Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Εδώ και χρόνια, η ελληνική μεγαλοαστική τάξη προωθεί συστηματικά το μοντέλο της ασιατοποίησης, της μετατροπής δηλαδή της χώρας μας σε μια βάση των ληστρικών ιμπεριαλιστικών της εξορμήσεων, με πεδίο «ανάπτυξης» τις παρασιτικές δραστηριότητες (χρηματιστήριο, τραπεζική τοκογλυφία κ.λπ.), και επιδιώκοντας να έχει ένα λαό υποταγμένο, που να ζει και να δουλεύει σε συνθήκες τριτοκοσμικές. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, όλα τα προηγούμενα χρόνια η ελληνική...

μεγαλοαστική τάξη μεθοδευμένα υποβάθμισε τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας, εισήγαγε εκατομμύρια ταξικά και πολιτικά καθυστερημένους ξένους εργάτες, προκειμένου να αντικαταστήσει την «απαιτητική» ελληνική εργατική τάξη μας και να ρίξει το επίπεδο ζωής του ελληνικού λαού, και συνεργάστηκε με τα πιο σκοταδιστικά καθεστώτα του πλανήτη (Κίνα, Ρωσία, αραβικές χώρες).Όταν ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, ο ελληνικός καπιταλισμός χτυπήθηκε και χρεοκόπησε, επειδή ακριβώς ακολουθούσε αυτό το ασιατικό μοντέλο και είχε μια οικονομία με παρασιτικά χαρακτηριστικά, αυξημένα χρέη και ελλείμματα και με ασθενή παραγωγική βάση. Η απάντηση όμως του ελληνικού καπιταλισμού στην κρίση ήταν να προωθήσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το μοντέλο της ασιατοποίησης! Έσπρωξε τη χώρα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και βρήκε την ευκαιρία, με τη συνεργασία των Ευρωπαίων τοκογλύφων, που θέλουν τα λεφτά τους πίσω, να πάρει πολύ σκληρά μέτρα εναντίον του εργαζόμενου ελληνικού λαού και να παρουσιάζει ότι επιβάλλονται υποχρεωτικά απ' έξω!
Η πολιτική της ασιατοποίησης συνεχίζεται λοιπόν ακάθεκτη και με ακόμη μεγαλύτερη λύσσα. Με μια χουντική κυβέρνηση που δεν την έχει εκλέξει ο λαός, με νέα κτηνώδη μέτρα που ολοένα παίρνουν εναντίον μας, επιδιώκουν οι συνθήκες ζωής και εργασίας του λαού μας να φθάσουν τα επίπεδα της Κίνας, του Μπαγκλαντές ή του Πακιστάν.
Το ασιατικό μοντέλο τους απαιτεί οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να μειωθούν κατά 70-80%, οι συντάξεις ουσιαστικά να καταργηθούν, οι εργαζόμενοι να μην έχουν κανένα δικαίωμα, να είναι σκλάβοι των εργοδοτών τους, να ζουν μέσα στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση, οι δημόσιες υπηρεσίες να διαλυθούν. Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα η μικροαστική τάξη να αφανιστεί, (όπως όμως και τμήματα της αστικής τάξης που βασίζονται στην εγχώρια κατανάλωση), και η ανεργία να εκτιναχθεί σε πρωτοφανή επίπεδα. Η δημόσια υγεία και η περίθαλψη θα λειτουργούν μόνο για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι στο δρόμο, ενώ η εγκληματικότητα, οι συμμορίες και τα ναρκωτικά θα κάνουν θραύση..

Μα, όλα αυτά είναι παρανοϊκά, θα πει κάποιος. Ναι, το σχέδιο ασιατοποίησης μιας ανεπτυγμένης χώρας και του ιστορικού λαού της είναι όντως παρανοϊκό και συνάμα εφιαλτικό. Για να αντιμετωπίσουν την κρίση τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους, οι αδίστακτοι ντόπιοι μεγαλοκαπιταλιστές και η χουντική τους κυβέρνηση, δεν θα διστάσουν να εξοντώσουν την ελληνική εργατική και μικροαστική τάξη, καθώς και τμήματα της δικής τους τάξης. Για να πετύχουν τα σχέδια τους, δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν σε μια πραγματική γενοκτονία του ελληνικού λαού! Φυσικά, έναν τέτοιο πόλεμο δεν θα μπορέσουν να τον πραγματοποιήσουν μέσα στο πλαίσιο της αστικής «δημοκρατίας» τους, οπότε θα χρειαστούν και ένα νέο πολιτικό καθεστώς, δικτατορικού τύπου, για να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση.
Το εφιαλτικό αυτό σχέδιο τους μπορεί να πετύχει μόνο αν ο ελληνικός λαός δεν αντιδράσει καθόλου. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί! Η ελληνική εργατική μας τάξη δε θα δεχτεί να γίνει παρίας μέσα στην ίδια της τη χώρα. Όταν αποφασίσει να αντισταθεί πραγματικά (και πολύ σύντομα θα το κάνει) και να εκμεταλλευτεί τις αντιφάσεις του παρανοϊκού σχεδίου των μεγαλοκαπιταλιστών, τότε θα έχει τη δυνατότητα να συσπειρώσει την τεράστια πλειοψηφία του λαού και να ανατρέψει αυτά τα αιμοβόρα αρπακτικά.
Μάριος Σάκος
http://egersis2.blogspot.com


Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα