Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Πρόταση επί του περιουσιακού και μάλιστα προερχόμενη από τον ΟΗΕ για να γεφυρωθούν οι διαφορές βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Αυτός είναι ο ισχυρισμός τον οποίο προβάλλει η τουρκική πλευρά, η οποία συντόνισε τις κινήσεις της την περασμένη βδομάδα, αφού ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου μετέβη στην Τουρκία όπου είχε επαφές με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, και με τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν προσωπικά.

Η πρόταση των Ην. Εθνών στηρίζεται στην εξής λογική: Όσο περισσότερα εδάφη επιστρέψει η τουρκική πλευρά, τόσο περισσότερες περιουσίες θα παραμείνουν στην κατοχή της!

Με βάση αυτήν τη λογική, το έδαφος θα ανταλλαγεί με την παράδοση από μέρους των Ελληνοκυπρίων των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας ή θα επιλεγούν περιοχές, οι οποίες θα παραμείνουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, εντός των οποίων θα υπάρχουν πολλές τουρκοκυπριακές ιδιοκτησίες.

Εφόσον όμως η συντριπτική πλειονότητα των περιουσιών στα κατεχόμενα, σε ποσοστό πέραν του 82%, ανήκει στους Ελληνοκύπριους, καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι θα δοθούν από την τουρκική πλευρά και από την ελληνοκυπριακή τίτλοι ιδιοκτησίας είτε μέσω ανταλλαγής περιουσιών είτε μέσω αποζημιώσεων. Ο έλεγχος μεγάλου αριθμού τίτλων ιδιοκτησίας στο βορρά από Τουρκοκύπριους οδηγεί στην τουρκική θέση περί πλειοψηφίας, την οποία θα έχουν έτσι όχι μόνο επί του πληθυσμού, αλλά και επί του εδάφους.


Ούτως ή άλλως, ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει έτοιμη την έκθεσή του για την πορεία των συνομιλιών και χωρίς να καταλογίζει ευθύνες περιγράφει την έλλειψη σημαντικής προόδου. Τονίζεται ότι ως το τέλος του μήνα ο ειδικός του σύμβουλος, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα πρέπει να υποβάλει τη δική του έκθεση και ο Μπαν Κι Μουν να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει ή όχι στη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης όπου θα συζητηθούν ζητήματα εγγυήσεων, ασφάλειας και ξένων στρατευμάτων, με στόχο να κλείσει το Κυπριακό πριν από την 1η Ιουλίου του 2012, όταν η κυπριακή κυβέρνηση θα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ. Επί του παρόντος δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια προοπτική. 

 

 

ΠΑΡΟΝ
 
www.greekamericannewsagency.com
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα