Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Βαμβακοφυτεία αγνώστου εθνικότητας!

Έφθασαν καταγγελίες στην εφημερίδα μας για ύποπτες μεθοδεύσεις της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ, με τους αγρότες της Ελληνικής Θράκης. Ειδικότερα, μας κατήγγειλαν ότι έχει στηθεί ένα δίκτυο συμφερόντων με στόχο να προσανατολίσουν και να υποχρεώσουν μουσουλμάνους, αλλά και χριστιανούς αγρότες να συνεργαστούν ετσιθελικά με την τουρκική τράπεζα. Συγκεκριμένα, εξαγωγική εταιρεία της Καβάλας (συμφερόντων οικογενείας Αυγερινού) στη φετινή βαμβακοσυλλεκτική περίοδο, συγκέντρωσε βαμβάκια από την περιοχή της Ελληνικής Θράκης, προκειμένου να τα εξαγάγει σε κλωστοϋφαντουργίες της Τουρκίας.

 

 


Αυτό που προκάλεσε αγανάκτηση, είναι η πρωτοφανής πρακτική της εταιρείας, να διαχωρίσει τους πελάτες της με θρησκευτικά κριτήρια, σε χριστιανούς και μουσουλμάνους και να μοιράσει επιταγές πληρωμής στους μεν χριστιανούς από ελληνική τράπεζα (PROBANK) στους δε μουσουλμάνους, από την Τουρκική τράπεζα Ζιραάτ. Η απαράδεκτη αυτή πρακτική, που ευθυγραμμίζεται με την επεκτατική και υπονομευτική πολιτική της Τουρκίας στη Θράκη, είχε και δυσμενέστερη εξέλιξη.

 

 


Ενώ, σε χριστιανούς αγρότες ανέφεραν ότι εντός διημέρου από την παράδοση των βαμβακιών θα τους δώσουν επιταγές της PROBANK, στη συνέχεια τους είπαν ότι …τελείωσαν τα μπλοκ της ελληνικής τράπεζας και άρα θα παραλάβουν επιταγές της τουρκικής τράπεζας, ώστε να υποχρεωθούν να περάσουν το κατώφλι της Ζιραάτ. Υπήρξαν εντονότατες διαμαρτυρίες από χριστιανούς… Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν ουρές στο υποκατάστημα της Ζιραάτ στην Κομοτηνή, από χριστιανούς και μουσουλμάνους αγρότες, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες δεν θα πήγαιναν ποτέ στην τουρκική τράπεζα.

 


Είναι βέβαιο ότι η επιβολή διαχωριστικών γραμμών ακόμα και στο οικονομικό επίπεδο είναι μια επικίνδυνη πρακτική που εξυπηρετεί τα σχέδια της Άγκυρας, δηλαδή να ορθώνονται τείχη παντού: στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την οικονομία. Αγρότες χριστιανοί, αλλά και μουσουλμάνοι δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν ποτέ ξανά βαμβάκια στη συγκεκριμένη εταιρεία της Καβάλας.


(τεύχος 58, Δεκέμβριος 2011 - Ιανουάριος 2012)

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα