Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Σε αποικία τύπου "Χονγκ Κονγκ" ή "Μακάο" μετατρέπεται και επίσημα η χώρα μέσω του περίφημου Ταμείο  Αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, το οποίο βγάζει διαδοχικούς "διαγωνισμούς" για ενοικίαση χρονικής διάρκειας ... 99 (!) ετών στα "φιλέτα" της χώρας! Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, αφού ούτε πωλούνται οι περιοχές έτσι ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά έσοδα στο δημόσιο, ούτε αξιοποιούνται προς όφελος του δημοσίου, απλά ενοικιάζονται για 99 χρόνια σε μια στιγμή που η χώρα χρειάζεται "ζεστό χρήμα".

Πρόκειται για ανάλογη τακτική όπως αυτή που ακολουθείτο στα τελευταία 100 χρόνια της αποικιοκρατίας, όταν οι Βρετανοί ή οι Πορτογάλοι ή άλλες δυτικές δυνάμεις, προκειμένου να αποκτήσουν νομιμοποίηση της παρουσίας τους στα ξένα εδάφη ... ενοικίαζαν για 99 χρόνια τα εδάφη, των αποικιών, όπως έκαναν οι Βρετανοί στο Χονγκ Κόνγκ (έληξε πριν 15 χρόνια περίπου η σύμβαση και επιστράφηκε στην Κίνα το Χονγκ Κονκ, στο Μακάο από τρους Πορτογάλους κλπ.!
Οι ενοικαστές των εκτάσεων δίνουν ψίχουλα για να τις αποκτήσουν για 99 χρόνια και μάλιστα μέσα στα συμβόλαια θα υπάρχουν και όροι που θα επιτρέπουν να αξιοποιήσουν σε χρηματιστηριακό επίπεδο την επένδυση.
Για να καταλάβουμε σε ποιο επίπεδο γίνεται η λεηλασία της χώρας, το 2004 η Ντόϊτσε Μπανκ είχε προτείνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να της εκχωρηθεί το 10% της έκτασης του ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι, για 35 χρόνια ενοικίαση αντί 650 εκατ. ευρώ! Εύκολο είναι να αντιληφθούμε τι κερδίζουν από όλες αυτές τις εκτάσεις που τώρα ενοικιάζονται για 99 χρόνια με ενοίκια πείνας!
Ένας πρώτος διαγωνισμός που προκηρύσσεται σήμερα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας,  για την παραχώρηση ακινήτου στην Κασσιώπη της Κέρκυρας, από επενδυτή που θα αναλάβει την αξιοποίησή του για τα επόμενα 100 χρόνια.

Πρόκεται για μια έκταση εμβαδού 490 στρεμμάτων. Περισσότερο από το μισό αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση εκτιμάται σε περίπου 178.000 τ.μ. Το ακίνητο έχει απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα, με μια ακτογραμμή μήκους 700 μέτρων.
Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου, το ακίνητο είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βρίσκεται σε περιοχή της Κέρκυρας με χαμηλή μέχρι σήμερα αξιοποίηση. Με δεδομένο ότι στην περιοχή του ακινήτου βρίσκονται ιδιοκτησίες υψηλού προφίλ, όπως το κτήμα Rothschild, η δυνατότητα αξιοποίησής του και η απορρέουσα αξία θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Το ακίνητο προτείνεται για αποκλειστική χρήση ή για ανάπτυξη συγκροτήματος με έμφαση σε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις / υπηρεσίες τουρισμού αναψυχής. Το Ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκολύνει την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ακινήτου.

Σειρά αναμένεται να πάρει για αξιοποίηση μέσα στο Μάρτιο και η έκταση Αφάντου στη Ρόδο, ενώ στην λίστα περιλαμβάνεται το Πρασονήσι και ο Αστέρας Βουλιαγμένης, με τελικό στόχο την εξεύρεση 25 δισ. ευρώ που θα μειώσουν το χρέος.

Ήδη έχουν μεταβιβαστεί στο Ταμείο και το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης- IBC, δεκάδες δημόσια κτήρια, η τοποθεσία στην Ξάνθη που φιλοξενούσε τη Φωνής της Αμερικής, αλλά και ακίνητα στην περιοχή του Αντιρρίου -δίπλα στην γέφυρα- και το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.
Τρελό πάρτι κερδοσκόπων σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών, που χάνουν για 99 χρόνια, χωρίς να κερδίζουν τίποτα το ουσιαστικό, τα καλύτερα κομμάτια της χώρας, λίγα χρόνια πριν τον εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση. Προς έμμεσο (ή και άμεσο;) όφελος βέβαια, της διεφθαρμένης οικονομικής και πολιτικής Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα