Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποίησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι -μουν την Τρίτη το βράδυ στην Οχρίδα σε διάλεξη του προς τους αποφοίτους της Σχολής δημόσιας διοίκησης (νέων ηγετών) στην Οχρίδα, παρουσία του προέδρου των Σκοπίων Γκιόργκι Ίβανοφ
Ο Μπαν Κι-μουν αναθυμήθηκε πότε άκουσε για πρώτη φορά τον όρο ‘Μακεδονία’.
«Όταν ήμουν νεαρός φοιτητής στην Κορέα, έμαθα για τη Μακεδονία. Όταν ήρθα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικά στα Ηνωμένα Έθνη, πολλοί μιλούσαν για τη Μακεδονία. Αυτή τη νύχτα ο Ίβανοφ μου θύμισε αυτό που έχω μάθει εδώ και πολύ καιρό: τη Μακεδονία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ban Ki-moon.

 


Στη συνέχεια ανέφερε τη εμπειρία του προς τους απόφοιτους της σκοπιανής σχολής νέων ηγετών, όπου τόνισε τη σημασία των συμβιβασμών για την επιτυχία των συμφωνιών:
«Οι σημαντικότερες συμβάσεις και συμφωνίες δεν επιτυγχάνονται μονομερώς αλλά με συμβιβασμούς, με λογικούς συμβιβασμούς και θα πρέπει να υπάρχει μια ευελιξία για τους συμβιβασμούς αυτούς» και θα προσθέσει:
«Εκεί που δεν πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς είναι στα ανθρώπινα δικαιώματα, τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εκεί ο ΟΗΕ δεν συμβιβάζεται ποτέ. Μιλήστε δυνατά και καθαρά, ως ανθρώπινα όντα όλοι γεννιόμαστε ελεύθεροι και ίσοι».

--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα