Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

του Δημήτρη Βασιαγεώργη,

Realpolitics.gr Team

Οι εξελίξεις τρέχουν, πολλά αλλάζουν στην χώρα μας και επικρατεί μία γενικευμένη ένταση.

Πολλές φωνές ακούστηκαν περί διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να “τσακωθούν” μεταξύ τους. Επίσης, άλλοι μίλησαν για λαϊκή εξέγερση, ότι η κοινωνία δεν θα ανεχτεί τα νέα μέτρα και ότι προβλέπονται αναταραχές.

Δυστυχώς ούτε κοινωνική συνοχή μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, και κατ’ επέκταση δεν θα γίνει καμία εξέγερση. Αυτό όμως είναι καλό:

 

Ήρθε η ώρα, οι Έλληνες πολίτες να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους και να ονομάσουν ακριβώς τι και ποιος δεν τους “αρέσει”.

Ο ιδιωτικός υπάλληλος πρέπει να ξεκαθαρίσει στον δημόσιο, ότι δεν του αρέσει να τον κοροϊδεύει, δηλαδή να δουλεύει λιγότερο, να απολαμβάνει μονιμότητα εργασίας, να πληρώνεται παραπάνω, και μάλιστα να πληρώνεται από τους φόρους του ιδιωτικού.

Πρέπει ο πολίτης να καταδικάζει τις εκβιαστικές “απεργίες” από ομάδες που λόγω φύσης του επαγγέλματος τους, έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν τεράστια πίεση. Δεν μπορούν οι οδηγοί βυτιοφόρων, να αφήνουν μια ολόκληρη χώρα χωρίς καύσιμα. Ούτε οι αγρότες μπορούν να κλείνουν εθνικές οδούς, ούτε τα λιμάνια μπορούν να κλείνουν οι ναυτεργάτες, ούτε πτήσεις να ακυρώνονται από τους ελεγκτές.

Πρέπει ο πολίτης να είναι αυστηρός στον δικαστικό ή τον καθηγητή, που αρνήθηκε να συμμετάσχει στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, προβάλλοντας δικαιολογίες μικρού παιδιού.

 

Πρέπει να διαφωνήσουμε με τους δημοσιογράφους, δικαστικούς και άλλους, που με νύχια και με δόντια δεν θέλουν να προσαρτηθεί το ζημιογόνο ταμείο τους στο ΙΚΑ.

Πρέπει να απαιτήσει την ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων, και να ξεκαθαρίσει στους εργαζόμενους ότι δεν ανέχεται να πληρώνει ζημιές.

Έρχονται δημοτικές εκλογές. Πρέπει να κριθούν αυστηρά οι δήμαρχοι που έχουν αφήσει χρεωμένους σχεδόν όλους τους δήμους της χώρας. Οι τυχάρπαστοι κομματικοί πρέπει να παραγκωνιστούν.

Όλα αυτά και πάρα πολλά ακόμα πρέπει να ξεκαθαριστούν. Πολλές ομάδες στην Ελλάδα απολάμβαναν προνόμια, πάντα σε βάρος των υπολοίπων. Αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν τους ενδιαφέρει το κοινωνικό σύνολο, αλλά μόνο το άτομο τους. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, το πρόβλημα είναι ότι οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουν ή δεν το παραδέχονται.

Συνεπώς, δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη, και χωρίς αυτήν δεν πρόκειται να υπάρξει κοινωνική συνοχή. Τώρα ευτυχώς αυτά αλλάζουν, οι Έλληνες έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους , θέτουν νέες βάσεις στις σχέσεις τους, και θα βγουν πιο ενωμένοι από ποτέ.

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα