Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΡΙΚΗΣ» ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο τουρκικός Τύπος κατά διαστήματα αναθερμαίνει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας σχετικά με την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Ρόδο.  
Φαίνεται ότι δεν δίνει σημασία στην απόφαση της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία απορρίπτονται ως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της. 
Η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την Έκθεση του Ελβετού βουλευτή Άντριου Γκρος για τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Ρόδου και της Κω.

Αυτά, όμως, δεν αφορούν την Άγκυρα, η οποία ακολουθώντας την πάγια τακτική της επιμένει σε αυτά που θέλει αδιαφορώντας για  νόμους, κανόνες, συνθήκες .
 
Στην εφημερίδα  Ζαμάν, ο κ. Βαχίτ Γιαζγκάν θυμήθηκε ξανά την «τουρκική μειονότητα» της Ρόδου.
 
Σε άρθρο του με τίτλο «Τα παιδιά μιας χαμένης γενιάς στη Ρόδο μαθαίνουν τουρκικά», γράφει: «Στη Ρόδο όπου ζουν οι περισσότεροι Τούρκοι από όλα τα ελληνικά νησιά,  τα παιδιά συνεννοούνται μεταξύ τους στα ελληνικά.  Αυτή είναι η χαμένη τουρκική γενιά της Ρόδου. Η μειονότητα των 3.500 ατόμων δεν διδάσκεται στα σχολεία τη μητρική της γλώσσα. 
 
Ο ιμάμης του τεμένους Ιμπραχήμ πασά ξεκίνησε φροντιστήρια εκμάθησης τουρκικής γλώσσας εδώ και δυο χρόνια. Διδάσκει στα παιδιά τη γλώσσα και τη θρησκεία τους. Οι Τούρκοι που ζουν στη Ρόδο μετά την προσάρτηση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα , στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπόκεινται σε διάφορες πιέσεις. Η Ελλάδα μετά την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο το 1974 έκλεισε τα μειονοτικά σχολεία, έτσι τα παιδιά δεν ξέρουν να γράψουν και να διαβάσουν στη μητρική τους γλώσσα».
 
Ο ιμάμης Ιλτέρ Ματσο υποστηρίζει ότι τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για να μάθουν τη γλώσσα τους, αλλά ο αριθμός των μαθητών του, τον διαψεύδει. Οι μαθητές του, κατά δήλωση του, είναι  μόνο 50 παιδιά. Μικρός αριθμός  ανάλογα με τις 3.500 που επικαλείται.  Ζητά ενίσχυση για να συνεχίσει το έργο του που θεωρεί πολύ σημαντικό.
 
Καλά θα κάνει η Άγκυρα να σταματήσει αυτό το παιχνίδι. Πρώτα από όλα δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Ρόδο.
 
Υπάρχουν Μουσουλμάνοι Έλληνες τουρκικής καταγωγής που επέλεξαν με δική τους βούληση να ζήσουν στη Ρόδο. Οι άνθρωποι δεν ζητούν τίποτα και είναι ευχαριστημένοι από αυτά που τους προσφέρει η Ελλάδα. Κάποια όργανα που στέλνει κατά καιρούς η Άγκυρα προσπαθούν να δημιουργήσουν  προβλήματα στους φιλήσυχους πολίτες.
 
Εάν η Άγκυρα ενδιαφέρεται τόσο πολύ για να μάθουν τα παιδιά τη μητρική τους γλώσσα  στη Ρόδο καλά θα κάνει να εκδηλώσει αυτή την ευαισθησία της για τα παιδιά των Κούρδων, αλλά και των Λαζών του Πόντου που υπέβαλαν τα αιτήματα τους για να διδάσκονται  και αυτοί τη μητρική τους γλώσσα στα σχολεία τους.
 
Επίσης, ο Χότζας Φεττουλλάχ Γκιουλέν  που εκδίδει την εφημερίδα Ζαμάν, να παύσει να  ονειρεύεται ότι θα του επιτραπεί να ανοίξει ένα από τα περίφημα «προπαγανδιστικά» σχολεία του στη Ρόδο. 
 
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/08/o.html

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα