Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 
Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Τώρα αποκαλύπτεται το παρασκήνιο της πρόσφατης άκρατης προκλητικότητας σε Αιγαίο και Κύπρο των Τούρκων:

Οι ελληνικές πρεσβείες χωρών που συνορεύουν κυκλικά με την Ελλάδα (Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Αίγυπτος, Λιβύη) έχουν ενημερώσει με απόρρητες αναφορές τους το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ότι η Τουρκία με μυστικές της συμφωνίες με τα όμορα κράτη με την Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα «τουρκικό τόξο» που στο μέλλον θα «στραγγαλίζει» κάθε ελληνική κίνηση, είτε αυτή αφορά εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, είτε εμπορικές συμφωνίες, είτε διπλωματικές επαφές.


Με αιχμή του δόρατος τους ισλαμιστές των βαλκανικών χωρών, η Άγκυρα έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς με τις κυβερνήσεις των χωρών που συνορεύουν με την Ελλάδα υπαγορεύοντας τη δική της γεωπολιτική στρατηγική στις φιλοτουρκικές κυβερνήσεις.

Τα ορατά αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι:

Αίγυπτος: Αρνείται την ύπαρξη ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης νότια της Κρήτης, δηλαδή στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αιγύπτου και Κρήτης.

Αλβανία: Η αλβανική Βουλή μετά από πιέσεις της Άγκυρας αρνείται την έγκριση μίας διπλωματικής συμφωνίας που υπάρχει ήδη μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας και ορίζει σε ποια τμήματα της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ βόρειας Κέρκυρας και Αλβανίας μπορεί να γίνει έρευνα από την Ελλάδα για υδρογονάνθρακες.

Σκόπια: Με τη συνδρομή και τη στήριξη της Τουρκίας στους διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι Σκοπιανοί ζητάνε επιστροφή στην Ελλάδα των λεγόμενων «σλαβομακεδόνων» που έχουν σπίτια κυρίως στη Βορειοδυτική Μακεδονία τα οποία και τους ανήκουν και τα οποία και εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Η τουρκική θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας αναμένεται να σφίξει ακόμα περισσότερο αν η Ελλάδα ενεργοποιήσει την απόφαση της Κυβέρνησης για έρευνες ορυκτού πλούτου στο Ιόνιο και γύρω από την Κρήτη.
Newsbomb

 

efenpress.blogspot.com

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα