Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Sos:Πριν διαβάσετε το άρθρο διαβάστε οπωσδήποτε αυτό
 
 
Με το ζήτημα της Αμμοχώστου για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο, μέσω κατεχομένων και Ντερβίς Έρογλου αυτή την φορά, μια νέα πρωτοβουλία από τις ΗΠΑ έρχεται να προστεθεί στα διάφορα pressure groups για το Κυπριακό.
 

 

 

Χθες ήταν η σειρά του ¨Ερογλου να παρουσιάσει το σχέδιό του για επιστροφή Ε/κ περιουσιών στην Αμμόχωστο, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη παρουσιάσει μια ανανεωμένη πρόταση που σκοπό έχει την επιστροφή της πόλης - φάντασμα της Αμμοχώστου στους Ε/κ νόμιμους κατοίκους της, οι οποίοι ξεριζώθηκαν βίαια κατά την βάρβαρη εισβολή του Αττίλα I και II. 

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε ότι ενδεχόμενη επιστροφή της Αμμοχώστου θα μπορούσε να αποτελέσει τον καταλύτη μιας πιθανής επίλυσης του χρονίζοντος κυπριακού προβλήματος.

Το μεγαλύτερο μέρος της περίκλειστης περιοχής έχει εγκαταλειφθεί μετά από την τουρκική εισβολή του 1974, με τα Η.Ε. να περνά δέκα χρόνια αργότερα το 1984 το ψήφισμα υπ' αριθμόν 550, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η οποιαδήποτε εγκατάσταση κατοίκων πέραν των νομίμων κατόχων περιουσιών της πόλης. Κατόπιν τούτου η Τουρκία μη ανίκανη να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση, στη συγκεκριμένη περιοχή φαίνεται να έχει παγώσει ο χρόνος...

Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη έχει προωθήσει αρκετά μέτρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, συμπεριλαμβανομένης και της επιστροφής των Βαρωσίων. Το αντάλλαγμα που προσφέρεται από Ε/κ πλευράς είναι να αρθεί το βέτο που ασκείται από την Κύπρο αναφορικά με κάποια κεφάλαια που αφορούν στην διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στους κόλπους της Ε.Ε. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί και η εμπορική εκμετάλλευση του λιμένος της Αμμοχώστου υπό την επίβλεψη της Ε.Ε. στην περίπτωση που επιστραφεί τελικώς η πόλη. Η πρόταση αυτή έχει εκτιμηθεί βως βιώσιμη και μπορεί να αναβιώσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των 2 κοινοτήτων, αλλά ταυτόχρονα και να αναζωογονήσει την ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο.

Οι ομογενείς μας λοιπόν, καθώς και πολλοί άλλοι καλούν για υποστήριξη και υπογραφή του αιτήματός τους για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Οι συγκεντρωμένες υπογραφές θα παραδοθούν στον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ενώ αντίγραφο θα δοθεί και στον Λευκό Οίκο.

Η πρόταση αυτή θεωρείται παραπάνω από σίγουρο ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον και του πανίσχυρου AIPAC, δηλαδή του Αμερικανο-ισραηλινού λόμπυ, καθώς και του Ελληνοαμερικού και Αμερικανοαρμενικού λόπμυ, τα οποία είναι επίσης ιδιαίτερα ισχυρά και επηρεάζουν αρκετούς λήπτες αποφάσεων στις ΗΠΑ.

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα