Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, απορρίπτει τις αιτήσεις σύνδεσης για όποιον έχει... ελληνικό επίθετο.

Της Ιωαννας Φωτιαδη

«Η Γερμανία είναι ένας μυώδης άνδρας που δουλεύει και η Ελλάδα μια χοντρή κυρία που καπνίζει και πίνει ούζο». Με αυτήν την παραβολή Γερμανός καθηγητής έκανε οικονομική ανάλυση, γνωρίζοντας προφανώς ότι στο ολιγομελές μεταπτυχιακό φοιτούσε κι ένας Ελληνας. Για καχυποψία, ειρωνεία, ακόμα και φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού κάνουν λόγο όλο και περισσότεροι ομογενείς, καθώς οι διαστάσεις που πήρε η ελληνική κρίση έχουν επηρεάσει την καθημερινότητά τους.

Αποκορύφωμα των διακρίσεων υπήρξε η καταγγελία φοιτητών της Γερμανίας σχετικά με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία από τις αρχές του 2011 απορρίπτει τις αιτήσεις για σύνδεση συμβολαίου σε όποιον έχει... ελληνικό επίθετο.
«“Από πού είστε;” με ρώτησε ο υπάλληλος», περιγράφει ο 27χρονος Eλληνας φοιτητής στο Βερολίνο. «” Μην κάνετε αίτηση, τους τελευταίους δέκα Eλληνες αιτούντες τους απορρίψαμε”, μου απάντησε κουνώντας με νόημα το κεφάλι». Oντως η αίτησή του απορρίφθηκε. Τελικώς, για να αποκτήσει την πολυπόθητη σύνδεση έκανε αίτηση για χάρη του συμφοιτητής του από άλλη χώρα, η οποία έγινε αμέσως δεκτή.
«Δεν φαίνεται, πάντως, να τους ενοχλεί το γεγονός ότι ο λογαριασμός τηλεφώνου στο όνομα του φίλου μου εξοφλείται από τον δικό μου λογαριασμό τραπέζης», επισημαίνει ο ίδιος. Το ίδιο περιστατικό επαναλήφθηκε και σε μικρότερη φοιτητούπολη. «Απορρίφθηκε και η δική μου αίτηση και όταν ρώτησα τον υπάλληλο “γιατί;” με ειρωνεύθηκε», καταγγέλλει 25χρονος φοιτητής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, «μπλόκο» παλαιότερα είχε μπει σε αιτήσεις Πολωνών, Ρουμάνων και Βουλγάρων κατόπιν διαπίστωσης ότι εκμεταλλεύονταν τις νέες συνδέσεις τηλεφώνων για να προμηθεύονται ακριβές συσκευές και μετά μετακόμιζαν εκτός Γερμανίας. Ωστόσο, ο αποκλεισμός των Ελλήνων δεν στηρίζεται σε κάποιο γεγονός, αλλά στην εικασία-βεβαιότητα (!) ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει. Η επίσημη, πάντως, απάντηση της εταιρείας είναι ότι η έγκριση ή μη μιας αίτησης προκύπτει αυτόματα από ένα λογισμικό που συνυπολογίζει κάποιες συντεταγμένες, όπως ηλικία, λογαριασμό τραπέζης κ. ά. Απίστευτο, όμως την επιστολή υπογράφει αρμόδια υπάλληλος με ελληνικό επίθετο!

Οι γλυκόπικρες, ωστόσο, ιστορίες που αναδεικνύουν το δημιουργηθέν κοινωνικό «στίγμα» δεν έχουν τέλος. «Οι συνάδελφοι μού έλεγαν χαριτολογώντας “κάνε περισσότερες εφημερίες, ώστε να ξεπληρώσεις το χρέος της χώρας σου”», αναφέρει ειδικευόμενος γιατρός στη Βόρεια Γερμανία. «Οι παλιοί μου φίλοι στο Μόναχο μου μιλούσαν για συνταξιούχους ταχυδρόμους με σύνταξη 3.000 ευρώ», περιγράφει η Β. Κ. Το χειρότερο δε, είναι «ότι δεν ήθελαν καν να ακούσουν τη δική μου άποψη». «Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με τα λεφτά που δανείζουμε στην Ελλάδα» ήταν το θέμα ενός talk show, ενώ τον περασμένο Μάιο το σατιρικό περιοδικό «Titanic» διεξήγαγε δρώμενο στον πεζόδρομο της Φρανκφούρτης, όπου οι συντάκτες του περιοδικού έκαναν «έρανο» για τους φαληρισμένους Ελληνες καταγράφοντας την κατακραυγή των διερχομένων...
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα