Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 
Λόγω της αποτυχίας των τριών προηγούμενων διαγωνισμών για την κατασκευή του τεμένους στον Βοτανικό (στις 9, 18 και 26 Ιουλίου), το υπουργείο υποδομών αποφάσισε να τροποποιήσει τους όρους του διαγωνισμού, προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν μεγαλύτερες εταιρίες.
Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εγκρίνεται η 4η δημοπράτηση του έργου στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν και οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας (7ης τάξης).

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος «Θεωρούμε ότι οι εταιρείες 7ης τάξης, επειδή ασχολούνται με μεγάλα έργα, δεν έχουν πρόβλημα με τυχόν αντιδράσεις. Νομίζω ότι αυτή τη φορά το έργο θα γίνει και μάλιστα ταχύτερα, λόγω της ικανότητας των εταιρειών αυτών».
Δεν υπάρχει σαφή απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν συμμετέχουν οι εταιρίες του κατασκευαστικού κλάδου. Οι εταιρείες, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και το «πάγωμα» των κατασκευών, φοβούνται μην τυχόν και γίνουν στόχος θρησκόληπτων η ακροδεξιών που τάσσονται ενάντια στην κατασκευή του τεμένους.

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα επαναληφθεί από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Κτιριακών Εγκαταστάσεων (ΕΥΔΕΚ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών. Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης και θα κατασκευαστεί σε χώρο 17 στρεμμάτων στον Βοτανικό, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού, με προϋπολογισμό 946.000 ευρώ.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου έχουν αναλάβει τα αρχιτεκτονικά γραφεία των Αλέξανδρου Τομπάζη, Νίκου Αθανασιάδη και Παρασκευά Μητσούδη.
dogma.gr

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα