Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Όχι στην ολέθρια αποστρατιωτικοποίηση • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 30 Μάιος 2020, 09:34


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Όχι στην ολέθρια αποστρατιωτικοποίηση
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Απρ 2012, 18:13 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
Με περισσό θράσος, ο Δ. Χριστόφιας δηλώνει υπέρμαχος της κατάργησης της ΕΦ, επισκεπτόμενος τα στρατόπεδά της!

Όταν ο Πρόεδρος Χριστόφιας υποστηρίζει αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου, το πράττει με ιδεολογικούς και κομματικούς όρους. Ανέκαθεν, η Αριστερά όχι μόνο δεν πίστεψε στην αμυντική θωράκιση του τόπου, αλλά και την υπονόμευσε. Δεν θα ανατρέξουμε σε παλιές, θλιβερές ιστορίες, ιδιαίτερα στην εποχή της άφιξης και της παρουσίας της ελληνικής μεραρχίας στο νησί. Όμως, όταν ο Δ. Χριστόφιας απευθύνεται στους ΕΛΔΥΚάριους, οφείλει να είναι σεμνός και προπάντων ειλικρινής. Έναντί τους και έναντι του κυπριακού Ελληνισμού, τον οποίο εμπαίζει χοντρά. Μιλώντας την περ. Τετάρτη σε αξιωματικούς και οπλίτες της Δύναμης, τους είπε ότι «ήρθα εδώ για να σας πω να κρατάτε γερά». Οι ΕΛΔΥΚάριοι, παρά τις γνωστές αντιξοότητες, είναι οι μόνοι που κρατάνε περισσότερο από γερά. Κρατάνε δυνατά και ισχυρά! Είπε, ακόμα, ο Πρόεδρος: «Θέλω να καλέσω την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς να συνεχίσει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Δύναμης» και πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ διότι εσείς μαζί με τους Κύπριους συναδέλφους σας διασφαλίζετε την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Δημοκρατίας (…). Είναι μια ιερή αποστολή».

Την επόμενη στιγμή, ο Πρόεδρος έκανε στροφή 180 μοιρών και διερωτήθηκε, με επιτήδεια αφέλεια, γιατί επαναφέρουμε θέμα δημιουργίας στρατού μετά από λύση του Κυπριακού, αφού δεχθήκαμε την αποστρατιωτικοποίηση και «η ΕΕ είναι πανέτοιμη να τη δεχθεί και δεν θα μεμφθεί το γεγονός ότι δεν θα έχουμε στρατό». Αν ήμουνα υπουργός Άμυνας, αγαπητέ κύριε Ηλιάδη, θα υπέβαλλα αυθωρεί την παραίτησή μου. Δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος να στέλνει δύο εκ διαμέτρου αντίθετα μηνύματα, πρώτα προς εκείνους που, όπως είπε, φυλάσσουν Θερμοπύλες και, δεύτερον, προς τους πολίτες. Ο Δ. Χριστόφιας συνεχίζει, δυστυχώς, τη θλιβερή παράδοση όλων των Προέδρων: Δεν πιστεύει στην αμυντική θωράκιση του τόπου, γι’ αυτό και ο προκάτοχός του, μ. Τάσσος και σήμερα ο ίδιος έχουν κυριολεκτικά αποδυναμώσει την Ε.Φ. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε τη γνωστή δήλωση Παπακώστα, ότι τα τελευταία χρόνια δεν αγοράσαμε οπλικά συστήματα. Ο Πρόεδρος οφείλει να γνωρίζει ότι πρώτιστο καθήκον και υποχρέωσή του είναι η ασφάλεια του τόπου. Αυτή δεν θα επιτευχθεί με την ολέθρια αποστρατιωτικοποίηση αλλά με δραστική ισχυροποίηση της Ε.Φ. Έτσι εννοούμε εμείς τον εκσυγχρονισμό.

Η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στα κυπριακά θαλάσσια τεμάχια έχει εντάξει την Κύπρο στον ενεργειακό χάρτη. Η γεωπολιτική της περιοχής και η γεωστρατηγική έχουν αλλάξει. Η εμπλοκή εταιρειών-κολοσσών και μεγάλων δυνάμεων καταδεικνύει τη σημασία της νέας ενεργειακής τάξης πραγμάτων. Οι Ισραηλινοί, που μεριμνούν για την ασφάλεια των δικών τους εξεδρών και κοιτασμάτων και μελετούν ακόμα και την εγκατάσταση πυραύλων στις εξέδρες, είναι ηλίθιοι; Όχι, βέβαια, όπως δεν είναι ηλίθιοι οι Τούρκοι και όλες οι χώρες, που φροντίζουν για την ασφάλεια των λαών και των συμφερόντων τους. Ανόητοι είναι όσοι δεν θα φροντίσουν να ενισχύσουν την Ε.Φ. με οπλικά συστήματα και την Κύπρο με αμυντικές συμμαχίες και συνεργασίες αποτροπής κάθε κινδύνου. Ζούμε στην πιο ασταθή περιοχή του κόσμου, απ’ όπου εκπορεύονται όλων των διαστάσεων ασύμμετρες απειλές.

Προκαλούμε: Ποιοι, στην ΕΕ, είπαν στον Δ. Χριστόφια ότι δέχονται αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου και δεν θα μας… κατηγορήσουν γι’ αυτό; Προφανώς οι Βρετανοί, διότι η αποστρατιωτικοποίηση ευνοεί τον εσαεί έλεγχο της Κύπρου από τις δύο κατοχικές δυνάμεις, τη Βρετανία και την Τουρκία. Ρωτάμε: Αυτόν τον αμύθητο πλούτο των θαλασσών μας, ποιος θα τον προστατεύει; Οι Βρετανοί και οι Τούρκοι; Ο Δ. Χριστόφιας θέλει αφοπλισμό της Κύπρου! Προφανώς νομίζει ότι η αρπακτική Τουρκία έγινε… περιστερά και η περιοχή μας εισήλθε σε περίοδο 100ετούς ειρήνης. Τόση πια αφέλεια; Τόση πια πολιτική μυωπία έναντι των οφθαλμοφανών κινδύνων; Και τόσο περιπαίξιμο ότι, δήθεν, εκσυγχρονίζεται η Ε.Φ.; Τα εκατομμύρια των φορολογούμενων πολιτών γιατί δεν δίνονται για την αναβάθμιση της Δύναμης; Η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία της Κύπρου δεν διασφαλίζονται με κούφια λόγια, αλλά με έργα.

Όλα τα κόμματα άλλαξαν θέση και υποστηρίζουν έναν αξιόμαχο, ευέλικτο και σύγχρονο στρατό και μετά τη λύση, επειδή η Κύπρος, ως μέλος της ΕΕ, έχει υποχρεώσεις στους διάφορους πυλώνες άμυνας και ασφάλειας της Ένωσης. Αλλά δεν είναι αυτή η ουσία. Η ουσία, που ο Πρόεδρος δεν θέλει να κατανοήσει, είναι η ασφάλεια του τόπου και των συμφερόντων του έναντι της επιθετικότητας της Τουρκίας, ιδιαίτερα μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων, τις καθημερινές απειλές της Τουρκίας και την εντεινόμενη αστάθεια στην περιοχή μας. Ρωτάμε τον Δ. Χριστόφια: Την κρίσιμη ώρα, ποιος θα μας προστατεύσει; Το ανοχύρωτο της Κύπρου ή μια ισχυρή Ε.Φ. και αμυντικές συμμαχίες με αξιόπιστους γείτονες, εταίρους και φίλους; Η Ιστορία, την οποία σπούδασε, τίποτε δεν τον δίδαξε;

Σάββας Iακωβίδης / Σημερινή

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 

Παραπλήσια θέματα
Γερμανός Επίτροπος δήλωσε ότι πρέπει να στείλουν κυανόκρανους στην χώρα μας , δια να εισπράξουν φόρους
Δ. Συζήτηση: Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 2
Στατιστικές για τη θρησκευτικότητα στην Ελλάδα
Δ. Συζήτηση: Ορθοδοξία
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 1
Aρχαιολογική ανακάλυψη 700.000 ετών(!) στην Κρήτη
Δ. Συζήτηση: Αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Ελλάδα
Συγγραφέας: grecko
Απαντησεις: 3
Ρατσιστική η επίθεση από τα τάγματα των ισλαμοφασιστικών SS χθες στην Αθήνα!
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: Κατερίνα Τσαφ Τσουφ
Απαντησεις: 17
Πρωτοφανής καταιγίδα στην Κίνα
Δ. Συζήτηση: Ανεξήγητα,μυστήρια και παράξενα φαινόμενα.
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr