Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Τις πρώτες εικόνες υψηλής ανάλυσης από το διάστημα έστειλε ο εγχώριας κατασκευής τουρκικός δορυφόρος Gkturk-2, ο οποίος έγινε γνωστό μόλις χθες ότι τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία προ 10 ημερών.
Όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Nihat Ergun, ο δορυφόρος Gokturk ενεργοποιήθηκε με επιτυχία και λειτουργεί απολύτως ομαλά ενώ ξεκίνησε να αποστέλλει τις πρώτες εικόνες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες ελήφθησαν πάνω από την Αττάλεια της Τουρκίας, το Ωκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και το Ντουμπάι των ΗΑΕ...


Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι ο Gokturk περνάει πάνω από τη Τουρκία 4 φορές την ημέρα και κατά τη διάρκεια των διελεύσεων αυτών μπορούν να ληφθούν φωτογραφίες από οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας (και φυσικά της Ελλάδας), αλλά οι πληροφορίες από το τουρκικό Επιτελείο Αεροπορίας (πρόσφατες δηλώσεις κατά την εκτόξευση) μιλάνε για 15 περάσματα ημερησίως.
Ο τούρκος υπουργός Βιομηχανίας υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες του Gokturk θα αξιοποιούνται σε μεγαλύτερο ποσοστό από την Διοίκηση της τουρκικής Αεροπορίας (THK) επιβεβαιώνοντας επίσημα ότι διαθέτει πλέον ικανότητα δορυφορικής αναγνώρισης και στοχοποίησης.
Οι ικανότητες αυτές θα είναι φυσικά άμεσα εκμεταλλεύσιμες για την επιτήρηση στρατηγικών περιοχών και τη στοχοποίηση εγκαταστάσεων υψηλής αξίας εντός της ελληνικής επικράτειας 24ώρες το 24ωρο.
Ο Gokturk που κατασκευάστηκε από της TUSAS σε συνεργασία με το ίδρυμα επιστημονικών ερευνών της Τουρκίας TUBITAK εκτοξεύτηκε το περασμένο Δεκέμβριο από τη Κίνα με πυραυλικό φορέα που τον έθεσε με επιτυχία σε τροχιά σε ύψος 686km πάνω από την επιφάνεια τη γης.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για σημαντικό τεχνικό επίτευγμα της Άγκυρας η οποία απέκτησε στρατηγικό πλεονέκτημα δορυφορικής επιτήρησης εις βάρος της Ελλάδας αναιρώντας σημαντικούς περιορισμούς σε ότι αφορά τη στοχοποίηση στρατηγικών στόχων που υπήρχαν στο παρελθόν.
¨Έτσι είναι πλέον εφικτό για την τουρκική Αεροπορία να έχει άμεση άποψη για οποιοδήποτε στόχο ενδιαφέροντος σε ελληνικό έδαφος και μάλιστα με συστηματική παρακολούθηση του μέρα και νύχτα με προφανείς συνέπειες για τον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό.
Πηγή

makedoniaisgreece

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα