Βουλευτικές εκλογές 2012

Μπορείτε να επιλέξετε 1 επιλογή

Re: Βουλευτικές εκλογές 2012

19
50 εκατ. ευρώ ο… λογαριασμός της 6ης Μαΐου
Εικόνα
Στα 500 ευρώ διαμορφώνεται το εκλογικό επίδομα

Στα 50 εκατ. ευρώ ανέρχεται η δαπάνη διεξαγωγής των εκλογών, ενώ το εκλογικό επίδομα μειώνεται στα επίπεδα του 2002 και διαμορφώνεται στα 500 ευρώ (μεικτά).

Σημειώνεται ότι το εκλογικό επίδομα στις εθνικές εκλογές του 2009 ήταν 800 ευρώ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010 ήταν 600 ευρώ, ενώ στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα είναι στα 500 ευρώ, δηλαδή όσο ήταν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002.

Το εκλογικό επίδομα θα το λάβουν περισσότεροι από 70.000 δικαστικοί, δικαστικοί υπάλληλοι με βαθμό Α' και Β', δικηγόροι, αστυνομικοί, λιμενικοί και υπάλληλοι των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι το 2009 για τις εθνικές εκλογές δαπανήθηκαν περίπου 130 εκατ. ευρώ.

www.ellispoint.gr

Re: Βουλευτικές εκλογές 2012

20
Δεκα-κομματική Βουλή χωρίς αυτοδυναμία προβλέπει νέα δημοσκόπηση
Εικόνα
Κατακερματισμένο το πολιτικό σκηνικό μόλις 18 ημέρες πριν από τις κάλπες

ΝΔ: 22,3%
ΠΑΣΟΚ: 17,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 9,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,8%
ΚΚΕ: 9,7%
ΔΗΜ.ΑΡ.: 8,6%
Χρυσή Αυγή: 5,7%
ΛΑΟΣ: 3,9%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 3,1%
Δημοκρατική Συμμαχία: 3,0%
Άλλο Κόμμα: 6,2%

Σε κάθε νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται ο κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού. Μόλις 18 ημέρες πριν από τις κάλπες, η έρευνα της Marc δείχνει ότι στη νέα Βουλή θα υπάρχουν 10 κομματικοί σχηματισμοί, με τη ΝΔ να μην έχει αυτοδυναμία και μαζί με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνουν περίπου το 40% των ψήφων και 158 έδρες. Υψηλό ποσοστό καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως και τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ με άνεση φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3% (110 έδρες), το ΠΑΣΟΚ 17,8% (48 έδρες), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9% (26 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 9,8% (26 έδρες), το ΚΚΕ 9,7% (26 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά 8,6% (23 έδρες), η Χρυσή Αυγή 5,7% (15 έδρες), ο ΛΑΟΣ 3,9% (10 έδρες), οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1% (8 έδρες) και Δημοκρατική Συμμαχία 3% (8 έδρες).

Μόνο 8,7% θεωρούν ότι μπορεί η ΝΔ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 44,2% αναμένει συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Στην ερώτηση για τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πολύ κοντά σε ποσοστό θετικής γνώμης (15,6% - 14,7% αντίστοιχα), ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (7,9%) και ο Πάνος Καμμένος (7,8%).

Θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας από τα αριστερά κόμματα

Ένα ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης της Marc είναι ότι το 22,6% των ερωτηθέντων προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας των αριστερών κομμάτων.

Δεύτερη επιλογή με 16,2% είναι η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ενώ το 14,3% θα ήθελε αυτοδύναμη τη ΝΔ.

http://www.ellispoint.gr/

Re: Βουλευτικές εκλογές 2012

21
Ο προεκλογικός λαβύρινθος
Εικόνα
Του Δημήτρη Κατσίμη

Σε κάθε πρόταση, απόφαση ή σχέδιο που εξαγγέλλεται, αυτές τις προεκλογικές ημέρες, από τα δύο μεγάλα κόμματα, οι πολίτες στερεότυπα απαντούν: βλακείες. Και μπορεί να μην είναι βλακείες, αλλά ο χαρακτηρισμός αναφέρεται κυρίως στη χρονική στιγμή που επιλέγεται για να ειπωθούν τα ίδια και τα ίδια, καθώς και στο προηγούμενο της ανειλικρίνειας με το οποίο βαρύνονται οι τελευταίες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως όχι ισοδύναμα, πάντως όμως σε βαθμό που ό,τι και να λένε τώρα ουδείς συγκινείται.

Χαρακτηριστικό και απογοητευτικό παράδειγμα λειτουργίας εκ των ενόντων μηχανισμών εντυπώσεων είναι τα λογύδρια που εξαπολύουν σχεδόν καθημερινά ο κύριος Σαμαράς και ο κύριος Βενιζέλος άνευ λόγου, ουσίας και πρωτοτυπίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθες πέντε σημεία επιστολής του προς τον κύριο Μπαρόζο στα οποία εκθέτει τις θέσεις του για την ανάπτυξη και ζητάει τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα δραματικές επιπτώσεις της κρίσης, όπως η ανεργία των νέων. Και ρωτάω: έπρεπε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές για να επανέλθει στην πολιτική επικαιρότητα η αιχμή της οικονομικής τραγωδίας που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες;

Θα μου πείτε ότι κάτι έπρεπε να γίνει από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ενόψει μάλιστα του επερχόμενου «Ζαππείου 3», όπου ο κύριος Σαμαράς θα αποκαλύψει πως, προσωπικά ο ίδιος, θα σώσει την Ελλάδα...

Αν, όμως, τα γνωστά αυτά τεχνάσματα προσεταιρισμού ψηφοφόρων και συσπείρωσης οπαδών εναρμονίζονται με την υπόσχεση ότι στο εξής θα λέγονται μόνον αλήθειες, τότε χωρίς αμφιβολία τα λόγια έχουν χάσει τη σημασία τους. Όπως έχουν χάσει τη σημασία τους οι απίθανες ιδεολογικο-πολιτικές αλλαξοπιστίες, σύμφωνα με τις οποίες αρκεί το σύνθημα «αντιμνημόνιο» για να μετατραπεί κάποιος από ακροδεξιός σε... αριστερό.

Να γιατί, με τη συμβολή και της δημοσκοπικής σύγχυσης, όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, εκφράζουν με την προτίμησή τους κυρίως οργή παρά ελάχιστη, έστω, ελπίδα ότι η ψήφος τους θα βελτιώσει τα πολιτικά πράγματα, καταδικάζοντας συγχρόνως τους ανίκανους διαχειρηστές της εξουσίας είτε αυτοί είναι «μνημονιακοί» είτε «αντιμνημονιακοί».

Θα με ρωτήσετε, ίσως, πως θα βγούμε από αυτόν τον προεκλογικό λαβύρινθο;

Η αποτελεσματικότητα μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης που επικαλείται ο κύριος Σαμαράς για να γίνει επιτέλους πρωθυπουργός είναι ένα παραμύθι που ούτε τα μικρά παιδιά το πιστεύουν, αφού οι κυβερνήσεις της συμφοράς των τελευταίων ετών έσφυζαν από αυτοδυναμία...

Από την άλλη μεριά κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ μόνο σαν θαύμα μπορεί να λειτουργήσει. Στη διάρκεια μιας κυβερνητικής θητείας είναι ανοησία να πιστεύουμε ότι όλες οι διαφορές κρίνονται μόνο στη διαχείριση του μνημονίου.

Τελικά, μία συνεργασία στην οποία, όμως, θα μετέχουν και μικρότερα κόμματα προοδευτικής αντίληψης, είναι, ίσως, η μετεκλογική λύση. Οι συνυπάρξεις περισσοτέρων των δύο κομμάτων σε κυβερνήσεις δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται σε χώρες με αξιοζήλευτο πολιτισμό.

Είναι τόσο δύσκολο και στην Ελλάδα ο πολιτισμός να αρμόζει στην πολιτική; Και η διαφθορά να μην προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια προεκλογικής εκμετάλλευσης;

http://www.ellispoint.gr

Re: Βουλευτικές εκλογές 2012

22
Eκλογές 2012: ποια η απειλή και ο φόβος
Εικόνα
Η επικεφαλής του ΔΝΤ απειλεί την Ελλάδα με αντίποινα στη περίπτωση που γυρίσει την πλάτη στους δανειστές της.

Τι απειλούν οι εκλογές 2012 σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Τimes; Γιατί υπάρχει έντονος προβληματισμός στις επικείμενες εκλογές 2012;

Eυρωπαίοι αξιωματούχοι, οικονομολόγοι αλά και το ΔΝΤ τις τελευταίες ημέρες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επικείμενες εκλογές 2012.

Και αυτό διότι θεωρούν πως ένα εύθραυστο πολιτικό σκηνικό θα θέσει υπό δοκιμασία την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ζήτησε από τους Ελληνες πολίτες να απορρίψουν τα ακραία κόμματα και από τους πολιτικούς να επιδείξουν υπευθυνότητα απειλώντας ταυτόχρονα με αντίποινα σε περίπτωση που οι "περιθωριακοί" (rogue politicians) κερδίσουν τις εκλογές και η Ελλάδα γυρίσει την πλάτη στους δανειστές της (βλ. HAARP).

«Οι εκλογές 2012 είναι η στιγμή όπου τα υπεύθυνα πολιτικά κόμματα πρέπει να δείξουν θάρρος και να πουν στον κόσμο την αλήθεια. Η στροφή προς τα ακραία κόμματα, που θα είναι επιδεικτικά φιλολαϊκά, δεν θα είναι η σωστή επιλογή από την πλευρά των Ελλήνων πολιτών» δήλωσε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ και συνέχισε λέγοντας:

«Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας και ελπίζω πως οι πολιτικοί ηγέτες κατανοούν τι ευθύνη έχουν προς τον λαό τους, πρώτα απ’ όλα, και μετά προς τους Ευρωπαίους εταίρους».

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι σημερινό δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «Προεκλογική απειλή της σταθερότητας στην Ελλάδα», στο οποίο εκφράζεται ανησυχία ως προς το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών 2012 στην Ελλάδα. Οι FT υποστηρίζουν πως είναι ορός ο κίνδυνος αστάθειας σε μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τη βροχή τροποποιήσεων που έχουν κατατεθεί στο κοινοβούλιο και στις προσπάθειες που καταβάλει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος να διατηρήσει τον έλεγχο της κυβέρνησής του.

«Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα έχει βυθιστεί σε τόσο χαμηλά επίπεδα που τα δύο μεγάλα κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλους υποψηφίους για τις επικείμενες εκλογές 2012» αναφέρει το δημοσίευμα. Οι FT επικαλούνται βετεράνο της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος ανώνυμα δηλώνει:

«Έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των πιθανών υποψηφίων και για τα δύο κόμματα, ειδικά στην επαρχία… τόσο οι αξιοσέβαστοι επαγγελματίες όσο και διακεκριμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τις προτάσεις». Αντίστοιχο είναι το πνεύμα ανώτατου στελέχους του ΠΑΣΟΚ που δηλώνει ότι: «Λιγότεροι άνθρωποι από ότι συνήθως θέλουν να κατέβουν σε αυτές τις εκλογές»

Σύμφωνα με τους Financial Times αυτό που προσδοκούν οι διεθνείς πιστωτές είναι πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ και ο Αντώνης Σαμαράς της κεντροδεξιάς παράταξης, θα ανανεώσουν την κυβερνητική συμμαχία ώστε να μπορέσει η χώρα να ξεφύγει από το τούνελ της ύφεσης στα τέλη του 2013.

Ωστόσο τονίζεται πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων φαίνεται πως στηρίζει τα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις, από το Κομμουνιστικό Κόμμα και την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή. Σε αυτό το σημείο επισημαίνεται πως ακόμη και εάν τα δύο κόμματα ωστόσο κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, πιθανότατα θα έχει μικρή διάρκεια ζωής.

Παράλληλα οι Financial Times επισημαίνουν πως η νέα κυβέρνηση θα έχει δύσκολο έργο μπροστά της, καθώς θα πρέπει να λάβει νέα μέτρα 11 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο βάσει του δεύτερου μνημονίου.

http://www.fimes.gr

Re: Βουλευτικές εκλογές 2012

23
Λιγότερος τηλεοπτικός χρόνος για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε αυτές τις εκλογές

Λιγότερο ραδιοτηλεοπτικό χρόνο θα έχουν τελικώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε σχέση με τις εκλογές του 2009, προκειμένου να διατεθεί επαρκής χρόνος και στα μικρότερα κόμματα, τα οποία έχουν αυξηθεί σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής.

Έτσι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα λάβουν το 66,66% του συνολικά δωρεάν ραδιοτηλεοπτικού χρόνου (από 33,33% σε κάθε κόμμα), σε αντίθεση με το 75% του χρόνου που τους είχε διατεθεί το 2009. Από τον υπόλοιπο χρόνο το 8,4% θα πάει στο ΚΚΕ, το 6,27% στο ΛΑΟΣ, το 5,12% στο ΣΥΡΙΖΑ, το 2,82% στους Οικολόγους-Πράσινους, από 3,35% στη Δημοκρατική Αριστερά και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, 2,68% στην Κοινωνική Συμφωνία και 1,34% στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Ο διατιθέμενος χρόνος αντιστοιχεί σε 6.250.000 ευρώ και ειδικότερα τα 6.000.000 ευρώ είναι για χρόνο σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και 250.000 ευρώ σε παρόχους συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών.

Επίσης, σύμφωνα με την ΚΥΑ, η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων θα ανέλθει στα περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τα όρια των προεκλογικών δαπανών και τον αριθμό των εμφανίσεων υποψηφίων σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς θα ισχύσουν όσα προβλέπονταν και στις προηγούμενες εκλογές.

Δηλαδή, το όριο δαπανών για τους υποψηφίους διαφοροποιείται ανά εκλογική περιφέρεια και κυμαίνεται από 18.000 ευρώ στις μονοεδρικές περιφέρειες, έως και 135.000 ευρώ στη Β' Αθήνας, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας.

Τέλος, προβλέπεται η υποχρέωση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών να μεταδώσουν τρία τουλάχιστον ντιμπέιτ και μία ωριαία συνέντευξη Τύπου των κομμάτων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Re: Βουλευτικές εκλογές 2012

24
Ρητορικές ερώτησεις.

Οταν κάποιος βγαίνει και σου λέει να ψηφίσεις αυτόν και αυτόν γιατι αν ψηφίσεις τον άλλον που δηλώνει οτι δεν θα ακολουθεί πιστά τις εντολές μου θα υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας ή εξόδου απο το ευρώ,τον ακολουθείς ή αντιδράς;

Ξέρουν ή δεν ξέρουν οτι είναι δύσκολο να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση Πασοκ ή ΝΔ;

Υπάρχει ή οχι κατακερματισμός των δυνάμεων;Άρα και κίνδυνος ακυβερνησίας;

Εμας μας συμφέρει ή οχι κάτι τέτοιο;Ποιον συμφέρει μια ακυβερνησία στην Ελλάδα;
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Βουλευτικές εκλογές 2012

25
Με τέτοια Βουλή-Βαβέλ που θα έχουμε πιστεύω πως κανένα κόμμα δεν έχει τα κότσια να ορθώσει το ανάστημά του και να φωνάξει ένα ξερότατο "ΟΧΙ" στη συναίνεση και την υποταγή συνειδήσεων που επιδιώκει η Τριμερής γράφοντας τους δανειστές στα παλιότερα των υποδημάτων του.
Οταν κάποιος βγαίνει και σου λέει να ψηφίσεις αυτόν και αυτόν γιατι αν ψηφίσεις τον άλλον που δηλώνει οτι δεν θα ακολουθεί πιστά τις εντολές μου θα υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας ή εξόδου απο το ευρώ, τον ακολουθείς ή αντιδράς;
Θέλει και ερώτημα; Αντιδράς! :cooll

Πολύ περισσότερο όταν αυτά τα ψευτοδιλήμματα περί ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και εξόδου από την Ευρώπη συνοδεύονται από απειλές για αιματηρά αντίποινα τύπου HAARP με σεισμούς και τσουνάμι. Αρκεί να θυμηθεί κανείς το παράδειγμα της Ουγγαρίας.

Εκεί η "παγκόσμια κυβέρνηση" εκδικήθηκε τους Ούγγρους με το υπερόπλο επειδή πέταξαν το ΔΝΤ έξω με τις κλωτσιές χωρίς δεύτερη σκέψη. Το αποτέλεσμα ήταν να μολυνθεί ολόκληρος ο Δούναβης από τα τοξικά απόβλητα κυανίου που διέρρευσαν από έκρηξη σε ορυχείο χρυσού της αυστραλέζικης "Εσμεράλδα" στη ρουμανική πόλη Μπάϊα Μάρε.

Re: Βουλευτικές εκλογές 2012

26
Εικόνα
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψηφοφορίες”

cron