Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - Ντροπή: Ξεπούλησαν τον Hellas Sat! - Οι επικοινωνίες Ε.Δ. και Εθνοφρουράς "στον αέρα" • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 06 Ιουν 2020, 01:13


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - Ντροπή: Ξεπούλησαν τον Hellas Sat! - Οι επικοινωνίες Ε.Δ. και Εθνοφρουράς "στον αέρα"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Μαρ 2013, 09:57 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 03 Ιαν 2010, 15:12
Δημοσ.: 803
Thanks:
Thanked:
time στο post
"Μέσα στη νύχτα" οι Γερμανοί του ΟΤΕ (Deutsche Telekom) πούλησαν τον μοναδικό ελληνικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο και άφησαν την χώρα χωρίς ιδιόκτητες δορυφορικές επικοινωνίες και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά την κυπριακή Εθνοφρουρά, κυριολεκτικά στο έλεος των ξένων. Ο Hellas Sat, πουλήθηκε στην ArabSat κατά 99,05% έναντι 208 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΟΤΕ.
Εικόνα
Σε μία εποχή που οι δορυφορικές επικοινωνίες στο νέο πεδίο επιχειρήσεων της Α. Μεσογείου, που είναι το ο κρισιμότερος, ίσως, παράγων σε μία αναμέτρηση, η Ελλάδα χάνει τον έλεχο του μοναδικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου της!

Υπενθυμίζουμε ότι το defencenet.gr είχε αποκαλύψει πέρσι ότι σε δηλώσεις του στο ψευδο-«μακεδονικό» πρακτορείο των Σκοπίων (!) ο γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αποκάλυψε ότι πωλείται ο ελληνικός δορυφόρος HellaSAT…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν για πρώτη φορά αποκτήσει αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες και δυνατότητα μεταφοράς εικόνας σε πραγματικό χρόνο από τον δορυφόρο στο ΕΘΚΕΠΙΧ. Δεν σημαίνει ότι τώρα θα παψει να συμβαίνει αυτό, απλά τώρα μπορεί την κρίσιμη ώρα να κοπεί το κύκλωμα "κατά λάθος" αφού θα ελέγχεται από ξένους (ποιος ξέρει ποιους, εμείς θα απορήσουμε αν από πίσω βρίσκονται και τουρκικά συμφέροντα).

"Πετύχαμε μια σημαντική συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς και πλέον συμφέροντες όρους και επιπλέον αξία για όλους τους εταίρους. Το Ελληνικό και Κυπριακό Δημόσιο θα αποκτήσουν έναν αξιόπιστο επενδυτή που έχει τους πόρους για να προβεί στις απαραίτητες επενδύσεις" δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, τον οποίο φυσικά ουδόλως απασχολούν κάποιες "μικρές λεπτομέρειες", όπως οι αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες των ΕΔ και της Εθνοφρουράς.

Οι δύο κυβερνήσεις που έχουν λόγο, μπορούν να θέσουν εμπόδια στην συμφωνία και να αποτρέψουν την πώληση του δορυφόρου. Θα το κάνουν;

Ο Hellas Sat 2 θεωρείται από τους πιο ισχυρούς δορυφόρους με ευρεία ευρωπαϊκή κάλυψη και εκτοξεύτηκε με επιτυχία το Μάιο του 2003.

Εκτός από την Ευρώπη ο δορυφόρος Hellas Sat 2 καλύπτει τη Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική, διαθέτει πάνω από 100 πελάτες σε 26 χώρες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις περιοχές κάλυψης με την προσφορά μιας ευρείας γκάμας δορυφορικών υπηρεσιών, όπως δορυφορική τηλεόραση, κάλυψη γεγονότων, δορυφορικό ίντερνετ και ψηφιακές δορυφορικές τηλεπικοινωνίες, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο στρατηγικά την τροχιακή θέση των 39 μοιρών Ανατολικά όπου είναι στραμμένες σήμερα οι δορυφορικές κεραίες 2.5 περίπου εκατομμυρίων συνδρομητών.

Η εταιρεία απασχολεί 65 επιστήμονες στην Ελλάδα και την Κύπρο και ο δορυφόρος είναι πλήρως ελεγχόμενος από δύο ιδιόκτητους σταθμούς TT&C, εγκατεστημένους σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα έσοδα της Hellas Sat το 2012 ανήλθαν σε 31 εκ. Ευρώ.

Πηγή: http://www.parakato.gr/2013/02/hellas-s ... z2MqIgTys6


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - Ντροπή: Ξεπούλησαν τον Hellas Sat! - Οι επικοινωνίες Ε.Δ. και Εθνοφρουράς "στον αέρα"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Μαρ 2019, 19:13 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3624
Thanks:
Thanked:
time στο post
Το παρασκήνιο της εκτόξευσης του δορυφόρου Hellas Sat 4 – Οι πρωταγωνιστές μιλούν στο in.gr από τη Γαλλική Γουιάνα

Μιλώντας στο in.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς επισημαίνει ότι σε δύο με τρία χρόνια και ο νέος δορυφόρος θα έχει…γεμίσει από πελάτες και θα πρέπει να συζητηθεί η κατασκευή και εκτόξευση και του πέμπτου δορυφόρου

H στροφή της Ελλάδας στο Διάστημα και τις δορυφορικές υπηρεσίες μπορεί να αποτελέσει το «φράγμα» για την ανάσχεση του λεγόμενου brain drain, και ταυτόχρονα το κίνητρο για να επιστρέψουν λαμπρά μυαλά στη χώρα μας.

Αυτό τονίζει στο in.gr ο τεχνικός διευθυντής της Hellas Sat η οποία εκτόξευσε την Τρίτη το βράδυ με επιτυχία τον Hellas Sat 4 ο οποίος έφερε τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο Θωμάς Καλαμάρης εργάζεται πολύ καιρό πάνω σε αυτό το project το οποίο στηρίζουν ιδιαίτερα οι μοναδικοί μέτοχοι της εταιρείας μετά την πώληση από τον ΟΤΕ, δηλαδή οι Άραβες της ArabSat.

Το in.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό μέσο (πλην του ΑΠΕ-ΜΠΕ) που βρέθηκε στη Γαλλική Γουιάνα, κάλυψε το σημαντικό αυτό γεγονός και μίλησε με τους πρωταγωνιστές της εκτόξευσης του Ariane 5, του πυραύλου που μετέφερε τον δορυφόρο.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαμάρη, στόχος είναι να βγουν νέες υπηρεσίες και να υπάρξει η συνεργασία με ελληνικές εταιρείες κι ελληνικά μυαλά στην προσπάθεια να αποκτήσει η Ελλάδα ισχυρό ρόλο στον τομέα της διαστημικής πολιτικής. «Γιατί όχι στους επόμενους δορυφόρους που θα κατασκευάσουμε να μην συμβάλλουν ελληνικές εταιρείες; Τόσο το υλικό όσο και το λογισμικό που έχουμε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον», τόνισε δείχνοντας ότι ο κλάδος μπορεί να κυριαρχήσει με την πρωτοπορία του.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στη Γαλλική Γουιάνα βρέθηκαν μεταπτυχιακοί φοιτητές που… έχουν τρέλα με το διάστημα. Πρόκειται για νέα παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο που έζησαν τη μοναδική εμπειρία της εκτόξευσης αλλά και της όλης διαδικασίας που ήταν σε εξέλιξη εδώ και καιρό. Λαμπρά μυαλά που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στον συγκεκριμένο τομέα και στις δύο χώρες.
Μιλώντας στο in.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς επισημαίνει ότι σε δύο με τρία χρόνια και ο νέος δορυφόρος θα έχει…γεμίσει από πελάτες και θα πρέπει να συζητηθεί η κατασκευή και εκτόξευση και του πέμπτου δορυφόρου. «Ηδη έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε την προοπτική της τοποθέτησης ενός ακόμη δορυφόρου στο ελληνοκυπριακό οικόπεδο 39» επισημαίνει τονίζοντας ότι ο Hellas Sat 4 έχει διάρκεια ζωής 23 χρόνια. Αναφερόμενος στην εταιρεία και στον βασικό μέτοχο, τους Άραβες, υπογραμμίζει ότι είναι ήδη κερδοφόρα, επενδύει έχοντας δικά της χρήματα και δανεισμό της τάξης των 70 εκατ. ευρώ που έχει προσφέρει ο μέτοχος και ήδη ξεκίνησε η αποπληρωμή του. «Η Arab Sat επενδύει σε εμάς γιατί είναι μια κερδοφόρα εταιρεία αλλά και γιατί προχώρησε σε μια γεωστρατηγική κίνηση καθώς έχει μπει για τα καλά στην Ευρώπη, στον τομέα των διαστημικών υπηρεσιών.

Ολα πήγαν καλά

Ο Κεντέας Καραντώνης, ένας Κύπριος μηχανικός με σπουδαίες περγαμηνές στο εξωτερικό είναι Hellas Sat 4 Program Manager, επικεφαλής της ομάδας που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό την κατασκευή και την εκτόξευση του δορυφόρου. Όπως τονίζει πρόκειται για έναν εξελιγμένο τεχνολογικά δορυφόρο με σημαντικές λύσεις για κάθε πελάτη της συγκεκριμένης αγοράς αλλά και με καινοτομίες που θα του επιτρέψουν να μείνει για σχεδόν διπλάσιο χρόνο σε τροχιά στο διάστημα από τους προηγούμενους.

Την Τρίτη το βράδυ, όταν η εκτόξευση ολοκληρώθηκε και μετά από 45 λεπτά περίπου ο πύραυλος της ArianeSpace άφησε τον Hellas Sat 4 στο σημείο που έπρεπε, όλοι στο κέντρο επιχειρήσεων πανηγύριζαν. Τίποτε δεν πήγε λάθος, κανέναν πρόβλημα δε προέκυψε για μια επένδυση της τάξης των 300 εκατ. δολαρίων. Ας μην ξεχνάμε ότι το κόστος για τη μεταφορά του δορυφόρου από τον πύραυλο ανέρχεται σε περισσότερο από 100 εκατ. δολάρια.

Εκπρόσωπος της Lockheed Martin βρέθηκε στην εκτόξευση ώστε να διασφαλίσει ότι όλα πήγαν καλά και ο δορυφόρος… άνοιξε τα φτερά του, επί της ουσίας τα ηλιακά πάνελ του. «Εύχομαι να απολαύσετε τις υπηρεσίες του«, μας λέει.

Δύο ώρες μετά την εκτόξευση, το κέντρο ελέγχου της Lockheed Martin στο Ντένβερ των ΗΠΑ, όπου βρίσκονται και Κύπριοι και Έλληνες ειδικοί της Hellas Sat, επιβεβαίωσαν ότι αρχικά ο πρώτος ηλιοσυλλέκτης και μετέπειτα ο δεύτερος άνοιξαν χωρίς προβλήματα στέλνοντας στην γη μετρήσεις από την παραγωγή ηλεκτρισμού. Στη συνέχει επιβεβαιώθηκε ότι όλα τα συστήματα λειτούργησαν κανονικά και ο δορυφόρος μπήκε στην συστοιχία με τον προηγούμενο.

Σημαντικό γεγονός

Οι πάντες συμφωνούσαν ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δυο μικρές χώρες έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται στην πρωτοπορία των διαστημικών υπηρεσιών και να μην εγκαταλείψουν το οικόπεδο 39 στο διάστημα, το οποίο πριν από μερικά χρόνια κινδύνευσε να χαθεί και την τελευταία στιγμή διασώθηκε.

Οι δορυφορικές επικοινωνίες είναι ήδη το μέλλον, είτε αυτές αφορούν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είτε τον ελληνικό και κυπριακό στρατό. Ενας δορυφόρος σαν κι αυτόν που ανέβηκε την Τρίτη στο διάστημα μπορεί να προσφέρει ακόμη καλύτερες τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, μπορεί να κάνει πιο ασφαλείς τις επικοινωνίες στον τομέα της Άμυνας αλλά και να διασφαλίσει καλύτερο τηλεοπτικό σήμα και υπηρεσίες που θα απολαμβάνουν εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, μιλώντας στο in.gr ανέφερε ότι η εκτόξευση ενός δορυφόρου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. «Απαιτούνται επίπονες διαδικασίες, πολύωρες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς. Εμείς καταφέραμε, χάρη στην σκληρή δουλειά των ικανών στελεχών της δημόσιας διοίκησης να πετύχουμε να έχει η Ελλάδα πλέον 7 αναμεταδότες στο διάστημα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Το γεγονός και μόνο ότι ένας από αυτούς ανήκει πλέον στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι εξαιρετικά σημαντικό ώστε οι στρατιωτικές επικοινωνίες να είναι ασφαλείς».

Στη γαλλική Γουιάνα βρέθηκε και η Βασιλική Αναστασιάδου, υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων της Κύπρου η οποία ήταν ιδιαίτερα περιχαρής για την κυπριακή συμμετοχή σε ένα τόσο σημαντικό project.

Η εκτόξευση του Hellas Sat 4, ήταν η 103η αποστολή με πύραυλο τύπου Ariane 5. Πρόκειται επίσης για τον υπ’ αριθμό 274 γεωστατικό δορυφόρο που εκτοξεύτηκε από την ίδια διαστημική βάση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πύραυλος Arianne 5, μετέφερε τον δορυφόρο Hellas Sat 4, βάρους 6.495 κιλών, όπως και έναν δεύτερο δορυφόρο της Ινδίας, βάρους 2.500 κιλών.

Ο δορυφόρος που φέρει τα χρώματα της Ελλάδας και της Κύπρου έχει ύψος 9,3 μέτρων και πλάτος 3,3 μέτρων.

Οι πιο μεγάλες καινοτόμες της διαστημικής τεχνολογίας που τον κάνουν να ξεχωρίζει, είναι τα ηλιακά πάνελ, μήκους 20 μέτρων το κάθε ένα, που έχουν περίπου 30% λιγότερη μάζα απ’ ότι τα συμβατικά πάνελ αλλά αποδίδουν 50% περισσότερη ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την βάση Κουρού της γαλλικής Γουιάνας εκτοξεύονται και οι πύραυλοι Σογιούζ της Ρωσίας η οποία ετοιμάζεται μέσα στον Φεβρουάριο να κάνει μια τέτοια αποστολή.

in.gr
6 Φεβρουαρίου 2019, 11:39

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Ο "ΕΘΝΑΡΧΗΣ" ΠΟΥ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 15
"Φτιάξτε βόμβες στο σπίτι σας και επιτεθείτε στη Δύση"
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
ΣΟΚ: ο τυφώνας "Ειρήνη" είναι τεχνητός, προκλήθηκε από το HAARP και τα Chemtrails!
Δ. Συζήτηση: HAARP και άλλα υπερόπλα
Συγγραφέας: King Hercules
Απαντησεις: 4
Επιστολή-εθνικό μανιφέστο Μητροπολίτη Αμβρόσιου - "Σφυροκοπά" Ιερώνυμο και Γ.Καμίνη
Δ. Συζήτηση: Κληρικοί στην υπηρεσία του Χριστού και της Ελλάδας
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
"Ντροπή . Σε σελίδα της ΕΡΤ η Fyrom είναι Macedonia"
Δ. Συζήτηση: Ο εντός των πυλών ανθελληνισμός
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 1


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr