Είναι το ΘΑΥΜΑ, Κριτήριο Ορθοδοξίας?

1
Είναι το ΘΑΥΜΑ, Κριτήριο Ορθοδοξίας?

Εικόνα
Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος

Με αφορμή το παρακάτω βίντεο, ήθελα να ΔΕΙΞΩ στους ανθρώπους που νομίζουν οτι το Θαύμα από μόνο του είναι κριτήριο Ορθής Πίστης (ορθοδοξίας), και οτι σύμφωνα με τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ και την Διδασκαλία / Παράδοση της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, το ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ από μόνο του...

Ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος που είχε για δάσκαλό του τους Αποστόλους, μας λέει οτι ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ είναι μόνο οι ΓΡΑΠΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...και ΟΧΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ...

Ένα θαύμα μπορούμε να το εκλάβουμε υπόψην μας προς ενίσχυση της πίστεώς μας ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τις ΓΡΑΠΤΕΣ και ΆΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ της Ορθοδοξίας για να είμαστε ΑΣΦΑΛΕΙΣ ως προς την πίστη.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ για να ΜΗΝ ΠΛΑΝΗΘΕΙΤΕ...

είναι πολύ εύκολο στην εποχή μας να εντυπωσιαστούμε και να πλανηθούμε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ...!!!

Description του παρακάτω βίντεο:

Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Μανώλη
Μα τι συμβαίνει με την Ουκρανική Εκκλησία και τους πέριξ αυτής; Ευλογείται, αγιάζεται και ενισχύεται από τις μαγικές ικανότητες, τα δαιμονικά φίλτρα και ελιξίρια Μουσουλμάνου Μάγου; Πρόκειται για τον Βλαδίμηρο (Σαμποντάν), Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας; Αδιανόητο! Θέλουμε κι ελπίζουμε πως όχι!!!
Τι έχουμε πάθει; Μας έχει εγκαταλείψει η Θεία Χάρις και παραφρονήσαμε; Δαιμονιστήκαμε;
Από τη μια βλέπουμε Πατριάρχες, Μητροπολίτες, ιερείς και Θεολόγους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, να προσκυνούν τον αιρεσιάρχη Πάπα, να σπρώχνονται ποιος θα πρωτοπρολάβει να πάρει την ευχή του, να του δηλώσει υποταγή και αναγνώριση, να φωτογραφηθεί μαζί του, από την άλλη να τιμούν και να δωρίζουν το Κοράνι αντί της Αγίας Γραφής, έπειτα Μητροπολίτες όπως ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Γερμανίας, να ευλογούνται και να αγιάζονται από παπικούς καρδιναλίους και τώρα να γινόμαστε μάρτυρες αυτού του ανοσιουργήματος;
Χριστέ μου, φύλαξον την ποίμνη Σου και μην επιτρέψεις την Εκκλησία σου να προδώσει την Πίστη που της ενεπιστεύθει η απέραντη Αγάπη Σου. Συγχώρεσέ μας Χριστέ μου και συνέτισέ μας να ακολουθούμε τις εντολές σου.
Ευχαριστώ για την βοήθεια και τον κόπο τους στην μετάφραση και τους υπότιτλους την κ. Μουτένκο Βικτωρία Αλεξάντροβα και τον κ. Γεώργιο Κοσμίδη.

Μητροπολ. Βλαδίμηρος & Φιλάρετος λαμβάνουν "δύναμη".avi
phpBB [video]



Ο Παραπάνω άνθρωπος είναι ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΣ (μουσουλμάνος μάγος) και κάνει και ΘΑΥΜΑΤΑ (Θεραπεύει) όπως μας λέει το βίντεο.
Βλέπετε λοιπόν πως τα λόγια των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ αγίων της ορθοδοξίας, μας ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ από τις πλάνες?

Κρατήστε μέσα σας οτι ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝ είναι το ΘΑΥΜΑ αλλά οι ΓΡΑΠΤΕΣ και ΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Ένα θαύμα μπορούμε να το εκλαμβάνουμε προς ΕΝΙΣΧΥΣΗ της πίστεώς μας ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τις ΓΡΑΠΤΕΣ και ΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Προς Θεσσαλονικεις Β'
(ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 2)

http://kainidiathiki.agiooros.org/index ... &ancnew=AM

15 ῎Αρα οὖν, ἀδελφοί, στήκετε, καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις ἃς ἐδιδάχθητε εἴτε διὰ λόγου ( = άγραφες - προφορικές παραδόσεις) εἴτε δι' ἐπιστολῆς ἡμῶν ( = γραπτές παραδόσεις) .

Προς Γαλατας
(ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 1)

http://kainidiathiki.agiooros.org/index ... &ancnew=AM

6 Θαυμάζω ὅτι οὕτω ταχέως μετατίθεσθε ἀπὸ τοῦ καλέσαντος ὑμᾶς ἐν χάριτι Χριστοῦ εἰς ἕτερον εὐαγγέλιον, 7 ὃ οὐκ ἔστιν ἄλλο, εἰ μή τινές εἰσιν οἱ ταράσσοντες ὑμᾶς καὶ θέλοντες μεταστρέψαι τὸ εὐαγγέλιον τοῦ Χριστοῦ. 8 ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. 9 ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω. 10 ἄρτι γὰρ ἀνθρώπους πείθω ἢ τὸν Θεόν; ἢ ζητῶ ἀνθρώποις ἀρέσκειν; εἰ γὰρ ἔτι ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος οὐκ ἂν ἤμην.
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: Είναι το ΘΑΥΜΑ, Κριτήριο Ορθοδοξίας?

3
emman έγραψε:Οι ιερείς αρχίζουν και το χάνουν τελείως..... :ex4

Η μόνη ΑΣΦΑΛΗΣ οδός είναι αυτή που λέει ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος.

Να έχουμε δηλαδή ως κριτήριο ορθοδοξίας τις γραπτές και άγραφες παραδόσεις της Ορθοδοξίας.

Εάν ένα Θαύμα έχει ως βάση την Ορθή Πίστη, τότε ας είναι για ενίσχυσή μας.

Αν ΔΕΝ έχει ως βάση την Ορθή Πίστη, τότε φοβηθείτε και φύγετε διότι είναι ΛΥΚΟΣ....

Απλά τα πράγματα...!!!
Ποιός "έχει αυτιά για να ακούσει" όμως?
Λίγοι...!!!
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οικουμενισμός - Πανθρησκεία”

cron