Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Η Goldman Sachs, εκ των μεγαλύτερων αμερικανικών επενδυτικών οίκων στον πλανήτη και με μεγάλη επιρροή στις αγορές, βρέθηκε στην Ελλάδα και ο εκπρόσωπος της Χ. Ηλιάδης είχε πλήθος επαφών με τραπεζίτες, την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρ΄ ότι οι επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ωστόσο οι συναντήσεις με τραπεζίτες και κυβέρνηση είναι επιβεβαιωμένες.

 
Τι προέκυψαν από αυτές τις συναντήσεις;

Πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
1) Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος δεν είναι και τόσο θετικός για την Ελλάδα. Μπορεί να έφερε πελάτες και να αγοράζουν μετοχές ελληνικών τραπεζών και εταιριών αλλά ακόμη δεν έχει πειστεί ότι η Ελλάδα έχει σωθεί.

2) Η Goldman Sachs ήταν η πρώτη τράπεζα που μίλησε για window 2-4 μηνών στην Ελλάδα δηλαδή για ένα παράθυρο όπου θα υπάρξει ευφορία και προσπάθεια αλλαγής κλίματος. Άλλο αυτό και άλλο η στρατηγική θέση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

3) Η Goldman Sachs φαίνεται – πληροφορία που κανείς δεν επιβεβαιώσει – ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία ιδιότυπης οικονομικής διπλωματίας. Η Goldman κάνει πράξη το σχέδιο Obama που θέλει ηρεμία μέχρι τις αμερικανικές εκλογές αρχές Νοεμβρίου.

 

4) Βέβαια μια ευφορία εβδομάδων μπορεί να οδηγήσει το ΧΑ στις 900-1000 μονάδες που αποτελεί και το νέο στόχο για το ΧΑ.

5) Από τις επαφές με την κυβέρνηση μπορεί να συζητήθηκαν διάφορά ζητήματα αναδοχών και άλλων συμφωνιών αλλά deal δεν έχει υπάρξει. Βλέποντας και κάνοντας θα κινηθούν ελληνικό κράτος και Goldman Sachs.

 

6) Από τις επαφές με τις τράπεζες προκύπτει ότι ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στις τράπεζες. Τα περισσότερα ξένα desk δεν πωλούν άρα δίνουν χώρο αέρα στους εγχώριους long και βεβαίως με την στήριξη ορισμένων ξένων δημιουργούν ένα κερδοσκοπικό πάρτι στο ΧΑ.

Όλα αυτά μεταφράζονται ως εξής:


Ότι αυτό που συντελείται στην αγορά είναι στημένο κερδοσκοπικό παιχνίδι. Οι επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες αλλά να ξέρουν και πότε να ρευστοποιήσουν ώστε να μην παγιδευτούν. Προφανώς υπάρχουν και άλλες παράμετροι της Goldman Sachs που δεν γνωρίζουμε ή άλλες που γνωρίζουμε και δεν πρέπει ακόμη να αποκαλύψουμε. Η ουσία παραμένει το πάρτι στο ΧΑ είναι κερδοσκοπικό και θέλει προσοχή. Τα κέρδη στο ΧΑ είναι καλοδεχούμενα αλλά και οι εγκλωβισμοί επικίνδυνοι.
bankingnews.gr

Πηγή

 

Ηδη το στημένο παιχνίσι ξεκίνησε

 

Goldman Sachs: Η αγορά αρχίζει να αναγνωρίζει την πρόοδο της Ελλάδας

Η Goldman Sachs σκορπά χαμόγελα στο ΜαξίμουΠηγή:www.capital.gr
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα