«Ναι» Αρχιεπίσκοπου στους γάμους ομοφυλοφίλων

1
«Ναι» Αρχιεπίσκοπου στους γάμους ομοφυλοφίλων



Εικόνα

Σε μία ξαφνική κίνηση προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μία κίνηση που θα φέρει αρκετές αντιδράσεις το επόμενο διάστημα. Μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ανέφερε πως η Εκκλησία της Κύπρου αποφάσισε να εγκρίνει τους γάμους ομοφυλοφίλων ζευγαριών στην Κύπρο, με την προϋπόθεση πως τα έσοδα των γάμων θα πηγαίνουν στα κοινωνικά παντοπωλεία. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Η Εκκλησία, αντιλαμβανόμενη τους δύσκολα οικονομικά καιρούς για την πατρίδα μας, αποφάσισε να επιτρέψει τους γάμους ομοφυλοφίλων, ώστε με τα έσοδα να έρθουν σημαντικά ποσά στα ταμεία των κοινωνικών παντοπωλείων».

Σε ερώτηση πώς θα έρχονται αυτά τα έσοδα από τους γάμους στα χέρια της Εκκλησίας και κατ' επέκταση στα κοινωνικά παντοπωλεία, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως τα φακελάκια στους γάμους ομοφυλοφίλων θα δίνονται στις Εκκλησίες την ώρα του γάμου και όχι στο τραπέζι που ακολουθεί του γάμου, και την επομένη τα ποσά θα παραδίδονται στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Η κίνηση αυτή της Εκκλησίας αναμένεται να σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στο εσωτερικό της χώρας και δεν αποκλείεται να δούμε σκηνές Γαλλίας των τελευταίων εβδομάδων, όπου είχαμε επεισόδια και μεγάλες διαδηλώσεις κατά των γάμων ομοφυλοφίλων.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ήδη το πρώτο ζευγάρι Κύπριων ομοφυλοφίλων ετοιμάζει τις προετοιμασίες του γάμου του. Το apokalyptiko.com επικοινώνησε με το ζευγάρι, που έχει καταγωγή από την Πάφο, και συνομίλησε μαζί τους. Όπως μας ανέφεραν, δεν πίστευαν στα αυτιά τους ακούγοντας τον Αρχιεπίσκοπο στο ραδιόφωνο και δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους για το ότι θα μπορέσουν να επισημοποιήσουν τον έρωτά τους. «Εγώ και ο Τάκης ετοιμαζόμασταν να πάμε στο Άμστερνταμ και να τελέσουμε εκεί το γάμο μας, αλλά τώρα έχουμε την ευκαιρία να παντρευτούμε σε ένα από τα ειδυλλιακά μοναστήρια του Δήμου Πάφου», μας ανέφεραν.

Η εξαγγελία του Αρχιεπισκόπου έχει προκαλέσει και το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με το βρετανικό BBC να δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο «Cyprus: Gay marriages the antidote for the economic crisis», ενώ πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία αναμένονται στο νησί για να καλύψουν τον πρώτο γάμο ομοφυλοφίλων.


e-radio.gr
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: «Ναι» Αρχιεπίσκοπου στους γάμους ομοφυλοφίλων

2
Σε μία ξαφνική κίνηση προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Ε,όχι και ξαφνική!

Ξέρουμε εδώ και χρόνια τι καπνό φουμάρει ο εν λόγω Αρχιεπίσκοπος :ex4

Αμα έχεις τέτοιους αρχιερείς τι να τους κάνεις τους γραμματείς και φαρισαίους,όπως και τους μασόνους :blue
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: «Ναι» Αρχιεπίσκοπου στους γάμους ομοφυλοφίλων

3
«Εγώ και ο Τάκης ετοιμαζόμασταν να πάμε στο Άμστερνταμ και να τελέσουμε εκεί το γάμο μας, αλλά τώρα έχουμε την ευκαιρία να παντρευτούμε σε ένα από τα ειδυλλιακά μοναστήρια του Δήμου Πάφου»
:down :down
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: «Ναι» Αρχιεπίσκοπου στους γάμους ομοφυλοφίλων

5
Θα έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε τέτοια θέματα
και ιδιαίτερα όταν αγγίζουν ΄΄λειτουργούς του ΥΨΙΣΤΟΥ΄΄


Τελικά υπήρξε διάψευση από την Αρχιεπισκοπή.
Θεωρήσαμε λοιπόν σωστό να επικοινωνήσουμε προσωπικά ως ShowTime-cy με την Αρχιεπισκοπή Κύπρου και να ρωτήσουμε αν κάτι τέτοιο ευσταθεί ή όχι... Η απάντηση ήταν φυσικά αρνητική αφού κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ... "Δεν έγινε ποτέ μία τέτοια δήλωση και θα ήταν σωστό ακόμα και στην σάτιρα να υπάρχουν όρια και να μην ξεπερνιούνται.... ".
http://showtime-cy.blogspot.gr
Εικόνα

Re: «Ναι» Αρχιεπίσκοπου στους γάμους ομοφυλοφίλων

6
Το έψαξα καλύτερα το θέμα και τελικά Gladiator έχεις δίκιο!

Παρακάτω είναι ένα βίντεο με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου που μιλάει κατά των gay:

phpBB [video]
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
Απάντηση

Επιστροφή στο “O Aντιχριστιανισμός σε όλο του το μεγαλείο”