Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 • Και ξαφνικά, η Τουρκία θέτει στην Ελλάδα και τον Παπανδρέου 12 ναυτικών μιλίων...!
 • Η απαρχή ενός νέου κύκλου που μαθηματικά θα οδηγήσει σε συγκρουσιακές καταστάσεις
 • Τελικά δεν θα μιλήσουν μόνο για την υφαλοκρηπίδα οι Παπανδρέου - Ερντογάν, αλλά για θέματα που άπτονται αποκλειστικά ελληνικών δικαιωμάτων που πρ0κύπτουν από το διεθνές δίκαιο θαλασσών!!!

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ δεν είναι χώρα που θα πρέπει να φοβάστε, αλλά χώρα στην οποία θα πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη». Αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στην Ελλάδα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, ο οποίος μεταβαίνει στην Αθήνα, την ερχόμενη Παρασκευή. Και εάν αυτό το μήνυμα δεν συνοδευόταν και από μια εκβιαστική «ουρά», σίγουρα θα ήταν καλοδεχούμενο. Όμως το μήνυμα αυτό θα συνοδεύεται και από έναν όρο, σύμφωνα με τη «Χουριέτ»: Να παραιτηθεί η Ελλάδα, από την απόφαση για τα 12 μίλια στο Αιγαίο και από τη χρησιμοποίηση της Τουρκίας ως όπλου για εσωτερική κατανάλωση.
Οι διπλωματικοί συντάκτες της εφημερίδας Ουγούρ Εργκάν και Τουράν Γιλμάζ γράφουν ότι είναι βέβαιο, πως στις συνομιλίες Παπανδρέου-Ερντογάν θα συζητηθεί και το θέμα της μείωσης των στρατιωτικών δαπανών από τις δύο χώρες.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας στις ενταξιακές συνομιλίες με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος θα συνοδεύσει τον Ερντογάν στην Αθήνα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σαμπάχ», δήλωσε ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας εισέρχονται σε επίπεδο που αρμόζει σε δύο γείτονες. Σημείωσε, όμως, ότι τα προβλήματα «δεν μπορούν να επιλυθούν πίνοντας ρακί και χορεύοντας συρτάκι».
Ο Μπαγίς έστειλε τα εξής μηνύματα:
«Τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με συγκεκριμένα, γενναία, και αποφασιστικά βήματα. Το γεγονός ότι στις δύο χώρες υπάρχουν στη διακυβέρνηση δύο γενναίοι ηγέτες, οι οποίοι τυγχάνουν υποστήριξης από μια μεγάλη μερίδα λαού και μπορούν να κάνουν βήματα ξεκινώντας και πάλι από το σημείο που άφησαν οι Ατατούρκ και Βενιζέλος, αποτελεί ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.
Τώρα πλέον έχει γίνει αντιληπτό ότιδεν γίνονται αποδεκτές οι άσκοπες ανησυχίες και οι φόβοι που δημιουργήθηκαν επί χρόνια στην Ελλάδα, έναντι της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα την οποία πρέπει κανείς να φοβάται, αλλά μια χώρα στην οποία μπορεί να έχει εμπιστοσύνη. Γι’ αυτόν το λόγο, ευχή μας είναι στο εξής η Τουρκία να μη γίνεται υλικό εσωτερικής κατανάλωσης στην Ελλάδα.
Ο... γείτονας
Θα πρέπει πλέον να αφήσουμε τους φόβους και τις παράνοιες, και να φτιάξουμε μαζί το κοινό μέλλον μας. Στα δικά μας ήθη και έθιμα, οι γείτονες έχουν μια ιδιαίτερη και ειδική θέση. Ο γείτονας έχει ανάγκη ακόμη και από τη στάχτη του γείτονα, και σύμφωνα με μια τουρκική παροιμία, δεν μπορεί να κοιμάται κανένας χορτάτος, αν ο γείτονάς του είναι νηστικός. Μια άλλη παροιμία μας λέει ότι στην περίπτωση που ξεσπάσει φωτιά στο σπίτι του γείτονα, και δεν τη σβήσετε, θα έλθει να σας κάψει και εσάς.
Χωρίς να ξεχνάμε το παρελθόν, αλλά και χωρίς να ζούμε με το παρελθόν, θα πρέπει να ζούμε το σήμερα και να οδεύουμε προς το μέλλον. Δεν μπορούμε να φθάσουμε μακριά, μεταφέροντας το παρελθόν στην πλάτη μας. Όπως είπε και ο Μεβλανά (σημ. Πέρσης ποιητής με επιρροές στο χώρο των ισλαμιστών), «σήμερα πρέπει να πούμε καινούργια πράγματα», καταλήγει ο Μπαγίς.

 

http://sigmalive.com/

http://kostasxan.blogspot.com

 

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα