Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Δημοσίευμα της πομακικής εφημερίδας "Ζαγάλισα" αναφορικά με τη μη ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στην τουρκική τράπεζα Ziraat σε Ξάνθη και Κομοτηνή έφτασε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ιωάννης Κοραντής.

"Η τουρκική τράπεζα Ziraat αδιαφορεί επιδεικτικά για τους νόμους της ελληνικής πολιτείας και αρνείται να αναρτήσει την ελληνική σημαία στα υποκαταστήματα της στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια εθνικών εορτών", κατήγγειλε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, ζητώντας να μάθει ποια μέτρα θα ληφθούν έναντι της τράπεζας για την παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Ζήτησε επίσης να ενημερωθεί εάν "η ελληνική Πολιτεία θα εφαρμόσει τους ελληνικούς νόμους και στη Θράκη έναντι όλων ή θα δούμε μία ακόμη τουρκική πρόκληση να καταπίνεται στο όνομα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης".

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, ενημέρωσε τον βουλευτή πως κοινοποίησε το περιεχόμενο της ερώτησης στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να μελετήσουν το θέμα στο σκέλος των δικών τους αρμοδιοτήτων.

Αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με το νόμο 851/1978 και σε ό,τι αφορά στα ιδιωτικά καταστήματα και τις κατοικίες "η Εθνική Σημαία αναρτάται μόνο κατά τις δημόσιες εορτές που έχουν καθιερωθεί με Προεδρικά Διατάγματα και κατά τις επίσημες τελετές που αποφασίζονται από την κυβέρνηση ή τον πρόεδρο αυτής ή ορίζονται από τον υπουργό Εσωτερικών, για τις οποίες προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής μέχρι της δύσης του ηλίου, σε όλη την επικράτεια, εφόσον πρόκειται για πανελλήνια εορτή".

Η εθνική σημαία, επισημαίνει, αναρτάται "και στις περιπτώσεις τοπικών εορτών ή τελετών, στις αντίστοιχες περιοχές καθώς και κατά τη διάρκεια εθνικού ή δημοσίου πένθους, μετά από απόφαση του υπουργού Εσωτερικών".

Ο Ιωάννης Κοραντής επικαλέστηκε δημοσίευμα της πομακικής εφημερίδας της Θράκης "Ζαγάλισα", σύμφωνα με το οποίο η Ziraat αρνείται να αναρτήσει την ελληνική σημαία στα υποκαταστήματα της στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια εθνικών εορτών.

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρει επίσης ότι "η εν λόγω τράπεζα πρόσφατα αγνόησε επιδεικτικά έγγραφο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που κοινοποίησε σε όλες τις τράπεζες, σχετικά με τον σημαιοστολισμό κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου".

 

http://news247.gr

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα