Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
 
Απρίλιος 14, 2015.
 
Το κατασκεύασμα της λεγόμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»- (МПЦ) ήταν μια πολιτική απόφαση προκειμένου να εξασφαλισθεί και να εδραιωθεί η συνείδηση στους Σλάβους, της «μακεδονικής» ταυτότητας, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης ο ΣΤ’ (κατά κόσμο Γιοβάν Βρανισκόφσκι) στο ραδιόφωνο του Βελιγραδίου.
 

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εκκλησία αυτή θα μπορούσε να λάβει ευρύτερη αυτονομία υπό τη δικαιοδοσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (СПЦ).
 
Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βελιγραδίου ότι «η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν, δεν μπορεί να δώσει αυτοκέφαλο στην «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» και ως εκ τούτου της δίνεται μια τελευταία ευκαιρία. Αυτονομία μπορεί να δοθεί υπό τη δικαιοδοσία της Σερβικής Εκκλησίας, όπως είναι η Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, που ελευθερώθηκε πρόσφατα από τις φυλακές των Σκοπίων, δήλωσε ότι οι πολιτικοί των Σκοπίων, δημιούργησαν την εκκλησία που την ονόμασαν «μακεδονική» και ήταν μια πολιτική απόφαση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Η επιθυμία αυτή εκφράσθηκε για τη διασφάλιση της ταυτότητας των Σλάβων ως «μακεδόνες» και υπό αυτήν την πίεση το 1967 εξέφρασε ανυπακοή στη Μητέρα Εκκλησία, τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και διαχώρισε βίαια τα εδάφη της, είπε ο αρχιεπίσκοπος.
 
--
               
 

 ©ΒαλκανικόΠερισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα