Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Ιούνιος 7, 2016.
 
 
Άρθρο που δημοσιεύθηκε την 1η Ιουνίου 2016,  έχει τίτλο «η (Ψευδο)μακεδονική λογοτεχνική κληρονομιά κάηκε στο Άγιο Όρος», αναφέρεται ότι δήθεν στο Άγιο Όρος υπήρχαν χειρόγραφα και βιβλία γραμμένα στη γλώσσα και γραφή των Ψευδομακεδόνων Σκοπιανών εδώ και πολλούς αιώνες, αλλά τα έκαψαν οι Έλληνες μοναχοί γιατί τους …μισούσαν!
 

 

 
 
Ορμώμενος ο αρθρογράφος από το γεγονός όλα τα έθνη της Χερσονήσου του Αίμου έχουν ιστορικά κειμήλια που αποδεικνύουν την ύπαρξή τους στο ιστορικό γίγνεσθαι της περιοχής, ενώ το ψευδοέθνος των Σκοπιανών δεν έχει τίποτε να δείξει, έχει καταλήξει στο εφεύρημα ότι τα σκοπιανά …χειρόγραφα τα έκαψαν οι Έλληνες που τους μισούσαν από τον 14ο ή 15ο αιώνα…
 
 
Να δούμε τι άλλο θα επινοήσουν για να διαστρεβλώσουν την ιστορία στα Βαλκάνια προκειμένου να αποκτήσουν ένα έρεισμα στην πλάνη τους περί ψευδομακεδονικού έθνους!

 

 
 
Αναφέρεται: «Σε περιόδους που στο Άγιο Όρος υπήρχαν περίπου 13.000 έντυπα βιβλία και 2.800 χειρόγραφα στα ελληνικά και 455 χειρόγραφα στα σλαβικά. Αυτά είναι του του XIV και XV αιώνα και λίγα του XIII αιώνα. Υπήρξε μια εποχή που τα σλαβικά βιβλία ήταν πολλά , αλλά χάθηκαν ή λησμονήθηκαν ή εσκεμμένα κάηκαν από τους Έλληνες που τους μισούσαν»
 
 
Και πιο κάτω:
 
 
 
«Σλαβικά και ελληνικά χειρόγραφα που αφορούσαν το «μακεδονικό» παρελθόν υπήρχαν σε κάθε μοναστήρι, αλλά τα περισσότερα στις μονές Χιλανδαρίου και Ζωγράφου.
 
 
 
Αλλά λόγω του μίσους των Ελλήνων μοναχών προς αυτούς μειώθηκαν σημαντικά. Στις βιβλιοθήκες των Μονών υπήρχαν πολλά σλαβικά χειρόγραφα τουλάχιστον για δέκα 
αιώνες. Εδώ βρέθηκαν τα μεγάλα και παλαιότερα Γλαγολιτικά (σερβικά) χειρόγραφα».
 
 
 
Το «παράπονο» των Σκοπιανών είναι που δεν υπάρχουν χειρόγραφα ή βιβλία που να μιλούν για τους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων.
 
--
               
 

Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το ©ΒαλκανικόΠερισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα