Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ImageΣυμπληρώνονται σήμερα 36 χρόνια από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και σε μερικές ημέρες είναι η επέτειοςτης τουρκικής εισβολής και ο κυπριακός λαός τιμά με διάφορες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής εκείνους που έπεσαν για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της νομιμότητας. Στις 8:20 το πρωί, την ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σήμερα μπορείτε να βρείτε μία ανάλυση για το  αρματικό δυναμικό και τις συνδυασμένες επιχειρήσεις με τα ΤΟΜΑ της Εθνοφρουράς (Τ-80U/UK- AMX-30/B2 BMP-3), 36 χρόνια μετά την εισβολή, καθώς και την εξέταση μιας σειράς επιχειρησιακών σεναρίων που εξετάζουν πόσο "ανθεκτικό" είναι το "ατσάλινο τεύχος" που προστατεύει το τελευταίο προπύργιο του Ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο

Πόσο έχουν ενισχύσει τις αρματικές τους δυνάμεις οι Τούρκοι και τι αλλάζει η ένταξη στις δυνάμεις της Εθνπφρουράς των 41 νέων ρωσικής κατασκευής T-80U/UK.

Ολα αυτά ενώ οι συνομιλίες καρκινοβατούν και το τουρκικό ερευνητικό "Πίρι Ρέϊς", παραβιάζοντας κάθε νόμο προβαίνει σε έρευνες για πετρέλαιο 28,8 χλμ από την δυτική ακτή της Κϋπρου!

Στις 8:30 τελείται το επίσημο μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του κοιμητηρίου Λευκωσίας, για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας, στο οποίο θα παραστεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Μετά την τέλεση του μνημόσυνου θα τελεσθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για καταδίκη του δίδυμου εγκλήματος κατά της Κύπρου, του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου 1974 (πέντε μέρες μετά το πραξικόπημα κατά του Μακάριου η Τουρκία -με πρόσχημα το πραξικόπημα- εισέβαλε στην Κύπρο και σταδιακά κατέλαβε περίπου το 40% του εδάφους της).

Στις 20:45 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, με ομιλητή τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα