ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ

1
ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ






http://makrigiannisvoice.blogspot.com/2 ... -post.html
Στα Θεοφάνεια (επίσης Θεοφάνια ή Φώτα), που εορτάζονται στις 6 Ιανουαρίου, τιμούμε και θυμόμαστε την Βάπτιση του Ιησού Χριστού. Η λέξη Θεοφάνεια σημαίνει φανέρωση/αποκάλυψη του Θεού και αναφέρεται στην φανέρωσητης Αγίας Τριάδας που έγινε κατά την Βάπτιση του Χριστού.
Η αρχαιότερη αναφορά στη γιορτή των Θεοφανείων που έχειδιασωθεί είναι από τον ΚλήμηΑλεξάνδρειας. ΣτηνΠρωτοχριστιανική Εκκλησία και μέχρι τον τέταρτο αιώνα
μ.Χ. οι Χριστιανοί γιόρταζαν την ίδια μέρα τα
Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια, τιμώντας επίσης την ίδιαμέρα την προσκύνηση του Χριστού από τους Ποιμένες καιτους Τρεις Μάγους. Μετά τον τέταρτο αιώνα μ.Χ.καθιερώθηκε ξεχωριστή εορτή την 25η Δεκεμβρίου για τηγέννηση του Χριστού και την 6η Ιανουαρίου για τα Θεοφάνεια ή Φώτα.
Ας δούμε τώρα τα γεγονότα που σχετίζονται με την Βάπτισητου Χριστού. Λίγο καιρό πριν ξεκινήσει ο Ιησούς Χριστός
την διδασκαλία του, ο Ιωάννης ο Πρόδρομος εγκαταλείπει
την έρημο και εγκαθίσταται στις όχθες του Ιορδάνη
ποταμού. Εκεί συνεχίζει το κήρυγμα για την έλευση του
Σωτήρα, καλεί τους ανθρώπους προς μετάνοια και συγχρόνως
βαπτίζει πολλούς από αυτούς που έρχονται να τον
ακούσουν. Στον Ιορδάνη πήγε και τον συνάντησε ο Χριστός και τότε είπε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής "Ίδε ο αμνός του Θεού, ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου". Ο Ιησούς Χριστός ζήτησε απ' τον Ιωάννη να Τον βαπτίσει, μα ο Άγιος, αναγνωρίζοντας ποιόν έχει απέναντί του, αρνείται λέγοντας ότι ο ίδιος έχει ανάγκη να τον βαπτίσει ο Ιησούς Χριστός και ότι δεν τολμά αυτός να Τον βαπτίσει. Και τότε ο Ιησούς του λέει έτσι πρέπει να γίνει για να εκπληρώσει κάθε εντολή του Θεού και να πληρωθεί η θεία οικονομία για την σωτηρία του ανθρώπου. Τότε ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος βάπτισε τον Ιησού Χριστό στα νερά του Ιορδάνη ποταμού. Ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος όσους βάπτιζε στα νερά του Ιορδάνη, τους έβαζε όσο βρισκόντουσαν μέσα στον ποταμό να εξομολογούνται τις αμαρτίες τους. Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος γράφει ότι ο Ιησούς Χριστός όταν βαπτίστηκε βγήκε αμέσως απ' το νερό του Ιορδάνη, για να μας θυμίσει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος αναμάρτητος και, σε αντίθεση με τους άλλους που βάπτιζε ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, ο Χριστός δεν είχε καμία αμαρτία να εξομολογηθεί και έτσι βγήκε κατευθείαν. Άνοιξαν οι Ουρανοί και κατέβηκε το Άγιο Πνεύμα με μορφή περιστεράς και ακούστηκε φωνή απ' τους ουρανούς που είπε "Αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός" με τον οποίο θα γίνει η σωτηρία των ανθρώπων, φανερώνεται ο Πατήρ και δίνει μαρτυρία για τον Υιό.
Φανερώνονται λοιπόν έτσι τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος και επιπλέον με την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος πάνω από τον Ιησού, παρατηρεί ο άγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης, δεν αφήνεται περιθώριο σε κάποιον απ' τους παρευρισκόμενους να θεωρήσει λανθασμένα ότι ο Μεσσίας είναι ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και όχι ο Ιησούς Χριστός.
Ακόμη ο άγιος Δαμασκηνός αναφέρει ότι το Άγιο Πνεύμα
εμφανίστηκε με μορφή περιστεράς επειδή όπως περιστέρι
είχε δείξει στον Νώε το τέλος του κατακλυσμού, έτσι τώρα
με την Βάπτιση του Χριστού και την εμφάνιση του Αγίου
Πνεύματος "εν είδει Περιστεράς" μπαίνει τέλος στον
κατακλυσμό των αμαρτιών.
Ένας επιπλέον λοιπόν λόγος για την Βάπτιση του Ιησού
Χριστού ήταν να μάθουν οι πιστοί το μυστήριο του
Βαπτίσματος και της Εξομολόγησης. Σχετικά με το Βάπτισμα
διαβάζουμε επίσης στο κατά Ιωάννη ευαγγέλιο γ:5 "Αμήν
λέγω σοι, εάν μη τις γεννηθή δι' ύδατος και Πνεύματος,
ου μη εισέλθη εις την βασιλείαν των ουρανών" (εάν
κάποιος δεν αναγεννηθή με νερό και Άγιο Πνεύμα δεν
μπορεί να μπει στον Παράδεισο) και στις πράξεις των
Αποστόλων α:5 "ότι Ιωάννης μεν εβάπτισεν ύδατι, υμείς δε βαπτισθήσεσθε εν Πνεύματι Αγίω" (ο Ιωάννης ο Πρόδρομος βάπτιζε με νερό μόνο, εσείς πρέπει να βαπτίζεστε με το Πνεύμα το Άγιο).
Μας λένε ακόμη οι Πατέρες της Εκκλησίας ότι με το Βάπτισμα ο άνθρωπος ντύνεται έναν κατάλευκο χιτώνα. Με τις αμαρτίες που κάνουμε λερώνουμε αυτόν τον χιτώνα, αλλά υπάρχει κι άλλο ένα μυστήριο - η Εξομολόγηση.
Πρέπει λοιπόν με ειλικρινή Εξομολόγηση στον Πνευματικό
μας και με μετάνοια να προσπαθούμε να καθαρίζουμε τον
χιτώνα της ψυχής μας. Ο άγιος Δαμασκηνός Στουδίτης
σημειώνει ότι με τα Θεοφάνεια φωτίζονται οι άνθρωποι κι
όπως γράφει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, η εορτή
λέγεται και Φώτα ή Φώτισμα επειδή "φωτίζει και
λαμπραίνει την ψυχή του ανθρώπου και την γλυτώνει από το
σκοτάδι της αιώνιας κόλασης". Επίσης ανήμερα Θεοφάνεια
βαπτίζονταν και οι κατηχούμενοι, παίρνοντας κι αυτοί το
φως του Χριστού.
Όλοι οι άνθρωποι όταν γεννιούνται βαρύνονται με το Προπατορικό Αμάρτημα του Αδάμ και της Εύας. Με την Βάπτισή του ο Χριστός, έδειξε στους ανθρώπους πώς να ελευθερώνονται και από αυτήν και απ' τις υπόλοιπες αμαρτίες. Γράφει ο άγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης "το
Βάπτισμα είναι κλειδί της Βασιλείας των Ουρανών, το Βάπτισμα είναι φωτισμός της ψυχής του ανθρώπου, το Βάπτισμα είναι αγιασμός και λαμπρότης των ανθρώπων, το Βάπτισμα είναι ζωή και σωτηρία των Χριστιανών ... το Βάπτισμα είναι δεύτερη πλάση των ανθρώπων κι όταν βαπτίζεται ο άνθρωπος γίνεται αναμάρτητος όπως όταν τον είχε πλάσει ο Θεός εξαρχής".
Τέλος με την Βάπτιση του Κυρίου μας στον Ιορδάνη ποταμό
αγιάζονται τα ύδατα.




ΕΝΑ VIDEO ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟ YOU TUBE ΕΣΠΑΣΕ ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ,ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΒΑΠΤΙΣΘΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ. ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΒΑΠΤΙΣΘΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ(ΑΜΑΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ)


phpBB [video]



ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΒΑΠΤΙΣΘΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ(ΑΜΑΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ)



klassikoperiptosi.blogspot.com
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ

2
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ,ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΒΑΠΤΙΣΘΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ. ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΒΑΠΤΙΣΘΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ(ΑΜΑΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ)
Το θαύμα που βλέπουμε δε ...έγινε. ΓΙΝΕΤΑΙ κάθε χρόνο κατα την τελετη του καθαγιασμού των υδάτων...ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ...
Όμως όχι στις 6/1 αλλά στις 19/1. Όταν δηλαδη γιορταζονται τα Θεοφανεια με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Όπως αντίστοιχα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ βγαίνει το Αγιο Φως, όπως ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ εμφανίζεται η Αγία Νεφέλη κατα την αγρύπνια της Μεταμόρφωσης στο όρος Θαβώρ (πάλι με το Ιουλιανό)...
Και επι τη ευκαιρία: Παραμονή των Χριστουγέννων σήμερα για τους Αγιοταφίτες αλλα και τους Αγιορείτες Πατέρες για τους Ορθοδόξους αδελφούς της Ρωσσίας, αλλά και ΓΙΑ ΟΛΟ τον Ορθόδοξο κόσμο που δεν ακολουθεί το παπικό ημερολόγιο :ex
Ουκ αρνησόμεθά σε φίλη Ορθοδοξία,\nου ψευσόμεθά σε πατροπαραδοτον σέβας,\nεν σοι εγεννήθημεν, εν σοι ζώμεν, εν σοι κοιμηθησόμεθα.\nΕι δε και καλέσει καιρός,\nκαι μυριάκις υπερ σου τεθνηξόμεθα.\n ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΙΟΣ

Re: ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ

3
phpBB [video]



Άπολυτίκιον. Ηχος α'.

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε, ή της Τριάδος έφανερώθη προσκύνησις · του γαρ Γεννήτορας ή φωνή προσεμαρτύρει σοι, άγαπητόν σε Υίόν όνομάζουσα και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς, εβεβαίου του λόγου το άσφαλές. Ό επιφανείς Χριστέ ό Θεός, και τον κόσμον φωτίσας δόξα σοι

Κοντάκιον. Ήχος δ’.

Επεφάνης σήμερον τη οικουμένη, και το φώς σου Κύριε, εσημειώθη εφ' ημάς, εν επιγνώσει υμνούντάς σε. Ήλθες εφάνης το Φως το απρόσιτον.



Κύριε Ιησού Χριστέ, ο μονογενής Υιός, ο ών εις τόν κόλπον τού Πατρός, ο αληθινός Θεός, η πηγή τής ζωής καί τής αθανασίας, τό φώς τό εκ φωτός, ο ελθών εις τόν κόσμον τού φωτίσαι αυτόν, καταύγασον ημών τήν διάνοιαν τώ Αγίω σου Πνεύματι, καί πρόσδεξαι ημάς μεγαλωσύνην καί ευχαριστίαν σοι προσάγοντας, επί τοίς απ' αιώνος θαυμαστοίς σου μεγαλουργήμασι, καί τή επ' εσχάτων τών αιώνων σωτηρίω σου οικονομία. Εν ή τό ασθενές ημών καί πτωχόν περιβαλόμενος φύραμα, καί τοίς τής δουλείας μέτροις συγκατιών, ο τών απάντων Βασιλεύς, έτι καί δουλική χειρί εν τώ Ιορδάνη βαπτισθήναι κατεδέξω, ίνα τήν τών υδάτων φύσιν αγιάσας ο αναμάρτητος, οδοποιήσης ημίν τήν δι' ύδατος καί Πνεύματος αναγέννησιν, καί πρός τήν πρώτην ημάς αποκαταστήσης ελευθερίαν. Ού τινος θείου Μυστηρίου την ανάμνησιν εορτάζοντες, δεόμεθά σου φιλάνθρωπε Δέσποτα. Ράνον εφ' ημάς τούς αναξίους δούλους σου, κατά τήν θείαν σου επαγγελίαν, ύδωρ καθάρσιον, τής σής ευσπλαγχνίας τήν δωρεάν, εις τό επί τώ ύδατι τούτω τήν αίτησιν ημών τών αμαρτωλών ευπρόσδεκτον γενέσθαι τή σή αγαθότητι, καί τήν ευλογίαν σου δι' αυτού ημίν τε καί παντί τώ πιστώ σου χαρισθήναι λαώ, εις δόξαν τού αγίου προσκυνητού σου Ονόματος. Σοί γάρ πρέπει πάσα δόξα, τιμή, καί προσκύνησις, σύν τώ ανάρχω σου Πατρί, καί τώ παναγίω, καί αγαθώ, καί ζωοποιώ σου Πνεύματι, νύν καί αεί, καί εις τούς αιώνας τών αιώνων. Αμήν.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ

4
Εικόνα

Ερμηνεία της εικόνας

* Στο κέντρο της εικόνας ζωγραφίζεται ο Ιορδάνης ποταμός με γρήγορο ρεύμα και από τις δύο μεριές του πανύψηλοι βράχοι. Τα νερά φαίνονται σαν να μην αγγίζουν το σώμα του Χριστού.
* Στο κέντρο της εικόνας πάλι αλλά ψηλά υπάρχει το ημικύκλιο που συμβολίζει τους ουρανούς. Πολλές φορές υπάρχει το χέρι του Θεού - Πατέρα που ευλογεί. Από το ημικύκλιο ξεκινάνε φωτεινές ακτίνες που πάνε προς το μέρος του Χριστού.
* Ο Χριστός βρίσκεται μέσα στον ποταμό γυμνός, όπως ο Αδάμ, και έτσι αποδίδει στην ανθρωπότητα το ένδοξο παραδεισιακό ένδυμα. Ο Χριστός ευλογεί με το ένα η με τα δύο χέρια το νερό. Κάτω από τα πόδια του βρίσκονται οι δράκοντες τους οποίους πατά.
* Μέσα στις ακτίνες διακρίνεται το περιστέρι, Άγιο Πνεύμα, και έτσι στην εικόνα υπάρχει ολόκληρη η Άγια Τριάδα.
* Στη μία άκρη βρίσκεται ο Ιωάννης ο Πρόδρομος σε ευλαβική στάση και έχει το ένα του χέρι πάνω στο κεφάλι του Χριστού και το άλλο σε στάση δεήσεως. Πίσω από τον Ιωάννη βρίσκεται μια αξίνα ανάμεσα στα κλαδιά ενός δέντρου.
* Απέναντι από τον Ιωάννη υπάρχουν δύο ή τρεις άγγελοι σε στάση ευλάβειας, έτοιμοι να δεχτούν τον Κύριο, κρατώντας πανιά.

Με τη βάπτισή Του από τον Ιωάννη, ο Χριστός έδωσε ένα τέλος και στο τυπικό αυτό βάπτισμα, όπως τρώγοντας για τελευταία φορά το Ιουδαϊκό Πάσχα το κατάργησε και εγκαινίασε το Πάσχα της Καινής Διαθήκης. Κατά την βάπτιση του Κυρίου φάνηκε ο Υιός Θεός, αλλά αποκαλύφθηκε και η Αγία Τριάδα, όπως χαρακτηριστικά ψάλλει και ο υμνωδός στο απολυτίκιο της εορτής: «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου, Κύριε, η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις».

Ο Υιός βαπτιζόταν, του Πατρός η φωνή ακουγόταν και το Άγιο Πνεύμα κατερχόταν «εν είδει περιστεράς». Έτσι ο Χριστός έγινε πρωτότοκος όλων εκείνων που αναγεννιούνται πνευματικά και ονομάζει αδελφούς όσους συμμετέχουν στην όμοια με Αυτόν γέννηση διά ύδατος και Πνεύματος. Μόλις ο Χριστός βαπτίσθηκε, αγίασε όλη την φύση των υδάτων και έθαψε μέσα στα ρείθρα του Ιορδάνη, κάθε αμαρτία των ανθρώπων.

Έτσι λοιπόν ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ανακαίνισε και ανέπλασε τον παλαιωθέντα από την αμαρτία άνθρωπο και του χάρισε την ουράνια Βασιλεία. Αυτή η ενότητα ουρανού και γης, φανερώθηκε κατά την βάπτιση του Χριστού με το άνοιγμα των ουρανών. Ο κατερχόμενος στον Ιορδάνη Θεάνθρωπος συντρίβει τις κεφαλές των αοράτων δρακόντων και ελευθερώνει το ανθρώπινο γένος από την εξουσία τους.

Με τη βάπτισή Του στον Ιορδάνη, ο Χριστός μας εξάγει από τη σκιά του νόμου και μας εισάγει στην καινή Χάρη. Ο Απόστολος Παύλος ομιλεί για την επιφάνεια της δόξας του Θεού. Αλλού τονίζει ότι διά Χριστού «επεφάνη η χάρις του Θεού η σωτήριος πάσιν ανθρώποις».


http://1myblog.pblogs.gr
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ

5
Υπάρχει ενα εθιμο οπου πιστεύουν ότι την παραμονή των Θεοφανίων ανοίγουν οι ουρανοί κι ό,τι ζητήσεις γίνεται. Γι αυτό και σε μερικούς τόπους αγρυπνούν γύρω από μια γλάστρα βασιλικού, γιατί πιστεύουν ότι ο βασιλικός, κοντά στο ξημέρωμα, που ανοίγουν οι ουρανοί, ανθίζει.

Πιστεύουν ότι η θάλασσα γίνεται γλυκιά και πίνεται. Ότι των Φώτων, οι άνεμοι βαφτίζονται κι όποιος τύχει και φυσάει εκείνη τη μέρα θα φυσάει όλο το χρόνο, ότι τα βόδια μιλούν μεταξύ τους μέσα στο στάβλο κτλ
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ

6
ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.... ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΒΑΠΤΗΖΟΜΕΝΟΥ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
”Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου.” “Ελλάς γάρ μόνη ανθρωπογενεί, φυτόν Ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”

Re: ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ

8
King Minos έγραψε:Εξαρταται απο ποια οχθη εισαι και βλεπεις τον ποταμο....
Και αυτοι που ειναι προς την κανονικην το ιδιο λενε...
”Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου.” “Ελλάς γάρ μόνη ανθρωπογενεί, φυτόν Ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”

Re: ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ

9
phpBB [video]
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Δογματική, μυστήρια και εορτές”