Είστε του παλιού ημερολόγιου;

1
Από τη συζήτηση που είχα με διάφορα μέλη, κατάλαβα ότι όλοι σε αυτό το Forum είστε του παλιού ημερολογίου. :sorry αλλά αυτό κατάλαβα.... βέβαια από άλλες συζητήσεις με άλλα μέλη δεν είχα αυτή την εντύπωση.

Αφού άκουσα μερικές ελαφριά εριστικές φράσεις όπως "οι παπάδες σας" και εσείς οι "νεο-ημερολογήτες" (=υβριστικό) ... ήθελα να ζητήσω από τους διαχειριστές να μου πουν δημοσίως αν το Forum είναι Ορθόδοξο α. του παλιού ή β. του νέου ημερολογίου

Να ξέρετε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντα είμαι υπέρ της καλής συμπεριφοράς και ότι αναζητώ την αλήθεια.

Τέλος θα ήθελα να ζητήσω και από τα μέλη στη περίπτωση που δεν έχουν κάποια ντροπή και το επιθυμούν να μου πουν αν είναι του παλιού ή του νέου ημερολογίου.

Εγώ είμαι του "νέου" .... Δεν ξέρω αν αυτό με κάνει λιγότερο Χριστιανό ... και για να σας πω την αλήθεια όλη μου τη ζωή ένιωθα περήφανος που είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος μέχρι που ήρθα εδώ και για πρώτη φορά μου είπαν ότι δεν θα έπρεπε να είμαι.
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Είστε του παλιού ημερολόγιου;

2
Έχεις κάνει λάθος εκτίμηση φίλε μου. Οι περισσότεροι είμαστε Χ.Ο. με το νέο ημερολόγιο.
Υπάρχουν και κάποιοι ΓΟΧ, ας πούνε οι ίδιοι ποιοι είναι αν θέλουν, πάντως είμαστε όλοι αναζητητές της αλήθειας και υπάρχει αλληλοσεβασμός πλέον. Εάν διαψευστώ , θα λυπηθώ πολύ.
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: Είστε του παλιού ημερολόγιου;

3
Χαίρομαι για αυτό που ακούω από σένα Spartan και ελπίζω να μη διαψευστούν τα λόγια σου. Απλά λυπούμε για όσα διαβάζω... κάποιες φορές και ήθελα να είναι σαφές. Κατ εμένα είσαι ο μόνος μέχρι στιγμής που το παραδέχεται και σε ευχαριστώ που έχεις το θάρρος να το λες όπως επίσης που κάνεις ομολογία πίστεως διότι αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα.. όταν δηλαδή έχουμε το θάρρος να πούμε πως ναι.......ήμαστε Έλληνες και ήμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι! ... διότι άκουσα επίσης πως ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε ... και αυτό σίγουρα θα ήταν ντροπή ...για τον Κύριο μας Ιησού Χριστό διότι σε τι ωφελεί ... να έχει ο Κύριος πιστέψαντες σε Αυτόν που τον αρνούνται; ... κι επειδή στο μέλλον όπως βαδίζουμε θα χρειαστεί να επαναλάβουμε πολύ δυνατότητερα αυτή την ομολογία.... σας καλώ όλους να πείτε αυτό που λέω και εγώ άλλωστε.

Έλληνας και Ορθόδοξος Χριστιανός και περήφανος για αυτό.
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Είστε του παλιού ημερολόγιου;

4
Laptona το ξεκίνησες λάθος!

Γράφεις ότι:
Από τη συζήτηση που είχα με διάφορα μέλη, κατάλαβα ότι όλοι σε αυτό το Forum είστε του παλιού ημερολογίου. αλλά αυτό κατάλαβα.... βέβαια από άλλες συζητήσεις με άλλα μέλη δεν είχα αυτή την εντύπωση.
Αρα το όλοι βιάστηκες πολύ να το γράψεις!

Εγώ προσωπικά είμαι με το νέο ημερολογιο,αλλά δεν με ενδιαφέρουν και πολύ τα ημερολογια.

Δεν εχω να χωρίσω σχεδόν σε τίποτα με τους παλαιοημερολογίτες.

Υπάρχουν κάποια μέλη στο φόρουμ που ειναι παλαιοημερολογίτες και οι οποίοι το έχουν πεί ανοικτά.

Υπάρχουν πολλά θέματα μέσα στο φόρουμ σχετικά με το νέο ημερολογιο και το παλιό και μπορείς απο εκεί μέσα να δείς ποια είναι τα μέλη αυτά.

Ομως επειδή οι συζητησεις περί αυτού του θέματους δεν είχαν αίσιο τέλος θα σας ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ να μην ξανά ανοίξουμε για ακόμα μία φορά το θέμα αυτό!
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Είστε του παλιού ημερολόγιου;

5
Αυτό επειδή... πρώτα είχα την πρώτη εντύπωση και έπειτα είχα την δεύτερη. Αφού λοιπόν έκανα λάθος στη δεύτερη το δέχομαι και θεωρώ πως δεν είναι όλα τα μέλη του "παλαιού"... και αυτό επειδή το ζητάς εσύ και από σεβασμό προς το (ψηφιακό) πρόσωπο σου...
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Είστε του παλιού ημερολόγιου;

6
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΣΕ ΝΕΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ! ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!...ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ...ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ....ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΠΑΝΤΩ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ...ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ...
phpBB [video]
<<ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΥΔΕΝ ΑΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΝΥΞ ΛΑΜΠΕΙ ΩΣ Η ΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΣΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΤΟ ΦΩΣ>>

Re: Είστε του παλιού ημερολόγιου;

7
Εγώ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος ακολουθώ το Ορθόδοξο Ημερολόγιο και όχι το Παπικό, επειδή το απαγορεύουν Πανορθόδοξες (1583,1587,1593) και Οικουμενικές Σύνοδοι (πχ. Ζ' Οικουμενική που απαγορεύει να προσθέσεις και να αφαιρέσεις - και το νέο ημερολόγιο και πρόσθεσε και αφαίρεσε) στις οποίες οι Ορθόδοξοι (για να λέγονται Ορθόδοξοι) πρέπει να υπακούουν. (Είμαι του Πατρίου ημερολογίου, ακαινοτόμητος - Γνήσιος Ορθόδοξος Χριστιανός - Γ.Ο.Χ.).

Στους Ορθοδόξους αδελφούς μας οι Εβραιο-Σιωνιστές και τα όργανά τους οι Μασόνοι, έπαιξαν ένα πολύ άσχημο παιχνίδι κάποτε και τους γέλασαν / πλάνησαν, οδηγώντας τους στον Οικουμενισμό (την μεγαλύτερη αίρεση όλων των εποχών).

Το να ξυπνήσεις ανθρώπους είναι πολύ δύσκολο (να σας πω την αλήθεια - σύμφωνα με συζητήσεις που έχω κάνει με διάφορους Γ.Ο.Χ., το μεγαλύτερο ποσοστό των πρώην νεοημερολογιτών που κατάλαβαν τι παίχτηκε, μετανόησαν και έγιναν Ορθόδοξοι, έγινε μετά από δική τους επίμονη προσευχή (απλώς) για την σωτηρία τους και για καθοδήγηση προς τον Θεό. Ο Θεός μετά, "τα έφερε έτσι τα πράγματα και τα γεγονότα" ώστε να καταλάβουν τι παίζει και να γίνουν τελικά από Νεοημερολογίτες....σε Ορθόδοξοι. (καθένας είχε να μου πεί μια διαφορετική ιστορία για τους λόγους που τον έκανε να ταπεινωθεί, να ψαχτεί, να καταλάβει και να μετανοήσει, να εγκαταλείψει τον Νεοημερολογιτισμό-Οικουμενισμό ....και τελικά να γίνει Ορθόδοξος... και οι ιστορίες ποικίλουν.

Δηλαδή δεν έγιναν Ορθόδοξοι επειδή τους το είπε κάποιος οτι είναι το σωστό, αλλά μετά από προσευχή και ταπείνωση προς τον Θεό (από μόνοι τους) για σωτηρία τους προς τον Θεό και μετά από αλληλουχίες γεγονότων (που έφερε ο Θεός ή που επέτρεψε να γίνουν) που τελικά τους ξύπνησαν και τους οδήγησαν στο σωστό).

Αυτό με κάνει ολοένα και περισσότερο να καταλαβαίνω και να πιστεύω οτι όσο και να προσπαθώ να ανοίξω τα μάτια στους συνανθρώπους μου, αν δεν θέλει ο ίδιος ο άνθρωπος να μετανοήσει και να καταλάβει και αν δεν μεσολαβήσει ο ίδιος ο Θεός (που βλέπει την προαίρεση των ανθρώπων και ξέρει τις ψυχές του καθένα μας πεντακάθαρα τα πάντα) για να οδηγήσει τον κάθε άνθρωπο όχι μόνο μέσω των κατάλληλων εμπειριών, αλλά και την "κατάλληλη στιγμή" (πολύ σημαντικό και αυτό), δεν γίνεται τίποτα...!!!

Εγώ όμως δεν πρόκειται να σιωπήσω. Δεν είναι αγάπη το να σιωπείς όταν ο αδελφός σου - συνάνθρωπός σου κινδυνεύει να απωλεστεί. Αγάπη είναι να τον προειδοποιείς.

Μπορεί ο τρόπος μου να εξάπτει τον εγωισμό των άλλων αρκετές φορές (το παλαίβω αυτό να το διορθώσω - κανείς δεν είναι τέλειος), αλλά την αλήθεια θα την εκφράζω ελεύθερα όταν μπορώ και έχω χρόνο ή όταν πρέπει διότι η "σιωπή" είναι και συνενοχή (δεν πρέπει να σιωπούμε για το θέμα της ορθής πίστεως - ορθοδοξίας) και διότι το "μη κρίνεις για να μη κριθείς" ισχύει για τον βίο των ανθρώπων όχι για την Ορθή Πίστη.

Ευτυχώς αρκετοί αδελφοί μας (Νεοημερολογίτες), έχουν αρχίσει (μετά από 88 χρόνια) να ψιλιάζονται την δουλειά για το τι παίζει τελικά με τον οικουμενισμό και το ότι αυτό δεν είναι σωστό και οτι είναι προδωσία της ορθοδοξίας κλπ (άλλος πολύ άλλος λιγότερο κατανοεί) και αρχίζουν να προβληματίζονται να ανησυχούν και να ψάχνονται. (αυτό είναι καλό).

Όπως αρκετοί από εσάς προειδοποιείτε τα αδέλφια μας - συνανθρώπους μας (νεοημερολογίτες κυρίως γιατί οι του πατρίου είναι πιο ψαγμένοι συνήθως) για τον Οικουμενισμό (ακόμα και με τα άρθρα εδώ στο Forum), και για το πόσο κακός είναι ο Οικουμενισμός (παναίρεση) από αγάπη για τον συνάθρωπο (για να μην απωλεσθούν), έτσι και εγώ μπήγω το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά στο κόκκαλο και προσπαθώ όταν μπορώ να προειδοποιήσω τους αδελφούς μου (όλους εσάς και τον καθένα) για όλα αυτά - ΣΥΝ το ότι το κακό ξεκινάει από αλλού και οτι εκεί που είστε τώρα δεν είναι σωστό και οτι πρέπει να ψαχτείτε αν σας ενδιαφέρει η σωτηρία σας.

Ε, πολλές φορές αυτή η προσπάθεια καταλήγει / οδηγείται σε αντιπαραθέσεις...που δεν είναι καθόλου μα καθόλου επιθυμητές...!!!

Και εμένα το μισό μου σόϊ - πολύ αγαπημένοι μου άνθρωποι (δυστυχώς) είναι με το Νέο Ημερολόγιο...!!!

Ελπίζω με τη βοήθεια του Θεού όλοι μας να οδηγηθούμε σωστά και να σωθούμε και να μπορούμε πάντα να βοηθάμε ο ένας τον άλλο προς αυτή την κατεύθυνση (της σωτηρίας μας).
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: Είστε του παλιού ημερολόγιου;

8
Έχω να πω ότι εφόσον κάποιος ψάξει καλά τα θέματα που θίγεις και ενημερωθεί επαρκώς περί παλαιού και νέου ημερολογίου, ΓΟΧ, σχίσματα, αιρέσεις, διαμάχες, αφορισμούς, και όλα τα συναφή, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Ζηλωτές είναι πλανεμένοι και αιρετικοί, όχι οι Ορθόδοξοι.

Ξέρω ότι σε στεναχωρώ φίλε omg, όμως αυτό πιστεύω, κρίνοντας από εμένα, που ασχολήθηκα αρκετά με τα θέματα που έθεσες και θέτεις.

Προτρέπω λοιπόν όποιο φίλο θέλει να έχει άποψη για τα θέματα αυτά, να κάνει τη δική του έρευνα και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, παράλληλα βέβαια με τα Ορθόδοξα θρησκευτικά του καθήκοντα και την προσευχή.

Στοιχεία υπάρχουν άφθονα, ό,τι και αν λένε οι φανατικοί "ΓΟΧ", υπάρχει πάντα αδιάσειστος και αποστομωτικός αντίλογος.Βεβαίως έχουν και δίκιο σε κάποια πράγματα, αλλά και ποιος δεν έχει; Ακόμα και ο έξω από δω έχει τα δίκια του και λέει αλήθειες. Αυτό όμως δεν καθιστά κανέναν αλάθητο και κάτοχο της απόλυτης αλήθειας όπως ισχυρίζονται οι ζηλωτές "ΓΟΧ", οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ κατατάσσουν τους εαυτούς τους στον παράδεισο, ή τουλάχιστον υποψήφιους για τον παράδεισο, και όλο τον υπόλοιπο πλανήτη στην κόλαση -ασυζητητί μόνο και μόνο λόγω δόγματος!

Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για περαιτέρω διευκρινίσεις, είμαι στη διάθεσή του, αλλά πιστεύω ότι και μόνος του, αν αφιερώσει λίγο χρόνο θα βγάλει άκρη, φτάνει να είναι καλοπροαίρετος, χωρίς προκατάληψη και να διαθέτει κριτικό πνεύμα.

Συγνώμη και πάλι αγαπητέ omg, σε θεωρώ καλό παιδί και ειλικρινά δε θέλω να αρχίσουμε πάλι τα ίδια, όμως όπως κι εσύ λες παραπάνω
" την αλήθεια θα την εκφράζω ελεύθερα όταν μπορώ και έχω χρόνο ή όταν πρέπει διότι η "σιωπή" είναι και συνενοχή (δεν πρέπει να σιωπούμε για το θέμα της ορθής πίστεως - ορθοδοξίας) "
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: Είστε του παλιού ημερολόγιου;

9
Σας ζητω χιλια συγνωμη για την ενοχληση...αλλα καλυτερα να μετονομασετε το φορο,σε φορο παπαδων και καμικαζι χριστιανων μισουντες απαντες εκτος ομοθρησκων (βλ.gladiator και λοιπους).
Και εκτος αυτου εσενα τι σε κοφτει για το τι ειναι ο καθεις εδω μεσα;
Αλλα καλοι ειναι και οι αλλοι σου απαντουν γιατι φοβουνται την φωτια που θα πεσει εξ ουρανων αμα δεν απαντησουν.
Αυτα ελπιζω να μην εχω απαντηση διοτι δεν με κοβω να ξαναγραφω.
Ευχαριστω παντως για ολα.
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ας γνωριστούμε!!!”

cron