Ο "θησαυρός" για τον οποίο "η Τουρκία αξίζει να κάνει πόλεμο"!

1
Ο "θησαυρός" για τον οποίο "η Τουρκία αξίζει να κάνει πόλεμο"!

Εικόνα


Ο εκνευρισμός της Άγκυρας με το θέμα των ερευνών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο οφείλεται στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό τι δεν μπορεί να αρπάξει! Γιατί αυτά που θα ήθελε νε έχει απλά δεν της ανήκουν! Στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας , το ζήτημα των ενεργειακών πόρων της Μεσογείου από τους οποίους η Άγκυρα μένει εκτός θα συζητηθεί εκτενώς, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah.

Τι πιστεύει λοιπόν ότι χάνει η Τουρκία και αντιδρά τόσο επιθετικά;


Η Τουρκία πιστεύει ότι τα αποθέματα που υπάρχουν στις περιοχές που γίνονται οι έρευνες ξεπερνούν σε αξία τα 7 τρις δολάρια! Το 2010 το Γενικό Επιτελείο ζήτησε από γνωστούς και έμπειρους μ΄ αυτά τα θέματα επιστήμονες να απαντήσουν σ΄ ένα ερώτημα:


■”Αξίζει να διακινδυνεύσει ένα πόλεμο η Τουρκία για τα αποθέματα ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο”;
Η απάντηση ήταν κατηγορηματικά ναι.

Οι υπηρεσίες της Τουρκίας εκτιμούν ότι στο κοίτασμα “Λεβιάθαν” και στη περιοχή Ταμάρ,υπάρχουν αποθέματα 700 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου,τα οποία θα φθάσουν το 1,8 τρισεκατομμύριο! Αρκετά για να εξασφαλίσουν τις ανάγκες της Ευρώπης για έξι χρόνια.

Στη περιοχή μεταξύ Κύπρου-Αιγύπτου-Κρήτης η Τουρκία υποστηρίζει ότι υπάρχουν 15 τρισ. κυβικά μέτρα!

Οι Τούρκοι δηλώνουν… στριμωγμένοι με 41.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ΑΟΖ . Η Ελλάδα έχει 71.000 και η Κύπρος 33.000. Αυτοί οι αριθμοί τρελαίνουν την Άγκυρα!

Πηγή -http://www.onalert.gr/default.php?pname ... rt_id=8425
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Ο "θησαυρός" για τον οποίο "η Τουρκία αξίζει να κάνει πόλεμο"!

2
Σαμπάχ: «Τα κοιτάσματα αξίζουν το ρίσκο πολέμου»

Πριν από μια εβδομάδα, η Ουάσινγκτον απηύθυνε ερώτημα στην Άγκυρα, για το αν προτίθεται να επέμβει στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για φυσικό αέριο, στην ανατολική Μεσόγειο. Η απάντηση ήταν αρνητική, υποστηρίζει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ».

Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν αρκέστηκαν στην απάντηση της Διεύθυνσης Θαλάσσιων Ζητημάτων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και απηύθυναν το ίδιο ερώτημα και σε άλλες διευθύνσεις του τουρκικού κράτους.

Η στάση της Τουρκίας στο ζήτημα θα συζητηθεί αναλυτικά στην τακτική συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας τον προσεχή Οκτώβριο.

Η «Σαμπάχ», επικαλούμενη επίσημα σημειώματα της Άγκυρας για την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ότι «η έλλειψη επαρκών μελετών στο θέμα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ήταν κάτι που διατυπώθηκε ως αυτοκριτική στην κορυφή του κράτους». «Η πρώτη εκτίμηση της κατάστασης έγινε εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο κάλεσε το 2010 ακαδημαϊκούς στο επιτελείο, για να απευθύνει το ερώτημα αν τα κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο αξίζουν ώστε να ληφθεί υπόψη το ρίσκο πολέμου». Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η απάντηση των ακαδημαϊκών ήταν θετική, με αποτέλεσμα το Επιτελείο να αρχίζει να συντάσσει λεπτομερείς εκθέσεις.

Η εφημερίδα τονίζει, επίσης, ότι «έτσι όπως έχει υπολογιστεί από την Ελλάδα και την Ελληνοκυπριακή πλευρά, η ΑΟΖ που αντιστοιχεί στην Τουρκία έχει έκταση μόνο 41.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ οι εκτάσεις 71.000 και 33.000 τετραγωνικών που υπολείπονται από τη συνολική έκταση των 145.000 τετραγωνικών μοιράστηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης. Εάν η Τουρκία δεν ελέγχει την υφαλοκρηπίδα αυτή έκτασης 145.000 τετραγωνικών, αυτό σημαίνει ότι δεν ελέγχει το ένα τρίτο των θαλασσών της και του πλούτου που υπάρχει σε αυτές».

Μέχρι τα τέλη του 2011, σημειώνει η «Σαμπάχ», η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να καταβάλει διεθνή προσπάθεια με σκοπό να αποκτήσει το δικαίωμα γεώτρησης και στα υπόλοιπα οικόπεδα, εάν δεν εμποδιστούν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12.

«Συνεπώς», καταλήγει, «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Οδεύουμε ολοταχώς προς ένα σημείο καμπής όπου θα δοκιμαστεί η αποφασιστικότητα της Τουρκίας».


-http://www.newsbomb.gr/
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοτουρκικά”