Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Πράσινο φως για τη «βιομετρική υπογραφή»!!!!!!!!!!!! • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 02 Ιούλ 2020, 10:32


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Πράσινο φως για τη «βιομετρική υπογραφή»!!!!!!!!!!!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Μαρ 2014, 15:30 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ FACE CONTROL ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΤΙΩΝ, ΤΟ

ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ


Πράσινο φως για τη «βιομετρική υπογραφή»


Ενας συνδυασμός πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου, από μορφασμούς και γκριμάτσες μέχρι το χρώμα των ματιών και των μαλλιών, το μουστάκι, ακόμα και τον τρόπο βαδίσματος, θα αποτελούν το «πάσο» για να μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε κρίσιμες εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας.
Σύντομα ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή ερευνητικών προγραμμάτων για συστήματα ασφαλείας που θα καταγράφουν πολλαπλά βιομετρικά στοιχεία των ατόμων, ώστε να εξασφαλίζεται με αποτελεσματικότερο τρόπο η αναγνώριση και ταυτοποίηση κάθε ατόμου, για να επιτρέπεται να προσεγγίζει χώρους ευαίσθητους και κρίσιμους από πλευράς ασφάλειας. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) άναψε το «πράσινο φως» για το ερευνητικό πρόγραμμα «Βιοταυτότητα» (ανακλήσιμες βιομετρικές ταυτότητες για χρήση σε περιβάλλοντα χώρο διάχυτης νοημοσύνης) κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και της εταιρείας ασφάλειας G4S TELEMATIX Α.Ε. Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ έχει στόχο να αναπτύξει μία μέθοδο «πολυτροπικής βιομετρίας», που θα εξεταστεί πειραματικά ως εναλλακτικό και συμπληρωματικό σύστημα ασφάλειας στις συνήθεις βιομετρικές πρακτικές, που είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα, η ιριδοσκόπηση, η γεωμετρία του προσώπου.
Καταγραφή


Για την ακριβέστερη αξιοποίηση συστημάτων ελέγχου, θα καταγράφονται πλέον διάφορα χαρακτηριστικά του ατόμου που σχετίζονται με τη συμπεριφορά και ως αντιδράσεις του σε εξωτερικά ερεθίσματα. Η «βιομετρική υπογραφή» που θα είναι μοναδική για κάθε άτομο, θα προκύπτει από στατικά και δυναμικά χαρακτηριστικά του προσώπου (π.χ. μορφασμοί, γκριμάτσες), τον τρόπο βαδίσματος, σε συνδυασμό με φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά της εξωτερικής του εμφάνισης (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών και μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά κ.λπ.).


Στη δοκιμαστική λειτουργία θα συμμετάσχουν εθελοντικά υπάλληλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της εταιρείας (μετά από ρητή συγκατάθεσή τους) που θα κληθούν να εκτελέσουν διάφορες καθημερινές ενέργειες (π.χ. βάδισμα, χειρισμό πίνακα ελέγχου κ.λπ.) προκειμένου μέσα από εικόνες και σήματα από ανιχνευτές βαδίσματος κ.λπ. να καταγραφούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του προσώπου, ο τρόπος κίνησης και βαδίσματος.

Αλέξανδρος Αυλωνίτης

http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113241326

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Πράσινο φως για τη «βιομετρική υπογραφή»!!!!!!!!!!!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Μαρ 2014, 20:00 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 22 Νοέμ 2009, 21:16
Δημοσ.: 1282
Thanks:
Thanked:
time στο post
[video]http://www.youtube.com/watch?v=2rhpHBSL6NY[/video]


Θυμηθείτε το: Θα έρθει μια μέρα που μόνο με τέτοιες κάρτες θα μας αφήνουν να μπαίνουμε στα σπίτια μας!

Σε εφαρμογή πιλοτικά προγράμματα με συμμετοχή υπαλλήλων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Προ των πυλών βρίσκεται η «βιομετρική κάρτα» η οποία εκτιμάται ότι θα ...
είναι το διαβατήριο του μέλλοντος αφού δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν .

Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ουσιαστικά πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή» (μέθοδος πολυτροπικής (multimodal) βιομετρίας) η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου.

Δηλαδή μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, του τρόπου βαδίσματος, καθώς και φυσικών ή άλλων χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση(π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).

Η συγκεκριμένη μέθοδος εξετάζεται πειραματικά ως εναλλακτική/συμπληρωματική των συνήθων βιομετρικών πρακτικών δηλαδή δακτυλοσκόπησης, ιριδοσκόπησης ή γεωμετρίας προσώπου, με στόχο την αποδοτικότερη και ακριβέστερη εξαγωγή και χρήση βιομετρικών δεδομένων κατά την χρήση τους ιδίως σε συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε κρίσιμες εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας.

Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων.

Το συγκεκριμένο έργο με την επωνυμία «ΒΙΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» θα εκτελέσει το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) σε συνεργασία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
newsbeast.gr

σχόλιο ID-ont: Πρόκειται ουσιαστικά για "Κάρτες Εισόδου" σε κτίρια. Βεβαίως η τεχνολογία από κάπου ξεκινάει να εφαρμόζεται, δοκιμάζεται και στη συνέχεια επεκτείνεται σε όλο τον πληθυσμό. Πάντως η εξαγγελθείσα από τον Γιώργο "Κάρτα του Πολίτη" θα είχε λιγότερα στοιχεία από αυτή την Κάρτα.
ID-ont


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Πράσινο φως για τη «βιομετρική υπογραφή»!!!!!!!!!!!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Μαρ 2014, 19:15 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Τελος οι ταυτότητες;


Την έγκρισή της για την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων σχετικά με την δημιουργία βιομετρικής κάρτας, στην οποία θα καταγράφονται όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου και θα χρησιμοποιείται εν είδει ηλεκτρονικής ταυτότητας έδωσε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, η Αρχή αποφάνθηκε ότι η η εγκατάσταση του επίμαχου βιομετρικού συστήματος αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς δεν αντίκειται (υπό προυποθέσεις) στις διατάξεις του 2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και άναψε το «πρασινο φως»για την δημιουργία της βιομετρικής κάρτας από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας και μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Το εργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αποκαλούμενη βιομετρική υπογραφή ( μέθοδος πολυτροπικής (multimodal) βιομετρίας) η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου, όπως για παράδειγμα μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση(π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).

Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν σε ηλεκτρονικές κάρτες και σε βάση δεδομένων

Η παραπάνω μέθοδος εξετάζεται πειραματικά ως εναλλακτική συμπληρωματική των συνήθων βιομετρικών πρακτικών (π.χ. δακτυλοσκόπηση, ιριδοσκόπηση ή γεωμετρία προσώπου) με στόχο την αποδοτικότερη και ακριβέστερη εξαγωγή και χρήση βιομετρικών δεδομένων κατά την χρήση τους ιδίως σε συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε κρίσιμες εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας.

Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν σε ηλεκτρονικές κάρτες και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων.

Οι όροι που θέτει η Αρχή ,ώστε να προστατευθούν εν προκειμένω τα προσωπικά δεδομένα, είναι οι εξής:

1. Οι υπεύθυνοι επεξεργασίας οφείλουν να εφαρμόζουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα γα το απόρρητο και την ασφάλεια της επεξεργασίας.Προς τούτο, θα πρέπει να αναπτύξουν πολιτική και σχέδιο ασφαλείας και να τα υποβάλουν στην Αρχή πριν από την έναρξη των πιλοτικών εφαρμογών.

2. Οι υπεύθυνοι επεξεργασίας οφείλουν να ενημερώσουν την Αρχή για την καταστροφή των βιομετρικών δεδομένων, καθώς και των λοιπών προσωπικών δεδομένων που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο λειτουργίας των δύο πιλοτικών συστημάτων, μετά το πέρας της περιόδου των δέκα (10) ημερών που απαιτείται για
την πραγματοποίηση του σκοπού της επεξεργασίας. Η ενημέρωση πρέπει να γίνει εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την πραγματοποίησή της, επισυνάπτοντας και το σχετικό πρωτόκολλο καταστροφής.


3. Τα έντυπα ενημέρωσης πρέπει να τροποποιηθούν κατάλληλα ώστε να αναφέρουν με μεγαλύτερη σαφήνεια για το κάθε πιλοτικό την ταυτότητα του υπεύθυνου επεξεργασίας, τον σκοπό της επεξεργασίας, τις κατηγορίες των προσωπικών δεδομένων που υφίστανται επεξεργασία, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τα υποκείμενα των δεδομένων μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματα πρόσβασης και αντίρρησής τους, σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 13 αντίστοιχα του ν. 2472/1997. Στα έντυπα πρέπει να αναφέρεται ρητά ότι δεν υπάρχουν αποδέκτες των δεδομένων πλην των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων των υπεύθυνων επεξεργασίας.


4. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε επέκταση λειτουργιών ή άλλη τεχνική αλλαγή ή μεταβολή διαδικασιών σχετικά με την εφαρμογή και λειτουργία του βιομετρικού συστήματος, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και έγκριση της Αρχής.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/p ... sfeed-top5

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Πράσινο φως για τη «βιομετρική υπογραφή»!!!!!!!!!!!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2014, 11:22 
Αφυπνισμένος
Αφυπνισμένος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 18 Απρ 2011, 17:47
Δημοσ.: 213
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ολα τα ΄χαμε αυτό μας μάρανε τώρα!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Πράσινο σπίτι
Δ. Συζήτηση: Εθελοντισμός-Προτάσεις-Δράσεις
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 7
"Τί δύναμη μπορεί να έχει μια υπογραφή;;"
Δ. Συζήτηση: H δική μας γωνιά!(μόνο ενεργά μέλη)
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 3
Οπισθοχωρούμε στο Καστελλόριζο με υπογραφή Παπανδρέου
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Απόσπασε και την «υπογραφή» του Μίκη!
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: Λέων
Απαντησεις: 14
Πράσινο φως στις ΗΠΑ για το πρώτο ιδιωτικό διαστημοδρόμιο
Δ. Συζήτηση: Αστρονομία - Αστροφυσική-Διάστημα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr