Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


Το Τουρκικό ειδησιογραφικό πρακτορείο TRT, σε ειδική του ανάρτηση, αναφέρει τα κάτωθι, σχετικά με τις εξελίξεις που προγραμματίζει η Ελληνική Κυβέρνηση, σχετικά με την Δυτική Θράκη.

Όπως φαίνεται, οι Τούρκοι συντάκτες, έχουν ιδιαίτερη προτίμηση της χρήσης της λέξης «΄Ανοιγμα» καθώς την χρησιμοποιούν σε ότι αφορά τους Κούρδους (Δημοκρατικό ΄Ανοιγμα). Σε μια προσπάθεια, παρομοίωσης των δύο παντελώς ανόμοιων υποθέσεων, προσέθεσαν και τον μεγαλοϊδεατισμό του κ. Νταβούτογλου, περί «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες»...

Σε κάθε περίπτωση, το δημοσίευμα δεν θα πρέπει να μείνει αναπάντητο, καθώς εγείρει πολύ σοβαρές ανησυχίες, εάν το περιεχόμενό του είναι αληθές και δεν είναι προπαγάνδα ή

προϊόν παραπληροφόρησης...

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για άνοιγμα στη Δυτική Θράκη.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι στη Δυτική Θράκη.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στην ατζέντα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου υπάρχει μια έκθεση που προβλέπει την υπαγωγή των θεμάτων σχετικά με τους Τούρκους από το υπουργείο Εξωτερικών στο Εσωτερικών.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ χειρίζεται όλα τα θέματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, ακόμα και τα θέματα θρησκείας και παιδείας, παρότι είναι Έλληνες πολίτες.

Σε περίπτωση που γίνει το λεγόμενο άνοιγμα, θα έχουν τεθεί σε ισχύ ορισμένα δικαιώματα των Τούρκων που προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης.

Το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας θα ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης όπως έλλειψη σχολικών κτιρίων και αριθμού διδασκάλων και μαθητών.

Σε αυτό το πλαίσιο θα λειτουργήσουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία που θα προσφέρουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά.

Οι ιεροδιδάσκαλοι θα είναι μέλη της μειονότητας.

Η Παιδαγωγική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη όπου φοιτούν οι δάσκαλοι θα εξισωθεί με τις υπόλοιπες πανεπιστημιακές σχολές.

Επίσης προβλέπονται προσλήψεις μελών της τουρκικής μειονότητας στη δημόσια διοίκηση.

Σειρά εξελίξεων αναμένεται και σε σχέση με την εκλογή των μουφτήδων που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Η Ankara από την πλευρά της που τηρεί μια προσέγγιση μηδενικής τριβής με τους γείτονές της, υπογραμμίζει πως θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης που απορρέουν από τις διμερείς και πολύπλευρες συμφωνίες με πρώτη τη Συνθήκη της Λωζάνης.

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα