Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Του Νίκου Κοτσικόπουλου

Έχουν σχέδιο γενοκτονίας των φτωχότερων Ελλήνων. Στην ανάγκη αυτοί δεν θα πληρώνονται, για να εισπράττουν οι πλούσιοι δανειστές. Έχουν ετοιμάσει δέσμευση στη νέα δανειακή σύμβαση, με την οποία η Ελλάδα δεν θα μπορεί ούτε καν να απειλήσει με στάση πληρωμών σε κάποια δόση εξόφλησης τους πλούσιους δανειστές της, αλλά θα είναι αντίθετα υποχρεωμένη, πρώτα να πληρώνει αυτούς και μετά να κάνει οποιαδήποτε άλλη δαπάνη.


Το σχέδιο που αποκρύπτουν, ενώ γνωρίζει όλος ο διεθνής οικονομικός χώρος καθώς αποκάλυψαν οι FT, απαγορεύει να γίνει οποιαδήποτε δαπάνη στο εσωτερικό της χώρας (μισθοί, συντάξεις και γενικώς οποιαδήποτε δαπάνη), εφόσον δεν εξοφληθούν πρώτα οι δανειστές. Και για να γίνει αποτελεσματικό το σχέδιο προβλέπεται και ο Ευρωπαίος επίτροπος που θα το εφαρμόσει, εποπτεύοντας την εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού.
Εδώ σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση, το προσχέδιο με τους «καινοτόμους όρους» με την γενοκτονία που ετοιμάζουν.

Το θέμα από τους FT:
http://media.ft.com/cms/853efee4-4918-11e1-88f0-00144feabdc0.pdf
Έτσι ενώ στην Ελλάδα έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες το θέμα του Ευρωπαίου Επιτρόπου, έκρυψαν επιμελώς το υπόλοιπο και εξίσου σοβαρό- αν όχι σοβαρότερο τμήμα του σχεδίου, με το οποίο θα απαγορεύεται το κράτος να πληρώσει οποιαδήποτε δαπάνη, πριν εξοφλήσει τα δάνειά του. Η εξόφληση των δανειστών θα έχει απόλυτη προτεραιότητα, έναντι κάθε άλλης δαπάνης και ο όρος αυτός θα περιληφθεί στο νέα δανειακή σύμβαση που θα υπογράψει η κυβέρνηση και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Εννοείται ότι το θέμα του ελέγχου του προϋπολογισμού με τον ξένο επίτροπο, είναι απολύτως υπαρκτό παρά τους λεονταρισμούς της κυβέρνησης και των πολιτικών αρχηγών. Μάλιστα στο προσχέδιο, ζητείται να περάσουν αυτά με νόμο ή ακόμα εάν είναι δυνατόν και στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Εδώ απλώς η κυβέρνηση κέρδισε λίγο χρόνο, απλά και μόνον γιατί το προσχέδιο προβλέπει ότι ο επίτροπος της Ευρωζώνης θα τοποθετηθεί, μόλις η τρόικα πιστοποιήσει, ότι η Ελλάδα δεν τηρεί την συμφωνία. Πρέπει δηλαδή πρώτα να αποτύχει στον προϋπολογισμό για να τοποθετηθεί. Αλλά είναι τέτοιες οι απαιτήσεις, που η αποτυχία είναι βέβαιη, όπως άλλωστε έγινε μέχρι τώρα.
Ας σημειωθεί ότι όλα αυτά αποκάλυψε ρεπορτάζ των FT στις 27 Ιανουαρίου, ενώ σε ειδικές σελίδες των FT δημοσιεύτηκε και το προσχέδιο με τους συγκεκριμένους όρους της δανειακής σύμβασης. Το θέμα ανέδειξε στη συνέχεια ο γνωστός Νουριέλ Ρουμπίνι στο δικό του blog, κάνοντας μάλιστα και σχόλια του τύπου: «Μόνον ηλίθιοι θα αποδέχονταν αυτή την προσβλητική και περιφρονητική προσφορά».

(Εδώ η σελίδα παρουσίασης του θέματος από το blog Economonitor του Ρουμπίνι, με τα σχόλια που μεταφράσαμε:
http://www.economonitor.com/blog/2012/01/hot-news-the-wehrmacht-failed-to-take-greece-now-germany-tries-again-with-a-different-method/).

Στην Ελλάδα, το σχέδιο αυτό αποκαλύφθηκε από την εκπομπή του γνωστού αντιμνημονιακού οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη στην εκπομπή του στο «Ράδιο 9», αλλά όλος ο ελληνικός τύπος, προτίμησε τις διαρροές της κυβέρνησης ότι απλώς δεν θα περάσει το θέμα του επιτρόπου, που ήταν δέσμευση για αργότερα. Έτσι απέκρυψαν το σχέδιο γενοκτονίας αφενός και φάνηκε σαν να κέρδιζε χρόνο η κυβέρνηση.

Τι απέκρυψαν ακριβώς; Σύμφωνα με το προσχέδιο που παρουσίασαν οι FT ότι (μετάφραση από το προσχέδιο που δημοσίευσαν):

«Διασφάλιση της συμμόρφωσης με το δεύτερο πρόγραμμα GRC

I. Ιστορικό
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τρόικα, η Ελλάδα έχει χάσει κατά πάσα πιθανότητα τους βασικούς στόχους του προγράμματος και πάλι το 2011. Ειδικότερα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν έχει μειωθεί σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ως εκ τούτου η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει σημαντικά τη συμμόρφωση του προγράμματος στο μέλλον να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές. Διαφορετικά, η Ευρωζώνη δεν θα είναι σε θέση να εγκρίνει εγγυήσεις για το GRC II.
II. Πρόταση για τη βελτίωση της συμμόρφωσης

Για να βελτιωθεί η συμμόρφωση με το 2ο πρόγραμμα, το νέο μνημόνιο θα πρέπει να περιέχει δύο καινοτόμα θεσμικά στοιχεία στα οποία η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευθεί. Θα γίνουν περαιτέρω ενέργειες πριν από το δεύτερο πρόγραμμα. Μόνο αν και όταν εφαρμοστούν, το νέο πρόγραμμα μπορεί να αρχίσει:


1. Απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους
Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευθεί νομικά να δώσει απόλυτη προτεραιότητα στη μελλοντική εξυπηρέτηση του χρέους. Η δέσμευση αυτή πρέπει να κατοχυρώνεται νομικά από τη Βουλή των Ελλήνων. Τα κρατικά έσοδα πρέπει να χρησιμοποιούνται πρωτίστως για την εξυπηρέτηση του χρέους, μόνο τυχόν εναπομείναντα έσοδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των πρωτογενών δαπανών.

Αυτό θα καθησυχάσει δημόσιους και ιδιωτικούς πιστωτές ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα τιμήσει comittments μετά PSI και θα επηρεάσει θετικά την πρόσβαση στην αγορά. De facto κατάργηση της δυνατότητας μιας χρεοκοπίας θα κάνει την απειλή της μη εκταμίευση της δόσης GRC ΙΙ πολύ πιο αξιόπιστη. Αν μια μελλοντική δόση δεν εκταμιεύεται, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με προεπιλογή, αλλά θα πρέπει να δεχθούν περαιτέρω περικοπές των πρωτογενών δαπανών ως τη μόνη δυνατή συνέπεια της τυχόν μη-εκταμίευσης.


2. Μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας του προϋπολογισμού
Η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να τεθεί κάτω από ένα αυστηρό σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα ελέγχου. Δεδομένης της απογοητευτικής συμμόρφωσης μέχρι στιγμής, η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί τη μετατόπιση του προϋπολογισμού κυριαρχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.
Ο Επίτροπος του προϋπολογισμού πρέπει να διορίζεται από το Eurogroup με το καθήκον να διασφαλίζει τον έλεγχο του προϋπολογισμού.

Πρέπει να έχει την εξουσία

α) να εφαρμόσουν ένα κεντρικό σύστημα αναφοράς και παρακολούθησης που καλύπτουν όλα τα μεγάλα μπλοκ των δαπανών στον ελληνικό προϋπολογισμό,

β) να σταματήσει αποφάσεις που δεν είναι σύμφωνη με τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί από την Τρόικα και γ) θα αναλάβει να εξασφαλίσει συμμόρφωση με την προαναφερόμενη κανόνα να δοθεί προτεραιότητα εξυπηρέτησης του χρέους.
Η νέα επιτήρηση και θεσμική προσέγγιση θα πρέπει να διατυπωθούν στο μνημόνιο συμφωνίας ως εξής: "Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η οποία επιβεβαιώθηκε από την ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της ΕΕ, COM, ένας νέος Επίτροπος προϋπολογισμού που διορίστηκε από το Eurogroup θα βοηθήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.


Ο Επίτροπος θα έχει ευρύ αρμοδιότητες εποπτείας των δημόσιων δαπανών και ένα δικαίωμα βέτο κατά των αποφάσεων του προϋπολογισμού δεν είναι σύμφωνη με τους δημοσιονομικούς στόχους που και το κράτος δίνοντας προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους". Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει ότι ο νέος μηχανισμός επιτήρησης είναι πλήρως ενσωματωμένος στο εθνικό δίκαιο , κατά προτίμηση μέσω της συνταγματικής τροποποίησης...»

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα