Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Σήμερα Λαός, Αύριο πληθυσμός • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 30 Μάιος 2020, 09:22


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Σήμερα Λαός, Αύριο πληθυσμός
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Απρ 2010, 06:40 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Σήμερα Λαός, Αύριο πληθυσμός

Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Απριλίου 27, 2010

«Τελειώνει για τη χώρα μας μια ολόκληρη εποχή και πρέπει να τελειώσουμε με αυτή την εποχή δια παντός» είπε ο πρωθυπουργός στην τύπου διαγγέλματος ομιλία του προς τα «πρόβατα» της αφασικής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που τον χειροκροτούσαν. Η ομιλία φαινομενικά αφορούσε τα νέα φορολογικά μέτρα, επιδέχεται όμως και άλλες ερμηνείες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Τάσος Κουράκης, ήταν όμως πολύ πιο συγκεκριμένος από τον Γιωργάκη στην ομιλία του στην Βουλή σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια: «Το σχέδιο νόμου μας βρίσκει επί της αρχής σύμφωνους, καθ’ ότι πηγαίνει προς την κατεύθυνση – και θα το πούμε πολύ ωμά, θα διαμαρτυρηθεί βέβαια ο λαός – να αλλάξει αυτό που είναι ο ελληνικός λαός. Και ακόμη ότι στο συμβολικό ιδεολογικό επίπεδο για πρώτη φορά φέρνει στην ελληνική πολιτική συζήτηση το θέμα της ιδιότητας του πολίτη».

Αυτό είναι λοιπόν το ζητούμενο. Η διάλυση του Λαού και η δημιουργία ενός άλλου. Ένα ζητούμενο το οποίο έχει παρελθοντολογικές ρίζες ανάπτυξης.

Έτσι, η λατρεία της οικονομικής ευημερίας ως αυτοσκοπός και η άνοδος του «λάιφ στάιλ» ενορχηστρώθηκαν με μαεστρία και αποτελεσματικότητα μέσω των ΜΜΕ, αναδεικνύοντας ως πρότυπα κοινωνικού βίου μια σειρά παρακμιακών κουλτουριάρηδων, αργόσχολων, λαμόγιων, παρασίτων, καταφερτζήδων, νεόπλουτων, αδίστακτων επιχειρηματιών και γκόλντεν μπόις. Ταυτόχρονα, η διάλυση των οικονομικών υποδομών της χώρας επιτεύχθηκε χάρη στην απαξίωση και την καταστροφή της εγχώριας βιομηχανίας, την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων επιχειρήσεων, την υποβάθμιση της γεωργίας μέσω των οδηγιών της Ε.Ε., μιας αλλεπάλληλης σειράς σκανδάλων με κυριότερο αυτό του Χρηματιστηρίου, την προώθηση της ιδεολογίας του καταναλωτισμού και της καταχρέωσης και φυσικά την φιέστα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στα πλαίσια αυτά, τροφοδοτήθηκε έντονα η διάλυση της εναπομείνασας Λαϊκής Πίστης προς την έννοια του Έθνους και της Εθνικής Συνειδήσεως, μέσω της συντονισμένης δράσης πλήθους πανεπιστημιακών, επιφυλλιδογράφων μεγάλων εφημερίδων του αστικού και μαρξιστικού τύπου, στελεχών της «ροζ» (κυρίως) αριστεράς, κρατικά επιχορηγούμενων Μ.Κ.Ο., κρατικοδίαιτων οργανισμών και φορέων, μελών της «γενιάς του πολυτεχνείου», εξεχόντων ευρωπαϊστών, παρακρατικών αντιφασιστικών συμμοριών, κ.τ.λ.

Επειδή τα αποτελέσματα σ’ αυτήν τη μακροχρόνια διαδικασία που περιγράψαμε και η οποία απαίτησε την συμμετοχή πολλών και διαφορετικών κυβερνήσεων, δεν είναι τα επιθυμητά στον βαθμό που θα ήθελαν οι ιθύνονται αυτού του σχεδίου, η κυβέρνηση Παπανδρέου προχωρεί πλέον στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή στην δημιουργία ενός άλλου λαού, που θα έχει την μορφή αλλοπρόσαλλου πληθυσμού.

Ήδη έχουν συντελεστεί εδώ και μερικά χρόνια αποφασιστικά βήματα, όπως η είσοδος εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, η γκετοποίηση περιοχών της Αθήνας (κυρίως) και της επαρχίας, η μεταβολή των ακριτικών μας νησιών σε χώρους πολυπολιτισμικής «υποδοχής», η παράδοση ολόκληρων τομέων της οικονομίας όπως η ναυτιλία, η γεωργία και η οικοδομή, στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία ενός μωσαϊκού φυλών.

Τα συνεχιζόμενα σκληρά οικονομικά μέτρα των εναλλασσόμενων δημοκρατικών κυβερνήσεων, που βρίσκουν την αντιλαϊκή τους κορύφωση σήμερα με τον «σοσιαλιστή» Γιωργάκη, καθώς και η γενικευμένη έλλειψη θετικής προοπτικής, έχουν ήδη οδηγήσει πολλά νέα ζευγάρια σε σκέψεις για το αν μπορούν να κάνουν περισσότερα του ενός παιδιά, εξαλείφοντας έτσι ακόμη γρηγορότερα, μέσω της γήρανσης του γηγενούς πληθυσμού το Ελληνικό Φύλο.

Το πρόσφατο νομοσχέδιο για την μαζική παραχώρηση της ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες, το οποίο και ψηφίστηκε χάριν του «δικαίου» που ακούει στο όνομα «κοινοβουλευτική πλειοψηφία», προχωρά την επικίνδυνη κατάσταση ακόμη περισσότερο. Αφού αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους «έλληνες» πολίτες, έναν νέο «λαό» (με καθαρά πληθυσμιακό χαρακτήρα, δίχως εθνική συνείδηση και κοινωνική αλληλεγγύη), ο οποίος θα πρέπει να αισθάνεται και να φέρεται ως παντοτινά υπόχρεος στο κόμμα και την κυβέρνηση που απλόχερα του χάρισε ό,τι πολυτιμότερο δικό μας διαχειρίζεται, δηλαδή την Ελληνική Ιθαγένεια.

Και η πτώση προς τον γκρεμό θα συνεχιστεί, όταν φθάσει στις χώρες προέλευσης των παρανόμων μεταναστών το μήνυμα πως η Ελλάδα δίνει εύκολα ιθαγένειες, καθώς τότε αναμένονται νέα, πολλαπλάσια κύματα υποψήφιων μελλοντικών «ελλήνων» πολιτών.

Όλο αυτό το εφιαλτικό μα τόσο ζωντανό σκηνικό θυμίζει τα όσα είπε ο «πολύς» Μπρεχτ όταν μετά την καταστολή μιας αυθόρμητης λαϊκής εξέγερσης τον Ιούνιο του 1953 από την κομμουνιστική κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας, ο σταλινικός συγγραφέας είχε γράψει το ποίημα «Η Λύση», όπου πρότεινε το εξής: «Ύστερα από την εξέγερση της 17 του Ιούνη, ο γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών έβαλε και μοιράσανε στη λεωφόρο Στάλιν προκηρύξεις που λέγανε πως ο λαός έχασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και δεν μπορεί να την ξανακερδίσει παρά μονάχα με διπλή προσπάθεια. Δε θα ’ταν τότε πιο απλό η κυβέρνηση να διαλύσει το λαό και να εκλέξει έναν άλλον;».

Δεκαετίες αργότερα ο γλείφτης του Στάλιν μπορεί να νιώθει δικαιωμένος. Ό,τι δεν έγινε στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία τότε, επιχειρείται με ευοίωνες προοπτικές επιτυχίας στην καπιταλιστική Ελλάδα τώρα. Δια μέσω των ετών, το θλιβερό όραμα του Μπρεχτ περνά έμμεσα στα λόγια του Γιωργάκη και εντελώς άμεσα στα λόγια του Κουράκη.

Ένας ενιαίος Λαός που πρέπει να μετατραπεί σε ασύνδετο πληθυσμό. Θα το επιτρέψουμε να συμβεί;

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 

Παραπλήσια θέματα
Σήμερα ο χαφιές έγινε κάμερα
Δ. Συζήτηση: Νέα από το Κράτος του Μεγάλου Αδελφού
Συγγραφέας: Λέων
Απαντησεις: 5
Σήμερα τιμάται η μνήμη του Οσίου Φιλούμενου...
Δ. Συζήτηση: Πίνακας ανακοινώσεων
Συγγραφέας: Διογένης
Απαντησεις: 9
Αύριο κηδεύονται μετά από 35 χρόνια οι ήρωες - Σιγά μην.....
Δ. Συζήτηση: Η Κύπρος
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 1
ΦΕΚ 240... Σήμερα χάνουμε και επισήμως την Εθνική μας κυριαρχία...
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: evaggelia
Απαντησεις: 2
Ο πληθυσμός της γης θα φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια φέτος; «Χαλαρώστε!», λέει καρτούν που υποστηρίζει ότι ο υπερπληθυσμός
Δ. Συζήτηση: Η Ιδεολογία του Θανάτου
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr