Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 


«Πως έγινε η εθνοκάθαρση στην Ιμβρο, τα ελληνικά σχολεία της ΄Ιμβρου δεν τα έκλεισαν οι Ρωμιοί αλλά το ίδιο το τουρκικό κράτος» είναι ο εντυπωσιακός τίτλος της  τουρκικης εφημερίδας Taraf. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως « η ελληνική παιδεία στην Ίμβρο απαγορεύθηκε με εντολή της νομαρχίας του Τσανάκαλε (σ.σ Δαρδανελλίων) και όχι με την απόφαση των Ρωμιών όπως υποστηρίζουν κάποιοι»

«Ηταν μια ξεκάθαρη εντολή τουρκοποίησης του νησιού καθώς απαγορεύθηκε η λειτουργία των ελληνικών σχολείων και απολύθηκαν όλοι οι δάσκαλοι που εργάζονταν στα σχολεία αυτά» γράφει η Taraf. Η τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει ντοκουμέντο που διαθέτει ο ερευνητής Μάκης Μπουταρας όπου η εντολή της νομαρχίας προς τον κοινοτάρχη της Ιμβρου ανέφερε « η υπάρχουσα κατάσταση των σχολείων έχει λήξει».Το ενδιαφέρον γεγονός που αποκαλύπτει η εφημερίδα είναι πως επίσημα τα σχολεία δεν έχουν κλείσει «αλλα απαγορεύθηκε η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και απολύθηκε όλο το προσωπικό τους , ουσιαστικά ήταν  de facto κλείσιμο”.

Προς τιμήν της η τουρκική εφημερίδα γράφει «αποκαλύπτουμε αυτή την πραγματικότητα διότι τα πρακτορεία ειδήσεων που έγραψαν την είδηση για την επαναλειτουργία του σχολείου της Ιμβρου είχαν τονίσει πως τα σχολεία αυτά είχαν κλείσει με την θέληση των ίδιων των Ρωμιών.»

Μέχρι το 1964 στην Ιμβρο λειτουργούσαν 7 δημοτικά σχολεία, 1 γυμνάσιο και 2 νηπιαγωγεία με συνολικά 683 μαθητές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ίμβρος: επιτρέπουν την λειτουργία ελληνικού σχολείου που απαγορεύει ο νόμος!

Η ιστορία των σχολείων της Ιμβρου

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα