Στην απομόνωση οδηγείται η Γερμανία;

1
* Αλλάζει το ευρωπαϊκό "κλίμα" απέναντι στη Γερμανία, η οποία πρέπει να απολογηθεί για την αντιευρωπαϊκή πολιτική που ακολούθησε, προσβλέποντας αποκλειστικά στο εθνικό της συμφέρον

Ηταν μόλις πριν από εννέα μήνες όταν το περιοδικό Forbes είχε κατονομάσει την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ως την πιο ισχυρή γυναίκα του πλανήτη για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Η Ανγκελα Μέρκελ εντυπωσίασε Γερμανούς και ξένους με την αναρρίχησή της στην εξουσία - κόρη πάστορα από την Α. Γερμανία που ανέλαβε τον έλεγχο του ανδροκρατούμενου συντηρητικού κόμματος και κέρδισε τις εκλογές αποτελώντας την πρώτη γυναίκα Καγκελάριο στη Γερμανία το 2005.
Ελαβε τα εύσημα για τη διοργάνωση της συνόδου κορυφής του G8 στο Χάιλιγκενταμ το 2007 με άνεση και επαγγελματισμό, αποκατέστησε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ οι οποίες είχαν κλονιστεί λόγω του πολέμου στο Ιράκ και εδραιώθηκε ως πολιτική υπερδύναμη στη γηραιά ήπειρο.
Ολα έδειχναν ότι καμία μεγάλη πολιτική και οικονομική απόφαση δεν μπορούσε να ληφθεί στην Ευρώπη χωρίς την έγκριση της Μέρκελ, σύμφωνα με ανάλυση του Associated Press.
Τους τελευταίους όμως μήνες, οι χειρισμοί της Γερμανίδας Καγκελαρίου σε επίπεδο ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης την κατέστησαν ευρύτερα αντιπαθή στην ίδια την χώρα της αλλά και την απομόνωσαν από τους εταίρους της.
Σε διεθνές σκηνικό, η Μέρκελ επικρίθηκε για τη βραδυπορία της στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας και για την υπερβολική προσήλωσή της στα γερμανικά εθνικά συμφέροντα.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατηγόρησε τη Γερμανία για το ρόλο της στην κρίση του ευρώ τονίζοντας ότι θα ήταν «αφελές» να πιστέψουμε ότι οι συνθήκες της Ε.Ε. θα μπορούσαν να αλλάξουν υπό τις γερμανικές ευλογίες χωρίς αντίστοιχη απαίτηση και άλλων χωρών.
Ο Μπαρόζο σε ξεχωριστή του συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα είχε επίσης δηλώσει ότι «η Ε.Ε. χρειάζεται τη Γερμανία σε ηγετικό ρόλο» και ότι «θα ήθελε να δει τη Γερμανία να μιλά εκ μέρους της Ευρώπης, διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα».
Εν μέσω ανησυχιών για τις εκλογές σε γερμανικά κρατίδια στις αρχές Μαΐου, η Μέρκελ προσπάθησε να αναβάλει την απόφαση για την ελληνική βοήθεια για μετά τις εκλογές.
Τελικά όμως, οι Ευρωπαίοι εταίροι της την πίεσαν να στηρίξει το πακέτο λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές - όπου και το κόμμα της Μέρκελ έχασε.
«Η συμπεριφορά αυτή δείχνει μία ροπή της Γερμανίας προς την απομόνωση, η οποία πιστευόταν ότι ανήκει στο παρελθόν.
Αυτό όχι μόνο γεννά υποψίες στους εταίρους μας, αλλά είναι και άστοχο στο σημερινό άρρηκτα συνδεδεμένο κόσμο», αναφέρει η γερμανική ημερησία «Tagesspiegel».


http://kostasxan.blogspot.com/

Re: Στην απομόνωση οδηγείται η Γερμανία;

3
emman έγραψε:Η απομόμωση είναι μονο η αρχη!!!!! :cooll
Πρώτη φάση...απομονωνόμαστε !

Δεύτερη φάση...την κάνουμε με ελαφρά !!!
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο”

cron