Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
O ανθελληνισμός των ελληνικών κομμάτων. • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 28 Μάιος 2020, 21:56


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 10 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: O ανθελληνισμός των ελληνικών κομμάτων.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2012, 15:33 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 22 Νοέμ 2009, 21:16
Δημοσ.: 1282
Thanks:
Thanked:
time στο post
Αυτός είναι ο Κουβέλης!
Η ΔΗΜΑΡ προτείνει :


• Τη λειτουργία των Εκκλησιών και των αναγνωρισμένων Θρησκειών ως Ν.Π.Ι.Δ. Εκκλησιαστικού Τύπου – sui generis. Δεν νοείται η πολιτεία να έχει ανάμειξη στη λειτουργία των Εκκλησιών και Θρησκειών. Το Κράτος θα πρέπει να περιορίζει την παρέμβασή του στα εσωτερικά των εκκλησιών και των θρησκειών μόνο σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία της νομιμότητας.

• Την πλήρη κατάργηση του Θρησκευτικού όρκου, σύμφωνα με το πνεύμα των περισσοτέρων Εκκλησιών και Θρησκειών, από την πολιτική, διοικητική και δικαστική ζωή της χώρας. Την αντικατάστασή του με λογοδοσία στην «Τιμή και τη Συνείδηση» και την υποχρέωση της διαφύλαξης του Συντάγματος και την υπακοή στους Νόμους του Κράτους.

• Τη φορολόγηση της Εκκλησιαστικής και Μοναστηριακής περιουσίας καθώς και της περιουσίας των Πατριαρχείων και όλων των Εκκλησιών και Θρησκειών. Η φορολόγηση είναι υποχρέωση του Κράτους και δεν νοείται σε αυτήν καμία εξαίρεση και απαλλαγή.

• Τη σταδιακή κατάργηση της μισθοδοσία των ιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος με απόδοση της εκκλησιαστικής περιουσίας σε αυτήν. Η μισθοδοσία των ιερέων καμίας Εκκλησίας δεν μπορεί να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Την απρόσκοπτη ανέγερση χώρων λατρείας όλων των Θρησκειών. Η ίδρυση ευκτηρίων οίκων δεν υπόκειται σε καμία άλλη άδεια της διοίκησης ή άλλης εκκλησιαστικής αρχής, παρά μόνο στην έκδοση οικοδομικής αδείας.

• Την εκ βάθρων αναθεώρηση τόσο των αναλυτικών προγραμμάτων όσο και των σχολικών εγχειριδίων του μαθήματος των Θρησκευτικών. Τα ζητήματα της πίστης και η κατήχηση δεν μπορούν να αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αντίθετα επιβάλλεται να αποτελούν μέρος της οι Θρησκείες και το Θρησκευτικό φαινόμενο, ως φαινόμενο του πολιτισμού και ιδιοσυστατικό των κοινωνιών, που είναι σε θέση να συμβάλλει στη διαμόρφωση ηθικού και αξιακού κώδικα, να δώσει απαντήσεις στις πνευματικές αναζητήσεις των νέων και να βοηθήσει στην γνώση, την κατανόηση και την αποδοχή του διαφορετικού, καθώς και την περιφρούρηση της πνευματικής ταυτότητας όλων μέσα σε μια πλουραλιστική κοινωνία. Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας δια του ΥΠΒΜΘ.

• Την κατάργηση κάθε είδους Προσευχής και υποχρεωτικού εκκλησιασμού τόσο στην Εκπαίδευση όσο και στο στράτευμα. Παρόλα αυτά θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των στρατευμένων.

ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

ΠΠ

PORTA PORTA

Πηγή:Έχω μάτια και βλέπω

Με κάποια μπορεί να συμφωνείτε,όπως με την φορολόγηση της εκκλησίας,αλλα να γίνει φορολόγηση και των υπολοίπων τύπου Εβραίων και μασόνων.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: O ανθελληνισμός των ελληνικών κομμάτων.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2012, 15:34 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 22 Νοέμ 2009, 21:16
Δημοσ.: 1282
Thanks:
Thanked:
time στο post
O Tατσόπουλος υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη Β´ Αθηνών ο γνωστός συγγραφέας

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και σεναριογράφος Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Β' Αθήνας.


Ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε πρόσφατα απασχολήσει την κοινή γνώμη με την αναφορά του στον "γκέι" Κολοκοτρώνη, που είχε προκαλέσει την μήνι του συντηρητικού κόσμου. Ο ίδιος τότε είχε δικαιολογήσει την αναφορά του ως ένα "διαδικτυακό αστείο" στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αλλά το θέμα είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου και όχι μόνο, με εκατέρωθεν βολές.

www.lay-out.gr/ellada/71030


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: O ανθελληνισμός των ελληνικών κομμάτων.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Απρ 2012, 18:49 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Γράφει ο Ευστάθιος Κυριώτης

Όπως έχουνε πια όλοι καταλάβει, ιδίως οι αναγνώστες των τεσσάρων τευχών της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (Το Βήμα, Τα Νέα, Η Καθημερινή και Ελευθεροτυπία), σε λίγο θα έχουμε εκλογές στη δημοκρατική μας χώρα. Για να δούμε όμως, μία προς μία, τις δημοκρατικές προσωπικότητες που θέλουν την ψήφο του Ελληνικού Λαού, ώστε να τον πατήσουν τελείως, να τον αποτελειώσουν έτσι, που να μην του μείνει (του Λαού) ούτε ανάσα. Εντάξει; Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

K.Mητσοτάκης
Αυτός, παρά την ηλικία του, εξακολουθεί να ρυθμίζει πολλές καταστάσεις. Έχει εδώ και δυο χρόνια όμως έχει αποδειχτεί ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είναι ιουδαϊκής καταγωγής. Βρέθηκε συγκεκριμένα έγγραφο στο οποίο πρόγονός της αναγράφεται με δύο ονόματα, το Μωρίς, δηλαδή Μωυσής, και ένα χριστιανικό, όπως κάνανε πολλοί Ιουδαίοι οι οποίοι μεταπηδούσαν στον Χριστιανισμό, για να μην ξεχνάνε την ιουδαϊκή καταγωγή τους και να είναι διακριτοί από τους ομοίους τους.(Γεωργίου Γ. Αϋφαντή, Ο ιστορικός εμπαιγμός..., σελ. 63-66. Για την αντικατάταση του ονόματος Μωυσής από το Μωρίς, βλ. Χρονικά. Όργανο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδος, τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 1998, σελ. 6.)


2. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ε.Βενιζέλος
Ο Μητσοτάκης πρέπει να αφήσει διάδοχο στη διαχείριση των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα. Η κόρη του φαίνεται ότι δεν μπορεί να αναλάβει πλήρως αυτόν τον ρόλο. Επίσης δεν μπορεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (γιος της αδελφής του κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες). Έτσι, όπως παλιά η οικογένεια Μητσοτάκη είχε σε βαθμό καθοριστικό προωθήσει τον Ελευθέριο Βενιζέλο (Δ. Μιχαλόπουλου, Ο Εθνικός Διχασμός. Η άλλη διάσταση, Πελασγός 2012, σελ. 33), στη σημερινή εποχή έχει οπωσδήποτε βοηθήσει και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η αναζήτηση μαρτυριών από πρώην συναδέλφους του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ίσως έφερνε στο φως σχετικά στοιχεία με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον...
Αυτός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι που καθιέρωσε τον όρο «Θεσσαλονίκη, η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» (Χρονικά του Κ.Ι.Σ., τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 1998, σελ. 15), και αυτή η «κίνησή» του διασφάλισε την πολιτική του άνοδο. Εδώ όμως χρειάζεται προσοχή, διότι τα πράγματα είναι τελείως ξεκαθαρισμένα. Το όνομα Βενιζέλος είναι εβραϊκό (Δημήτρη Μιχαλόπουλου, Ο Εθνικός Διχασμός. Η άλλη διάσταση, Πελασγός 2012, σελ. 33). Σύμφωνα βέβαια με αμερικανικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο (αλλά και κατά πώς λέει η αγγλική Wikipedia) αυτός ο Βενιζέλος, ο Ευάγγελος, δεν λεγόταν Βενιζέλος αλλά Τούρκογλου (Türkoğlu) και ονομάστηκε Βενιζέλος, γιατί θαύμαζε το εθνοσωτήριο έργο του Βενιζέλου Α΄. Εγώ δεν ξέρω, τι να σας πω, ούτε στα οικογενειακά των Μητσοτάκηδων είμαι ούτε στα των Βενιζέλων. Ένα ξέρω: Τούρκογλου=γιος του Τούρκου. Πώς θέλετε λοιπόν να λέγεται ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Βενιζέλος; Είναι εβραϊκό. Τούρκογλου; Είναι αυτό που δηλώνει. Μπορείτε λοιπόν να τον ψηφίσετε, ο Θεόδοτος ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να παρακωλύσει το δημοκρατικό σας δικαίωμα της ψήφου, αλλά κανένας από εδώ και πέρα δεν θα μπορεί να πει πως «δεν ήξερε τι ψήφιζε» και τα λοιπά.


3. Αντώνης Σαμαράς.

Α.Σαμαράς
Τα είπαμε: ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα και του Στέφανου Δέλτα (προσοχή: Στέφανος Δέλτα και όχι Δέλτας, ελπίζω πως το πιάσατε το υπονοούμενο), ιδρυτή του (αμερικανικού) Κολλεγίου Αθηνών. Τον υποστηρίζουν τώρα τα Ψυχάρια του Δ.Ο.Λ. με σπαραχτικές «προσφορές» για το πατριωτικό έργο της γιαγιάς του. Κι αυτόν μπορείτε να τον ψηφίσετε, εφόσον είσαστε «δεξιοί» και ο παππούς σας ψήφιζε Ε.Ρ.Ε., αλλά να μην λέτε μετά ότι δεν ξέρατε τη σχέση του Σαμαρά με το Αμερικανικό Κολλέγιο ή (μετά τις βιβλιοπαρουσιάσεις που έχουν γίνει στον Θεόδοτο) την καθοριστικής σημασίας συμβολή του αμερικανικού κατεστημένου στην επικράτηση και γιγάντωση του κομμουνισμού. Ο Α. Σαμαράς άλλωστε υπήρξε ειλικρινής: με τον Γιωργάκη Παπανδρέου σπούδαζε στο Harvard και μάλιστα μένανε στο ίδιο δωμάτιο. Μήπως νομίζετε ότι αυτά είναι τυχαία ή ότι δεν έχουν επιπτώσεις;


4. Γιωργάκης Παπανδρέου.

Εγγονός της Σοφίας Μινέϊκο (από τον πατέρα του) και διαπρεπούς Ιεχωβά των Η.Π.Α. από τη μητέρα του. Όλα τα άλλα περιττεύουν.5. Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές είναι ο δικηγόρος του Κ.Ι.Σ. (Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου).

6. Στέφανος Μάνος.

Σ.Μάνος
Η μητέρα του ήταν της οικογένειας Allatini (μπισκότα Αλλατίνη που λέγανε στην Ελλάδα παλιότερα), δηλαδή κόρη μεγάλης ιουδαϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης. Δεν το κρύβει άλλωστε, καμαρώνει και γι’αυτό έχει μονίμως το ύφος του πωλούντος τοις μετρητοίς (που λέγανε και οι γιαγιάδες μας).
7. Αλέκα Παπαρήγα:
Α.Παπαρήγα

Τα παιδιά της σπουδάσανε στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Είμαι σίγουρος ότι στους αναγνώστες του Θεόδοτου δεν υπάρχει κάποιος idiot που θα έκανε την –τελείως βλακώδη- ερώτηση: «Μα καλά, αφού είναι κομμουνίστρια, πώς έστελνε τα παιδιά της σε αμερικανικό σχολείο;»
Τα οικονομικά του Κ.Κ.Ε. βέβαια είναι τελείως ανθηρά. Οι κομμουνιστές (τα στελέχη, όχι ο «λαός») μπορεί και να είναι μεταξύ των πολύ λίγων που σήμερα δεν υποφέρουν στην Ελλάδα. Πώς εξηγείται αυτό; Να έχουμε καπιταλισμό που «δεν διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται» κατά πώς λέει και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ναι, ναι, αυτός, που εκ του ασφαλούς καθυβρίζει τον κ. Δ. Μιχαλόπουλο) κι από την άλλη να ζει και να βασιλεύει (οικονομικώς) το Κ.Κ.Ε., ε, αυτό ψάξτε να το βρείτε μόνοι σας... Άνθρωποι είμαστε κι εμείς του Θεόδοτου, δεν μπορούμε να τα λύνουμε κι όλα τα μυστήρια που συμβαίνουνε στη δημοκρατική μας πατρίδα!
Να σας δείξουμε όμως και τη σωστή κατεύθυνση. Όπως θα έχετε παρατηρήσει (ακόμη και σεις που συνεχίζετε να διαβάζετε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως), όλοι όσοι προωθούνται από το Κ.Κ.Ε. στις «καπιταλιστικές επιχειρήσεις» πήζουνε στο χρήμα. Π. χ. ο Γερμανός: στο Κ.Κ.Ε. ήταν και απλωθεί σε όλα τα Βαλκάνια. Άλλο παράδειγμα: οι δημοσιογράφοι των καθεστωτικών καναλιών (η Τρέμη, ο άλλος με το μουστάκι, δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του κ.ά.) Κι άλλο παράδειγμα: η σχεδόν μονοπώληση των κρατικών εκτυπώσεων από επιχειρήσεις που ανήκουνε σε ανθρώπους που «περάσανε» από το Κ.Κ.Ε.
Ξέροντας βέβαια το τεύχος Α΄ της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (κοινώς: Το Βήμα του Δ.Ο.Λ.) ότι ακόμα και δημοκρατικών πεποιθήσεων Έλληνες μπορεί να αναρωτηθούν: «Μα καλά, πώς γίνεται και στην καπιταλιστική αγορά αλωνίζουν οι κομμουνιστές;» είχε βιαστεί να δώσει την απάντηση: «Είναι πολύ έξυπνοι και προσαρμόστηκαν στο καπιταλιστικό περιβάλλον».
Εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε τέτοιου τύπου «εξηγήσεις», τότε έχουν απόλυτο δίκιο όσοι ισχυρίζονται πως το I.Q. των σημερινών Ελλήνων πάει να γίνει από τα πιο χαμηλά στην Ευρώπη.8. Γιάννης Ραγκούσης.

Γ.Ραγκούσης
Άλλος ένας που θέλει «να πάει η Ελλάδα μπροστά». Η δική του Ελλάδα βέβαια. Διότι όπως από καιρού έχει εξηγήσει ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, το επώνυμο Ραγκούσης αποτελεί περικομμένο τύπο του επώνυμου Σαραγκούσης, για το οποίο δεν υπάρχει καμία, μα καμία, μα απολύτως καμία αμφιβολία ότι είναι ιουδαϊκό και δηλώνει καταγωγή από τη Σαραγόσα της Ισπανίας. (Χρονικά του Κ.Ι.Σ., τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 1990, σελ. 6). Άλλη μια περίπτωση δηλαδή Ιουδαίων της Ισπανίας που εγκαταστάθηκαν στις Κυκλάδες, διότι αυτές κάποτε, στη διάρκεια του 17ου αιώνα, παραχωρήθηκαν στον Ιωσήφ Νάζη, Ιουδαίο τραπεζίτη της Κωνσταντινούπολης, Ρότσιλντ της εποχής του, ως προσωπική του κτήση. (Σχετικά με τη δύναμη του Ιωσήφ Νάζη, Ιουδαίου από την Πορτογαλία, και τον παραλληλισμό του με τους Ρότσιλντ, βλ. Δημητρίου Πασχάλη, Ιστορία της Νήσου Άνδρου , σελ. 167). Και μετά τον θάνατο του Ιωσήφ Νάζη όμως (που πριν τα βρει με τους Τούρκους είχε το δήθεν χριστιανικό όνομα Jozo Miquez) οι Κυκλάδες είχαν μεγάλη αυτονομία και αυτό ευνοούσε την εκεί εγκατάσταση Ιουδαίων που είχαν διωχτεί από την Ισπανία και την Πορτογαλία. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο «δούκας των Κυκλάδων» Ιωσήφ Νάζης υποκίνησε την κατάληψη της Κύπρου από τους Τούρκους το 1570 και, θέλοντας να ιδρύσει εκεί ιουδαϊκό βασίλειο, είχε αυτοτιτλοφορηθεί και «βασιλεύς της Κύπρου». (Δ. Πασχάλη, Ιστορία της Νήσου Άνδρου, σελ. 172).
9. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Δ.Αβραμόπουλος

Το όνομα αποτελεί «πελοποννησιακή» εκδοχή της φράσης «γιος του Αβραάμ». «Αβραάμ» στα εβραϊκά σημαίνει «πατέρας λαού». Είναι ο γενάρχης των Εβραίων (και των Ιουδαίων φυσικά). Από πού κι ως πού Πελοποννήσιος άνθρωπος, «Ελληναράς» μάλιστα, να έχει πρόγονο που να ονομάζεται Αβραάμ; Έχετε ακούσει εσείς ποτέ σας σε χριστιανική εκκλησία να λένε «βαπτίζεται ο δούλος του Θεού Αβραάμ»; Αν έχετε ακούσει, πέστε μού το, να το μάθω κι εγώ.


* * *
Δεν σας τους είπα όλους, βέβαια! Έχουνε μείνει αρκετοί και για κάποιους θα βρείτε ερμηνείες του ονόματός τους σε παλιότερες αναρτήσεις του Θεόδοτου. Άλλωστε θα επανέλθουμε...
Προς το παρόν όμως ένα έχει μεγάλη σημασία. Να καταλάβετε επιτέλους σεις, ο Λαός: Ποια είναι η Ελλάδα που αυτοί θέλουνε εσείς να στηρίξετε - με τις δικές σας και μόνο,εννοείται, θυσίες!
Μιάς και τελειώσαμε με τον κ. Αβραμόπουλο. Δείτε και ένα δημοσίευμα με τις δραστηριότητες του την εποχή που ήταν Δημαρχος Αθηνών.

Εικόνα

http://theodotus.blogspot.com/2012/04/to.html#more

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: O ανθελληνισμός των ελληνικών κομμάτων.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Απρ 2012, 22:39 
Αφυπνισμένος
Αφυπνισμένος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 31 Οκτ 2010, 10:08
Δημοσ.: 247
Τοποθεσια: http://www.youtube.com/watch?v=thuViaxRd_w&feature=related
Thanks:
Thanked:
time στο post
κατ αρχάς έχω πολλές ενστασεις για τα γραφόμενα. Όσον αφορά τις θέσεις του Κουβέλη περί εκκλησίας μπορώ να πω πως συμφωνώ τουλάχιστον στα περισσότερα. Τα τω καίσαρος τω καισαρι είχε πει κάποτε ο ιδρυτής της εκκλησίας, γιατί λοιπόν δεν θέλουν να τα απόδώσουν?
Και μην πείτε για τους εβραίους που δεν φορολογούνται ή για μούφτιδες ή για βουδιστές, στο κάτω κάτω δεν νομίζω η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία να αντιγράφει στην λαμογια όλους αυτούς τους ανεπαίσχυντους.....


ΥΓ:Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θα ψηφίσω κανέναν από τους παράπάνω.

_________________
Είδα τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου\nχαλασμένα απ΄ την τρέλα,\nλιμασμένα, υστερικά γυμνά...\n\nAllen Ginsberg


Τελευταία επεξεργασία απο Χριστίνα την 25 Απρ 2012, 23:04, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.

Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: O ανθελληνισμός των ελληνικών κομμάτων.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Απρ 2012, 22:42 
Αφυπνισμένος
Αφυπνισμένος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 31 Οκτ 2010, 10:08
Δημοσ.: 247
Τοποθεσια: http://www.youtube.com/watch?v=thuViaxRd_w&feature=related
Thanks:
Thanked:
time στο post
Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από το τελευταίο βιβλίο του δάσκαλου Λιαντίνη με τίτλο Γκέμμα

"Στα λόγια του «ίνατί με εγκατέλειπες;» βλέπω ένα συντριμμό χωρίς όρια. Το πιο αξιοθρήνητο ναυάγιο της υπαρκτικής βίωσης του ανθρώπου.

Αν γινότανε τρόπος να ξαναγυρίσει σήμερα κοντά μας, και έβλεπε τη χάρη με την οποία τον έχρισε η ιστορία, θα χαιρότανε. Γιατί θα 'βρισκε πως την άξιζε τέτοια τιμή από τους ελάχιστους εκείνους που κατανοούν το δράμα του. Επειδή έζησε ζωντανός το θάνατο του. Στην ίδια τροχιά του Οδυσσέα και του Αινεία.

Όμως, στα εκατοντάδες εκατομμύρια που τον λατρεύ­ουν σήμερα σα θεό, τους χριστιανούς καθώς τους λένε, θα είχε να ειπεί. Αυτός, ο φάγος και οινοπότης:

- Μα εγώ δεν είμαι χριστιανός, βρε σαφρακιάρηδες. Κι εσείς μοιάζετε σε μένα, όσο μοιάζει ο ρυπαρός ιπποπότα­μος στο περήφανο άλογο με το κατάλευκο δέρμα και τα κατάμαυρα μάτια. Όλους εσάς δεν ήρθα να σώσω. Να σας καταγγείλω ήρθα, και να σας φραγγελώσω. Το μυαλό σας, την ψευτιά σας, την αχρεία ψυχή, και τις δολερές σας πράξεις. Αυτά είχα στο νου μου, την ώρα που τίναζα τα αστροπελέκια με τα απανωτά «ουαί» για τη φαρισαϊκή ηθική σας. Με αστραπές τρεκλές, με βροντή και με λάμψη εμαστίγωσα την υποκρισία σας. Και σεις με κάματε ση­μαία στα ψεύδη και σάλπιγγα στις πομπές σας. Γιατί όλοι σας, από τον πάπα της Ρώμης και τον πατριάρχη της Πό­λης, από το σοφό θεολόγο και το φοροφυγά επίτροπο της ενορίας ως τον τουρλωτό καθηγούμενο του μοναστηριού, είσαστε ίδιοι οι τάφοι που παράσταινα. Γιομάτοι ακαθαρ­σίες, μύγα κουλουμωτή, και σάπια κόκαλα. Και τούτο το τέρας των τεράτων δύο χιλιάδες χρόνους τώρα. Το σέρνετε και χαράζετε την τροχιά της ιστορίας, όπως οι Τρώες που έσερναν εκείνο το ξύλινο άλογο με χαχανητά και αλλη­λούια από τα τείχη στην πόλη. Χωρίς να ξέρουν ότι ετοί­μαζαν το χαμό τους. Σας βλέπω χωσμένους στα ερείπια της ιστορίας, που οι ίδιοι στο όνομά μου θα την γκρεμί­σετε. Διπλοεντέληνοι και παχυμουλαράτοι. Κακά σας έμα­θε, όποιος σας είπε ότι σας φέρνω ειρήνη. Ρομφαία και μαχαίρια σας έφερα1. Και το μεγάλο πόλεμο στον εαυτό σας πρώτα, και ύστερα στους υποκριτές του κόσμου. Καμωθήκατε πως δεν καταλάβατε αυτά που σας είπα. Όμως τα λόγια μου ήσαν κρυστάλλινα και καθαρά σαν τα μάτια μου. Εκείνος που είναι να τραβήξει το δρόμο μου, είπα, θα σηκώσει τον δικό του σταυρό1. Αλλο πέρασμα δεν υπάρχει. Ούτε άλλη ερμηνεία στα λόγια μου. Μα εσείς διακωμωδήσατε την τραγωδία. Ανοίξατε πόρτα εκεί που δεν υπάρχει. Την οδηγία μου την κατεβάσατε στη λασπουριά και στα έλη σας. Όπου κοάζετε και βουτάτε με τους βαθράκους. Εγώ να σηκώσω τις δικές σας αμαρτίες; Για ποιο λόγο τάχα, χαραμήδες; Το χρώσταγα στην αμά­θεια, στην οκνηρία, στο βόλεμά σας; Στο λιανό άντερο και στο χοντρό σας; Ναι. Είναι αλήθεια πως σας ζήτησα ν' αγαπάτε τους άλλους. Αλλά πώς ημπορείτε, θεομπαίχτες, ν' αγαπάτε τους άλλους, αν δεν πάψετε πρώτα ν' αγαπάτε τον εαυτό σας; Που ο καθένας σας πιστεύει πως είναι ο άξονας, που γύρω του κινείται η γη και η ιστορία; Με παραχαράξατε ως το τελευταίο μου κύτταρο. Και διδάξατε πονηρά ότι ανέβηκα στο σταυρό, για να σας λυτρώσω, Όχι. Εκείνος που είναι να σωθεί, που σημαίνει εκείνος που διάλεξε τη ζωή της αρετής και του δίκιου, θα τραβή­ξει αναπόφευγα για το δικό του λόφο και το δικό του όρος. Τέλος, κιοτήδες και κάλπηδες. Αγιορείτες, μαδεμλίνοι, δομηνικανοί, σαβουρώματα. Τέλος. Αρκετά στο όνομά μου σταυρώσατε το ανθρώπινο γένος!"

http://www.liantinis.org/content.php?id=39

_________________
Είδα τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου\nχαλασμένα απ΄ την τρέλα,\nλιμασμένα, υστερικά γυμνά...\n\nAllen Ginsberg


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: O ανθελληνισμός των ελληνικών κομμάτων.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Μάιος 2012, 12:49 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Χριστίνα έγραψε:
κατ αρχάς έχω πολλές ενστασεις για τα γραφόμενα. Όσον αφορά τις θέσεις του Κουβέλη περί εκκλησίας μπορώ να πω πως συμφωνώ τουλάχιστον στα περισσότερα. Τα τω καίσαρος τω καισαρι είχε πει κάποτε ο ιδρυτής της εκκλησίας, γιατί λοιπόν δεν θέλουν να τα απόδώσουν?
Και μην πείτε για τους εβραίους που δεν φορολογούνται ή για μούφτιδες ή για βουδιστές, στο κάτω κάτω δεν νομίζω η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία να αντιγράφει στην λαμογια όλους αυτούς τους ανεπαίσχυντους.....


ΥΓ:Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θα ψηφίσω κανέναν από τους παράπάνω.Φαντάζομαι μιλας για την φορολόγηση.Αμα δεν κάνω λάθος είναι ακόμα ενα απο τα πολλά που κυκλοφορούν και δεν ισχύουν,επειδή το είχα ψάξει παλιότερα το θέμα,η εκκλησία φορολογείται για τα ακίνητα,μισθώσεις γης ή προσώπων.Εκει που δεν φορολογείται είναι στους χώρους λατρειας (π.χ ναοί) και χώρους κοινωφελούς χρήσης (οπου π.χ. στεγάζει αστέγους ή δίνει συσσίτια).Ο λόγος που δεν φορολογέιται εκεί είναι λόγω νόμου που ισχύει για όλες τις θρησκείες και τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κοινωφελή ιδρύματα.Φαντάζομαι αν αλλάξει ο νόμος,θα φορολογείται σε όλα.


Και φαντάζομαι είναι προφανής ο λόγος μη φορολόγησης..διότι ας πούμε μια εκκλησία σε μια μέση πόλη(οχι μητρόπολη με τεράστιες περιουσίες που αυτές φορολογούνται),το μονο έσοδο της είναι τα λεφτά των πιστών σε κεριά ή απο τον δίσκο που περιέρχεται,βάση των οποίων πληρώνει τα έξοδα της και κάνει φιλανθρωπίες.

Φαντάζεστε να ακούει ο πιστός...ο δίσκος που θα περιαχθει,είναι για να πληρώσει ο ναός το χαράτσι ,εξαιτίας του οποίου δεν θα δώσουμε συσσίτια αυτόν τον μήνα;

Θα σου πω κατι ,το οποίο ακούω συνέχεια και δεν το καταλαβαίνω,οπως ειχες πει σε αλλο θεμα αρχιζω να μην καταλαβαίνω τον κόσμο.

Υποθέτωντας βεβαια οτι η εκκλησία(και εννοώ οι παπάδες) κάνει σωστό χριστιανικό έργο χωρις λαμογιές και αρπαχτές.
Το τονίζω αυτό για να προλάβω καποιους.

Λένε λοιπόν γιατί εγω να πληρώνω τα μαλλια της κεφαλής μου σε φόρους ,χαράτσια κ.τ.λ. αφου και εμενα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το σπίτι μου και να μην πληρώνει και η εκκλησία;Γιατί και εγω να πληρώνω το χαράτσι και να μην έχω να φάω και να μην πληρώνει και εκκλησία;

Αρα λέμε οτι άδικα μας βάζουνε τόσους φορους,τους οποίους δεν μπορούμε να πληρώσουμε γιατί είναι υπερβολικοί και εξοντωτικοί και αντί να διαμαρτυρόμαστε εναντίον των φόρων,διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν βάζουν και στους υπόλοιπους αυτούς τους άδικους φόρους.

Και αυτό το θεωρούμε σωστό και λογικο;

Και δεν είναι μόνο αυτό,κρύβονται πολλά απο πίσω ιδιαίτερα με το θέμα της μισθοδοσίας.Το κράτος πληρώνει 200 εκατ.,λέτε αν τα κόψει αυτά να πάνε τα λεφτά στον λαό;
Αντε και τα κόβει,αρα η εκκλησία θα αρχίσει να πουλάει την περιουσία της,την οποία μαντέψτε ποιος θα την αγοράζει,αφου οι Ελληνες δεν έχουν λεφτά.

Και μας πειράζει οταν το κράτος ξεπουλάει δημόσια περιουσία ,αλλά αν η εκκλησία αρχίσει και πουλάει την περιουσία της και οικόπεδα σε ξένους ,δεν μας πειράζει.

Τώρα μας ενοχλούν σκάνδαλα οπως το Βατοπαίδι,αλλα το αν καταλήξει να γίνει Μεσιτικο γραφείο δεν μας πειράζει.

Το κακό είναι οτι πιάνουμε τα άκρα,ή δεν θα φορολογείται γιατί υπάρχουν συμφέροντα ή θα φορολογείται υπερβολικώς γιατί ετσι λεει το μνημόνιο γιατί υπάρχουν άλλα συμφέροντα.

Μπορεί να βρεθεί μια μέση λύση,αρκεί να υπάρχει θέληση.

Και το θέμα της φορολόγησης και της μισθοδοσίας δεν πρέπει να είναι προεκλογικά προγράμματα κομμάτων γιατί δεν γίνονται για να υπάρχει λύση ,αλλά για να πάρουν ψήφους.

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: O ανθελληνισμός των ελληνικών κομμάτων.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Μάιος 2012, 19:20 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post


Eικονα σήμερα απο το Σύνταγμα

http://tolimeri.blogspot.com/

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: O ανθελληνισμός των ελληνικών κομμάτων.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Μάιος 2012, 20:20 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Εικόνα

Στη Ροδόπη ο υποψήφιος της ΝΔ Ερχάν Ιμάμογλου στο προεκλογικό του φυλλάδιο έχει τοποθετήσει σε περίοπτη θέση την Τούρκικη σημαία. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο μέσο του φυλλαδίου κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πρώην βουλευτή και πράκτορα της Τουρκικής κυβέρνησης Αχμέτ Σαδίκ.

Εικόνα

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Θράκη. Μπορεί οι ...
υποψήφιοι να γράφουν εδώ και χρόνια την λέξη TURK, αλλά ούτε σημαία είχαν, ούτε φωτογραφία με Τούρκους πράκτορες.

Όλα... για την ψήφο. Τι λέει γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς και όλοι οι πατριώτες της ΝΔ;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
adena-gr

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: O ανθελληνισμός των ελληνικών κομμάτων.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2012, 20:34 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Γι να μην μας πιάνει αμνησία ....


Εικόνα

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 10 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο

Παραπλήσια θέματα
Το ΕΔΑΔ αναγνώρισε δικαιώματα ελληνικών περιουσιών στην Τουρκία
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 0
“Το ΝΑΤΟ απαγορεύει τις πτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών εγγύτερα των 6 ν.μ. στα νησιά του Αιγαίου”
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 3
Ο ανθελληνισμός των Εβραίων και... η Μακάμπι
Δ. Συζήτηση: Ελληνοεβραικά
Συγγραφέας: dimig
Απαντησεις: 9
Το ταξίδι των ελληνικών λέξεων·
Δ. Συζήτηση: Η Ελληνική Γλώσσα
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 4
Ούτε βήμα πίσω για το Αιγαίο - Το Διεθνές Δίκαιο είναι σαφώς υπέρ των ελληνικών θέσεων σε συντριπτικό ποσοστό
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr