Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
«Πείτε την αλήθεια στον απογραφέα» Υψηλά πρόστιμα σε όσους δεν απογραφούν • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 05 Ιουν 2020, 09:58


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 6 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: «Πείτε την αλήθεια στον απογραφέα» Υψηλά πρόστιμα σε όσους δεν απογραφούν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Μάιος 2011, 15:16 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Της Φωτεινης Kαλλιρη

Μόλις 25 λεπτά της ώρας από τον χρόνο μας, αρκούν για να φωτίσουν χρήσιμα στοιχεία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, να σκιαγραφήσουν το σημερινό προφίλ των Ελλήνων, τον δείκτη γήρανσης του πληθυσμού, το επίπεδο διαβίωσης, εκπαίδευσης, να καταγράψουν ανέργους, αστέγους από τα κέντρα σίτισης, αλλοδαπούς, πόσα αυτοκίνητα διαθέτει κάθε οικογένεια, αλλά και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες των πολιτών. Aπό μεθαύριο Τρίτη και έως τις 24 Μαΐου, 68.000 απογραφείς της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα επισκεφθούν, τις πρωινές και απογευματινές ώρες, όλα τα νοικοκυριά, προκειμένου να συγκεντρώσουν στατιστικά στοιχεία με όλα τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας των κατοίκων. Σε κάθε νοικοκυριό καταγράφονται όλα τα άτομα που συνήθως διαμένουν, δηλ. θα πρέπει να δηλωθούν και τα άτομα που απουσιάζουν προσωρινά (στρατιώτες, φοιτητές, ναυτικοί, εργαζόμενοι προσωρινά στο εξωτερικό, άτομα που νοσηλεύονται σε κλινικές και άλλοι). Χαρακτηριστικό: στα μέλη του νοικοκυριού θα συμπεριληφθούν επίσης και οι οικιακές βοηθοί που μένουν στο σπίτι. Δεν καταγράφονται στα μέλη του νοικοκυριού όσα άτομα φιλοξενούνται προσωρινά, δηλαδή άτομα που μένουν συνήθως αλλού, όπως π.χ. συγγενείς και φίλοι που διαμένουν μικρό διάστημα στο σπίτι άλλων ατόμων. Στην απογραφή καταγράφονται και οι ξένοι υπήκοοι που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στη χώρα μας, δηλαδή μένουν ή σκοπεύουν να μείνουν για περισσότερο από ένα χρόνο. Στους αλλοδαπούς περιλαμβάνονται και οι υπάλληλοι πρεσβειών, φοιτητές, κ.ά.

Σκοπός της γενικής απογραφής, που αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι να συγκεντρωθούν δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους, τονίζει στην «Κ» ο πρόεδρος της Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου.

«Απογραφόμαστε εκεί όπου μένουμε» λοιπόν, χωρίς όμως, να είναι απαραίτητο να παραμείνει οποιοσδήποτε στο σπίτι όλες τις ημέρες απογραφής. Eάν απουσιάζουμε, οι απογραφείς θα αφήσουν σχετική ειδοποίηση, στην οποία θα προκαθορίζεται μέρα και ώρα του επόμενου ραντεβού.

Η απογραφή, ωστόσο, είναι υποχρεωτική για όλους, και προβλέπονται υψηλά πρόστιμα για όσους δεν απογραφούν. «Τσουχτερά» θα είναι και τα πρόστιμα για όσους απογραφείς παραβιάσουν την εμπιστευτικότητα (το απόρρητο) των πληροφοριών που συλλέγουν από τους πολίτες κατά τη μίνι συνέντευξή τους. Οι χρηματικές κυρώσεις ξεκινούν από 10.000 και φθάνουν ακόμη και 200.000 ευρώ! Ο κ. Γεωργίου διαβεβαιώνει, πάντως, ότι όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνονται, θα τηρηθούν εμπιστευτικά και ουδείς έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα, ούτε θα χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς εκτός από καθαρά στατιστικούς, σε ομαδοποιημένη μορφή και πίνακες.

Οι απογραφείς θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομά τους, καθώς και το όνομα και το τηλέφωνο του επόπτη τους.

Στη γενική απογραφή για πρώτη φορά θα καταγραφούν οι μετανάστες, αλλά και όσοι διαμένουν σε χώρους υποδοχής αστέγων. Για την απογραφή τους δεν θα απαιτηθεί κανένα έγγραφο που να επιβεβαιώνει τη νόμιμη παρουσία τους στη χώρα.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, για τον σκοπό αυτό, θα αξιοποιήσει συνοδούς που κατάγονται από τις χώρες προέλευσης των αλλοδαπών και διερμηνείς που θα βοηθήσουν στη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων (είναι ήδη μεταφρασμένα σε επτά γλώσσες).Καθημερινή

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Πείτε την αλήθεια στον απογραφέα» Υψηλά πρόστιμα σε όσους δεν απογραφούν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2011, 14:29 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Δείτε το εντυπο απογραφής 2011 εδω


Είναι υποχρεωτική η απογραφή ; Δε νομίζω...Σε άρθρα και δημοσιεύματα εμφανίζεται η απογραφή του πληθυσμού ως υποχρεωτική. Μάλιστα αναφέρονται και κυρώσεις για όσους δεν επιθυμούν να απογραφούν, με ποσά από 1000 έως 50.000 ευρώ, βάσει του Ν.3832/2010 περί σύστασης της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας. Ωστόσο διαβάζοντας κάποιος το νόμο διαπιστώνει ότι η.....
αλήθεια είναι διαφορετική..

Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 «Διοικητικές κυρώσεις» του νόμου αναγράφονται τα εξής :

“1. Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. επιβάλλονται στον προϊ­στάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας ή στο νόμιμο εκπρό­σωπο του νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαί­ου ή στο φυσικό πρόσωπο οι ακόλουθες διοικητικές κυ­ρώσεις, για παράβαση των υποχρεώσεών τους που προ­βλέπονται από τον παρόντα νόμο, τον Κανονισμό Στατι­στικών Υποχρεώσεων των φορέων του ΕΛ.Σ.Σ. και από κάθε άλλη διάταξη που αφορά τις υποχρεώσεις πρόσβα­σης σε πηγές, μητρώα ή αρχεία ή την παροχή στοιχείων, για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση στατιστικών:

α) Σύσταση για άρση της παράβασης μέσα σε ορισμέ­νη αποκλειστική προθεσμία.

β) Πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) ευρώ έως πενή­ντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, εάν παρέλθει άπρακτη η α­ποκλειστική προθεσμία για άρση της παράβασης.”

Ωστόσο τα φυσικά πρόσωπα στα οποία μπορούν να επιβληθούν οι παραπάνω κυρώσεις, για παράβαση των υποχρεώσεών τους, είναι σύμφωνα με το άρθρο 7 του ίδιου νόμου τα φυσικά πρόσωπα που «…αποκτούν, με οποιονδήποτε τρόπο, πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, δεσμεύο­νται από το απόρρητο και έχουν υποχρέωση χρήσης αυ­τών των στοιχείων αποκλειστικά για στατιστικούς σκο­πούς.»

Σε καμία περίπτωση ο νόμος δεν προβλέπει κυρώσεις σε άλλα φυσικά πρόσωπα και δεν περιγράφει ως παράβαση την άρνηση παραχώρησης στοιχείων στην στατιστική υπηρεσία.

Διαβάστε το Ν.3832/2010 http://www.taxnews.tv/news/nomos-3832-2010/

Απο Ξυπνήστε ρε

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Πείτε την αλήθεια στον απογραφέα» Υψηλά πρόστιμα σε όσους δεν απογραφούν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2011, 14:38 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ξέρετε πόσο θα στοιχείσει η απογραφή; 75 εκατομμύρια!!

Σας παραθετω και κάποιες απόψεις για να αποφασίσετε μόνοι σας τι θα κάνετεΠαράθεση:
Το απόλυτο φιάσκο μίας κυβέρνησης οπερέτας που έχει μετατρέψει το κράτος σε μηχανισμό ανομίας για να μην στεναχωρήσει τα …λαμόγια! Ενω οι ερωτήσεις καταστρατηγούν κάθε έννοια προσωπικών δεδομένων, η κυρία αρμόδια της στατιστικής υπηρεσίας μας ενημέρωσε ότι “οι παράνομοι αλλοδαποί δεν έχουν κάτι να φοβούνται αφού δεν θα ζητήσουμε ούτε άδεια παραμονής, ούτε έγγραφα”!
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όλα αυτά που λένε τα παπαγαλάκια περί “υποχρεωτικής απογραφής” είναι ένα μεγάλο ψέμμα, ένα φιάσκο για να υποχρεώσουν τον κόσμο να συμμετέχει!
Ένα ακόμα ψέμμα από μία κατοχική κυβέρνηση – δεσμώτη των πολιτών.

Απο olympia.grΠαράθεση:
Ρεπορτάζ σε GUARDIAN-FOCUS-SPIEGEL !
Ανανέωση-Έκτακτο-Επείγον: Η Απογραφή είναι Παραγγελιά!
Οι τοκογλύφοι θέλουν να γνωρίζουν τι Έχουν Λαμβάνειν!
Το φρικαλέο καθεστώς απειλεί με πρόστιμα όσους δυστροπήσουν στην πρωτοφανή Ταχύτατη και Αιφνιδιαστική Απογραφή του Ηρώδη - Παρακαλούνται οι blogger που θα μπορέσουν να βρουν το έντυπο της απογραφής να το διανείμουν στην μπλογκόσφαιρα διότι είναι τύπου Φορολογικής Δήλωσης και ζητούν απίστευτα στοιχεία.
Ζούμε σε Καθεστώς Ανοιχτής Φυλακής. Και ισχύει μόνο για Έλληνες – οι Λαθρομετανάστες φυσικά δεν θα δηλώσουν τίποτα,
μόνο τη φυσική τους παρουσία στην Ελλάδα!

Κάτι δεν αρέσει στους Έλληνες με την ξαφνική απογραφή Ελλήνων και λάθρο μαζί, σπιτιών, αυθαίρετων κτισμάτων, Ι.Χ., λεβήτων, θέσεων στάθμευσης σε πυλωτές, εξωτερικών WC, στάβλων, και με φόρμα “Δωρητή Οργάνων” – που φυσικά θα σκίζεται επί τόπου, αλτρουϊστές με τα ξένα όργανα!

Συλλογή στοιχείων για την Κάρτα του Πολίτη, το Πράσινο Χαράτσι,
η Ενσωμάτωση των Λάθρο και η επιτήδεια απόσπαση
Δήλωσης Συναίνεσης Σε Δωρεά Οργάνων από αφελείς
είναι το διακύβευμα της Απογραφής!
Γι αυτό έχουν φαγωθεί να συγκεντρώσουν
“φρέσκα” στοιχεία “real time real life”!

Τέτοιες περίεργες, αλλά πολύ περίεργες, λεπτομερείς και αιφνιδιαστικές απογραφές, εφαρμόστηκαν ιστορικά για συστηματική εξόντωση ανεπιθύμητων λαών!
Τις μέρες της απογραφής μπορεί να έχουμε πάει ταξίδι… …
Επιτρέπεται? Ή μήπως ζούμε ήδη σε φυλακή?…
Δεν Θα πάψουμε δα να είμαστε Έλληνες πολίτες και φυσικές παρουσίες… στη χώρα, εάν τύχει να μην απογραφούμε…
Για όσους νομίζουν ότι η συγκεκριμένη απογραφή είναι αθώα, παραθέτω την ανάρτηση της Dimi από το Antinews-κλικ και κλικ

Διαβάζοντάς τη θα συνειδητοποιήσετε ότι πρόκειται για μια πολύ παράδοξη διαδικασία, για την οποία όμως, εάν και εφόσον θα είμαστε σπίτι για να “απογραφούμε”, δεν έχουμε ως Έλληνες πολίτες καμία υποχρέωση εκ του νόμου να παράσχουμε οικειοθελώς όλα αυτά τα απίστευτα στοιχεία που ζητούν, πλην των στοιχείων της Αστυνομικής Ταυτότητας ότι είμαστε Έλληνες την καταγωγή και κατοικούμε μόνιμα στην Ελλάδα με την οικογένειά μας.
Αυτό μόνο αρκεί για να μας μετρήσουν, αφού έχουν φαγωθεί να ξέρουν πόσοι είμαστε… χμμ…
Πόσο μάλλον, όταν από τους λαθρομετανάστες δεν θα ζητήσουν κανένα απολύτως στοιχείο!!! (διαβάστε παρακάτω)
Δεν μπορούν να μας υποχρεώσουν νομικά να παράσχουμε αυτά τα ιδιωτικά στοιχεία.
Αν το επιχειρήσουν, σημαίνει ότι έχει λάκους η φάβα τους.
Όλα τα στοιχεία των Ελλήνων Πολιτών είναι στη διάθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας από Δημαρχεία, Ληξιαρχεία, Κοιμητήρια, Κτηματολόγια, Υπουργείο Εργασίας, Υπηρεσίες Εκδοσης Αδειας Παραμονής Αλλοδαπών, ΕΛ.ΑΣ, ΟΑΕΔ, Εφορία, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ.
σ.σ. Α.: Να αποτανθούν λοιπόν από εκεί.

Γράφει η Dimi στο Antinews: 07/05/2011 στις 10:35 pm 10-24 Mαϊου 2011:
Hμέρες «Γενικής Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών» του σύγχρονου Ηρώδη, ο οποίος κόπτεται γιά «ένα καλύτερο μέλλον», λέει…

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011: «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΤΡΗΣΩ»… μας λέει το καθεστώς του ΔΝΤ – σ.σ. Α.: Οι Στάλιν και Χίτλερ καταμετρούσαν σα μανιακοί Ουκρανούς, Εβραίους, Πολωνούς…
Αυθαίρετα κτίσματα, καλύβες, στάβλοι, ΙΧ, εξωτερικές τουαλέτες!!! ακόμη και γιοτ θα απογραφούν για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών που θα γίνει από 10 ως τις 24 Μαΐου.
«Τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου παρουσιάζοντας το απογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας.
σ.σ. Α.: Δε Νομίζω Τίνα… ότι σου είναι απαραίτητο να μάθεις αν έχω και τι αυτοκίνητο, ή πως ζεσταίνομαι στο σπίτι μου… Με εννοείς θαρρώ… .
Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα αλλά σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Στατιστικής από το 2009 έχει ξεπεράσει τα 11.282.571 άτομα. Ομως ο πραγματικός αριθμός σήμερα διαμορφώνεται από το ισοζύγιο των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα, αλλά και αυτών που φεύγουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής το 2001 είχαν μετρηθεί σε 3.552.980 άτομα εκ των οποίων 1.704.519 άνδρες. Οι γυναίκες ήταν περισσότερες και ανερχόταν σε 1.848.441 άτομα. Τα αποτελέσματα της απογραφής πρέπει να δημοσιοποιηθούν ως τις 31 Μαρτίου του 2014, ωστόσο τα βασικά στοιχεία του πληθυσμού ανά κοινότητα και ανά φύλλο θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2011.
σ.σ. Α.: Τόσό γρήγορα σε ένα κράτος όπου δεν λειτουργεί τίποτα τελευταία; Γιατι άραγε; Θέλουν μήπως να ξέρουν σε πόσους λάθρους ψηφοφόρους να υπολογίζουν;
Λένε… ότι οι πληροφορίες των ατόμων και των νοικοκυριών είναι απολύτως εμπιστευτικές, προστατεύονται από απόρρητο, θα ενταχθούν στο σύστημα ανώνυμα και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο σκοπό.
σ.σ. Α.:Έτσι λένε.. εμείς όμως ειδικά αυτούς τους πράσινους τύπους, δεν τους εμπιστευόμαστε.
“ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” έλεγε πριν από τις εκλογές.
“Δεν μίλησα με το Στρος Καν” έλεγε μετά το ΔΝΤ!
“Δεν φεύγουμε από το ευρώ” είπε μόλις χτες!”
σ.σ. Α.: ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ SPIEGEL δίνει επώνυμα συνέντευξη σήμερα στο Πρώτο Θέμα και λέει ότι ήταν η Ελληνική Κυβέρνηση που ζήτησε από το Schaueble σύνταξη έκθεσης με θέμα τις επιπτώσεις από την έξοδο από το Ευρώ!!
Και συνεχίζει η Dimi: Για την απογραφή θα εργαστούν συνολικά 68.000 άνθρωποι!!! Κάθε απογραφέας θα αναλάβει 150 νοικοκυριά. Η συνέντευξη θα διαρκεί 25 λεπτά.
σ.σ. Α.: Δε νομίζω Τζέφρις. 5 min το πολύ στη διάθεση του απογραφέα. Και έφυγε!!! Θα στέκει προ του Ιδιωτικού Χώρου άλλωστε…
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ:
Οι πολίτες θα ανοίγουν την πόρτα στους απογραφείς που θα χτυπούν το κουδούνι τους.
σ.σ. Α.: στην πόρτα… και γρήγορα …
Δεν θα χρειαστεί η επίδειξη κανενός εγγράφου, όπως ταυτότητας, διαβατηρίου ΑΦΜ κλπ.
σ.σ. Α.: αφού δεν θα χρειαστεί ούτε ΑΔΤ, γιατί γίνεται η απογραφή; Για το Πράσινο Χαράτσι στα κτίρια, τους λέβητες, τα αυτοκίνητα και για να συγκεντρωθούν στοιχεία για την Κάρτα του Πολίτη και για Όργανα?.. Δεν μας τα λέτε καθόλου καλά… Αν θέλετε απλώς διαπιστώσετε πόσοι είναι οι Έλληνες, μετρήστε από τα ληξιαρχεία και τους δήμους – γεννήσεις μείον θάνατοι.
Ο πληθυσμός θα απογραφεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας του. Δεν απαιτείται μετακίνηση στον τόπο διατήρησης οικογενειακής μερίδας ή εκλογικών δικαιωμάτων. Η απογραφή θα γίνει σε διάστημα 15 ημερών. Σε περίπτωση απουσίας ο απογραφέας θα αφήνει στην πόρτα σημείωμα με τον αριθμό του τηλεφώνου του. Αρκεί ένα μέλος της οικογένειας για να δώσει τις πληροφορίες για κάθε σπίτι. Δεν θα ζητηθούν από κανέναν χαρτιά μόνιμης παραμονής.
ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
σ.σ. Α.: οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν κανένα χαρτί πότε ήρθαν, από που ήρθαν, πόσο καιρό είναι στην Ελλάδα, αν είναι νόμιμοι. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό. Σκοπεύουν να τους ενσωματώσουν ΥΠΟΥΛΑ στο γενικό πληθυσμό της Ελλάδας, με την απογραφή.
Οι μετανάστες θα απογραφούν όπως όλοι…σ.σ. Α.: μπα, και λαθραίοι, και ληστές και φονιάδες, και προαγωγοί, και ντίλερ και βιαστές, και κυκλοφορούν ασύλληπτοι και ίσα κι όμοια, όπως όλοι? και με τη βοήθεια διερμηνέων χωρίς να επιδεικνύουν χαρτιά νόμιμης παραμονής. Συνοδοί και διερμηνείς θα προσεγγίσουν μαζί με τους απογραφέα και χώρους όπου διαμένουν μαζικά μετανάστες. Τα ενημερωτικά φυλλάδια για τους μετανάστες έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Αλβανικά, τα Ρωσικά, τα Αραβικά, τα Κινεζικά, τα Πακιστανικά και τα Αφγανικά. Θα απογραφούν χωρίς κανένα έλεγχο νομιμότητας με βάση τις δηλώσεις όσων κατοικούν σε αυτά χωρίς νομικές κυρώσεις ούτε οποιοδήποτε έλεγχο από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Οι άστεγοι θα προσεγγιστούν στα κέντρα σίτισης.
ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ!!!
«Θα ζητηθούν στοιχεία όπως ο τύπος και το εμβαδόν της κατοικίας, η χρονιά κατασκευής, η ύδρευση και τη θέρμανση της κατοικίας (τύπος λέβητα) αλλά και ερωτήματα που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας – τη μόνωση της κατοικίας – , τον αριθμό των αυτοκινήτων του κάθε νοικοκυριού ακόμη και τις θέσεις στάθμευσης» ανέφερε η προϊσταμένη δ/νσης στατιστικών πληθυσμού και αγοράς εργασίας κυρία Κατερίνα Μουταφίδου. «Θα ζητηθούν επίσης πληροφορίες για το επάγγελμα, και τη θέση στο επάγγελμα του κάθε πολίτη» πρόσθεσε. (Πηγή: mySatelite.wordpress.com «catch the whisper» – 6 Μαΐου, 2011)
σ.σ. Α.: Δε Νομίζω Τίνα ότι θα πάρεις αυτές τις πληροφορίες από εμάς… τι σε νοιάζει εσένα αν ο κόσμος έχει αυτοκίνητο, τα στοιχεία είναι στην εφορία, στην πολεοδομία και στον ΟΑΕΔ. Τα θες φρέσκα έτσι;…

♠ Σ’ε αυτούς τους πονηρούς καιρούς λοιπόν, «είναι σημαντικό να πούμε την αλήθεια, χωρίς καμία ανησυχία», αναφέρει το σχετικό έντυπο Απογραφής 2011 (apografi2011.gr)
σ.σ. Α.: την αλήθεια… χμμ… κάτι σαν το “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!”

Συνεχίζει η Dimi: Εμείς, 40 οικογένειες, επειδή τον Ηρώδη ΔΕΝ εμπιστεύομαστε και σφόδρα ανησυχούμε, έχουμε προ μηνός βγάλει τα ονόματα από τα κουδούνια των σπιτιών μας και γιά πρώτη φορά σ’αυτή τη Γενική Απογραφή, ΔΕΝ πρόκειται να εμπλακούμε. Ούτε τα σημειώματά τους γιά να ορίσουμε νέα συνάντηση μαζί τους, πρόκειται ν’αγγίξουμε. Οσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες ενημερώνουμε. Το ενδιαφέρον «Απογραφής» του λέβητα αλλά και τα ερωτήματα που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας – τη μόνωση της κατοικίας, είναι πράσινες παγίδες. Εάν το κτίσμα είναι παλαιό με μόνωση παλαιά ή, λέβητα παλαιό, οι ιδιοκτήτες θα υποχρεωθούν ν’αγοράσουν νέο, ο οποίος θα πληροί τις προδιαγραφές της «GREEN TEAM». Ετσι, γιά άλλη μιά φορά, πρώην ξυπόλητοι, εν μία νυκτί, θα γίνουν συμβαλλόμενοι «Αντιπρόσωποι» πολυεκατομμυριούχοι. Οπως ακριβώς συνέβη και με τις Ταμειακές Μηχανές. Οι οποίες ΚΑΙ ΠΑΛΙ, υποχρεωτικά θ’αντικατασταθούν. Γιά τη πάταξη της φοροδιαφυγής, λέει. Στη δε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες αρνηθούν, ή λόγω σημερινής οικονομικής δυσπραγίας ν’αγοράσουν δεν θα μπορούν, θα πέφτουν Πρόστιμα! Καταλάβατε.

♠ Crème de la Crème με το Κερασάκι (με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια) !!!

«Εντυπο για Δωρεά Οργάνων θα λαμβάνουν οι πολίτες κατά την Aπογραφή”.
σ.σ. Α.: Ρε δεν πάτε καλά Αλτρουϊστές με ξένα όργανα!
Δωρητές Οργάνων θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν, κατά την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών, οι πολίτες μέσω του ενημερωτικού εντύπου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων που θα διανέμεται σε κάθε νοικοκυριό. Η πρώτη φορά που έγινε αυτό μέσω της Απογραφής Πληθυσμού ήταν κατά την απογραφή πληθυσμού το 2001, συμβάλλοντας σημαντικά στην προώθηση της ιδέας της δωρεάς οργάνων στο ευρύτερο κοινό.
σ.σ. Α.: Τίποτα δεν από αυτά δεν έγινε όπως οι ίδιοι ομολογούν παρακάτω, ο Ελληνικός Λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Αν η μεταμόσχευση είχε καθιερωθεί ευρέως στη συνείδηση των ανθρώπων ως μια ηθικά άμεμπτη και αστιγμάτιστη, νομικά άρτια εδραιωμένη, ιατρικώς απολύτως διασφαλισμένη και από το έγκλημα θωρακισμένη ιατρική πρακτική, δεν θα είχαν βάλει στο μάτι απροκάλυπτα τα όργανά μας και τα όργανα των νέων παιδιών.
Των παιδιών -σε τροχαία κυρίως- είναι που τους ενδιαφέρουν περισσότερο.
Τα όργανα των ενηλίκων, σαραντάρηδων, πενηντάρηδων, εξηντάρηδων να τα κάνουν τι;
Το έντυπο του οργανισμού μεταμοσχεύσεων, που θα διανέμουν οι απογραφείς της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η οποία διενεργεί την απογραφή, έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ περιλαμβάνει και τη φόρμα δήλωσης δωρητή οργάνων.
σ.σ. Α.: αφού έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, η Φόρμα Δήλωσης Δωρητή Οργάνων Σώματος τι χρειάζεται μαζί με την απογραφή, Αλτρουϊστές με Ξένα Όργανα, Σοσιαλιστές με Ξένα Λεφτά?
Ψάχνετε για τπτ αφελείς που θα ξεγελαστούν να υπογράψουν επιτόπου για “να ξεμπερδέψουν με τη γραφειοκρατία”, και αν “τύχει” μετά και υποκλαπούν τα στοιχεία σε αυτή τη διεφθαρμένη -σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα- χώρα και συμβεί σε κανένα παιδί ατύχημα στο δρομο, τι βολικό… …

σ.σ. Α.: Η Φόρμα Δήλωσης θα σκίζεται μπροστά στον απογραφέα.
Να το ξέρουν αυτό και οι απογραφείς
και αυτοί που το παίζουν αλτρουϊστές με τα ξένα όργανα.
Όποιος επιθυμεί να είναι δωρητής -
για να είναι καλυμμένος νομικά και όχι μόνο-
-και επειδή το εμπόριο οργάνων δεν αστειεύεται-
οφείλει απέναντι στον εαυτό του και στην οικογένειά του
να παρουσιάζεται αυτοπροσώπως στον οργανισμό μεταμοσχεύσεων
και αφού έχει συμβουλευθεί πρώτα το δικηγόρο του.

Συνεχίζει το ενημερωτικό φυλλάδιο της “Απογραφής”: Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει τη Φόρμα και την αποστέλλει ο ίδιος στον ΕΟΜ, μέσω ΕΛΤΑ, χωρίς γραμματόσημο.
σ.σ. Α.: όχι ταχυδρομικά πλέον τέτοιες δηλώσεις εμπιστευτικών δεδομένων. Οι καιροί είναι πονηροί. Μόνο αυτοπροσώπως.
Οι πολίτες, μετά την αποστολή της δήλωσής τους, θα λάβουν ταχυδρομικά από τον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τη σχετική Κάρτα Δωρητή Οργάνων. Με τη δήλωση αυτή αποτυπώνεται η θετική διάθεση των πολιτών και η υποστήριξή τους στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων, αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΜ και προστίθεται ότι όσοι δηλώσουν δωρητές οργάνων είναι καλό να έχουν συζητήσει πρώτα με την οικογένειά τους. Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων «ευελπιστεί ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες…
[σ.σ. Α.: όπως έγραψα παραπάνω, οι άνθρωποι είναι πονηροί και λαμβάνουν τα μέτρα τους με τη φράση "καλό είναι να έχουν συζητήσει πρώτα με την οικογένειά τους" και ομολογούν και οι ίδιοι ότι τόοοσα χρόνια δεν έχουμε πειστεί ότι είναι ηθικό να αποσυνδέουμε ζωντανούς και να σκυλεύουμε νεκρούς, ούτε και ασφαλές!]
…ο Έλληνας πολίτης θα στηρίξει την ιδέα της δωρεάς οργάνων προς όφελος ασθενών συνανθρώπων μας…

♠ Συμπερασματικά:

1- Η Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), μπορεί να έχει έγκυρη και πρόσφατη πληροφόρηση από: Δημαρχεία, Ληξιαρχεία, Κοιμητήρια, Κτηματολόγια, Υπουργείο Εργασίας, Υπηρεσίες Εκδοσης Αδειας Παραμονής Αλλοδαπών, ΕΛ.ΑΣ, ΟΑΕΔ, κλπ. Εμείς, Δώσαμε. Δώσαμε!

2- Οι «Σοφοί Αδιάφθοροι…» της Υποχρεωτικής “Δωρεάς” Οργάνων, Πρώτοι αυτοί, να δώσουν στους Πολίτες το καλό παράδειγμα και να κάνουν Δωρεά τα δικά τους Οργανα και τα Οργανα των δικών τους παιδιών και συγγενών.
Το Lead by Example, that is.

3- Τα υπερφίαλα «Δοχεία Σκέψης» να μη ξεχάσουν να θυμηθούν, ότι:
Το ποτήρι ξεχειλίζει πάντα από τη τελευταία σταγόνα.
Από αυτή τη μία και μοναδική σταγόνα.

♠ «Είναι άλλο πράγμα οι μεταμοσχεύσεις να στηρίζονται σε αισθήματα δωρεάς και σεβασμού, και άλλο σε μικρονοϊκά νομοθετικά τεχνάσματα αρπακτικής λογικής. Αν οι γιατροί τολμήσουν να εικάσουν τη συναίνεση του νεκρού, τότε θα διαπιστώσουν την έντονη αντίδραση των συγγενών. Καμία εικαζόμενη συναίνεση δεν μπορεί να καταργήσει την υπεύθυνη συγγενική συγκατάθεση. Η εικαζόμενη συναίνεση δεν έχει ηθική βάση, δεν έχει λογικό έρεισμα, δεν έχει πρακτικό αποτέλεσμα. Εχει όμως, τη δυνατότητα να οδηγήσει τις μεταμοσχεύσεις σε βέβαιη κοινωνική απαξίωση και σε παντελή αποτυχία».
~Τα παραπάνω δήλωσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάος
(Διευθυντής του Κέντρου Βιο-Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας (h–p://bioethics.org.gr) και Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιο-Ηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διδάκτωρ στα Πανεπιστήμια Harvard και M.I.T. των ΗΠΑ, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητής και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital των ΗΠΑ. Επιστημονικός Συνεργάτης της Διαστημικής Εταιρείας των HΠΑ (NASA) και της εταιρείας Arthur D. Little, διετής συνεργασία με τη NASA.)

Aπο http://allenaki.wordpress.com/

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Πείτε την αλήθεια στον απογραφέα» Υψηλά πρόστιμα σε όσους δεν απογραφούν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2011, 12:26 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Οι 35 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετεΞεκινά σήμερα η Γενική Απογραφή πληθυσμού και κατοικιών, η οποία θα διαρκέσει 15 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 24 Μαΐου.

Για την απογραφή δεν απαιτείται να βρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι παρά μόνο ένας που θα μπορεί να απαντήσει στο ειδικό ερωτηματολόγιο. Η συνέντευξη μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 40 λεπτά.

Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει κοινές ερωτήσεις που αφορούν τον δήμο όπου βρίσκεται η κατοικία, αν κατοικείται από μόνιμους κατοίκους, τον τύπο της κατοικίας (μονοκατοικία, πολυκατοικία κ.τ.λ.) καθώς και την περίοδο κατασκευής. Οι απογραφείς καταγράφουν το ονοματεπώνυμο των κατοίκων, τον τόπο μόνιμης κατοικίας καθώς και σε ποιο δήμο είναι εγγεγραμμένοι. Επίσης υπάρχουν ερωτήματα που αφορούν το επίπεδο εκπαίδευσης των κατοίκων.

Δείτε τις ερωτήσεις:

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ – ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

Νομός
Δήμος ή Κοινότητα
Τοπικό διαμέρισμα
Οικισμός
Οδός
Αριθμός
Ταχ. Κώδικας

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

1. Είδος κατοικίας: -Κανονική κατοικία
-Κινητή κατοικία (σκηνή, τέντα, γιοτ, πλοίο, τροχόσπιτο κλπ.)
-Άλλου είδους χώρος που προορίζεται για κατοικία (καλύβα, πρόχειρη κατασκευή κλπ)
-Άλλου είδους χώρος που δεν προορίζεται για κατοικία (γραφείο, γκαράζ, στάβλος κλπ.)

2. Κατάσταση κατοικίας: α. Κατοικούμενη
β. Κενή: Για ενοικίαση, Για πώληση, Δευτερεύουσα, Εξοχική, Για κατεδάφιση, Για άλλο λόγο
γ. Κατοικία με κατοίκους που μένουν μόνιμα σε άλλη κατοικία: Εξοχική, Δευτερεύουσα, Άλλη περίπτωση

3. Τύπος κτιρίου όπου βρίσκεται η κατοικία: Μονοκατοικία, Διπλοκατοικία, Πολυκατοικία, Κτίριο που η κύρια χρήση του δεν είναι κατοικία.

4. Περίοδος κατασκευής

5. Συνολική επιφάνεια της κατοικίας (μ²)

6. Αριθμός κανονικών δωματίων εκτός κουζίνας Από αυτά, πόσα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς (γραφεία, κομμωτήρια κλπ.);

7. Κουζίνα: -Μεγαλύτερη των 4 μ²
-Μικρότερη των 4 μ²
-Δεν έχει κουζίνα
-Διευκολύνσεις μαγειρέματος παρεχόμενες σε άλλο χώρο

8. Ύδρευση: -Με δίκτυο μέσα στην κατοικία: Δημόσιο / Ιδιωτικό
-Με δίκτυο εκτός κατοικίας: Δημόσιο / Ιδιωτικό
-Μη διαθέσιμο δίκτυο

9. Λουτρό ή ντους: -Μέσα στην κατοικία
-Έξω από την κατοικία
-Δεν έχει λουτρό ή ντους

10. Τουαλέτα ή WC: -Δεν έχει τουαλέτα ή WC
-Με υδραυλική εγκατάσταση: α. Μέσα στην κατοικία β. Έξω από την κατοικία
-Χωρίς υδραυλική εγκατάσταση: α. Μέσα στην κατοικία β. Έξω από την κατοικία

11. Θέρμανση: - Κεντρική
- Άλλο είδος
- Δεν έχει θέρμανση

12. Κύρια χρησιμοποιούμενη πηγή ενέργειας για Μαγείρεμα και Θέρμανση.(Ηλεκτρισμός, Φυσικό αέριο, Πετρέλαιο)

13. α. Αριθμός αυτοκινήτων στη διάθεση του νοικοκυριού β. Αριθμός θέσεων στάθμευσης στη διάθεση του νοικοκυριού

14. Το νοικοκυριό κατέχει την κατοικία ως: -Ιδιοκτήτης
-Κάτοχος μεριδίου οικιστικού συνεταιρισμού
-Ενοικιαστής
-Με άλλη ιδιότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΤΟΜΟΥ

1. Επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός

2. Φύλο

3. Ημερομηνία γέννησης

4. Σχέση με το νοικοκυριό:
-Μέλος του νοικοκυριού: -Παρόν
-Προσωρινά απόν (κατά το 15ενθήμερο της απογραφής)
-Πού διανυκτερεύσατε την Τρίτη 15/3/2011: -Εδώ που απογράφεται (στη μόνιμη κατοικία του)
-Αλλού

5. Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμος, Έγγαμος, Χήρος(-α), Διαζευγμένος(-η), Με σύμφωνο συμβίωσης, Χήρος(-α) από σύμφωνο συμβίωσης, Διαζευγμένος(-η) από σύμφωνο συμβίωσης

6. Τόπος μόνιμης κατοικίας της μητέρας σας κατά τη γέννησή σας

7. Ποιας χώρας είστε υπήκοος;

8. Ποιου Δήμου ή Κοινότητας είστε δημότης;

9. Είχατε ποτέ διαμείνει σε άλλον οικισμό της Ελλάδος; Αν ναι, α. Ημερομηνία εγκατάστασης στον παρόντα τόπο, β. Προηγούμενος τόπος διαμονής.

10. Είχατε ποτέ διαμείνει σε χώρα εξωτερικού; Αν ναι, α. Ημερομηνία εγκατάστασης στην Ελλάδα, β. Χώρα προηγούμενης διαμονής, γ. Λόγος εγκατάστασης στην Ελλάδα.

11. Επίπεδο εκπαίδευσης

12. Τίτλοι σπουδών (πτυχία κλπ.): α) Εκπαιδευτικό ίδρυμα, β) Σχολή, γ) Τμήμα, δ) Χώρα

13. Ποια ήταν η κύρια ασχολία σας την προηγούμενη εβδομάδα (9-15 Μαρτίου); (Αν εργάστηκε έστω και μία ώρα, να δοθεί απάντηση «Εργαζόμενος»): -Εργαζόμενος(-η), -Ζητούσε εργασία, -Ζητούσε εργασία για 1η φορά, -Μαθητής(-τρια)/σπουδαστής(-τρια), -Συνταξιούχος, -Εισοδηματίας

14. Σε τι είδους κατάστημα, επιχείρηση κλπ. εργαζόσασταν την προηγούμενη εβδομάδα ή την τελευταία φορά που εργαστήκατε;

15α. Ποιο είναι το επάγγελμα που κάνετε ή κάνατε την τελευταία φορά που εργαστήκατε;
15β. Ποια είναι ή ήταν τα κύρια καθήκοντα ή οι αρμοδιότητές σας στην εργασία αυτή;

16. Ποια είναι ή ήταν η θέση σας στην εργασία αυτή; -Εργοδότης, -Εργαζόμενος για δικό του λογαριασμό, -Μισθωτός ή ημερομίσθιος, -Μέλος παραγωγικού συνεταιρισμού, -Βοηθός στην οικογενειακή επιχείρηση

17. Ώρες απασχόλησης:
α. Πόσες ώρες εργάζεστε, συνήθως, την εβδομάδα;
β. Πόσες ώρες εργασθήκατε την προηγούμενη εβδομάδα;
γ. Σε περίπτωση που την προηγούμενη εβδομάδα εργαστήκατε λιγότερες ώρες από όσες, συνήθως, εργάζεστε, να γραφεί ο λόγος (Έλλειψη εργασίας πλήρους απασχόλησης, Ασθένεια, Εποχικότητα - καιρικές συνθήκες, Εκπαίδευση, Άδεια, Άλλος λόγος).

18. Πόσα άτομα εργάζονται στο κατάστημα κλπ., που απασχολείστε ή απασχοληθήκατε;

19. Τόπος εργασίας

20. Κύρια πηγή πόρων ζωής: -Απασχόληση, -Περιουσία και άλλες επενδύσεις, -Σύνταξη, -Άλλες μεταβιβάσεις (επιδόματα, υποτροφίες κλπ.), -Δάνεια ή μείωση αποταμιεύσεων, ρευστοποίηση κεφαλαίου, -Εξαρτημένοι από άλλα άτομα, -Άλλη πηγή.

21. Πόσα τέκνα έχετε γεννήσει; (Απαντούν μόνο οι θήλεις 10 ετών και άνω)

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Πείτε την αλήθεια στον απογραφέα» Υψηλά πρόστιμα σε όσους δεν απογραφούν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Ιούλ 2011, 11:23 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Δυσφορία για την εκ των υστέρων επικύρωση της πρόσφατης απογραφής


Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που κυρώνει σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, εκφράστηκε δυσφορία για την εκ των υστέρων επικύρωση της πρόσφατης απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, αλλά και επί της ουσίας ενστάσεις για τον τρόπο διενέργειάς της.

Όπως υπενθύμισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι μία διαδικασία που το Σύνταγμα περιορίζει «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» και η κυβέρνηση δεν έχει προσδιορίσει τις αιτίες προσφυγής στην νομοθετική αυτή φόρμουλα.

«Εμείς βεβαίως θα υπερψηφίσουμε για να μην είναι έωλη η διαδικασία, αλλά εδώ έχουμε το κάρο μπροστά από το άλογο και επικυρώνουμε τα όσα ήδη γίνανε, και ενδεχομένως πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν» ανέφερε ο Θανάσης Μπούρας (ΝΔ), ενώ ο ΛΑΟΣ (Μάκης Βορίδης και Π.Μαρκάκης) στηλίτευσε την «αντικανονική διαδικασία που αφαιρεί εξουσία από τη Βουλή» και δήλωσε πως καταψηφίζει.

Το ΚΚΕ, διά του Νίκου Παπακωνσταντίνου επιφύλαξε επίσης αρνητική ψήφο, διατηρώντας ενστάσεις για την δημιουργία βάσης δεδομένων «με στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία θα διατηρηθούν για τρία χρόνια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ (Δ.Παπαδημούλης), επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια, υποστηρίζοντας παράλληλα πως «είχαμε αρκετά δείγματα προχειρότητας και κακής οργάνωσης της απογραφής, δεν ενημερώθηκαν όσο έπρεπε οι άνθρωποι που την διενήργησαν -κι αυτό αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν».

Ενστάσεις για την διαδικασία, διατύπωσαν επίσης, η προεδρεύουσα Βάσω Παπανδρέου και ο Κώστας Γείτονας (ΠΑΣΟΚ).

Κατά τα άλλα, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Σπυροπάνος Μαργέλης, χαρακτήρισε την απογραφή «εργαλείο για πιο ορθολογικό σχεδιασμό καλύτερων και πλέον στοχευμένων δημοσίων πολιτικών» και ζήτησε να μην γίνουν αντικείμενο εύκολου σχεδιασμού τα δεδομένα που θα παρουσιάσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης αναγνώρισε πως «υπάρχουν πολλά ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα των στατιστικών στοιχείων της χώρας, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ από την στιγμή που έγινε ανεξάρτητη. Ίσως όντως θα πρέπει να καλέσει η Επιτροπή τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία τελεί υπό την δικαιοδοσία της Βουλής».

Απαντώντας στους φόβους του ΚΚΕ, ο κ. Σαχινίδης υπενθύμισε πως το νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμα μέχρι 200.000 ευρώ για όποιον παραβιάσει το στατιστικό απόρρητο - και υποσχέθηκε να παράσχει περισσότερες διευκρινίσεις για τις νομοπαρασκευαστικές επιλογές της κυβέρνησης, στην Ολομέλεια.Τα ΝεαΣχόλιο:
Παγκόσμια πρωτοτυπία...κάνουν απογραφή και μετα την επικυρώνουν!!!
Το καλύτερο απο ολα,είναι οτι μιλούσαν για χρηματικές κυρώσεις βάσει νόμου,ενω το νομοσχέδιο δεν είχε ψηφιστεί!!!

Τωρα τίθεται ερώτημα..γιατι βιάστηκαν να την τελειώσουν και δεν περιμέναν να επικυρωθεί πρωτα?

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Πείτε την αλήθεια στον απογραφέα» Υψηλά πρόστιμα σε όσους δεν απογραφούν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Ιούλ 2011, 12:34 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 21 Σεπ 2009, 21:41
Δημοσ.: 3380
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παράθεση:
Παγκόσμια πρωτοτυπία...κάνουν απογραφή και μετα την επικυρώνουν!!!
Το καλύτερο απο ολα,είναι οτι μιλούσαν για χρηματικές κυρώσεις βάσει νόμου,ενω το νομοσχέδιο δεν είχε ψηφιστεί!!!

Τωρα τίθεται ερώτημα..γιατι βιάστηκαν να την τελειώσουν και δεν περιμέναν να επικυρωθεί πρωτα?

Αν δεν τους βολευαν τα στοιχεια απο τις στατιστικες σιγουρα δεν θα την επικυρωναν και ισως να ξαναγινοταν,ισως λεω γιατι μετα σιγουρα κατι θα βρωμαγε.

_________________
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 6 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Η βασική αλήθεια......
Δ. Συζήτηση: Βιομηχανία υποταγής συνειδήσεων
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 5
Τέρας στον Παναμά
Δ. Συζήτηση: Περίεργα πλάσματα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 6
Πανικός στη Νορβηγία για αυτό που εμφανίστηκε στον ουρανό
Δ. Συζήτηση: Ανεξήγητα,μυστήρια και παράξενα φαινόμενα.
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 10
Η επιστροφή των Εβραίων στον Χριστό στα έσχατα χρόνια
Δ. Συζήτηση: Σημεία των Καιρών
Συγγραφέας: aetos64
Απαντησεις: 116
Ο Ξέρξης προτού διατάξει γενική επίθεσι, στέλνει πρεσβεία στον Λεωνίδα και του προσφέρει την Ηγεμονία της Ελλάδος
Δ. Συζήτηση: Ιστορικά θέματα
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 3


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr