Re: Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα παραλύσει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

19
Tο παγκόσμιο νόμισμα (United Future World Currency) το έχουν ήδη έτοιμο.
Δείτε τα πρότυπα των νομισμάτων και τη φωτογραφία ενός χαρτονομίσματος που ονομάζουν Eurodollar(!) και έχει βέβαια πάνω του το barcode και υψηλά χαρακτηριστικά ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στους Η/Υ (RSA security, public private key).
Από ότι φαίνεται θα έχουμε αρχικά ενοποίηση Ευρώ - δολλαρίου και ταυτόχρονα (;) δολλαρίου με Καναδικό - Μεξικάνικο (Αμέρο) και παει λέγοντας μέχρι να έχουμε παντού ένα νόμισμα. Στην τελευταία φάση το κοινό αυτό νόμισμα όπως υποψιαζόμαστε θα είναι μόνο ηλεκτρονικό και θα απαιτεί απο όλους το χάραγμα.
Δείτε επίσης και ποιοί το υποστηρίζουν (Ομπάμα, Μεντβέντεφ, Πάππας...)

http://www.futureworldcurrency.com/Docu ... mentID=191

Re: Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα παραλύσει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

20
Δείτε τι βρήκα στη παρακάτω σελίδα σχετικά με την ένωση Ευρώ - δολλαρίου σε κοινό νόμισμα.

http://www.euro-dollar-currency.com/eurodollar.htm

Eurodollar We have seen that a collapse of a currency leads to major regional or even worldwide economic recession. Collapses in many East Asian countries, Russia, and the USA are the proof.

Eurodollar is one simple solution to the problems which currencies are causing the international economy. One option is that the euro could be merged with the dollar to create a eurodollar. The eurodollar would act as a single currency for both the United States and Europe. The eurodollar could possibly act as a single common currency for the rest of the world.


Eurodollar Benefits and Requirements
The introduction of a single currency the eurodollar for the United States and Europe would produce both economic benefits and economic costs, but the net economic benefits should on average exceed the costs.

Benefits of the eurodollar:
First, eurodollar, a single currency increases the transparency of prices.
Second, having a single currency, using the eurodollar, makes economic transactions easier than having a different currencies for the union.
Third, eurodollar reduces the transaction costs of buying and selling goods because people do not have to convert money from one currency to another.
Fourth, eurodollar would eliminate exchange rate risk among the countries that shared the eurodollar currency.
Fifth, using eurodollar, USA and Europe could no longer use devaluations as part of their economic policy to gain an advantage one over the other.
Sixth, because the Central Bank which would oversee the eurodollar union would not be controlled by a single government, it would be easier for the Central Bank to focus on its primary objective-to control prices and fight inflation. (Νάτα, νάτα...)
Seventh, eurodollar would encourage international trade and reduce the disruptions that result from currency fluctuations.

Requirements for the eurodollar:
First, labor must be mobile. People should be able to move from an area suffering from recession to one that is enjoying an economic boom. (Λαθρομετανάστευση κ.τ.λ.)

Second, eurodollar needs that wages and prices must be flexible.
Third, there must be some way of transferring resources to the country or region which is in dire economic straits in order to help it recover from its recession. (Δηλαδή μηχανισμός στήριξης Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. για αντιμετώπιση της δήθεν κρίσης)
Fifth, countries muct be politically willing to adopt the eurodollar common currency.

Και τώρα η αποκάλυψη:
Eurodollar timetable. The earliest date which the euro and the dollar could be linked together at a 1:1 ratio would be January 1, 2012.

Κουτσοί στραβοί ποντάρουν στην χρεοκοπία μας…

21
Κουτσοί στραβοί ποντάρουν στην χρεοκοπία μας…


Αν διατηρήσουμε όλα αυτά που κουβαλά το νεοελληνικό μοντέλο πιστεύει κανείς σοβαρά ότι χωρίς ευρώ και με 32 υποτιμήσεις στη σειρά θα γίνουμε Γερμανία του νότου;
Λέω να αλλάξουμε το άλογο και όχι το σαμάρι του νομίσματος, μήπως και φτάσουμε σε κανένα προορισμό...

Σοβαροί οικονομολόγοι σαν αυτούς που το 2006 και το 2007 έβλεπαν ανέφελο τον κόσμο της οικονομίας και μετοχές σαν της Bear Sterns και της Lehman να έχουν ένα περιθώριο 50% ανόδου στην επόμενη τριετία, τώρα μας προειδοποιούν ότι η Ελλάδα δεν έχει καμιά τύχη να τα βγάλει πέρα μέσα στο ευρώ. Όπως ακριβώς ο Μπενίτο προέβλεπε ότι το μεσημέρι της 28ης θα πίνει καφέ με θέα την Ακρόπολη...

Η άποψη τη στήλης είναι ότι σε ό,τι αφορά τις αγορές η χρησιμότητα των οικονομολόγων και των αναλυτών έχει να κάνει με την δυνατότητα που σου δίνουν να τους παραμονεύεις και την κατάλληλη στιγμή να κάνεις ακριβώς το αντίθετο.

Όλη η νομενκλατούρα των μονεταριστών και των μπολσεβίκων ομού πνέουν τα μένεα εναντίον της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ και της άρνησής μας να κηρύξουμε χρεοκοπία.
Ομού; Στη Γερμανία η άκρα δεξιά κυκλοφορεί αφίσες που γράφουν: ούτε σεντ στην Ελλάδα. Στην Μπούντεσταγκ το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε να δανείσει η Γερμανία την Ελλάδα είναι αυτό το εγγονιών του Χόνεκερ (Die Linke), το αδελφό κόμμα του Αλέξη...

Την εποχή που πήγαινα στο σχολείο γράφανε στους τοίχους: «όταν το δάχτυλο κοίταζε το φεγγάρι ο Κνίτης κοίταζε το δάχτυλο. Ή όταν βρέχει στην Καμπούλ οι Κνίτες ανοίγουν τις ομπρέλες στην Αθήνα». Άλλες εποχές τότε, ο Μπρέζνιεφ δεν τους είχε ακηδεμόνευτους να καταλαμβάνουν την Ακροπόλη και τα κρουαζιερόπλοια...

Αυτό με το δάχτυλο που έδειχνε το φεγγάρι όμως μου ταιριάζει πολύ και για τους οικονομολόγους από τον Λαφαζάνη μέχρι κάτι Αμερικάνους ρεπουμπλικάνους που ζητούν από το ΔΝΤ αφήνει τις χώρες να χρεοκοπούν, παρά να τις βάζει σε δίαιτα αναμόρφωσης...

Όλοι αυτοί μιλούν λες και τόσες δεκαετίες που είχαμε δραχμή και την υποτιμούσαμε κάθε πέντε χρόνια ήμασταν η Γερμανία του νότου και είχαμε κατακλύσει τις αγορές με τα Made in Greece.
Λοιπόν όταν είχαμε δραχμή δεν θυμάμαι μεγάλη παραγωγική και εξαγωγική ευημερία. Ήταν τα ίδια προβλήματα που μας ταλάνιζαν σαν τους συφοριασμένους Τρώες του Καβάφη. Ποια ήταν αυτά;
Μεγάλο και σπάταλο κράτος. Υψηλοί φόροι και διεφθαρμένη δημόσια γραφειοκρατία. Επιδοτούμενη μη ανάπτυξη και διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες προς χάριν της υψηλής κρατικής παρέμβασης. Άκαμπτη νομοθεσία και εθνικό όραμα μια θέση αργομισθίας στο δημόσιο.

Αν διατηρήσουμε όλα αυτά που κουβαλά το νεοελληνικό μοντέλο πιστεύει κανείς σοβαρά ότι χωρίς ευρώ και με 32 υποτιμήσεις στη σειρά θα γίνουμε Γερμανία του νότου;
Λέω να αλλάξουμε το άλογο και όχι το σαμάρι του νομίσματος, μήπως και φτάσουμε σε κανένα προορισμό...

Πηγή -http://www.capital.gr/
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Κουτσοί στραβοί ποντάρουν στην χρεοκοπία μας…

22
Και το άλογο και το σαμάρι,το οτι δεν υπήρχε μεγάλη παραγωγική και εξαγωγική ευημερία δεν έφταιγε το αλογο,αλλά ο αναβάτης ,αλλά το άλογο που βρισκόμαστε τώρα είναι αργό και καταδικασμένο να αποτύχει,για αυτό ας γυρίσουμε πίσω στην δραχμούλα και ας αλλάξουμε αναβάτη.

Και σε περίπτωση που αναρωτηθει κάποιος γιατι ειναι αργό και καταδικασμένο.....επειδή ήρθε η σειρά του δολαρίου να ανέβει και το ευρώ να πάρει την κατιούσα επειδή αυτο συμφέρει τους τραπεζίτες
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Η απάτη της δήθεν χρεοκοπίας της χώρας αποδεικνύεται πλέον και με στοιχεία!

23
Η απάτη της δήθεν χρεοκοπίας της χώρας αποδεικνύεται πλέον και με στοιχεία!
Εικόνα
Στον πίνακα που βλέπετε ανωτέρω, εμφανίζονται τα ποσά τα οποία θα δανείσουν στην Ελλάδα οι διάφορες χώρες της ευρωζώνης. Θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί πως είναι δυνατόν η Πορτογαλία και η Ισπανία, χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα όπως εμείς, να μας δανείζουν χρήματα. Η απάντηση είναι απλή, όμως είναι ταυτόχρονα ένα μαχαίρι στην πλάτη της Ελλάδος. Ένα μαχαίρι που κάρφωσε ύπουλα και εκ προμελέτης ο σημερινός πρωθυπουργός, έχοντας ως συνεργούς την σιωπή και απόκρυψη της αλήθειας, από δημοσιογράφους και Μ.Μ.Ε. με πουλημένη συνείδηση και νοικιασμένη γραφίδα. Προσέξτε λοιπόν: η Ισπανία δανείστηκε την περασμένη Πέμπτη 2,345 δις , με επιτόκιο 3,532% και θα μας δανείσει σε λίγες μέρες με επιτόκιο 5%. Δηλαδή η επιχείρηση « σώστε την Ελλάδα» θα αποβεί για την Ισπανία επικερδής αφού θα της προσπορίσει κέρδη με επιτόκιο 1,5%.

Τούτο σημαίνει ότι από την σωτηρία της Ελλάδος η Ισπανία θα βγει κερδισμένη με 150 εκατομμύρια  σε μικρό χρονικό διάστημα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την Πορτογαλία. Εκεί όμως που η «σωτηρία της Ελλάδος» προσλαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αν όχι κομπίνας, είναι τα κέρδη της Γαλλίας και της Γερμανίας που δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 5%. Περιθώριο κέρδους 3,5% σε ποσό 41 δις , δηλαδή όφελος 1,440 δις . Γίνεται λοιπόν αμέσως αντιληπτό γιατί η κυβέρνηση, ενώ είχε την δυνατότητα να δανειστεί μέχρι και τον Ιανουάριο, με επιτόκιο γύρω στο 2% δεν το έπραξε.

ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΛΛΑΣ να καταφύγει στον περίφημο «μηχανισμό στήριξης» για τον οποίον υπερηφανεύεται ο πρωθυπουργός. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μηχανισμό στήριξης, αλλά για κερδοφόρα επιχείρηση της ευρωζώνης σε βάρος της Ελλάδος. Επίσης έτσι εξηγείται με τον πιο σαφή μάλιστα τρόπο, η συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου να γυρίζει από χώρα σε χώρα, από τηλεόραση σε τηλεόραση και να διαλαλεί πως θα χρεωκοπήσουμε αν δεν δανειστούμε χρήματα. Λογική και απολύτως φυσιολογική συνέπεια η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από τους διάφορους οίκους αξιολόγησης και η εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού και των spreads σε δυσθεώρητα ύψη. Δυστυχώς αυτή είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια για την υπόθεση της δήθεν παρά λίγο πτώχευσης της χώρας μας. Οι κομπίνες της SIEMENS και του χρηματιστηρίου ωχριούν μπροστά της. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διακρατική απάτη που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί. Οι Έλληνες καλούνται να κρίνουν και θα αποφασίσουν (σύντομα μάλιστα) αν τους αξίζει τέτοια προσβολή.

Θα μας χρεοκοπήσουν όταν το αποφασίσουν...

25
Του Γιώργου Δελαστίκ

Μπορεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να αισθάνεται πανευτυχής για το έργο του στις αμέτρητες ανά την υφήλιο συνεντεύξεις που δίνει, αλλά δεν υπάρχει πλέον οικονομολόγος σοβαρός σε διεθνές επίπεδο, προοδευτικός ή συντηρητικός, ο οποίος να μην δηλώνει ότι μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς υποτέλειας προς το ΔΝΤ και την ΕΕ θεωρεί πιθανότατο πως η χώρα μας θα χρεοκοπήσει, υποχρεούμενη σε αναδιάρθρωση χρέους.

Την πεποίθηση ότι έχουμε εισέλθει σε εποχή...
Εικόνα

...χρεοκοπίας κρατών έχει και η γερμανική κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ, γι’ αυτό και προωθεί με εξαιρετική επιμονή στην ΕΕ την άποψή της ότι πρέπει να καταρτιστεί και να συμφωνηθεί από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες συγκεκριμένη διαδικασία «συντεταγμένης», κατά τη γερμανική ορολογία, χρεοκοπίας κρατών της Ευρωζώνης, η οποία και θα αντικαταστήσει το σήμερα υφιστάμενο «πακέτο στήριξης» των 750 δις ευρώ.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, επιβάλλεται μια καλύτερη ενημέρωση γύρω από το τι σημαίνει χρεοκοπία και αναδιάρθρωση χρέους, όσο κι αν η συζήτηση αυτή είναι ιδιαιτέρως δυσάρεστη.

Ο καθοριστικός παράγοντας στην αναδιάρθρωση χρέους είναι αν την πρωτοβουλία της απόφασης την έχει η κυβέρνηση μιας χώρας ή αν αυτό το αποφασίζουν οι δανειστές, οι οποίοι τότε επιβάλλουν και τους όρους της αναδιάρθρωσης. Ας εξετάσουμε αναλυτικά αυτές τις δύο εκδοχές και τις δυνητικές επιπτώσεις τους στην περίπτωση της χώρας μας.

Αν αποφασίζαμε εμείς

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση μιας χώρας αποφασίσει να προχωρήσει σε στάση πληρωμών και αναδιάρθρωση του χρέους της, πληροφορεί τους δανειστές της ότι σταματά να πληρώνει τις δόσεις της.

Ανακοινώνει η ίδια ότι, αντί να αποπληρώσει το σύνολο των δανείων της, θα πληρώσει, π.χ., το 60% μόνο.

Επίσης, ανακοινώνει ότι αντί να πληρώσει, π.χ., σε έξι χρόνια θα πληρώσει σε δεκαπέντε, ότι αντί να πληρώνει με επιτόκιο 8% θα υπολογίζει τα χρέη της με επιτόκιο 4%, ότι επί τρία χρόνια δεν θα πληρώνει ούτε τόκους ούτε τοκοχρεολύσια μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομία της κ.λπ.

Πάνω σε αυτούς τους όρους γίνεται μια διαπραγμάτευση με τους δανειστές, οι οποίοι συνήθως είναι υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν, γιατί η κυβέρνηση της χρεοκοπημένης χώρας προβάλλει το ακαταμάχητο επιχείρημα «αν σας αρέσει, αλλιώς δεν παίρνετε φράγκο»!

Η λύση αυτή έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι είναι η ίδια η κυβέρνηση της πληττόμενης χώρας που χαράζει τη στρατηγική και την τακτική της εξόδου από την κρίση και της ανόρθωσης της οικονομίας. Ακολουθεί αναπτυξιακή πολιτική, αδιαφορώντας για τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και το δημόσιο χρέος, προτάσσοντας την απασχόληση των εργαζομένων. Η επιλογή αυτή προϋποθέτει την προσωρινή εθνικοποίηση των τραπεζών.

Η περίπτωση της Ελλάδας

Αν υποθέσουμε ότι κάποια άλλη ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτή την επιλογή –γιατί είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποκλείεται να την κάνει– θα ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει σε μια στρατηγικής σημασίας κίνηση: να αποσύρει την Ελλάδα από το ευρώ! Ο λόγος είναι ότι αν παραμέναμε στην Ευρωζώνη, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει δικαίωμα έκδοσης χρήματος, οι εταίροι της ΕΕ θα μας στραγγάλιζαν οικονομικά σε ελάχιστα 24ωρα και η χώρα θα περιέπιπτε σε κατάσταση χάους.

Θα ήταν αναγκαία, επομένως, η επιστροφή στη δραχμή προκειμένου να λειτουργήσει η οικονομία στο εσωτερικό της Ελλάδας. Προσωρινά η δραχμή δεν θα ήταν ελεύθερα διαπραγματεύσιμη στις χρηματαγορές. Θα είχε αυθαιρέτως καθορισμένη σταθερή ισοτιμία στην αρχή, προκειμένου να περιορίσει τις κερδοσκοπικές επιθέσεις. Ούτως ή άλλως οι εισαγωγές θα αντιμετώπιζαν σοβαρότατα προβλήματα, σε αντίθεση με τις εξαγωγές που θα σημείωναν αύξηση.

Υποχρεωτική θα ήταν επίσης η προσωρινή τουλάχιστον εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, δεδομένου ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να δανειστούν στη διεθνή διατραπεζική αγορά. Βεβαίως, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ούτε σήμερα οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να δανειστούν στη διατραπεζική αγορά και η ρευστότητά τους εξαρτάται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην οποία ήδη χρωστούν κάπου… 100 δις ευρώ!

Στην περίπτωση όμως της επιστροφής στη δραχμή, το εθνικοποιημένο τραπεζικό νόμισμα θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως αποφασιστικής σημασίας μοχλός χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών προκειμένου να λειτουργήσει η οικονομία σε πλαίσιο μεγάλων αρχικών δυσκολιών, όπως είναι αυτονόητο.

Ευνοϊκή ιδιομορφία συνιστά το γεγονός ότι τα δισεκατομμύρια ευρώ που κυκλοφορούν στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας θα θέσουν αυτομάτως στη διάθεση της κυβέρνησης τεράστια ποσά συναλλάγματος που θα διευκολύνουν την αντιμετώπιση των αρχικών προβλημάτων με τις εισαγωγές.

Όταν αποφασίζει η Μέρκελ

Η δεύτερη εκδοχή, απείρως πιθανότερη στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι να αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ –δηλαδή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους– και να κηρύξουν αυτοί τη χώρα μας χρεοκοπημένη, αποφασίζοντας και τους όρους της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους στο εξωτερικό.

Στην περίπτωση αυτή δεν θα βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, παρόλο που υπάρχουν πολλοί Γερμανοί οικονομολόγοι και πολιτικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν με πάθος την εκδίωξη της Ελλάδας και άλλων μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών από το ευρώ. Η γραμμή των Γερμανών τραπεζιτών όμως είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη για να πάρουν πίσω τα λεφτά που τους χρωστάμε, άρα πρέπει να θεωρείται βέβαιο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ότι αν μας χρεοκοπήσουν οι Ευρωπαίοι υπό την ηγεσία των Γερμανών, δεν θα μας διώξουν από το ευρώ.

Το αντίτιμο θα είναι πολύ πιο βαρύ από όσο φαντάζεται κανείς. Προκειμένου να διασφαλίσουν ότι στη συνέχεια όλος ο ελληνικός λαός θα δουλεύει για να πληρώνει τις γερμανικές, γαλλικές και λοιπές ξένες τράπεζες που μας έχουν δανείσει, θα αφαιρέσουν από την ελληνική κυβέρνηση τη… διακυβέρνηση της Ελλάδας!

Όπως προβλέπει σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης που αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, όποια χώρα της Ευρωζώνης πτωχεύει θα περιέρχεται υπό τη διακυβέρνηση της υπό ίδρυση Λέσχης του Βερολίνου!

Κατοχικός διοικητής

Η κυβέρνηση Μέρκελ είναι αποφασισμένη να προωθήσει τη λήψη αποφάσεων για τη «συντεταγμένη χρεοκοπία» των χωρών της Ευρωζώνης γι’ αυτό και ανέθεσε μυστικά σε ομάδα δώδεκα Γερμανών «σοφών» να της παρουσιάσουν σχετικό σχέδιο, πράγμα που έκαναν.

Φρίκη αισθάνεται όποιος διαβάσει το κείμενό τους. Κατά το γερμανικό σχέδιο, το ΔΝΤ είναι εκείνο που θα αποφασίζει πότε απαιτείται η αναδιάρθρωση του χρέους χώρας της Ευρωζώνης. Τότε θα μπαίνουν στο παιχνίδι οι Γερμανοί.

Όπως αναφέρει το σχέδιο του Βερολίνου «τότε πρέπει να υπάρξει μια συρρίκνωση της διαθεσιμότητας κυρίαρχων εξουσιών» κατά το κείμενο.

«Η κυβέρνηση της εν λόγω χώρας δεν θα επιτρέπεται πλέον να αποφασίζει για το κρατικό ταμείο με απεριόριστες εξουσίες», εξηγεί το Der Spiegel και αναλύει πώς θα γίνεται αυτό:

«Στη θέση της, θα διαφυλάσσει τα συμφέροντα της περιουσίας του χρεοκοπημένου κράτους “μια συνδεόμενη με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής προσωπικότητα εμπιστοσύνης ή ομάδα προσωπικοτήτων” που θα ορίζεται από τη Λέσχη του Βερολίνου».

Αυτή η υπό ίδρυση Λέσχη του Βερολίνου θα είναι ένας «νομικά ανεξάρτητος θεσμός» κατά τους Γερμανούς που την προτείνουν. Θα συγκεντρώνει τη δραστηριότητά της στα κρατικά ομόλογα και τα αξιόγραφα που προκύπτουν από αυτά και θα είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση όσων χωρών της Ευρωζώνης προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους.

Η σκέψη είναι εφιαλτική: ένας Γερμανός «γκαουλάιτερ», κατοχικός διοικητής διορισμένος από τη Λέσχη του Βερολίνου, να διοικεί την Ελλάδα και να αποφασίζει αυτός την έκδοση ελληνικών κρατικών ομολόγων που θα τα αγοράζει η γερμανική Deutsche Bank με επιτόκια που θα αποφασίζουν οι Γερμανοί μεταξύ τους, αλλά τα δάνεια θα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός!


Πηγή http://tiresias-press.blogspot.com/2010 ... _3257.html
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Θα μας χρεοκοπήσουν όταν το αποφασίσουν...

27
κοιτα αμα στην θεση της Γερμανιας ,βάλεις τωρα το ΔΝΤ,δεν απέχει πολύ απο την πραγματικότητα.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παγκόσμια - Ελληνική Οικονομία”

cron