Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

 

Σε πρωτοφανή επίσημη δήλωση αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου, προχώρησε η Άγκυρα αιτιολογώντας την άρνησή της να υπογράψει την σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας καθώς όλα τα κράτη-μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της.

Σε απάντηση του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή ΝΔ Γ.Κουμουτσάκου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν αποδέχεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας; παρά το γεγονός ότι αυτή αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο η απάντηση του Μπαγίς ήταν ότι ... υπάρχουν αμφισβητήσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου! 

Επί λέξει είπε ότι "Η Αγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα για τα νησιά του Αιγαίου". Προσέθεσε μάλιστα ότι "Δεν πρόκειται να την υπογράψουμε, ακόμα και αν ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν λυθούν τα πτοβλήματα αυτά" και βέβαια ανφερόταν στις "γκρίζες ζώνες". 

«Η απάντηση αυτή του κ. Μπαγκίς συνιστά- εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω - την πρώτη δημόσια παραδοχή αυτού του είδους από Τούρκο αξιωματούχο. Πέραν όλων των άλλων, καταδεικνύει ότι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μόνον όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της. Εγείρεται λοιπόν ένα πολλαπλώς σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την ΕΕ»
 δήλωσε ο κ. Γ.Κουμουτσάκος μετά το τέλος της συνεδρίασης.

 

 

Αυτά να τα διαβάσουν κάποιοι οι οποίοι υπερασπίζονται τον μονομερή αφοπλισμό της χώρας. Και κάποιοι άλλοι οι οποίοι λένε "Έχουμε τα καλύτερα όπλα μόνο ανταλλακτικά και καύσιμα θέλουμε". Και ξεχνούν ότι για να καταστεί επιχειρησιακό ένα σύστημα από την ώρα υπογραφής της σύμβασης, μεσολαβούν πέντε ή και δέκα χρόνια από την ημέρα υπογραφή προμηθείας του. Και σε πέντε χρόνια από σήμερα, τα μισά καράβια θα είναι για σκραπ και κάπου 100 μαχητικά καλά, αλλά μόνο για το μουσείο. Η ασφάλεια δεν είναι σούπερ μάρκετ που πας, αγοράζεις και καταναλώνεις. Αυτά για να μην ισχυριστούν κάποιοι όταν ξεσπάσει η θύελλα ότι "Δεν ήξεραν"...

 

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα