Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 


Στρατιωτικούς στόχους, απόρρητα επιχειρησιακά σχέδια άμυνας και τη μορφολογία του εδάφους για επίθεση στη Λήμνο –ένα από τα πιο ευαίσθητα νησιά του Αιγαίου– παρουσιάζει ηλεκτρονικό παιχνίδι που κυκλοφορεί προς πώληση στο διαδίκτυο με τίτλο : στρατιωτική προσομοίωση επίθεσης «ARMA3».

Το σενάριο στο παιχνίδι αυτό, που για τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αποτελεί πραγματικά ένα δώρο εξ ουρανού, είναι το εξής:

Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ πέφτει με αλεξίπτωτα στη Λήμνο, στην πλαγιά του Αγίου Αθανασίου (στα πραγματικά στρατιωτικά σχέδια άμυνας η πλαγιά αυτή είναι ένας ευαίσθητος στρατιωτικός τομέας για την αντιμετώπιση εχθρικών δυνάμεων στο νησί).

Στη συνέχεια οι αλεξιπτωτιστές προχωράνε ανατινάζοντας το εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αυλώνα Λήμνου (επίσης επίσημος στρατιωτικός στόχος) και προχωράνε από διάφορους δρόμους (επίσης στρατιωτικές απόρρητες περιοχές) προς την πρωτεύουσα του νησιού Μύρινα.

Στα γραφικά του παιχνιδιού εντοπίζονται κτίσματα, γέφυρες και δρόμοι του νησιού (σε απαγορευμένες για φωτογράφιση περιοχές της Λήμνου).

Το παιχνίδι έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση παραγόντων της Λήμνου. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Αδαμίδης μας λέει ότι «ενώ υπάρχουν εθνικοί λόγοι διασφάλισης κάποιων περιοχών στο νησί, αυτές παρουσιάζονται με σκηνές υψηλής ευκρίνειας σε αυτό το παιχνίδι».

Και ο δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής είναι έτοιμος να υποβάλει αγωγή κατά της εταιρείας Bohemia Interactive που έχει δημιουργήσει το παιχνίδι με γραφικά τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίες προσομοίωσης σε πραγματικό χρόνο.

Ουσιαστικά το παιχνίδι αυτό καταργεί απόρρητα αμυντικά σχέδια άμυνας στη Λήμνο.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

ΠΗΓΗ

 

http://helleniclegion.blogspot.com/2011/09/blog-post_2700.html

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα