Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Πρόταση παραχώρησης του Αιγαίου στην Τουρκία που θα αποφέρει 2,5 δισ. ευρώ ετησίως;

 • Από εθνικά, επτωχεύσαμε προ καιρού...
 • Μετά την στοχοποίηση της τσέπης των πολιτών θα ακολουθήσει στοχοποίηση παράδοσης των εθνικών θεμάτων;
 • Πού αλλού θα βάλει την... υπογραφή του ο Γιώργος;
Ας μη γελιόμαστε. Η Ελλάδα απώλεσε προ καιρού μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, εκχωρώντας είτε τη διαμόρφωση της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής είτε τη χάραξη του αμυντικού σχεδιασμού σε υπερεθνικά όργανα (ΕΕ, ΝΑΤΟ και προσεχώς ΔΝΤ).
Οι πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων τριών δεκαετιών στάθηκαν τραγικά ανεπαρκείς στα κελεύσματα των εποχών, αδυνατώντας να παρουσιάσουν ένα Όραμα για τον Ελληνισμό και να αδράξουν τις αμέτρητες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν, περιοριζόμενες σε μια βάση διαχειριστικής λογικής.
Σήμερα καλούνται να δώσουν λύσεις αυτοί που είναι μέρος του προβλήματος. Αν επαληθεύεται η πληροφορία ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν κάποια έγγραφα που υποδεικνύουν πως αν επιτρέψουμε, βάσει συμφωνίας, να κυριαρχήσουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, θα έχουμε οικονομικό όφελος περί τα 2,5 δις ευρώ ετησίως, τότε βαίνουμε σίγουρα σε ταχύτατη και καταστροφική για τον Ελληνισμό επίλυση των αποκαλούμενων Εθνικών Θεμάτων και σε γεωγραφική συρρίκνωση του Ελληνικού Κράτους: αποδοχή συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου Πελάγους με τη Τουρκία, αναγνώριση "Τουρκικής Μειονότητας" στη Δυτική Θράκη, επίλυση του Κυπριακού με επαχθείς όρους και πλήρη επικυριαρχία της Άγκυρας στο Νότο και αναγνώριση ενός κράτους-παρία με την ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", ίσως λίγο πριν καταρρεύσει και ενώ τα Τίρανα σκέφτονται σοβαρά να θέσουν βέτο στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Δε θα μπορούσαμε παρά να συμφωνήσουμε με την άποψη του Γ. Δελαστίκ: "Κανείς δεν σέβεται τα δικαιώματα μιας τέτοιας χώρας. Αντιθέτως, όσοι έχουν διεκδικήσεις εναντίον της, δικαίως θεωρούν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επιχειρήσουν να αποσπάσουν ό,τι περισσότερο μπορέσουν. Χώρα που βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας αποτελεί εύκολο θήραμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ομολογήσουμε ότι κανέναν δεν τρομάζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, κανένας δεν τη σέβεται, όταν επιτρέπει σε θρασύτατους υπαλληλίσκους της ΕΕ να συμπεριφέρονται ως ελεγκτές υπουργών και να αυθαδιάζουν, αντί να τους στείλει κλωτσηδόν πίσω στις Βρυξέλλες.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ζηλέψαμε τόσο πολύ όταν είδαμε έναν απλό Βρετανό ευρωβουλευτή να αποκαλεί δημοσίως μέσα στο ευρωκοινοβούλιο... «βρεγμένη πατσαβούρα» και «υπαλληλάκο τράπεζας» τον πρόεδρο των ηγετών της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι!
Η παράδοση αμαχητί της κυβέρνησης στις εντολές της ΕΕ που αφορούν τα οικονομικά και η αποδοχή του καθεστώτος υποτελούς κράτους προοιωνίζονται τα χειρότερα και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής".
Εν κατακλείδι, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ίσως να έχει μια διαφορετική προσωπική αντίληψη για την υπόσταση του Ελληνισμού ή τελικά για το ποιος είναι Έλληνας και ποιος όχι. Ας προσέξει όμως να μην μείνει στη μνήμη των Ελλήνων με το χαρακτηρισμό του ολετήρα. Ούτως ή άλλως η Ιστορία του Γένους δε θα έγραφε ποτέ το όνομά του με χρυσά γράμματα.
Πηγή

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα