Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
 
Γράφει ο Κωνσταντίνος 
 
Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από την Κυριακή των ευρωεκλογών, την Κυριακή που έχει χαρακτηριστεί ως «η μητέρα των μαχών» για τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, αφού αναμένεται να καταγραφεί η δυναμική τους και ουσιαστικά να εντυπωθεί ο νέος πολιτικός χάρτης της Ελλάδας.
 
Αυτό αφορά, βεβαίως, την Ελλάδα και όχι την Θράκη, την μέχρι σήμερα Ελληνική Θράκη, η οποία έχει στοχευθεί από την τουρκική εξωτερική πολιτική και δέχεται το τεράστιο βάρος της τουρκικής προπαγάνδας, προκειμένου να καταγραφεί (έστω και στατιστικά) ως «περιοχή αμφισβητούμενης εθνοτικής δομής» και ως εκ τούτου να κινηθούν στην συνέχεια διαδικασίες (εκ μέρους της Τουρκίας) πίεσης προς την κυβέρνηση των Αθηνών, για μία «διευθέτηση του ζητήματος των τούρκων της Δυτικής Θράκης».
 
Σύμφωνα με το τουρκόγλωσσο περιοδικό Ροντόπ Ρουζγκαρί, η κύρια στόχευση της Τουρκίας (και φυσικά του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής) είναι «στις 25 Μαΐου στις ευρωεκλογές αναμένεται το κόμμα DEB που συμμετέχει με 38 υποψήφιους να τερματίσει πρώτο στον νομό Ροδόπης», προχωρώντας στο σχέδιο μίας ιδιότυπης "άλωσης" της Ελληνικής Θράκης. 
Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών της προηγούμενης Κυριακής (18 Μαΐου 2014) με βάση τα οποία ο νυν Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης (θεωρείται ήδη εκλεγμένος νέος δήμαρχος μέσα από μία τυπική διαδικασία της 25ης Μαΐου) που δέχτηκε την συνεργασία και την στήριξη υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που αποτελούν μαριονέτες του τούρκου προξένου και λειτουργούν αποκλειστικά προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των συμφερόντων της Τουρκίας επί της Ελληνικής Θράκης (και όχι υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων στην περιοχή), ο στόχος της Τουρκίας θεωρείται απολύτως εφικτός, αφού δεν κατόρθωσε απλά να συσπειρώσει και να κατευθύνει στον απόλυτο βαθμό τις μειονοτικές ψήφους που ελέγχει, αλλά επέβαλε και ένα άτυπο αδιέξοδο σε οποιαδήποτε επιλογή θα μπορούσε να υπάρξει με πιθανότητες να ανατρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς (π.χ. προς μεγάλη έκπληξη πάρα πολλών δεν επιλέχθηκε από τους πολίτες της Κομοτηνής η παράταξη ανεξάρτητων πολιτών «Σπάρτακος», η οποία ήταν «κόκκινο πανί» για το τουρκικό προξενείο, δημιουργώντας μέσα από αυτή την "κίνηση αυτοχειριασμού" σειρά σοβαρών ερωτημάτων για την αντίληψη -επί της σοβαρότητας της λειτουργίας της δημοτικής αρχής- των ψηφοφόρων του Δήμου Κομοτηνής)…
 
Η Τουρκία διαφημίζει το κόμμα DEB (το κόμμα των ακραίων «τούρκων» εθνικιστών Γκρίζων Λύκων) ακόμη και μέσα στην τουρκική επικράτεια (κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής Θράκης) με διαφημιστικές πινακίδες, προκειμένου να «υπενθυμίσει» στους μετακινούμενους εκ Τουρκίας ψηφοφόρους, «το χρέος τους» προς τους «αδελφούς της Δυτικής Θράκης».
Όπως αποδείχθηκε την προηγούμενη Κυριακή (18 Μαΐου 2014), οι εισαγόμενοι εκ Τουρκίας ψηφοφόροι, δεν είναι απλά αρκετοί, αλλά και ιδιαίτερα «θερμοί», αφού δεν αρκούνται να μεταφέρονται με ναυλωμένα λεωφορεία από την Τουρκία προς τις κάλπες, αλλά σχηματίζοντας μικρά καραβάνια αυτοκινήτων έρχονται στην Ελλάδα για να στηρίξουν τις επιλογές της Τουρκίας και να αλλοιώσουν σε σημαντικό βαθμό την βούληση των μόνιμων κατοίκων της Θράκης (χριστιανών και μουσουλμάνων), παραχαράσσοντας -με την συμμετοχή τους στην διαδικασία των εκλογών- σε πολύ σημαντικό βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, αυτή η «εκλογική παραχάραξη» καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο μεγαλύτερο χώρο, τόσο αριθμητικά επί του πληθυσμού, όσο και γεωγραφικά, δημιουργώντας μία πλαστή εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελληνική Θράκη.
 
Είναι γνωστό πως το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ιδιαίτερα υψηλή κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, συγκεκριμένα ανδρών των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, μέσα στην Ελληνική Θράκη. Έχει παρατηρηθεί σειρά από επισκέψεις (αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, με τουρκικές πινακίδες) και πληρωμές των τούρκων πρακτόρων (υπό την εποπτεία του τοπικού εκπροσώπου του τουρκικού προξενείου) στα μουσουλμανικά χωριά των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Και αυτά τα χρήματα είναι επιπλέον της ήδη υπάρχουσας μηνιαίας ροής χρημάτων από το τουρκικό προξενείο προς τους μουσουλμάνους της περιοχής (επίδομα μαντήλας κ.α.) τα οποία φτάνουν στο ύψος του 1,5 εκατ. ευρώ και μέσα στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται μισθοί ιμάμηδων, καθώς και άλλων που εργάζονται για την κάλυψη των «εργασιών» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής μέσα στην Ελληνική Θράκη.
Επίσης, η δραστηριότητα των ιμάμηδων που έχουν δηλώσει υποταγή στους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, αποτυπώθηκε ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού οι εκπρόσωποι του Αλλάχ θεώρησαν προτιμότερη την εργασία τους στον τομέα του «πολιτικού προσανατολισμού» των μουσουλμάνων της περιοχής. Μάλιστα, ως είθισται, την τελευταία Παρασκευή πριν τις εκλογές, προτείνοντας την εκλογή συγκεκριμένων υποψηφίων (κάθε ιμάμης προτείνει διαφορετικούς, για να υπάρξει το «απόλυτο αποτέλεσμα» όχι στην απλή χειραγώγηση αλλά στην εκλογή συγκεκριμένων υποψηφίων).
 
Έτσι, στις τελευταίες εκλογές (δημοτικές και περιφερειακές) και μετά από μελέτη των στοιχείων που είχε στη διάθεσή της η Τουρκία, η οποία στηρίζει πάντα εκείνο το κόμμα που η ίδια κρίνει πως θα είναι στην κυβέρνηση για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα (ενός χρόνου τουλάχιστον) αποφασίσθηκε η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και η ταυτόχρονη «τιμωρία» του ΣΥΡΙΖΑ που αποδείχθηκε πως δεν διαθέτει τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά και βρέθηκε σε ιδιαίτερα δυσάρεστη θέση μη μπορώντας να βρει εύκολα υποψηφίους χριστιανούς δημοτικούς συμβούλους στο νομό Ξάνθης.
Έτσι, υπήρξε σαφής εντολή από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής για στήριξη πολύ συγκεκριμένων συνδυασμών με στόχευση 60-30-10 (τοις εκατό) στους περιφερειακούς συνδυασμούς Παυλίδη, Γιαννακίδη και Μορφίδη. Η επιλογή της μη στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξε πως ο τούρκος πρόξενος «μάσησε και έφτυσε» εκλογικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον υποψήφιο περιφερειάρχη του, σε μία σαφέστατη επίδειξη ισχύος από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία άφησε την εντύπωση του απόλυτου κυρίαρχου στέλνοντας ένα πολύ καθαρό μήνυμα ισχύος στα πολιτικά κόμματα που συνδιαλέγονται μαζί της.
 
Σε επίπεδο δημοτικών εκλογών υπήρξε απόλυτος έλεγχος (από την πλευρά του τουρκικού προξενείου) και πολύ μεγάλες εκπλήξεις τοπικά (π.χ. δήμος Ξάνθης και Αβδήρων, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείφθηκε –κυριολεκτικά- και εξαφανίστηκε από τον εκλογικό χάρτη, ενώ στηρίχθηκε μετ’ επιτάσεως ο υποψήφιος του –ΠΑΣΟΚ και νυν δήμαρχος), που αποδεικνύουν πολύ προσεκτικό σχεδιασμό της Τουρκίας, η οποία όχι μόνο προσλαμβάνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά στέλνει και σαφή και απαιτητικά μηνύματα «τυφλής υπακοής» σε πιθανές μελλοντικές συνεργασίες…
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί μία αρκετά ενδιαφέρουσα εξέλιξη που αφορά το μέγεθος της διείσδυσης του τουρκικού προξενείου σε καθαρά μειονοτικούς – μουσουλμανικούς δήμους, όπου παρατηρήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις μη επαρκής προσέλευση και εθελοντική συμμετοχή υποψηφίων (που δήλωναν «τούρκοι»), με αποτέλεσμα να «πέσει χρήμα» προκειμένου να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων. Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες μας, τα ποσά που διατέθηκαν ως δέλεαρ για συμμετοχή, κυμαίνονταν από 1.700 έως 2.000 ευρώ, ενώ υπήρξαν και «εκπλήξεις» κάποιων υποψηφίων που χωρίς εμφανή οικονομική δυνατότητα έδιναν 20 ευρώ ανά ψήφο…! Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδεικνύει πως η Τουρκία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διείσδυσης, ιδιαίτερα στους Πομάκους της Ξάνθης, και αυτό είναι ένα αισιόδοξο γεγονός το οποίο δεν πρέπει να αφεθεί – εγκαταλειφθεί, αλλά να προσεχθεί ιδιαιτέρως και να ενισχυθεί από την ελληνική πλευρά, εάν φυσικά η κυβέρνηση της χώρας επιθυμεί να μειώσει την ασκούμενη πίεση και τις εν γένει δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής στην Ελληνική Θράκη.
 
Η επόμενη ημέρα των εκλογών της 25ης Μαΐου είναι απολύτως βέβαιο πως θα βρει μία άλλη Θράκη. Μία Θράκη που δεν θα έχει εκλέξει το κόμμα των Γκρίζων Λύκων (λόγω του ελάχιστου ποσοστού εκλογής, που είναι στο 3,7%), αλλά και μία Θράκη όπου οι τουρκικές απαιτήσεις (μέσω των τουρκοφρόνων, αλλά και μέσω της τουρκικής διπλωματίας) θα αυξηθούν κατακόρυφα, οι καταγγελίες κατά της χώρας θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας και το πολιτικό τοπίο θα δίνει μία εντύπωση συγκυριαρχίας, αφού θα έχουν προηγηθεί νέες συναντήσεις (και φυσικά συμφωνίες) με τους υποψήφιους (κυρίως περιφερειάρχες). Δυστυχώς, κι επειδή έχει ήδη δοθεί σε πολλούς η εντύπωση πως «η Θράκη έχει χαθεί», το Ελληνικό Κράτος οφείλει να αποδείξει έμπρακτα πως τα λάθη του παρελθόντος δεν πρόκειται να επαναληφθούν, αλλά θα χρησιμοποιηθούν ως κανόνες αποφυγής για δράσεις και ενέργειες που απαιτείται να αναπτυχθούν άμεσα στην περιοχή. Μάλιστα, η απομάκρυνση - κλείσιμο των αστυνομκών τμημάτων από τον ορεινό όγκο της Θράκης, αποτελεί ένα εν δυνάμει έγκλημα που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, και στο όνομα της οικονομικής κρίσης η Ελληνική Πολιτεία εγκαταλείπει τεράστιες περιοχές της Ελλάδας, επιτρέποντας την ανεξέλεγκτη δράση των ανθρώπων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Η χρονική συγκυρία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για χρονική μετακίνηση ή παράλειψη των απαραίτητων ενεργειών και διόρθωσης λανθασμένων επιλογών, που είναι ικανές να αναστρέψουν το δυσάρεστο κλίμα που αυτή τη στιγμή επικρατεί…

ΥΓ: Παρά την απολύτως ευπρεπή, ειλικρινή και ξεκάθαρα πατριωτική στάση και συμμετοχή του Τέρενς Κουίκ, στις περιφερειακές εκλογές στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το συμπέρασμα για τον Ελληνισμό θεωρείται τραγικό, αφού οι ίδιοι οι κάτοικοι της Θράκης δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο έναν συνδυασμό που τάχθηκε χωρίς περισπασμούς κατά της δράσης, εν γένει λειτουργίας και ύπαρξης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, στερώντας από τους εαυτούς τους το δικαίωμα ουσιαστικής επιλογής και ταυτόχρονα μίας ηχηρής απάντησης προς εκείνους του κύκλους (εγχώριους και εισαγόμενους) που λειτουργούν υπέρ κομματικών ή άλλων συμφερόντων, αγνοώντας την εθνική ευαισθησία της ακριτικής αυτής περιοχής.
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα