Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


Το επίμαχο υποβρύχιο κολυμπάει εδώ και χρόνια στα προβλήματα. Η φωτογραφία από δοκιμαστικό πλου το 2005 στον όρμο του Κιέλου

Δεμένος στον ντόκο και υπό γερμανική κατοχή θα παραμείνει ο «Παπανικολής», το πρώτο από τα 6 γερμανικά υποβρύχια που πρόκειται να αποκτήσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς αναβλήθηκε η επίσημη παραλαβή του από το ελληνικό πλήρωμα.

Τα εισιτήρια του Ελληνα υπουργού Αμυνας και της αντιπροσωπείας των αξιωματικών ακυρώθηκαν χθες το πρωί, ύστερα από μια λιτή ενημέρωση ότι η διαδικασία ανύψωσης της ελληνικής σημαίας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Οκτωβρίου, αναβάλλεται.

Ο επίσημος λόγος είναι ότι δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση μεταβίβασης του 75,1% των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τη γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp στην Abu Dhabi Mar ή σε συνδεδεμένη με αυτήν εταιρεία. Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα καθίσταται σαφές ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη καθ' όλα ακόμα και στο θέμα της πληρωμής της δόσης, που είναι 250 εκατομμύρια ευρώ.

Τα τρία κύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία είναι τα κύματα που έγειραν το υποβρύχιο για δεύτερη φορά:

1 Η ρύθμιση που έχει αναλάβει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη διαγραφή προστίμου των Ναυπηγείων μεγαλυτέρου των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Είχε επιβληθεί για παράνομες χρηματοδοτήσεις των Ναυπηγείων από την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας, το θέμα έχει ρυθμιστεί, το πρόστιμο έχει διαγραφεί. Επισήμως όμως δεν έχει δημοσιευθεί ώστε να γίνει η τελική διαγραφή, ενώ πηγές του υπουργείου έλεγαν ότι είναι θέμα ημερών.

2 Το χρέος, περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ, από πρόστιμο που έχει επιβάλει το ΣΔΟΕ στα Ναυπηγεία για φορολογικές ατασθαλίες. Η γερμανική εταιρεία φέρεται να πιέζει για διαγραφή του, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης γι' αυτό. Από την πλευρά του υπουργείου δεν επιβεβαιώνεται τέτοια δέσμευση και αποτελεί υποχρέωση της γερμανικής εταιρείας.

3 Ξαφνικά εμφανίστηκε η αγορά των Ναυπηγείων να γίνεται από συνδεδεμένη εταιρεία με την Abu Dhabi Mar, κάτι που προβλέπεται μεν από τη σύμβαση, αλλά θα πρέπει πρώτα να γίνουν κάποιοι διαδικαστικοί έλεγχοι από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη συνέχεια.

Απλήρωτοι

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία δεν έχουν πληρωθεί για τον περασμένο μήνα και κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα πληρωθούν, διότι η μεν Abu Dhabi Mar δεν έχει ακόμα αγοράσει τα Ναυπηγεία, οι Γερμανοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να πληρώσουν και η ελληνική πλευρά, που πλήρωνε μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, δεν έχει χρήματα για να πληρώσει.

http://hellenicrevenge.blogspot.com


    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα