Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο δημοσιογράφο Murat Akgün του τηλεοπτικού καναλιού ΝΤV ξεκαθάρισε ορισμένα σημεία της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του που αφορούν άμεσα την Ελλάδα και διαλύουν όποιες προσδοκίες της ελληνικής πολιτικής ελίτ για μία αληθινή και ειλικρινή προσέγγιση των δύο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι  οι εργασίες που γίνονται σχετικά με το Έγγραφο Πολιτικής Εθνικής Ασφαλείας είναι απόρρητες και γι’ αυτό το θέμα δεν μπορεί να κάνει καμία δήλωση, ότι η νέα προσέγγιση της Τουρκίας στην έννοια των απειλών έχει μεγάλη βαρύτητα. Όπως δήλωσε ο υπουργός «Με χώρες που βιώσαμε δυσκολίες στο παρελθόν, όπως η Ελλάδα, η Ρωσία και η Συρία, τα τελευταία χρόνια υπήρξε μία σημαντική αλλαγή».

Όσον αφορά το ζήτημα του τουρκικού Casus Beli στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει μονόπλευρα βήματα. Υπάρχει μία απόφαση που πήρε στο παρελθόν η Ελλάδα (εννοώντας την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια)». Προφανώς ο Τούρκος ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει ότι περιμένει από την Ελλάδα κάποια κίνηση για το επίμαχο ζήτημα πριν η Τουρκία αποφασίσει τι θα πράξει.

Συνεχίζοντας την συνέντευξη πάντα όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Σε γενικές γραμμές έχει μπει νερό στο κρασί. Συναντηθήκαμε (με τον Έλληνα ΑΝΥΠΕΘΑ) στη Ρόδο και επισκέφθηκα την Κω. Το φθινόπωρο θα μεταβώ στην Ελλάδα. Με αμοιβαία βήματα που θα γίνουν θα αλλάξουν και οι αντίπαλες στάσεις και συμπεριφορές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος».

Τέλος όσον αφορά το επίκαιρο ζήτημα των σχέσεων Στρατού και Κυβέρνησης ο Ahment Davutoglu διευκρίνισε ότι «Με το ΓΕΕΘΑ δεν υπάρχει ασυμφωνία. Δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων. Δεν υφίσταται δύο εξωτερικές πολιτικές αλλά μία».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα