Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Μία πρόκληση της Τουρκίας θα φέρει την πείνα στην Ελλάδα που • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 04 Ιουν 2020, 02:59


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Μία πρόκληση της Τουρκίας θα φέρει την πείνα στην Ελλάδα που
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Μαρ 2010, 17:27 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9070
Thanks:
Thanked:
time στο post
Μία πρόκληση της Τουρκίας θα φέρει την πείνα στην Ελλάδα που βρίσκεται μπροστά στην είσοδο της πτώχευσης* Γέροντας Παΐσιος: «Μία πρόκληση θα μας κάνει η Τουρκία και θα πέσει μεγάλη πείνα στην Ελλάδα»


Ανοιχτά έθεσε θέμα πλήρους οικονομικής υποταγής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Βank Γιόζεφ Άκερμαν προς τον πρωθυπουργό στη μεταξύ τους συνάντηση την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει έμπρακτη οικονομική στήριξη των γερμανικών κρατικών τραπεζών με εξαγορά ελληνικών ομολόγων!
Δηλαδή, ο γερμανός τραπεζικός έθεσε έναν ευθύ εκβιασμό εκ μέρους της Γερμανίας, η οποία για να μας βοηθήσει απαιτεί να «παραδοθούμε» και να δώσουμε τον πλήρη οικονομικό έλεγχο στους γερμανούς λογιστές τραπεζών που θα διοικούν πλέον ατύπως την χώρα μας!
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό, ίσως να είναι και η μοναδική λύση απέναντι στο θέμα της αναξιοπιστίας-ανικανότητας των πολιτικών μας και των κατά καιρούς «τσάρων» της οικονομίας που κατάφεραν να φέρουν προ του τέλους ένα ολόκληρο κράτος.
Κανείς δεν μπορεί να αποδώσει αυτή τη στιγμή ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους της εθνικής ταπείνωσης που ζούμε, αλλά και του μεγάλου κινδύνου που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να γίνει αυτό. Σήμερα προβάλει επιτακτικά η ανάγκη να βρούμε λύση ή λύσεις προκειμένου να γίνει κατορθωτή η οικονομική (άρα και η ολική) επιβίωσή μας ως χώρα.
Κάποιοι, κατάφεραν να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που δίνουν σήμερα στην Γερμανία το δικαίωμα απαίτησης της άμεσης παρουσίας και παρέμβασής τους στη διακυβέρνηση της χώρας… Στην ουσία δηλαδή δε μιλάμε απλά για περιστασιακώς μειωμένη "εθνική κυριαρχία" -όπως ήδη έχει αφήσει να εννοηθεί ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου- αλλά καθαρή αποικιοκρατική κηδεμονία με τους επαχθέστερους και προσβλητικότερους όρους που θα μπορούσαν να υπάρξουν... Και αυτό, επειδή δεν έχουμε γλιτώσει από την χρεοκοπία (όσο και αν επιχαίρουν προσωρινά τα κυβερνητικά παπαγαλάκια), αλλά έχουμε καταφέρει να σταθούμε μπροστά στην πόρτα της, στην είσοδο της καταστροφής (την οποία θα μας προβάλουν υπέρμετρα οι ίδιοι κυβερνητικοί παπαγάλοι, για να μας φοβίσουν και να αποδεχτούμε οτιδήποτε μας ζητηθεί από τους "καλούς" δανειστές" μας)…
Το ζητούμενο, μέσα από όλα αυτά είναι κατά πόσο οι γερμανοί λογιστές θα εμμείνουν στην οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, εάν οι γείτονες Τούρκοι αποφασίσουν να δημιουργήσουν ένα θερμό επεισόδιο επιπέδου Ιμίων… Η απάντηση σε αυτή την πιθανότητα είναι πως ΟΛΟΙ θα απομακρυνθούν τρέχοντας από την Ελλάδα, για να γλιτώσουν τα δικά τους συμφέροντα (μην ξεχνάμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει στρατιωτική πρόβλεψη για κοινή άμυνα, αν και η πρόβλεψη για προστασία κρατικών οικονομιών πετάχτηκε ήδη στο καλάθι των αχρήστων ελέω κερδοσκόπων και τραπεζών). Τα δεκανίκια που σήμερα μας προσφέρονται, θα τραβηχτούν και θα αφεθούμε σε μία αμφίβολη κατάσταση, να πρέπει να αμυνθούμε στρατιωτικά αλλά και να πρέπει ταυτόχρονα να βρούμε χρήματα για να πληρώσουμε τις δανειακές ανάγκες μας. Εκείνη τη στιγμή, που οι σύμμαχοι και οι εταίροι θα απομακρυνθούν, πολύ φοβούμαι πως θα επέλθει το απόλυτο χάος. Κι αυτό, επειδή η σημερινή κυβέρνηση θέλει αλλά δεν μπορεί –λόγω φοβικών συνδρόμων της- να εμπιστευθεί τον ελληνικό στρατό και την ηγεσία του. Το νεκρό αυτό χρονικό σημείο, που θα είναι και το κρίσιμο σημείο αντίδρασης που θα αναδείξει την ικανότητα αυτοπροστασίας μας, θα καταβαραθρώσει τις εσωτερικές αγορές και θα επιφέρει τα μέγιστα δεινά στους απλούς πολίτες.
Μήπως πρέπει, άραγε, να αναρωτηθούμε κατά πόσο είναι διατεθειμένοι οι γείτονές μας Τούρκοι να ανοίξουν ένα μέτωπο κατά της χώρας μας; Δεδομένης της χρονικής στιγμής και της συγκυρίας, η πιθανότητα «θερμού επεισοδίου» μεταξύ των δύο χωρών δεν απομακρύνεται, αλλά πλησιάζει επικίνδυνα και απειλεί κυρίως την Ελλάδα, αφού για την Τουρκία αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να εκτονώσει την εσωτερική της κρίση (μεταξύ Ερντογάν και Στρατηγών), αλλά και για να τονώσει το ηθικό των πολιτών, που βάλλονται εσχάτως και από την δεινή κατάσταση της τουρκικής λίρας.
Μία τέτοια σύγκρουση (ωρών ή ημερών) είναι δεδομένο πως θα αποβεί υπέρ της Τουρκίας, εκτός εάν η Ελλάδα αποφασίσει να αντεπιτεθεί για να κερδίσει τις χαμένες αγορές… χάνοντας αυτόματα την αξιοπιστία της ως φιλειρηνική χώρα…
Τι μέλλει γενέσθαι, λοιπόν, εάν οι Γερμανοί μας αναλάβουν οικονομικά και οι γείτονες Τούρκοι αποφασίσουν να μας «ενοχλήσουν» στρατιωτικά; Ο γέροντας Παΐσιος, είχε πει πως «η Τουρκία θα επιτεθεί, θα χάσουμε ένα-δύο μικρά νησάκια και θα πέσει μεγάλη πείνα στην χώρα για λίγο καιρό…» και οι σημερινές εξελίξεις δείχνουν πως είναι αρκετά αυξημένη η πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο. Εξάλλου, όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, "έχουμε χάσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας" (το ότι συνεχίζει να παραμένει ως πρωθυπουργός και δεν έχει ακόμη παραιτηθεί ή δεν του έχει ζητηθεί –έστω- η παραίτησή του, είναι παγκόσμια μοναδικότητα και οι ιστορικοί του μέλλοντος που θα σταθούν αντικειμενικά μπροστά σε αυτό το γεγονός, θα αντιμετωπίσουν, ανίκανοι να εξηγήσουν, την παραδοξότητα που λέγεται ελληνικό κομματόσκυλο ή έλληνας πολίτης με μικροκομματικά συμφέροντα…).
Αλήθεια, πόσο έτοιμη είναι σήμερα η χώρα να αντιμετωπίσει μία ολιγοήμερη κρίση με την Τουρκία; Και κατά πόσο αξιόπιστη είναι για να πείσει τους δανειστές της να συνεχίσουν να την δανείζουν εν μέσω μίας στρατιωτικής κρίσης; Οι «λαμπροί» σύμβουλοι του Γιώργου Παπανδρέου έχουν σκεφτεί τι θα κάνουν εάν ο Ερντογάν ή οι στρατηγοί αποφασίσουν να τα βρούνε εις βάρος της Ελλάδας;


Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Υπάρχουν κρατικά αποθεματικά μερικών μηνών για να μπορέσουν να στηρίξουν τον ελληνικό λαό σε μία περίπτωση που θα κλείσουν οι "βάνες" που φέρνουν χρήμα και αγαθά στη χώρα;


kostasxan.blogspot.com

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μία πρόκληση της Τουρκίας θα φέρει την πείνα στην Ελλάδα που
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Αύγ 2011, 03:18 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 23 Νοέμ 2010, 05:47
Δημοσ.: 4887
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παράθεση:
Υπάρχουν κρατικά αποθεματικά μερικών μηνών για να μπορέσουν να στηρίξουν τον ελληνικό λαό σε μία περίπτωση που θα κλείσουν οι "βάνες" που φέρνουν χρήμα και αγαθά στη χώρα;


Αυτά τα αποθέματα έχουν ήδη λεηλατηθεί από τους τροϊκανούς, οι οποίοι δεν άφησαν τίποτε όρθιο στο διάβα τους.

Μη περιμένετε καμία στήριξη από πουθενά. Όλα τα κράτη-μέλη του Βορρά δείχνουν απρόθυμα να συνεισφέρουν σε οποιαδήποτε αρωγή προς τις χειμαζώμενες από τη κρίση χώρες του Νότου.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Το Google earth στην υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών
Δ. Συζήτηση: Ο μεγάλος αδερφός στην Ελλαδα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
Η Αλ Σάλεχ πήρε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση
Δ. Συζήτηση: Το μεταναστευτικό ζήτημα
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Κλιμακωση της εντασης στην χερσονησσο της Κορεας.
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: King Minos
Απαντησεις: 0
Ισλαμικό φυλλάδιο στην Αθήνα:Ας ενωθούμε όλες οι θρησκείες για την ειρήνη.
Δ. Συζήτηση: Άλλες θρησκείες & αιρέσεις,σἐκτες & παραθρησκείες,
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 3
Θέματα επικαιρότητας στην εκπομπή του Άδωνη Γεωργιάδη...
Δ. Συζήτηση: Youtube video-Συλλογή
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr