Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 
Με τα μάτια στραμμένα στην Άγκυρα. Η τρίωρη συνάντηση Ερντογάν-Οζέλ, έχει αυξήσει την ανησυχία στην Αθήνα. Μπορεί οι πληροφορίες που διέρρευσαν στο τουρκικό Τύπο να ανέφεραν ότι η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε μόνο το θέμα της Συρίας και των Κούρδων ανταρτών, ωστόσο οι τελευταίες κινήσεις των Τούρκων σχετικά με τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Καστελόριζο και Ρόδο ,προβληματίζουν.

Στρατιωτικά η Τουρκία δεν έχει κλιμακώσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Αιγαίο, αλλά αυτό δεν εφησυχάζει την Αθήνα.
Η πολιτική ένταση και ρευστότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα,όλα δείχνουν ότι δεν θα τερματιστεί την Κυριακή των εκλογών ή τέλος πάντων αυτό είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Η πολιτική κατάσταση δεν θυμίζει την περίοδο του 1996,όταν εκδηλώθηκε η κρίση των Ιμίων.Είναι πολύ χειρότερη από τότε,γιατί έχει προστεθεί και η δραματική οικονομική κρίση με επιπτώσεις σοβαρές και στην Εθνική Άμυνα. 

Επιπτώσεις που όμως δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο στη σημερινή κρίση, αλλά και στην πολιτική που ακολούθησαν οι τελευταίοι υπουργοί Άμυνας οι οποίοι και επέλεξαν -λόγω …φοβίας ή άλλων λόγων δεν έχει σημασία- να μην πάρουν αποφάσεις, να μην βάλουν υπογραφές ,να μην ασχοληθούν καν με την εύρυθμη λετουργία των ΕΔ.

Οι τραγικές ελλείψεις σε συντήρηση και προμήθεια ανταλλακτικών -ακόμη και των πιο απλών υλικών- δεν οφείλονται μόνο στην οικονομική κρίση των τελευταίων δύο ετών,αλλά στην ανευθυνότητα που έδειξαν οι κυβερνήσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων στο χώρο της Άμυνας.

Παρόλα αυτά η κατάσταση με την Τουρκία πάντα θα πρέπει να μας βρίσκει έτοιμους,ανεξάρτητα των δυσκολιών που υπάρχουν. Αυτή είναι η λογική που επικρατεί σε στρατιωτικό τουλάχιστον επίπεδο. Η οποιαδήποτε ένδειξη προσπάθειας από την Τουρκία να θίξει εθνική κυριαρχία ,πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί. 

Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα που θα μας προκύψει.    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα