Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ImageH τρίτη και τελευταία δόση του δανείου των 110 δισ. που εγκρίθηκε τον περασμένο Μάϊο από την τρόϊκα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) θα καταβληθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Και λέμε ότι θα είναι η τελευταία γιατί η ομάδα της τρόϊκας που έρχεται αύριο θα αναπροσαρμόσει το Μνημόνιο στα δεδομένα του νέου ελλείμματος που ανακαλύφθηκε (πάνω από 15%, τελικά) και σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη για την σύνταξη νέου Μνημονίου!

Και για το 2010 δεν θα κλείσει κάτω από το 9,5% του ΑΕΠ (φανταστείτε ότι την Ελλάδα με 9,5% και σχετικά υγιές τραπεζικό σύστημα την έχουν μέσα στο ΔΝΤ και οι Ιρλανδοί με πάνω από 30% και «σάπιο» τραπεζικό σύστημα είναι εκτός! Απλώς για να γίνει αντιληπτή η απάτη που στήθηκε στην πλάτη ενός ολόκληρου Έθνους).

Οι πρώτοι έξι μήνες εφαρμογής του μνημονίου έδειξαν ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί, κυρίως στα έσοδα, είναι τουλάχιστον υπεραισιόδοξοι. Να σημειωθεί ότι ο εκτροχιασμός του μνημονίου θα συμπαρασύρει και το κύρος των συντακτών του, δηλαδή του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δεύτερο αδύναμο σημείο του υφιστάμενου μνημονίου ήταν το δημόσιο χρέος. Η δυναμική του χρέους, δηλαδή το γεγονός ότι η χώρα το 2013 θα έβγαινε από το μνημόνιο με χρέος υψηλότερο απ' αυτό με το οποίο είχε μπει ( 147% του ΑΕΠ έναντι 132%) καταδεικνύει και το εύρος της απάτης: Σε συνάρτηση με τα χρήματα που θα έπρεπε να δανειστεί το Δημόσιο από τις αγορές το 2103 και 2015 (περίπου 200 δισ. ευρώ) θα φτάναμε σε επίπεδα πάνω από 150%!  Σε αυτά τα γεγονότα εντοπίζεται και η άρνηση των spread να υποχωρήσουν.

Η αναθεώρηση των στοιχείων από την Eurostat είναι πιθανόν να επιβαρύνει το χρέος με 10 ποσοστιαίες μονάδες, με αποτέλεσμα να απαιτείται πλέον μακρύτερος χρονικός ορίζοντας για να αποκλιμακωθεί το χρέος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα