Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Χαράτσι 40 εκατ. ευρώ για τους χρήστες των καρτοκινητών • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 08 Απρ 2020, 22:59


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Χαράτσι 40 εκατ. ευρώ για τους χρήστες των καρτοκινητών
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Ιουν 2009, 16:32 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12066
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Χαράτσι τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν οι χρήστες των καρτοκινητών τηλεφώνων προκειμένου να τα νομιμοποιήσουν και να τα διατηρήσουν... στη ζωή, σύμφωνα με νομοσχέδιο εξπρές που προωθεί η κυβέρνηση. Το κόστος για τη «βάπτιση» κάθε καρτοκινητού εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3-5 ευρώ και θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον κάτοχό του, ο οποίος εάν δεν το δηλώσει ως τον Ιούνιο του 2010 δεν θα μπορεί να το... σώσει, διατηρώντας τον αριθμό του σε λειτουργία.

Η κυβέρνηση, στην αγωνιώδη προσπάθειά της να εμφανίσει μέτρα κατά της τρομοκρατίας και της αντιμετώπισης περιστατικών του κοινού ποινικού δικαίου, προχωρεί εσπευσμένα σε ειδική νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων.

Η σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου, όπως καταγγέλλεται από την πλευρά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ολοκληρώθηκε χωρίς την απαιτούμενη διαβούλευση μαζί τους (μόλις χτες κλήθηκαν στο υπουργείο Μεταφορών για απλή ενημέρωση), αλλά και με τις αρμόδιες Αρχές όπως είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Οι μοναδικές αρχές που, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, φαίνεται ότι είχαν λόγο στη σύνταξη του νομοσχεδίου, ήταν η ΕΥΠ και οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που πρόκειται να έρθει στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, οι 13,5 εκατ. κάτοχοι καρτοκινητών θα πρέπει να ταυτοποιηθούν μέχρι τις 30/6/2010. Οι εταιρείες κινητής θ' αναλάβουν να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τον τρόπο υποβολής των κατάλληλων στοιχείων που θα ταυτοποιήσουν, ενώ για όσους δεν το πράξουν, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να διακόψουν τη σύνδεσή τους ένα μήνα μετά την προθεσμία που έχει οριστεί (31/7/2010).

Οσον αφορά τις νέες συνδέσεις, το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της πώληση καρτών SΙΜ από τα περίπτερα. Στο εξής, η κάρτα SIM θα πωλείται μόνο με την επίδειξη ταυτότητας από τα καταστήματα των εταιρειών. Από τα περίπτερα οι χρήστες θα μπορούν αγοράζουν μόνο χρόνο ομιλίας των 5, 10 ή 20 ευρώ. Τα νέα μέτρα υποχρεώνουν τους κατόχους καρτοκινητών να δηλώνουν στις εταιρείες οποιαδήποτε μεταβολή της κατάστασης του καρτοκινητού τους (π. χ. δωρεά, απώλεια, κλοπή κ. ο. κ.), καθώς η οποιαδήποτε ανανέωση χρόνου ομιλίας θα συνδέεται τόσο με τον κωδικό αριθμό της κάρτας του κινητού (IMSI), όσο και με τον κωδικό αριθμό της συσκευής (ΙΜΕΙ).

Yπεύθυνη για την τήρηση των αρχείων των καρτοκινητών θα είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία εξουσιοδοτείται να επιβάλλει πρόστιμα στους παρόχους που δεν τηρούν ακριβή αρχεία κατόχων καρτοκινητών στις βάσεις δεδομένων τους. Μάλιστα, οι εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να διατηρούν τα στοιχεία των κατόχων των καρτοκινητών μέχρι ένα χρόνο μετά την απενεργοποίηση των συσκευών-συνδέσεών τους. Τα στοιχεία αυτά θα είναι διαθέσιμα στις διωκτικές αρχές με εισαγγελική απόφαση ανά πάσα στιγμή.

«Υπάρχουν ανοιχτά νομικά ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με το απόρρητο των επικοινωνιών, αλλά και με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, ακόμα κι αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο, εφόσον κάποιος χρήστης θα επιθυμεί να διατηρήσει το απόρρητο του τηλεφώνου του, θα του παρέχεται αυτή η δυνατότητα, όπως ήδη συμβαίνει σήμερα και στη σταθερή τηλεφωνία», αναφέρουν νομικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν, ότι το μέτρο δεν αναμένεται να προστατέψει την πολιτεία από τους λόγους που επέβαλαν την ταυτοποίηση των κατόχων καρτοκινητών. Και αυτό, επειδή οι κακοποιοί θα μπορούν να προμηθευτούν ανωνύμως καρτοκινητά από άλλες χώρες της Ε. Ε. που δεν επιβάλλουν την ταυτοποίηση των καρτοκινητών. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική εισηγητική έκθεση του νόμου, η ταυτοποίηση των κατόχων καρτοκινητών στην Ε. Ε ισχύει μόνο σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, και Σλοβακία. Εκτός Ε. Ε., ισχύει σε Ελβετία, Νορβηγία, Αυστραλία, Ιαπωνία και Ν. Αφρική.

Το μόνο βέβαιο -προσθέτουν- είναι ότι με τη ρύθμιση αυτή θα ανθίσει η μαύρη αγορά καρτών από χώρες του εξωτερικού στις οποίες πωλούνται ελεύθερα, όπως συμβαίνει και σήμερα στην Ελλάδα. Επίσης, στην αγορά αυτή θα καταφεύγουν και οι μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα. Επίσης, μεγάλο ερωτηματικό παραμένει τί θα ισχύσει για τους περίπου 15 εκατ. ξένους τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας. Θα υποχρεώνονται να δηλώνουν τον αριθμό του κινητού τους και τα προσωπικά στοιχεία τους μόλις μπαίνουν στην Ελλάδα, ώστε να έχουν κάλυψη δικτύου στη διάρκεια των διακοπών τους;

ΤΑ ΝΕΑ

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Χαράτσι 40 εκατ. ευρώ για τους χρήστες των καρτοκινητών
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Ιουν 2009, 16:35 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12066
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ που ετοιμάζεται να ψηφιστεί στη Βουλή για τα καρτοκινητά 13.500.000 ανώνυμα καρτοκινητά τηλέφωνα που υπάρχουν στη χώρα μας. Με διαδικασίες εξπρές, η κυβέρνηση, προχωρά στην πλήρη αλλαγή του συστήματος της κινητής τηλεφωνίας με δύο στόχους: Ο πρώτος- όπως υποστηρίζουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη- είναι να περιοριστεί η μεγάλη εγκληματικότητα, και ο δεύτερος να προστατευθούν οι πολίτες από εκβιασμούς, απειλές και κακόβουλες φάρσες.

Κατ’ αρχήν, μπορούμε να υποθέσουμε ότι καλώς γίνεται αυτό που γίνεται. Λέτε όμως να υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το έγκλημα; Άραγε, αν ο Παλαιοκώστας δεν είχε καρτοκινητό τηλέφωνο, θα μπορούσε να συνεννοηθεί με τους συνεργάτες του ώστε να δραπετεύσει με το ελικόπτερο; Και θα μπορέσουν πραγματικά να σταματήσουν οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι κακόβουλες φάρσες; Ή μήπως όλα αυτά είναι απλά μια δικαιολογία; Δεν σας θυμίζει εκείνο που λέει ο λαός μας, φταίει ο γάιδαρος χτυπάμε το σαμάρι;

Μία από τις πραγματικότητες, είναι ότι η κυβέρνηση οδηγήθηκε σ’ αυτή την επιλογή, μετά από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες των διωκτικών αρχών να εντοπίσουν τα ίχνη μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, τους απαγωγείς του Περικλή Παναγόπουλου καθώς και άλλους κοινούς εγκληματίες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν καρτοκινητά στις συνεννοήσεις τους. Αυτοί φταίνε λοιπόν που έγινε ό,τι έγινε. Σ’ αυτούς θα πρέπει να χρεώσουμε αυτή την κατάσταση.

Μια άλλη πραγματικότητα λέει ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με όλη αυτή την υπόθεση και κάτι πρέπει να γίνει. Είναι αλήθεια ότι κάποια μορφή ελέγχου θα πρέπει να υπάρξει στην καρτοκινητή τηλεφωνία, αφού σ’ αυτήν …οφείλεται(;!) ένα μέρος εγκληματικών πράξεων. Ή τουλάχιστον, υποτίθεται ότι θα βεβαιωθούν οι διωκτικές αρχές να βρίσκουν σε ποιους ανήκουν τα τηλέφωνα – μέσω ανάλογης εντολής εισαγγελέως πάντα(;!) – ώστε να οδηγούνται στους ενόχους.

Όμως υπάρχει και μια άλλη πραγματικότητα, η οποία λέει ότι, εφαρμόζεται άλλη μια καταστολή ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτών. Ή τουλάχιστον, είναι ένα μέτρο, το οποίο θα επιφέρει και άλλα μέτρα στο άμεσο μέλλον, για καταστολή δικαιωμάτων και ελευθερίας του λόγου προς τους πολίτες και όχι μόνο. Και αυτή κατά την γνώμη μου είναι η μεγαλύτερη αλήθεια από όλες.

Η τρομοκρατία - τρομοφοβία που μας έχουν περάσει, άρχισε να αποδίδει καρπούς! Πλέον άρχισαν και οι Έλληνες να θέτουν στην άκρη τις ελευθερίες τους για να αισθάνονται ασφαλείς. (Θα είναι όμως;) Προτιμούν πλέον να υπάρχουν κάμερες με λογισμικά αναγνώρισης προσώπων, κάμερες στους δρόμους, παρακολουθήσεις επικοινωνιών για να... αισθάνονται ασφαλείς! Αυτό που κατάφεραν στην Αμερική με την πτώση των Δίδυμων Πύργων, στο Λονδίνο και στη Μαδρίτη με τις επιθέσεις, το κατάφεραν και στην Ελλάδα με το κλίμα της αναρχίας που συστηματικά καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Στην Ελλάδα, εδώ και μερικά χρόνια, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα επικίνδυνο κλίμα φοβίας των πολιτών. Προσπάθειες να τονωθεί το αίσθημα ανασφάλειας που νοιώθουν. Και αυτό το κατάφεραν με το να αφήσουν ελεύθερες να δράσουν, διάφορες οργανώσεις οι οποίες τοποθετούν γκαζάκια και βόμβες σε οποιοδήποτε σημείο της πρωτεύουσας μπορούν. Οι διωκτικές αρχές της χώρας παρουσιάζονται ανίκανες στο να εντοπίσουν τους εγκληματίες αυτούς, οι οποίοι, στο δήθεν όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, προετοιμάζουν το κλίμα τρομοφοβίας. Στο παιχνίδι επίσης και οι λεγόμενοι κουκουλοφόροι, για τους οποίους έχω γράψει σε παλαιότερο άρθρο μου, ότι τους θεωρώ δωσίλογους του παρακράτους.

Έτσι φτάσαμε σήμερα στην κατάργηση της ανωνυμίας των καρτοκινητών τηλεφώνων. Τι πρόκειται να ακολουθήσει; Τι θα έχει σειρά στο άμεσο μέλλον, με αφορμή διάφορες εγκληματικές ενέργειες; Ποιο δικαίωμά μας πρόκειται να καταργηθεί; Ποιες ελευθερίες μας πρόκειται να κατασταλούν, με τη δικαιολογία καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος; Μήπως ο Μπους δεν έκανε προληπτικούς πολέμους με την δικαιολογία της καταπολέμησης της τρομοκρατίας; Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Χιλιάδες νεκροί, πωλήσεις όπλων και κονόμα εκατομμυρίων δολαρίων, και φυσικά, καταστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών εκατομμυρίων πολιτών, τόσο Αμερικανών όσο και Ευρωπαίων!eothinon2.blogspot.com

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Άθλια προπαγάνδα από τους μικρούς «Στάλιν» που ελέγχουν την
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Ζωγράφισαν την ελληνική σημαία και τους συνέλαβαν.
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 4
Τι είπε ο Χίτλερ για τους Έλληνες
Δ. Συζήτηση: Γενικά περί Ελλάδας
Συγγραφέας: georgekemkas
Απαντησεις: 2
Παίρνουν τα όπλα από τους Εθνοφύλακες - Φοβούνται ταραχές;
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 2
Θέλουν μείωση πληθυσμού κατά 7% με τα γενόσημα για να εξοικονομήσουν 5 δισ. ευρώ!
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 8


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr