Εάν εγώ ήμαι άνθρωπος του Θεού, ας καταβή πυρ εξ ουρανού, και ας καταφάγη σε και τους πεντήκοντά σου". Β' Βασιλέων α:10,12

Το ίδιο θα συμβεί και με τους δύο προφήτες της Αποκαλύψεως. Κανείς δεν θα μπορεί να τους συλλάβει. Οι ίδιοι αυτοί προφήτες θα έχουν εξουσία να κλείσουν τον ουρανό να μη βρέχει, όπως κάποτε έκανε ο Ηλίας και ακόμη θα μπορούν να μεταβάλλουν τα νερά σε αίμα και να χτυπήσουν τη γη με κάθε πληγή, σαν αυτές που χρησιμοποίησε ο Μωϋσής εναντίον του Φαραώ, για να τον αναγκάσει να αφήσει ελεύθερο τον λαό Ισραήλ, να φύγει από την Αύγυπτο. Οι δύο αυτοί προφήτες θα μοιάζουν στις ενέργειες και στα θαύματα με τον προφήτη Ηλία και τον Μωϋσή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτοί οι προφήτες θα είναι ο Ηλίας και ο Μωϋσής. Ο Θεός δεν έχει ανάγκη να φέρει τον Ηλία και τον Μωϋσή πάλι κάτω στη γη, για να υπηρετήσουν πάλι και να δοκιμαστούν. Αυτοί οι δύο τελείωσαν το έργο τους και ευρίσκονται στο ένδοξο περιβάλλον του Θεού.

Ο Θεός έχει ανθρώπους να εργαστεί σε κάθε εποχή και δεν του είναι αδύνατο να τους δώσει τις ίδιες δυνάμεις και εξουσίες. Αυτοί οι δύο προφήτες θα κηρύξουν με δύναμη εναντίον του αντιχρίστου και του ψευδοπροφήτη και θα αποτρέψουν εκατομμύρια ανθρώπους, να υποκύψουν στον Αντίχριστο. Αυτή η ενέργεια δείχνει τη μεγάλη αγάπη του Θεού, ο οποίος δεν θέλει να πλανηθούν και να χαθούν οι άνθρωποι, αλλά να αρνηθούν να προσκυνήσουν την εικόνα του και να βάλουν το χάραγμα, στο δεξί τους χέρι, ή το μέτωπο με τον αριθμό 666 για να σωθούν.


Αυτοί οι δύο προφήτες θα έχουν εξουσία, όπως είχε ο προφήτης Ηλίας, να κλείσουν τον ουρανό να μη βρέχει σε όλη τη διάρκεια της αποστολής τους, όποτε αυτοί κρίνουν αναγκαίο. Αυτό δεν σημαίνει, ότι ο ένας από τους δύο προφήτες θα είναι ο Ηλίας, αλλά σημαίνει ότι θα έχει την ίδια δύναμη που είχε ο Ηλίας. Θα υπάρξει επομένως ανομβρία, που θα προκαλέσουν αυτοί οι προφήτες, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν και να χαλάσουν καλλιέργειες και να υπάρξει λειψυδρία. Επίσης θα μπορούν να μεταβάλλουν το νερό σε αίμα, όπως έκανε ο Μωϋσής στην Αίγυπτο, μπροστά στο Φαραώ για να τον πείσει να αφήσει το λαό Ισραήλ να φύγει από την Αίγυπτο. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως, ότι ο ένας από τους δύο προφήτες θα είναι ο Μωϋσής, διότι ο Θεός, ο οποίος έδωσε στο Μωϋσή αυτή την εξουσία, είναι ο Ιδιος που θα δώσει και στους δύο προφήτες την ίδια εξουσία, οι οποίοι θα είναι άλλα πρόσωπα. Επίσης θα έχουν την εξουσία, να πατάξουν τη γη με οποιαδήποτε πληγή, από αυτές τις πληγές που προκάλεσε ο Μωϋσής στην Αίγυπτο, όταν παρακαλούσε το Φαραώ να αφήσει ελεύθερο το λαό Ισραήλ.

Ολα αυτά θα τα ενεργήσει ο Θεός, με τους δύο αυτούς ταπεινούς προφήτες, για να αποδείξει σε όλους τους κατοίκους της γης, πόσο αδύναμος είναι ο αντίχριστος, μπροστά στο Θεό, που όλοι θα τον τρέμουν και θα σπεύδουν να προσκυνήσουν την εικόνα του και να βάλλουν το χάραγμα στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο, με τον αριθμό 666. Η δύναμη του Θεού θα φανεί κυριαρχική, με αυτούς τους δύο ταπεινούς ανθρώπους και θα καταλάβουν όλοι, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος των κυρίων. Με αυτό τον τρόπο, το κήρυγμα των προφητών θα έχει μεγάλη απήχηση ανάμεσα στους λαούς και πολλοί είναι αυτοί που θα πεισθούν να υποστούν τις συνέπειες του αντιχρίστου, παρά να χάσουν μια αιώνια ζωή με τον Θεό, διά Ιησού Χριστού.

Μόνο όταν θα τελειώσουν την αποστολή τους και ολοκληρωθεί η μαρτυρία τους και πιστέψουν και σωθούν από το χάραγμα του αντιχρίστου, όσοι άνθρωποι ακούσουν τη μαρτυρία τους, τότε ο Θεός θα επιτρέψει στο θηρίο που θα ανεβεί από την άβυσσο, να κάνει εκστρατεία και να πολεμήσει τους δύο προφήτες του Θεού, να τους νικήσει και να τους θανατώσει. Το θηρίο αυτό, δε θα είναι το κράτος του αντιχρίστου, αλλά το κράτος του ψευδοπροφήτη, όπως τον αναφέρει η Αποκάλυψη στο ιγ κεφάλαιο και 11 εδάφιο. "Και είδον άλλο θηρίον αναβαίνον εκ της γης και είχε κέρατα δύο όμοια με αρνίου, και ελάλει ως δράκων". Αυτό το θηρίο θα υποστηρίξει τον Αντίχριστο. Θα κάνει εικόνα του αντιχρίστου, θα υποχρεώσει τους ανθρώπους να την προσκυνούν και θα κάνει όλους τους ανθρώπους να λάβουν το χάραγμα του αντίχριστου με τον αριθμό 666, στο δεξί τους χέρι ή στο μέτωπο.


Τα πτώματα των δύο προφητών, όταν καταφέρει ο Αντίχριστος και τους σκοτώσει, δεν θα ταφούν, αλλά θα εκτεθούν σε δημόσια θέα επί τρεις ημέρες και μισή, για να καυχηθεί ο Αντίχριστος και να ενθαρρύνει τους οπαδούς του να μη φοβούνται πλέον το Θεό και τους ανθρώπους Του. Η έκθεση των πτωμάτων θα γίνει στη πλατεία της πόλεως της μεγάλης, που αποκαλείται Σόδομα και Αίγυπτος, διότι βασιλεύει η αμαρτία και η παρακοή στο θέλημα του Θεού. Στην πόλη που σταυρώθηκε ο Κύριος, στην Ιερουσαλήμ.

Οι άνθρωποι από όλα τα έθνη, τις φυλές και τις γλώσσες, θα βλέπουν τα πτώματα των δύο προφητών επί τρεις και μισή ημέρες να είναι εκτεθειμένα στην πλατεία της Ιερουσαλήμ. Αυτό βεβαίως είναι κατορθωτό διά μέσου της τηλεοράσεως. Ολα τα κανάλια θα σπεύσουν να εξασφαλίσουν στους τηλεθεατές τους το θέαμα με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ και πολλά σχόλια, που θα είναι οπωσδήποτε υπέρ του Αντίχριστου, αφού και οι ίδιοι θα είναι δικοί του υπάλληλοι, και επομένως πιστοί υπηρέτες του.

Ολοι οι κάτοικοι της γης και βέβαια αυτοί που θα έχουν βάλει το χάραγμα στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο, θα χαρούν για το θάνατο των δύο προφητών. Μάλιστα θα ευφρανθούν, θα ανακουφιστούν και θα πανηγυρίσουν το γεγονός. Θα στείλουν ο ένας στον άλλον δώρα, θα κάνουν γιορτές και θα γλεντήσουν το μεγάλο αυτό γεγονός. Μέχρι τώρα είχαν απελπιστεί, γιατί κανείς δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τους δύο αυτούς προφήτες, που θα αποδεικνύουν με τη δυναμική παρουσία τους, την παρουσία του Θεού, που οι οπαδοί του Αντίχριστου θα την έχουν αρνηθεί και θα διακηρύττουν ότι "ο μόνος Θεός", είναι ο Αντίχριστος.

Τώρα λοιπόν που θα τους βλέπουν νεκρούς, θα νομίζουν ότι τελεσίδικα, αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει ο αληθινός Θεός, γιατί αν υπήρχε, δεν θα άφηνε να σκοτώσει "το θηρίον το αναβαίνον εκ της αβύσσου", τους προφήτες Του. Θα χαρούν, γιατί οι δύο αυτοί προφήτες, θα βασανίσουν τους κατοικούντες επί της γης. Πώς θα τους βασανίσουν;

Πρώτον, με το κήρυγμά τους εναντίον του αντιχρίστου και των ανθρώπων όλων που θα τον ακολουθήσουν και θα βάλουν το χάραγμα στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο. Θα αναγγέλλουν την καταστροφή του Αντίχριστου και την αιώνια κόλαση που περιμένει, όσους θα έχουν βάλει το χάραγμα στο δεξί του χέρι, ή στο μέτωπο.

Δεύτερον, με τη δύναμη που θα διαθέτουν. Πολλοί που θα αποπειραθούν να τους συλλάβουν, θα κατακαούν, ή θα πέσουν νεκροί. Κανείς δεν θα μπορέσει να τους σταματήσει να προφητεύουν την καταστροφή του Αντίχριστου και να κηρύττουν στους ανθρώπους, για να τους αποτρέψουν να δεχτούν το χάραγμα του Αντίχριστου.

Πολλές φορές θα προκαλούν ανομβρία με την προφητεία τους, άλλοτε θα μεταβάλλουν το νερό σε αίμα και άλλοτε θα επιφέρουν οποιαδήποτε πληγή θελήσουν. Η παρουσία των προφητών και η δυναμική δραστηριότητά τους θα διαρκέσει τριάμιση χρόνια. Το χρονικό διάστημα θα είναι πάρα πολύ μεγάλο για τους απίστους ανθρώπους της γης που θα θαυμάζουν τον Αντίχριστο και θα έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους σ' αυτόν.


Οι προφήτες οι οποίοι θα θανατωθούν από "το θηρίο το αναβαίνον εκ της αβύσσου", μετά από τρισήμισι ημέρες θα αναστηθούν και θα σταθούν όρθιοι μπροστά στα έκπληκτα μάτια των οπαδών του αντιχρίστου. Ενώ ακόμη θα έχουν γιορτές και πανηγύρια, γιατί οι δύο προφήτες του Θεού θανατώθηκαν από τον Αντίχριστο, θα δουν τους προφήτες ζωντανούς να στέκονται στα πόδια τους. Φόβος και τρόμος θα πέσει στον Αντίχριστο και τους οπαδούς του, σ' αυτούς που θα έχουν βάλει το χάραγμα στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο.

Θα θυμηθούν ότι οι δύο προφήτες επί τριάμισι χρόνια, προφήτευαν και κήρυτταν εναντίον του Αντίχριστου και του συστήματός του και πρότρεπαν τους ανθρώπους να μη δεχθούν το χάραγμα στο δεξί τους χέρι ή στο μέτωπο, με τον αριθμό 666 και να μην προσκυνήσουν την εικόνα του.

Ο Αντίχριστος θα καταφέρει μετά από τριάμιση χρόνια να τους θανατώσει και να προκαλέσει την ανακούφιση και τον θαυμασμό συγχρόνως των απίστων οπαδών του. Και όμως θα τους δουν πάλι ζωντανούς διά μέσου της τηλεόρασης.

Στη συνέχεια όμως θα ακουστεί μια μεγάλη φωνή από τον ουρανό. Η φωνή αυτή θα λέει: "Ανάβητε εδώ". Αυτή η φωνή θα απευθυνθεί στους δύο προφήτες και θα την ακούσει όλος ο κόσμος. Οι δύο προφήτες πραγματικά θα αναληφθούν στον ουρανό μέσα σε νεφέλη, όπως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, (Πράξεις α:9) και θα τους δουν όλοι οι εχθροί τους, έκπληκτοι και αποσβολωμένοι.

Την ίδια ώρα που θα αναλαμβάνονται οι δύο προφήτες, θα γίνει μεγάλος σεισμός που θα σείσει την περιοχή αυτή, και θα καταστρέψει το ένα δέκατο της πόλης, της Ιερουσαλήμ. Ο σεισμός αυτός πρέπει να είναι μεγάλης εντάσεως και σύντομος, γιατί θα σκοτωθούν επτά χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι προφανώς δεν θα έχουν το χρόνο να προφυλαχθούν.

Οι υπόλοιποι άνθρωποι θα γίνουν έμφοβοι με το τέλος αυτό, της όλης ιστορίας, γιατί θα καταλάβουν ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ενέργειες του Θεού. Δύο άνθρωποι να βασανίσουν επί τριάμισι χρόνια τον Αντίχριστο και τους οπαδούς του, με τα κηρύγματά τους και με τις θαυματουργικές ενέργειές τους, να μη μπορεί το θηρίο να τους αντιμετωπίσει και αφού τους φονεύσει, μετά να αναστηθούν και να φύγουν στον ουρανό, αφήνοντας πίσω τον κόσμο με ένα μεγάλο σεισμό και με επτά χιλιάδες νεκρούς, αυτό θα είναι μια ιστορία που δεν θα μπορούσε κανείς να αποδώσει σε συμπτώσεις.

Οι υπόλοιποι λοιπόν άνθρωποι που θα είχαν κάποιο δισταγμό, θα πάρουν την απόφαση να δοξάσουν το Θεό του ουρανού και να απορρίψουν τον Αντίχριστο. Το έργο των δύο προφητών θα τελειώσει με πλήρη επιτυχία. Οι ειλικρινείς άνθρωποι θα ακούσουν, θα πιστέψουν και θα σωθούν. Οι ανειλικρινείς θα πλανηθούν, θα σκηρυνθούν και θα χαθούν.


Γι'αυτο καλυτερα να κανουμε ερευνα για τους προφητες μας και ολα αυτα που ψαχνουμε για τον αντιχριστο να τα αφησουμε για αυτους.Εμας δεν μας ενδιαφερει και πολυ να τον βρουμε,αφηστε τον να τον βρουνε οι δικοι του.Εμας μας ενδιαφερουν οι προφητες μας που θα μας οδηγησουν στον σωστο δρομο και θα ειναι το στηριγμα μας σε ολα τα δυσκολα χρονια που ερχονται.


http://sapfiros.blogspot.com

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι 2 μάρτυρες της Αποκάλυψης : Hλίας και Ενωχ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Φεβ 2011, 16:26 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ωραιο το κείμενο,αν και διαφωνώ σε ενα σημείο μόνο.Καταρχήν παραθέτω το απόσπασμα απο την Αποκάλυψη που αναφέρεται στους 2 προφήτες.

3 και δώσω τοίς δυσί μάρτυσί μου, και προφητεύσουσιν ημέρας χιλίας διακοσίας εξήκοντα, περιβεβλημένοι σάκκους. 4 ούτοί εισιν αι δύο ελαίαι και αι δύο λυχνίαι αι ενώπιον τού Κυρίου της γής εστώσαι. 5 και εί τις αυτούς θέλει αδικήσαι, πύρ εκπορεύεται εκ τού στόματος αυτών και κατεσθίει τους εχθρούς αυτών• και εί τις θελήσει αυτούς αδικήσαι, ούτω δεί αυτόν αποκτανθήναι. 6 ούτοι έχουσιν εξουσίαν τον ουρανόν κλείσαι, ίνα μη υετός βρέχη τας ημέρας της προφητείας αυτών, και εξουσίαν έχουσιν επί των υδάτων στρέφειν αυτά εις αίμα και πατάξαι την γήν εν πάση πληγή, οσάκις εάν θελήσωσι. 7 και όταν τελέσωσι την μαρτυρίαν αυτών, το θηρίον το αναβαίνον εκ της αβύσσου ποιήσει μετ' αυτών πόλεμον και νικήσει αυτούς και αποκτενεί αυτούς. 8 και το πτώμα αυτών επί της πλατείας της πόλεως της μεγάλης, ήτις καλείται πνευματικώς Σόδομα και Αίγυπτος, όπου και ο Κύριος αυτών εσταυρώθη. 9 και βλέπουσιν εκ των λαών και φυλών και γλωσσών και εθνών το πτώμα αυτών ημέρας τρεις και ήμισυ, και τα πτώματα αυτών ουκ αφήσουσι τεθήναι εις μνήμα.

10 και οι κατοικούντες επί της γής χαίρουσιν επ' αυτοίς, και ευφρανθήσονται και δώρα πέμψουσιν αλλήλοις, ότι ούτοι οι δύο προφήται εβασάνισαν τους κατοικούντας επί της γής. 11 και μετά τας τρεις ημέρας και ήμισυ, πνεύμα ζωής εκ τού Θεού εισήλθεν εις αυτούς, και έστησαν επί τους πόδας αυτών, και φόβος μέγας επέπεσεν επί τους θεωρούντας αυτούς. 12 και ήκουσα φωνήν μεγάλην εκ τού ουρανού λέγουσαν αυτοίς• Ανάβητε ώδε. και ανέβησαν εις τον ουρανόν εν τή νεφέλη, και εθεώρησαν αυτούς οι εχθροί αυτών. 13 Καί εν εκείνη τή ημέρα εγένετο σεισμός μέγας, και το δέκατον της πόλεως έπεσε, και απεκτάνθησαν εν τώ σεισμώ ονόματα ανθρώπων χιλιάδες επτά, και οι λοιποί έμφοβοι εγένοντο και έδωκαν δόξαν τώ Θεώ τού ουρανού. 14 Η ουαί η δευτέρα απήλθεν•Συμφωνα με τους Πατέρες οι 2 αυτοί προφήτες θα είναι είτε ο Ηλίας και ο Ενωχ,είτε ο Ηλίας και ο Μωυσής.

Βεβαια ,υπάρχει και η ερμηνεία ότι εκτός αυτων των 2 μαρτύρων,μαρτυρία θα δώσει και ο Ιωάννης,ο μαθητής του Χριστού,αφου στο κεφ.10 στην Αποκάλυψη αναφέρει 10 και έλαβον το βιβλίον εκ της χειρός τού αγγέλου και κατέφαγον αυτό, και ήν εν τώ στόματί μου ως μέλι γλυκύ• και ότε έφαγον αυτό, επικράνθη η κοιλία μου. 11 και λέγουσί μοι• Δεί σε πάλιν προφητεύσαι επί λαοίς και έθνεσι και γλώσσαις και βασιλεύσι πολλοίς.

Συμφωνα με την προφητεία του Αγίου Νείλου
:

και όταν καθίση ο αντίχριστος εις τον κατηραμένον του θρόνον, θέλει βράση η θάλασσα ωσάν χάλκωμα, και θέλει στειρεύση η γη τα βότανα και δένδρα από την θερμότητα της θαλάσσης και αι φλέβαι των πηγών θα ξηρανθούν και τα ζώα και πετεινά να αποθάνουν από τον χνώτον της θαλάσσης. Και τότε θα γίνη η ημέρα ωσάν ώρα, η εβδομάδα ωσάν ημέρα, και ο μήνας ωσάν εβδομάδα, διότι από την πονηρίαν του ανθρώπου θα γίνουν τα στοιχεία βιαστικά, δια να τελειώση γρήγορα ο καιρός, οπού ελάλησεν ο Θεός... Τότε θα έλθουν να κηρύττουν ο προφήτης Ηλίας και ο δίκαιος Ενώχ...και να λέγουν. Όποιος κάμη υπομονήν και δεν σφραγισθή με την σφραγίδα του αντίχριστου, θέλει σωθή, και εξάπαντος θα τον δεχθή ο Θεός εις τον Παράδεισον, μόνον να μην σφραγισθή, αλλά να κάμνη τον σταυρόν του, διότι η σφραγίδα του σταυρού ελευθερώνει τον άνθρωπον από τα βάσανα του άδου, και η σφραγίδα του αντιχρίστου τον παραδίδει εις τα βάσανα του άδου.

Βεβαια η καλύτερη πηγή για το ότι ο προφήτης Ηλίας θα είναι ένας από τους 2 μάρτυρες της Αποκάλυψης είναι το Απολυτίκιον του


Ὁ ἔνσαρκος Ἄγγελος, τῶν Προφητῶν ἡ κρηπίς, ὁ δεύτερος Πρόδρομος, τῆς παρουσίας Χριστοῦ, Ἠλίας ὁ ἔνδοξος, ἄνωθεν καταπέμψας, Ἐλισαίῳ τὴν χάριν, νόσους ἀποδιώκει, καὶ λεπροὺς καθαρίζει, διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα.
Περι των 2 προφητών

"...Μαρτυρες αδιαψευστοι οτι οι ανθρωποι, εαν δεν αμαρτανε ο Αδαμ, δε θα πεθαιναν και θα ειχαν τα σωματα τους αιωνια, ειναι οι τρεις ανθρωποι Ενωχ, Ηλιας και Ιωαννης ο Θεολογος, που ο Θεος κρατησε ζωντανους. Εναν απο καθε εποχη. Ο Ενωχ, ως ζησας προ του Νομου΄ ο Ηλιας μετα τον Νομον και ο Ιωαννης μετα την Χαριν. Αποδειξη δε οτι ειναι ζωντανος και ο Ευαγγελιστης Ιωαννης ειναι ο λογος του Κυριου μας στο Ευαγγελιο που λεγει 'Εαν αυτον θελω μενειν εως ερχομαι, τι προς σε;'. Οχι δεν θα αποθανει οπως ολοι οι υπολοιποι ανθρωποι, αλλα οτι ο Θεος τον εχει φυλαξει ζωντανο για να ξαναελθει ως Προδρομος στην Δευτερα Παρουσια Του μαζι με τον Ηλια και τον Ενωχ..."

Μεγαλου Φωτιου P.G. 103, 985-988


"Και ο Ηλιας θα ερθει τοτε για ν'ασφαλισει τους πιστους (Μαλαχ. δ' 5). Και αυτο το λεγει ο Χριστος΄ 'ερχεται ο Ηλιας και θ' αποκαταστησει τα παντα' (Μαρκ. θ' 12). Γι' αυτο εχει λεχθει για τον Ιωαννη το 'με δυναμη και πνευμα του Ηλια (Λουκ. α' 17). Γιατι ο Ιωαννης δεν εκαμε κανενα σημειο. οπως ο Ηλιας, ουτε θαυματα΄ γιατι λεγει 'ο Ιωαννης δεν εκαμε κανενα σημειο, ολα ομως οσα ειπε ο Ιωαννης γι' αυτον, ηταν αληθινα" (Ιω. ι' 41). Πως λοιπον με 'δυναμη και πνευμα του Ηλια'; Δηλαδη θ' αναλαβει την ιδια διακονια. Οπως ακριβως εκεινος υπηρξε προδρομος της πρωτης παρουσιας, ετσι και αυτος θα ειναι προδρομος της δευτερης και ενδοξης παρουσιας αυτου, και γι' αυτο το σκοπο φυλασσεται. Ας μη φοβηθουμε λοιπον.."

Αγιου Ιωαννου Χρυσοστομου ΕΠΕ 23, 72


"Προτου μαλιστα να συμβουν αυτα, θα στειλει ο Κυριος, ως ευσπλαχνος, τον Ηλια τον Θεσβιτη και τον Ενωχ, για να διδαξουν αυτοι την ευσεβεια στο γενος των ανθρωπων και να κυρηξουν με παρρησια σε ολους τη γνωση του Θεου, ωστε να μην πιστευσουν στον τυραννο απο φοβο, και θα κραυζαγουν και θα λενε 'Ανθρωποι, ειναι απατεωνας΄κανεις να μην πιστευσει εντελως σ' αυτον, ουτε να υπακουσει στον θεομαχο."

Οσιου Εφραιμ του Συρου, Τομος Δ'

"Επειδη θα ειναι ολιγοι αυτοι που θα μπορεσουν να αντεξουν και να γλυτωσουν απο τις παγιδες του Αντιχριστου, ο Θεος θα στειλει τον Ηλια και τον Ενωχ, ισως και τον Ευαγγελιστη Ιωαννη, δε το γνωριζουμε αυτο, προκειμενου να βοηθησουν την αδυνατη και ασθενη ανθρωπινη φυση μας, ως πρωτοστατες και αθλοφοροι στον αγωνα και ομολογια τους υπερ της νικης του Χριστου και κατα του Αντιχριστου"

Αγιου Θεοδωρου του Στουδιτου P.G. 96, 556-557

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι 2 μάρτυρες της Αποκάλυψης : Hλίας και Ενωχ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Φεβ 2011, 16:29 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
"Το δε ειπειν τον αγγελον προς αυτον, δει σε παλιν προφητευσαι επι λαοι και εθνεσι και λοιπα, βεβαιοι το παρ' ημιν τοις Γραικοις δογμα περι τουτου του αγιου και ενδοξου Ευαγγελιστου Ιωαννου, οτι ουκ απεθανε θανατον κατα διαζευξιν ψυχης εκ του σωματος αλλα μετεστη εν χωρω, ον ειδε μονος ο Κυριος και ζη ως και ο Ηλιας, ινα παλιν ελθη επι του αντιχριστου κατα του Ηλιου και Ενωχ, και διδαξη τους ανθρωπους α εκελευσθη σφραγισαι μεχρι του τηνικαυτα καιρου, τω γαρ γενει των ανθρωπων τρεις νομους δεδωκεν ο Θεος, τον φυσικον λεγω, ον ενομοθετησεν ο Θεος τω Αδαμ εν τω παραδεισω και αυτοδιδακτον τη ημων εκαστου ενεκολαψε φυσει, και τον γραπτον, ον δια του Μωυσεως δεδωκε τοις Ισραηλιταις εν τω Σινα και τον ευαγγελικον, ον δια των αγιων Αποστολων παρεδωκεν ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος εν Ιερουσαλημ. Δει ουν εν εσχατοις καιροις παραγενεσθαι και μαρτυρας τουτων΄οθεντου μεν φυσικου, ελευσεται ο Ενωχ, του δε Μωσαικου, ο Ηλια του δεευαγγελικου, ο παρων Ευαγγελιστης, οστις και συναποκτανθησεται τω Ενωχ και τω Ηλια επι αντιχριστου΄ειρηται γαρ αυτω και τω ομαιμονι αυτου Ιακωβω παρα του Κυριου. Το ποτηριον ο εγω πινω πιεσθε, και το βαπτισμα, ο εγω βαπτιζομαι, βαπτισεσθε (Μαρκ. ι' 39) δηλουντος τον δια μαρτυριου θανατον΄ και ο Ιακωβος υπο Ηρωδου ανηρεθη και επιε το ποτηριον του Χριστου, και εβαπτισθη κατα τον θανατον αυτου΄ο δε Ιωαννης ουπω του τιουτου τετυχηκε τελος. Εικοτως ουν λεγομεν, οτι αποκτανθησεται επι αντιχριστου, και αμφοτεροις πληρωθησεται το του Κυριου λογιον"

Ανθιμου Ιεροσολυμων, Ερμηνειαν εις την Ιεραν Αποκαλυψιν, σελ. 104-105, εκδ. Ρηγοπουλου


"H μεν πρωτη Παρουσια του Κυριου μας ειχε Προδρομον τον Βαπτιστη Ιωαννη, η δε Δευτερα Παρουσια, εις την οποια προκειται να ελθει με μεγαλη δοξα, θα εχει Προδρομους τον Ενωχ, τον Ηλιαν και Ιωαννην τον Θεολογον."

Αγιου Ιππολυτου


"Το συγκεκριμενο 'εαν αυτος θελω να μεινει μεχρι αν ξαναρθω, εσενα τι σε νοιαζει;' εχει λεχθει για τον Ιωαννη τον Θεολογον, ο οποιος δεν εχει γευτει θανατον και διαμενει ζωντανος μεχρι την Δευτερα Παρουσια του Κυριου μας. Αυτη ειναι η σωστη ερμηνεια που εχουν δωσει πολλοι απο τους σοφους αγιους μας στο ανωτερο χωριον"

Αγιου Ιωαννου του Δαμασκηνου P.G. 96, 556-557Ομιλίες περι των 2 μαρτύρων της Αποκάλυψης του Αρχιμ. Αθανασίου Μυτιληναίου

Podcast
PodcastΑκούστε τα,έχουν ενδιαφέρον
(Σε περίπτωση που δεν ακούγονται απο εδω,πατήστε το πράσινο εικονίδιο και θα σας μεταφέρει στην αντίστοιχη σελίδα)


Άγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός, Περί Αντιχρίστου, Δ' 99,44. :

Ἀποσταλήσεται δὲ Ἑνὼχ καὶ Ἡλίας ὁ Θεσβίτης καὶ ἐπιστρέψουσι
καρδίας πατέρων ἐπὶ τέκνα, τουτέστι τὴν συναγωγὴν
ἐπὶ τὸν Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστὸν καὶ τὸ τῶν ἀποστόλων
κήρυγμα, καὶ ὑπ᾿ αὐτοῦ ἀναιρεθήσονται.


Άγ. Ιππόλυτος Ρώμης, Λόγος περί της συντελείας του κόσμου, 21.28-30:

«...καθώς φησι και τούτο Δανιήλ, προεωρακώς ότι το θηρίον το αναβαίνον εκ της αβύσσου ποιήσει μετ' αυτών πόλεμον, ήγουν μετά Ενώχ και Ηλία, και νικήσει αυτούς και αποκτενεί αυτούς διά το μη θέλειν αυτούς δόξαν δούναι τω διαβόλω».

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι 2 μάρτυρες της Αποκάλυψης : Hλίας και Ενωχ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Νοέμ 2011, 17:54 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
[video]http://www.youtube.com/watch?v=QDb0-bz32T4[/video]

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Οι Νικολαίτες της Αποκάλυψης - οι σημερινοί θεοσοφιστές
Δ. Συζήτηση: Παραθρησκεία-Νεοφανείς Αιρέσεις-Σέχτες-Καταστροφικές Λατρείες
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 0
Εμφανίστηκε το πρώτο θηρίο της Αποκάλυψης ; (Αποκ 13:1)
Δ. Συζήτηση: Προφητείες και Αποκάλυψη
Συγγραφέας: evaggelia
Απαντησεις: 15
Μέχρι και "ιππότες της Αποκάλυψης" βλέπουν στα επεισόδια στην Αίγυπτο
Δ. Συζήτηση: Σημεία των Καιρών
Συγγραφέας: Λήδα
Απαντησεις: 3
Άγιοι Κινέζοι μάρτυρες
Δ. Συζήτηση: Βίοι Αγίων
Συγγραφέας: GLADIATOR
Απαντησεις: 7
Η χιλιετής βασιλεία της Αποκαλύψεως (Αποκ 20:1-15)
Δ. Συζήτηση: Προφητείες και Αποκάλυψη
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 562


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr